Last news in Fakti

2 Май, 2024 14:21 2 071 27

Публикуваха стенограмата от заседанието на служебния кабинет, разрешил създаване на частна детска болница (Документ)

  • служебно правителство-
  • частна детска болница

От текста се вижда, че по него докладва служебният министър на здравеопазването Галя Кондева. След това е прието без министри или премиер да изразят съображения по него

Публикуваха стенограмата от заседанието на служебния кабинет, разрешил създаване на частна детска болница (Документ) - 1

След остри реакции на институции, политически партии и неправителствени организации служебният премиер Димитър Главчев разпореди разрешението за строеж на частна многопрофилна болница „Мама и аз“ да бъде отменено ден, след като бе прието. Ще бъде потърсена отговорност от хората, внесли решението за разглеждане от Министерския съвет, бе записано в съобщението, разпространено от правителствената пресслужба.

От публикуваната стеноглама става ясно, че НЗОК е изрализа положително становище по намеренията на инвеститора, но не са цитирани други експертни мнения по казуса.

Ето и пълния текст на стеногламата по т.2 от Дневния ред на служебното правителство:

Точка 2

Проект на Решение за одобряване създаването на лечебно заведение за болнична помощ.

ДИМИТЪР ГЛАВЧЕВ: Министър Кондева, заповядайте.

ГАЛЯ КОНДЕВА: Уважаеми господин премиер, уважаеми колеги, съгласно представената проектна документация инвеститорът Търговска лига има намерение да създаде лечебно заведение за болнична помощ Многопрофилна болница за активно лечение „Мама и аз“, което ще се реализира на територията на град София, като дейността ще бъде по 39 медицински специалности и в 30 клиники обособена и отделения с общо 413 легла.

Ще се обслужват лица, както до 18 така и над 18 годишна възраст. Инвеститорът има готовност за изграждане на болницата в срок до 48 месеца от решението на Министерския съвет за одобряване създаването на лечебното заведение за болнична помощ.

За построяването на болницата инвеститора разполага с достъпен имот на комуникативно място и предвижданата инвестиция е в размер на 120 милиона лева.

Проектът ще бъде реализиран с парични средства от търговската дейност на инвеститора, както и чрез средства от банкови институции.

В рамките на процедурата по Закона за лечебните заведения е получено и становище от Националната здравноосигурителна каса, според което се счита за възможно финансирането на заявените от инвеститора дейности в периода на тяхното реализиране и в рамките на утвърдените от Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса финансови параметри при сключване на договор.

Искам само да заявя, че са преминати всички процедури за да достигнем до това предложение за проект. Получили сме одобрението на всички институции, които участват в този процес, те са приложени към документацията и във връзка с всичко, което изложих предлагаме проект на решение на Министерския съвет за одобряване създаването на лечебно заведение за болнична помощ на територията на град София.

ДИМИТЪР ГЛАВЧЕВ: Благодаря Ви, министър Кондева.

Колеги, имате ли някакви съображения по въпроса? Не виждам.

Одобряваме проекта за решение.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този

    57 3 Отговор
    премиер всеки ден прави промени. Днес казва едно - утре сменя. На кого ли прилича...

    Коментиран от #6, #22

  • 2 На на на

    37 4 Отговор
    Шиши министърката се 0сра, скоро и Бyци ще го , 3аедно с Про100kиро
  • 3 хммм

    14 27 Отговор
    Аз не виждам проблем да се изгради такава болница! всичко документално изглежда добре, но Главчо защо иска да я финансира с наши пари?

    Коментиран от #7

  • 4 Град Козлодуй

    43 0 Отговор
    Политици взеха повечето Българи за будали да Ама не
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Явно

    38 0 Отговор

    До коментар #1 от "Този":

    на Бyци....лика прилика
  • 7 ДОНЧО ГОРСКИЯ

    40 2 Отговор

    До коментар #3 от "хммм":

    АМИ НИЕ ЩЕ Я ПЛАТИМ ЧАСНИКА САМО ЩЕ ЛАПА ОТ КАСАТА

    Коментиран от #10

  • 8 българка

    34 1 Отговор
    Разбираме, че се е обадил КОЙ и министрите от служебното правителство /ГЕРБ/ДПС/ тутакси се съгласяват с предложението. КОЙ управлява държавата?
  • 9 до 3 и 5 к.

    33 1 Отговор
    И хиляда да има, пак ще плащаме тройно и пак ще е същото....просто се създават да източат НЗОК
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ТаУмВзе

    23 2 Отговор
    За 120 Милиона, може да вдигнат поне 6 Болници бре! Яко се Краде ПАК де. А Лекари немаааа. И ви Гарантирам, че няма да има такива Болници Изобще. Друг е въпросът, какво им е на Сегашните Болници, които Ремонтираха и Пак избучиха Гепията, без да има Ремонт де.

    Коментиран от #14

  • 12 дом

    33 1 Отговор
    Фалшив проблем за отвличане на вниманието. Остане фокусирани върху мафията на Крадеца от Банкя и Дебелия Магнит. Те са проблема. Те, слугите им в прокуратурата, съдебната система и полицията. Не детската болница, а мафията е проблема, разберете накрая.

    Без тия крадливи гадове ще има всичко и болница и справедливост и растеж.
  • 13 Никой

    32 2 Отговор
    Най циничното в случая е представянето на болницата като детска " Мама и аз " по скоро е трябвало да я кръстят " Баце и аз " защото 380 легла са за пациенти над 18 год. възраст. Здравната мафия най добре работи като глутница под ръководството на Шиши и Баце. Но българчето нали си е идиот по рождение какво му пука ,че отново ще го крадат.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 На тая

    21 0 Отговор
    Държава, не им тряба нови болни и без това имане в излишък, трябва в общинските и окръжните болници да се инвестира и на окръжно ниво да се подобри диагностика и лечение, а не още една нова в София, още един къoлеж на хранилка..
  • 16 ТаУмВзе

    16 1 Отговор

    До коментар #14 от "Последния Софиянец":

    Инвеститор, който не е Гепил ли? Я си прегледай Наивитета, че нещо и малките деца може да се Усетят за кво иде Реч. Бонус може да ми Разясниш, какво е Инвеститор за разнообразие у Тоталната Пародия де.
  • 17 Вълк единак

    26 0 Отговор
    На 9 юни! Да спрем двамата шопара за да я има България.
  • 18 бай Бай

    12 2 Отговор
    щом ще е частна, това е проблем на инвеститора!
    Само че явно се премълчава че се иска от държавата да финансира болницата! И още по-интересно дали в този случай държавата ни ще има право да се меси в управлението на болницата??
  • 19 Тъпа ушанка

    19 1 Отговор
    Бедни ми, бедни БезГлавчев.
  • 20 мдда

    4 12 Отговор
    Празноглавчев, къде е проблемът в това, че една болница ще се построи“?
  • 21 Не разбрал софиянец

    16 1 Отговор

    До коментар #14 от "Последния Софиянец":

    Собствени средства: евентуални пари от печалбата на търговска лига+ банкови кредити.., но ако сключат договор "на зелено" с НЗОК , ще издоят българския данъкоплатец. Накратко: получава се разрешение, заявените намерения се променят и НЗОК финансира създаването на поредния тумор, който да я източи след това. ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ПОДАНИЦИ!
  • 22 Георгиева

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "Този":

    На ментора си - еднокнижник!
  • 23 Комунистите не искат частно

    3 8 Отговор
    Трябва да има и Частна и Държавна болница Хората да имат избор къде да отидат а не да бягат на частно в Турция или Германия където цените са безумно високи

    Коментиран от #26

  • 24 Стига

    3 1 Отговор
    С това часно и нечасно.Под държавна болница разбирам като отидеш да те обслужат само с една потребителна такса,ама няма такова нещо навсякъде плащаш яко.
  • 25 реру

    11 1 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    "Колкото повече болници толкова по ниски цени."


    Според някои обаче имало малка разлика между болница и кебапчийница...
  • 26 реру

    9 0 Отговор

    До коментар #23 от "Комунистите не искат частно":

    "... Хората да имат избор къде да отидат а не да бягат на частно в Турция или Германия..."


    Самата болница не лекува... Трябват достатъно и квалифицирани лекари, мед. сестри и т.н.
    Както е казал един мустакат чичико: "Кадрите решават всичко"...
  • 27 аууу

    9 0 Отговор
    Главчев, Главчев, главанак беше като председател на НС и главанак си остана!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове