Last news in Fakti

3 Май, 2024 21:01 1 011 3

Поне 11 души бяха убити при обстрел по бежански лагери в ДР Конго

  • др конго-
  • обстрел-
  • бежанци-
  • загинали

26 са тежко ранени

Най-малко единадесет души бяха убити, а още двадесет и шестима - тежко ранени, при обстрел по четири бежански лагера в Демократична република Конго, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Информацията за агенцията е от управителя на лагерите Лушагала, Елохим, Рего и Сепак в района на Мугунга, недалеч от източния град Гома, Мойз Нгаябарензи.

Говорител на конгоанските въоръжени сили в провинция Северно Киву заяви, че бойци от бунтовническата групировка М23 са открили огън по хората в бежанските лагери, след като армията е унищожила техен склад за оръжия и боеприпаси днес сутринта. От М23 отхвърлят обвиненията.

Нгаябарензи казва още, че след стрелбата от страна на бунтовниците хора, населяващи лагерите, са се вдигнали на бунт и са барикадирали улиците. Армията се е намесила, за да въдвори ред, но в това време са били застреляни дете и майка му.

ДПА припомня, че от декември насам сраженията между бунтовниците от М23 и конгоанското правителство са принудили над 250 000 души да избягат от домовете си в търсене на спасение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Леополд

    1 1 Отговор
    Стига с тия примитивни методи.
    Обстрелване ! ?

    Режете им ръцете !
  • 2 Йоан откровение

    2 3 Отговор
    Белгийския геноцид в Конго от началото на миналия век. Геноцида на САЩ във Филипини също от тогава. Геноцида на Британия в Индия. Френския геноцид в Алжир.
  • 3 Ето заради такива като вас

    0 0 Отговор
    Сме НА това дередже..