Last news in Fakti

4 Май, 2024 18:45 2 305 4

Много полицаи бяха уволнени, след като камион се вряза в деца (ВИДЕО)

  • киргизстан-
  • камион-
  • деца

Инцидентът стана по време на фестивал в южен Киргизстан

Редица полицейски служители в Киргизстан загубиха длъжностите си, след като камион блъсна деца на фестивал в района на Сузак в южната част на републиката, съобщиха от пресслужбата на Министерството на вътрешните работи (отдел на вътрешните работи) на Джалал-Абадска област на страната каза пред репортери в събота.

В четвъртък мини-камион Hyundai Porter, паркиран на паркинг, внезапно започна да се движи и, търкаляйки се по наклон, блъсна деца, които се готвеха да рецитират киргизкия национален епос „Манас“ като част от фестивал в района на Сузак в Киргизстан. Шофьорът, който достави няколко кутии сладолед на партито, не е шофирал по време на инцидента. В резултат на бедствието са пострадали 35 деца.

„Междуведомствената комисия, създадена за разследване на инцидента в района на Сузак, публикува резултатите от проверка срещу служители на регионалните органи на вътрешните работи за неспазване на необходимото ниво на сигурност по време на събитието извършете подходяща превантивна работа“, каза представител на пресслужбата.

Според него, началникът на отдела за вътрешни работи (ОВД) на район Сузак и неговият заместник, както и началникът на полицейското управление на село Октябърски, обслужващо територията, където се е случило събитието, са били отстранени от длъжностите си.
„Освен това са предприети дисциплинарни мерки срещу началниците на отдела за вътрешни работи на Джалал-Абадска област и служители на отдела за безопасност на движението по пътищата на отдела за вътрешни работи на района Сузак“, поясниха от отдела за вътрешни работи.

По-рано по указание на президента на републиката Садир Джапаров със специален самолет в Бишкек бяха транспортирани десет деца, които бяха ранени при сблъсъка и бяха в тежко състояние. Държавният глава възложи да бъдат осигурени необходимите лекарства и да бъдат оставени под 24-часово лекарско наблюдение.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 така така

    7 6 Отговор
    Уволняват полицаи, но не и фашистите които ги ръководят! и те са пещерняци като в България.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Невероятна🎥

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "така така":

    Операторска работа....и музика...
    И джигит тичащ след КАМИОНА
    Спилбърг и дж.лукас....учете се....
  • 4 ДОГОДИНА ША ИМА МНОООООГО

    0 0 Отговор
    ПО МАЛКО ЖЕЛАЕЩИ ДА СПАЗВАТ ТРАДИЦИИТЕ.ТВА Е И ЦЕЛТА НА ЗАПАДА ОРГАНИЗИРАЛ ТВА ПОКУШЕНИЕ.