Last news in Fakti

3 Май, 2024 10:52 2 674 6

5 храни топят мазнините по корема

  • храни-
  • диета-
  • мазнини-
  • корем-
  • диетоложка

Диетоложката Мелиса Митри препоръчва на желаещите да отслабнат зеле и кейл (вид зеле)

5 храни топят мазнините по корема - 1
Снимкa: Shutterstock

За да се отървете от мазнините по корема, трябва да ядете яйца и люти чушки, уверява диетоложката Мелиса Митри. Тя посочи пет ефективни храни за отслабване в американското онлайн издание „Eat This, Not That!”

„Яйцата са един от най-качествените източници на протеин“, обясни Митри и добави, че включването им в диетата помага за намаляване на порциите и засищане с по-малко храна.

Митри също така посъветва да се обърне внимание на лютите чушки, защото те съдържат капсаицин, който има свойства да изгаря мазнини.

Авокадото е следващото в списъка на диетолога. Специалистката се позовава на проучване, според което редовната консумация на авокадо помага за намаляване на количеството висцерални мазнини при жените.

Освен това диетоложката препоръча на желаещите да отслабнат зеле и кейл (вид зеле). „Те са невероятно питателни, с ниско съдържание на калории и много засищащи, което улеснява спазването на нискокалоричен диета за отслабване“, обясни Митри.

Последните в списъка на Мелиса Митри са горски плодове, по-специално ягоди, къпини и боровинки. Според нея те ускоряват изгарянето на мазнини и предотвратяват отлагането на излишни мазнини.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост666

    5 2 Отговор
    Мерси за статията .👍👍👍👍
  • 2 Гостилница

    4 1 Отговор
    За петарка, толкоз!
  • 3 Факт

    9 3 Отговор
    Корем и кофраж тръгнат ли-спиране няма!
  • 4 Стършели

    3 6 Отговор
    Първо: къдраво зеле, това е на български.
    Второ: текста е превод от руски и малко куца.
    Трето: горски плодове? От къде ще дойдат? От небостъргачите в Нюйорк?
    4. : люто чушки?
    И още много глупости.
    Куде ще отидат газовете от зеле и сие?
  • 5 Ако

    5 2 Отговор
    Може да се насилите да ядете портокалови кори - гадни са , но са свръхефективни за топене на мазнини от корема и бедрата !
  • 6 Най - много

    0 0 Отговор
    Топи мазнините водата. Минавате на вода и след 1 месец, целите сте стопени.
    Ще сте станали двумерни.