Last news in Fakti
  Тема: Украйна

6 Май, 2024 06:44 2 021 26

Русия издирва бивш МВР-шеф на Украйна

  • русия-
  • украйна-
  • издирване-
  • арсен авраков

Арсен Авраков е оглавявал ведомството от 2014-та до 2021-ва година

Бившият министър на вътрешните работи на Украйна Арсен Аваков (включен в регистъра на терористите и екстремистите в Руската федерация) е обявен за издирване от руското министерство на вътрешните работи, предаде ТАСС.

„Аваков Арсен Борисович. Издирва се по член от Наказателния кодекс“, пише в базата данни на ведомството. Не се казва по какъв член се извършва издирването.

Още новини от Украйна

През 2018 г. Следственият комитет на Русия образува наказателно дело срещу Аваков за възпрепятстване на свободното упражняване от граждани на Руската федерация на избирателни права на президентските избори. Аваков, според разследващите, е дал указания на служителите на Министерството на вътрешните работи на Украйна, които трябвало да гарантират безопасността и сигурността на руските дипломатически институции в Киев, Харков, Одеса и Лвов, да не допускат руснаци до избирателните секции.

Аваков е бил министър на вътрешните работи на Украйна през периода 2014-2021 г.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Накрадко

    44 53 Отговор
    Тоя е един от политиците които удави Донецк и Луганск в кръв...Тоя има частни нацистки батальони ,грабещи и изнудващи източна Украйна а в последните две години грабят по цялата Украйна...

    Коментиран от #3, #4, #9, #14, #16

  • 2 Мапс

    47 31 Отговор
    Вероятно е в Киев.Да отидат,да го потърсят.Едни кандидат-парадници ходиха до Киев преди две години.Млцина от тях оцеляха.
  • 3 Той

    24 37 Отговор

    До коментар #1 от "Накрадко":

    дори и не е украинец , а арменец , дошъл от Азербайджан !
  • 4 БАРС

    30 25 Отговор

    До коментар #1 от "Накрадко":

    ДА ПРАВ СИ ТОЙ Е ЕДИН МОШЕННИК МИЛИОНЕР И НЕ Е ИЗВЕСТНО КАК Е ЗАБОГАТЯЛ И ТОЙ Е СЪЗДАТЕЛЯТ НА ФАШИЗИРАНИЯТ БАТАЛЬОН АЗОВ.ТОЯ КАКТО ТОРЧИНОВ ЯЦЕНЮК ПОРОБИЙ ТЕХНИБОК ПОРОШЕНКО ДМИТРЙ ЯРОШ ИАЛЮК КАКТО ЛЬОВЕЧКИН КОЙТО ПРЕДАДЕ ЯНУКОВИЧ ДА ТОВА СА ХОРАТА ВИНОВНИ ЗА ВОЙНАТА А ЗЕЛИНСКИ Я ПРОДЪЛЖИ .
  • 5 Това

    25 17 Отговор
    Е един от многото бсндеровски бандити ,които грабят и убиват. Заради престъпници като Аваков ,Наливайченко ,Турчинов ,Яценюк ,Ярош и компания се започна с барикадите и стрелбите в Киев, пожара в дома на профсъюзите в Одеса и се стигна до Донбас през 2014. А сега последователите им от ГУР и ЧВК на НАТО ВСУ продължават да унищожават Украйна.
  • 6 Анонимен

    26 18 Отговор
    Някой ако следи конфликта от самото му начало, знае че Аваков създаде националистическите батальони "Айдар", "Донбас" и "Дніпро". Има доста кръв на цивилни по ръцете на този кoрумпиран изрoд
  • 7 Злите езици

    24 19 Отговор
    разправят, че същият този взема активно участие в случилото се на 2-ри май 2014 в Одеса, когато бяха живи изгорени над 50 човека... Така че по който и член на НК го обвинят няма да е грешка...

    Коментиран от #17

  • 8 Изненадан

    21 13 Отговор
    Много късно са се сетили рашистите. 😂
  • 9 Изключително ерудиран

    16 13 Отговор

    До коментар #1 от "Накрадко":

    украинец... Истински патриот.
  • 10 Истината

    10 6 Отговор
    Извънредно целият екип на факти ще бъде съден в народния съд!

    Коментиран от #13

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ЕДГАР КЕЙСИ

    8 10 Отговор
    КОЙ ИZДИРВАТ ТИЯ ВОЕННО ПРЕСТЪПНИЦИ С ............... ФЮРЕР ДЖУДЖЕТО ПУТЛЕР .............
  • 13 Нептун

    4 3 Отговор

    До коментар #10 от "Истината":

    От 10.11.1989 чакаме народния съд колко още ще лъжете и подвеждате хората че ще правите тоа съд
  • 14 Иркутск

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "Накрадко":

    Абе герой россии пригожин друго каза за тези кървища сега на герой роисся пригожин ли да вярваме или на теб
  • 15 Укропат

    4 2 Отговор
    И тоя иска президент да става. Шефчето го мрази ама го е шубе да заповяда втора въртолет на катастрофа.
  • 16 Факти

    28 14 Отговор

    До коментар #1 от "Накрадко":

    Този, който удави Донбас в кръв, е Путин. Той създаде сепаратисткото движение. Той изпържи мозъците на руско говорящите с пропаганда. Той ги въоръжи. Той ги финансира. Той изпрати руски инструктори да ги обучават. Той изпрати руски офицери да ги поведат. В Донбас всичко си беше мирно и спокойно преди Путин да реши да унищожи Украйна, задето отхвърли руското робство.

    Коментиран от #18, #22, #23

  • 17 Да бе

    1 2 Отговор

    До коментар #7 от "Злите езици":

    Оня дето е бил на Одеса е в русия
  • 18 Тези твои

    8 8 Отговор

    До коментар #16 от "Факти":

    факти си ги заври...ти знаеш къде! Ей този на снимката и неговата тайфа започнаха т.н. АТО, която донесе смърта на над 14 000 човека, в това число стотици деца! Какъв Путин, какви 5 лева сънуваш?

    Коментиран от #19

  • 19 Абсолютна лъжа

    8 5 Отговор

    До коментар #18 от "Тези твои":

    си написал...

    Коментиран от #21

  • 20 ДЕНАЦИФИКАЦИЯ

    5 0 Отговор
    По списък.
  • 21 ахахахах

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "Абсолютна лъжа":

    колкото и да си цъкаш плюсове - не става, утрепкo
  • 22 Анонимен

    9 1 Отговор

    До коментар #16 от "Факти":

    Oлигофренче, в Донбас беше тихо и спокойно преди твоите бoклуци да направят преврат през 2014 и да обстрелят областната администрация в Луганск на 2-ри юни. Не хората от Донбас дойдоха при вас, а вие, нацитaта, одидохте при тях да ги избивате. Нещaстен лъжeц.
  • 23 БАРС

    6 2 Отговор

    До коментар #16 от "Факти":

