Last news in Fakti

4 Май, 2024 19:54 1 041 1

Щутгарт подчини Байерн Мюнхен

  • щутгарт-
  • байерн мюнхен-
  • борусия дортмунд-
  • футбол-
  • бундеслига

Борусия (Дортмунд) разби Аугсбург с 5:1

Щутгарт подчини Байерн Мюнхен - 1
Снимка: БГНЕС


Хари Кейн вкара своя гол номер 36 през сезона в германското първенство, но тимът му Байерн падна безславно в среща от 32-ия кръг на. Волфсбург си гарантира оставане и на теория в елита и догодина, след като в друга среща срази с 3:0 вече изпадналия Дармщат.

В Щутгарт двата отбора си размениха по едно попадение преди почивката, но Байерн може да понесе позора да завърши на трето място зад домакините, след като в заключителните минути паднаха нови два гола в мрежата на Александър Нюбел. 2:1 стана благодарение на удара с глава на корееца Чжон Чжо Йон в 83-ата минуа, а крайното 3:1 в добавеното време беше оформено от Силас Катомпа Мвумпа.

Преди това Леонидас Стергиу откри за домакините след подаване на Дениз Ундав, а Хари Кейн беше точен от дузпа в 37а-та минута за 1:1.

Щутгарт подчини Байерн Мюнхен

Борусия (Мьонхенгладбах) се нуждае от пет точки в оставащите два мача, за да се измъкне гарантирано от 16-ото място, което изпраща на бараж за оцеляване срещу тим от втора лига. Днес "зелено-черните" измъкнаха точката за 2:2 при гостуването на Вердер. Точен за крайния резултат за тях беше Флориан Нойхаус в 91-ата минута.

Борусия (Дортмунд) разби с 5:1 Аугсбург в среща от 32-ия кръг на първенството на Германия по футбол и влезе в перфектно настроение в седмицата преди реванша срещу Пари Сен Жермен в Шампионската лига.

В друга среща с важно отношение към класирането днес Щутгарт победи с 3:1 рекордьора по титли в страната Байерн (Мюнхен) и се доближи само на 2 точки от 2-ото място. "Швабите" имат 67 точки, само на 2 от баварците, които са над тях.

Борусия (Дортмунд), който победи с 1:0 Пари Сен Жермен през изминалата седмица у дома, започна вихрено мача, въпреки доста промени в стартовите 11. И след половин час игра те имаха аванс от 3:0 с два гола на Юсуфа Мукоко и един на Дониел Мален, разписал се в 20-ата. Аугсбург върна едно попадение в 32-ата минута чрез Рубен Варгас, който получи топката в малкото наказателно поле от Арне Майер.

Но Марко Ройс, който ще напусне отбора в края на сезона след 12 години в Дортмунд, направи 4:1 в 34-ата минута. Освен този гол, днес той се отличи с две асистенции – едната за втория гол на Мукоко, и още един път за Лукас Нмеча, който през втората част вкара за 5:1.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бундеслига фен

    4 0 Отговор
    Голям мач беше това, а победата заслужена, голът в последната минута беше много майсторски изработен и направо взриви стадиона. Май Байерн с тази игра може да се прости и с второто място!