Last news in Fakti

1 Май, 2024 21:25 1 241 7

Душан Керкез: Заслужихме финала, публиката беше 12-ият играч

  • ботев пловдив-
  • душан керкез-
  • цска-
  • футбол

Когато вкараш попадение и имаш гол аванс от мача в София, тогава има увереност в играчите

Душан Керкез: Заслужихме финала, публиката беше 12-ият играч - 1
Снимка: БГНЕС

Старши треньорът на Ботев Пловдив Душан Керкез говори след успеха с 2:0 срещу ЦСКА, с който "канарчетата" се класираха на финал за Sesame Купа на България.

"Може да си представите какви са моите емоции, днес имам рожден ден и се класирахме на финал - това е фантастично. Искам да благодаря на хората, които днес ни подкрепиха, те бяха 12-ият играч. Искам да поздравя и колегата от ЦСКА, неговият отбор играе добре, но ние бяхме добре подготвени. Не знам дали говорим за късмет или фантастичен Ханкич на вратата, но когато погледнем двата мача като цяло - заслужихме финала", сподели рожденикът в днешния ден Душан Керкез.

"Когато вкараш попадение и имаш гол аванс от мача в София, тогава има увереност в играчите. Нормално е ЦСКА да ни натисне, преди те бяха фаворити. В някои моменти нашите играчи трябваше да се жертват, за да свършат работата си и да дадат повече от себе си. Огромни поздравления за моите футболисти. Те разбират, че не са 11 души, които играят, а са повече", каза още специалистът.

"Опитахме във всички тези дни отборът, че това може да се случи. Със сигурност това бе позитивно. Трябва да кажа нещо, днес видяхте два известни отбора в България, ако стадионите са такива, това определено е европейски мач. Това може да помогне на българския футбол да се подобрява. Аз се радвам, искам да кажа още веднъж благодаря на нашите фенове", допълни той.

"Имаме шанс да се борим за трофей, днес казах на играчите да дадат всичко. Разбира се, за нас сега е важно да си починем и да се подготвим за мача с ЦСКА 1948, това е важен мач, за да завършим на седмата позиция, а това няма да е лесно", завърши Керкез.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Aлфа Вълкът

    2 5 Отговор
    Тоя на снимката Стамен Белчев. Вече е ясно, че няма да е треньор в ЦСКА, ама Пенев не си го представям за треньор на по-сериозна селекция.

    Коментиран от #7

  • 2 Залагайте

    2 10 Отговор
    Абсолютно п.орно!!
    Отдавна се знае че купата е за уговорвна за Ботев тази година. Все пак са отбор на ДПС

    Коментиран от #3

  • 3 Ботев Пловдив

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Залагайте":

    Тя и титлата по същата причина уж беше уговорена за Локото...
  • 4 Така е да

    3 1 Отговор
    Браво, момче...
    Честит празник...
    Да си жив и здрав
  • 5 Контрол

    3 0 Отговор
    Красавци!
    Големи сте
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Aлфа Вълкът

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Aлфа Вълкът":

    Вече не е Стамен Белчев.