    ЗНАЕШ НЕ ПИШИ ГЛУПАВИ КОМЕНТАРИ КАТО НЕ СИ НА ЯСНО.АЗ ЛИЧНО МОГА ДА КАЖА ИСТИНАТА ЗАЩОТО ЖЕНА МИ Е УКРАИНКА И ИМАМЕ АПАРТАМЕНТ В УКРАИНА И ТО ЗАПЪДНА .САМО ЕДНО ЩЕ ТИ КАЖА СИТУАЦИЯТА С МАЙДАНА Е НЕЩО КАТО НАПЪДЕНИЕТО НА ИРАК.УЖ ИМАЛО В ИРАК ХИМИЧЕСКО ОРЪЖИЕ РАЗБИХА ИРАК УБИХА САДАМ ЗАЩОТО ОСТАВЯХА 8 МЕСЕЦА ДА СВЪРШИ ЕНБАРГОТО И САДАМ КАЗА ЧЕ ЩЕ СВАЛИ ЦЕНАТА НА ПЕТРОЛА И САШ И НАТО УДАРИХА ИРАК А ПОСЛЕ СЕ ОКАЗА ЧЕ НЯМАЛО НИКАКВО ХИМИЧЕСКО ОРЪЖИЕ.А МАЙДАНА НАПРАВИХА ЗАЩОТО НЯМА КАК ДА ДУМНАТ РАША А ЕДИНСТВЕННИЯТ НАЧИН КАТО ИЗПОЛЗВАТ УКРАИНСКИТЕ НАЦИОНАЛИСТИ ДА СЕ ЗБИЯТ И ДА НАБЕДЯТ РОСИЯ ЗАЩОТО ПРЕСТОЕШЕ ПУСКАНЕТО НА ГАЗ КЪМ ЕВРОПА СЕВЕРЕН ПОТОК А САЩ ИСКАТ ИКОНОМИЧЕСКИ ЕС ДА СЕ СРИНЕ И ДА ПОЧНАТ ДА ПРОДАВАТ ГАЗ НА ЕВРОПА КОЕТО В МОМЕНТА ГО ПРОДАВАТ НА 4 ПЪТИ ПО СКЪПОТА УКРИТЕ СА ИЗВИКАЛИ И СНАЙПЕРИСТИ ОТ ГРУЗИЯ ТА И МАЛКО ОТ ТЯХ И САМИ ЗНАЕТЕ МАЙДАНА БЕШЕ В КРЪВ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТИЯ ДЕТО ГИ ИЗБРОИХ ПО ГОРЕ.ДА РАША НЯМА НИЩО ОБЩО С МАЙДАНА И НИКОГО НЕ СА ПОДСТРЕКАВАЛИ ДА ТОВА ИМА И ЗАПЪДНИ ПОТВЪРЖДЕНИЯ КОИТО СТАНАХА ПО КЪСНО ИЗВЕСТНИ НО НЕ НА ВСИЧКИ ЗАЩОТО ИМА ЗАТЪМНЕНИЕ.А ПОСЛЕ КАТО ПОЧНАХА ДА БОМБЯТ МИРНОТО НАСЕЛЕНИЕ НА ДОНБАС ПО ЗАПОВЕД НА ТОРЧИНОВ ТО ТОГАВА ПОМОГНАХА С ВАГНЕРОВЦИ.И ЦЕЛИЯТ СВЯТ РАЗБРА ЧЕ УКРИТЕ ПАДНАХА НА КОЛЕНИ РАШКИТЕ ГИ УНИЩОЖИХА.ТА ПОСЛЕ ИМАШЕ МИНСКИ СПОРОЗОМЕНИЯ КОИТО ОСВЕН РАШКИТЕ ДЕТО ГО СПАЗИХА ОТ УКРАИНСКА СТРАНА НИКОЙ.ЗА КРИМ ПОРОШЕНКО ВИКАШЕ НА МАЙДАНА ЧЕ ДОНБАСКИТЕ ДЕЦА ЩЕ СЕ КРИЯТ В МАЗЕТАТА А УКРАИНСКИТЕ ЩЕ ХОДЯТ НА УЧИЛИЩЕ

    Коментиран от #24

  • 24 БАРС

    5 2 Отговор

    До коментар #23 от "БАРС":

    А В СЕВАСТОПОЛ ЩЕ ИГОНИМ РУСКАТА БАЗА В КРИМ И ЩЕ СТОЯТ КОРАБИТЕ НА НАТО ТА ЗА ТОВА ПУТИН ЗАБРА КРИМ КОЙТО СИ Е ПО ДОКУМЕНТИ РУСКИ.ТАКА ЧЕ СЛЯДЯ СЪБИТИЯТА ОЩЕ ОТ ТОГАВА ПО УКРАИНСКАТА ТВ.
  • 25 дядото

    5 2 Отговор
    добре ги обявяват за издирване,но ако предложат и по някой милион щд,укрите ще им ги доставят пакетирани.
  • 26 ЕДГАР КЕЙСИ

    3 2 Отговор
    ПУТЛЕР СЕ КРИЕ В БУНКЕР И ................ НЕ СМЕЕ ДА СИ ПОКАЖЕ НОСА ДРУГА ДЪРЖАВА ............. ФАКТ !
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания