Last news in Fakti

2 Май, 2024 16:10 1 055 14

Южна Корея повиши равнището на тревога: Възможни са терористични атаки от страна на Северна Корея

  • южна корея-
  • северна корея-
  • тревога-
  • терористична атака

Става въпрос за посолствата на Южна Корея в Камбоджа, Лаос и Виетнам, както и консулствата във Владивосток (Русия) и Шънян (Китай), съобщи в изявление министерството

Южна Корея повиши равнището на тревога: Възможни са терористични атаки от страна на Северна Корея - 1
Снимка: БГНЕС

Южнокорейското външно министерство повишава нивото на терористична тревога в пет от своите дипломатически представителства в региона. Това става на база на разузнавателна информация, че Северна Корея може да се опита да навреди на официални лица, предават Ройтерс и БТА.

Става въпрос за посолствата на Южна Корея в Камбоджа, Лаос и Виетнам, както и консулствата във Владивосток (Русия) и Шънян (Китай), съобщи в изявление министерството. Нивото на тревога е повишено от първо на трето равнище по четиристепенната класификации на Южна Корея, което показва, че вероятността за нападение е голяма, заяви външното министерство.

Има „редица индикации, че Северна Корея се готви да извърши терористични атаки срещу нашите дипломатически служители и граждани“, съобщиха специалните служби на Южна Корея.

Службите твърдят, че Пхенян е изпратил агенти в гореспоменатите страни, за да засилят наблюдението върху южнокорейските дипломатически мисии. Посолството на Северна Корея в Лондон не е отговорило на множеството телефонни обаждания за коментар на Ройтерс.

През Студената война Северна Корея е обвинявана за няколко атаки срещу цивилни, включително бомбени атентати срещу летището в Сеул и южнокорейски пътнически самолет. През 2017 г. САЩ отново включиха Северна Корея в списъка на държавните спонсори на тероризма, като се позоваха на убийството на Ким Чен-нам, по-големия полубрат на севернокорейския лидер Ким Чен-ун, извършено с нервнопаралитичното вещество „Ви Екс“ на летище в Малайзия, припомня Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ха сеги

    8 1 Отговор
    КПИ индекс - корейски паник ондикатор
  • 2 Ааааааа

    10 2 Отговор
    Скоро и тях ще запалят... Но там Кимчо хип няма да го бави
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Сандо

    13 2 Отговор
    Южна Корея да не се прави на ощипана мома,а хубаво да си помисли дало тя не провокира съседите си.И на кого слугува!
  • 5 Пълни

    9 2 Отговор
    Глупости, Кимчо няма да организира терористични актове, Кимчо ще ви нападне и приключи.
  • 6 Истината

    8 2 Отговор
    Американците май посяват нова война след като Китай не удари тайван!
  • 7 Уса

    7 1 Отговор
    Много страхливи се оказаха западняците,как си треперят богаташите да не пукнат случайно а могат да дразнят и подпалват войни а техните граждани до живот на задължения живеят
  • 8 Калпазанин

    4 2 Отговор
    Путин или хамас са пак виновните, параноята май наистина е завладяла западналия запад или мисирките ни подготвят без да искат за тсв, горките сигурно и те не го разбират какво е да се продадеш на дявола за 30 сребърника
  • 9 Факти

    4 5 Отговор
    Под западно влияние Южна Корея дава на света високи технологии. Под руско влияние Северна Корея дава на света ядрени заплахи. Един народ от двете страни на желязната завеса.

    Коментиран от #10

  • 10 Факт

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "Факти":

    А едни вместо заплахи, хвърляха атомни бомби. Познай от кой лагер са

    Коментиран от #14

  • 11 Огън

    4 2 Отговор
    Не се моткай Киме
  • 12 истина ти казвам

    3 1 Отговор
    Нещо много взеха да смърдът краварските постановки. Китай бил заплашвал Тайланд,Северна Корея щела да тероризира Южна Корея, Френското куросмукало Макароня па щел да праща войници във Украйна,войната във Израел за която главния виновник е Иран????!!!! Целта е да се подпали света ли е бе малоумници?

    Коментиран от #13

  • 13 истина ти казвам P.S

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "истина ти казвам":

    Извинявам се Тайван!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: