Last news in Fakti

5 Май, 2024 11:30 2 675 13

Продажбите на iPhone са намалели с 10%

  • apple-
  • iphone-
  • продажби

Данните са за първото тримесечие

Продажбите на iPhone са намалели с 10% - 1

Apple представи финансовите си резултати за второто си фискално тримесечие, което обхваща периода от 1 януари до 30 март 2024 г. Сред забележителните констатации в доклада е значителното намаление на продажбите на iPhone, които отбелязват значителен спад от 10% в сравнение със същия период на предходната година.

Особено поразителен е фактът, че този спад в продажбите не е изолиран в конкретен регион, а се усеща в различни части на Азия. В Китай, Япония и останалата част на Азиатско-тихоокеанския регион нетните продажби отбелязват забележим спад. Това подсказва по-широка тенденция, повлияла на потребителското търсене на iPhone на тези ключови азиатски пазари през отчетното тримесечие.

От друга страна, ситуацията в други части на света е относително стабилна. В Северна и Южна Америка и Европа нетните продажби на iPhone са променени минимално, като разликата енезначителна. Това рязко контрастира със значителния спад, наблюдаван на азиатските пазари, и подчертава специфичния за региона характер на спада на продажбите.

Причините за този спад в продажбите на iPhone в Азия вероятно са многостранни. Възможно е фактори като променящите се потребителски предпочитания, засилената конкуренция от страна на местните производители на смартфони и макроикономическите условия, специфични за всеки регион, да са допринесли за слабите резултати през тримесечието.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дон

    26 2 Отговор
    Да им вдигнат още цената пЪк после намаляла е... ми ще намалее, никой не иска телефон по-скъп от средната заплата на един българин... да си ги продават в щатите... тъпаци!
  • 2 Е па

    27 1 Отговор
    Кой нормале азиатец ще си го купи за 1500 долара.
  • 3 Истината е

    19 3 Отговор
    Хуауей

    Коментиран от #5

  • 4 Алфа шегаджия 🃏

    31 1 Отговор
    Айфона е бенгалски огън в ръцете на комплексарчетата, порадват му се годинка - две докато излезе поредният топ ултра мега нов модел и юруш да си го вземат пък той досущ като стария с малки козметични корекции...🤣

    Коментиран от #10

  • 5 Алфа шегаджия 🃏

    9 5 Отговор

    До коментар #3 от "Истината е":

    Ксиомито също е мега здравото добиче, а не е като да не е падал от метър - два поне едно десет пъти, с деветка про съм от 4 години и е все така бърз и с батерия на 74 процента здраве ми издържа един ден. Единственият му минус е не чак толкова великата камера, но за около 400 лв е много добре.
  • 6 егати

    25 1 Отговор
    То с тези цени хората ще се чудят айфон или кола да си купят.
  • 7 Дедо

    22 1 Отговор
    Явно че на 10% от клиентите им е дошъл акъла
  • 8 едрфтгъхуи

    6 1 Отговор
    Простичко е- в Китай ЗАБРАНИХА на всички общински и държавни служители да ползват айфони дори и за лични телефони в семейството... Не само за служителя, а за цялото семейство е забранено...
    Всички китайски фирми са помолени (засега е само молба) по възможност да не обсъждат каквото и да е с чуждестранни контрагенти ако някой от тях ползва айфон... Скоро молбата ще стане "силно препоръчваме"...
  • 9 Много странно, но така е по-добре :)

    6 1 Отговор
    Как още нито едно заклето фенче на АйШита не е започнало да реве или да защитава "великата" компания...?
  • 10 все още съм

    2 6 Отговор

    До коментар #4 от "Алфа шегаджия 🃏":

    с 13 про макс и не мисля да го сменям. батерия 80%, ползва се изключичелно и само с мобилни данни 3ТВ, от които 1ТВ в хотспот и върви перфектно.
  • 11 Джон

    5 4 Отговор
    Ако пуснат Айфон и Хуавей безплатно познайте кое ще предпочетат хората!

    Коментиран от #12

  • 12 С две ръце

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Джон":

    За Huawei! По принцип предпочитам други съвременни телефони де :) Айфона е - дъното. Huawei ще наваксат бързо след забавянето и банването им :).
  • 13 12345

    0 0 Отговор
    Рецесията чука на вратата. Инфлацията изяжда все по голяма част от доходите. Продажбите на всичко падат. Икономиките започват да се свиват. Лошо, много лошо.