Last news in Fakti

29 Април, 2024 13:24 3 444 51

Бащата на Кирил Петков: Самият Атанас Русев си призна за Пашата

  • кирил петков-
  • атанас русев-
  • пашата-
  • корал-
  • черноморие-
  • строителство

Скандал преди изборите

Бащата на Кирил Петков: Самият Атанас Русев си призна за Пашата - 1
Снимка: Архив

Атанас Русев е казвал много пъти пред мен и пред други, че е близък с Пашата и са спасявали Корал три пъти от други бандити. Това написа във фейсбук профила си бащата на Кирил Петков - Петко.

По-рано днес Кирил Петков разказа в своя профил как през 2022 г. дал списък на тогавашния главен прокурор Иван Гешев с 19 имена и Румен Николов - Пашата бил едно от имената. По думите на съпредседателя на "Продължаваме промяната" след това председателят на сдружение "Да опазим Корал" Атанас Русев му се обадил, за да му крещи защо е включил Пашата в списъка. По-късно се обадил и на бащата на Петков по същата причина.

"Заклевам се, че Атанас Русев ми се обади с крясъци по телефона защо Кирил е сложил Пашата в списъка на бандитите за разследване. Лично аз съм виждал дясната ръка на Пашата Росен прегърнат с Атанас Русев на плажа на Корал. Готов съм да се явя на детектор на лъжата заедно с Русев. Аман от платени боклуци!", пише още Петко Петков.

За да стане служебен министър на икономиката през 2021 г. Кирил Петков е трябвало не само да се откаже от канадското си гражданство, но и да напусне всички свои фирми и неправителствени организации, в които участва.

Според разследване на "Бивол" адвокат Лена Бориславова е фалшифицирала подписи и документи, за да излезе Петков от сдружението "Да опазим Корал" навреме.

Първият документ е пълномощно, с което Лена Бориславова може да се разпорежда с делата на Сдружението. Останалите: протокол от заседание на Сдружението, на което се взима решение за освобождаване на Кирил Петков като член на управителния съвет и назначаването на Мартин Драгулев на негово място и декларация за истинност. Отново с подписи на Русев, който реагира в социалните мрежи:

Според публикуваните документи към 13 май 2021 г. все още не било вписано освобождаването на Петков от Сдружението. Той встъпва като служебен министър на икономиката ден по-рано.
В понеделник сутрин председателят на сдружението Атанас Русев заяви пред bTV, че фалшиви документи, подписани с електронния подпис на Лена Бориславова, са използвани, за да се смени Управителният съвет на "Да опазим Корал"

Бориславова коментира, че не се притеснява от проверка и ще съдейства на всякакви разследващи органи да излезе истината.

Кирил Петков определи информацията от "Бивол" като компромат, а днес коментира във фейсбук профила си гостуването на Атанас Русев в сутрешния блок на телевизията.

"Познавах Атанас Русев като кайтист и активист на каузата за плаж Корал. За пръв път разбрах, че Атанас Русев има и друго лице през 2022", пише Петков.

На 9 февруари парламентът прие да бъде забранено всякакво строителство в 500-метрова зона около черноморските плажове Иракли, Карадере и Корал. Вносители на промените в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие бяха лидерите на партиите от управляващото мнозинство Кирил Петков, Бойко Борисов, Христо Иванов и Делян Пеевски.

Разглеждането на законопроекта беше включено като извънредна точка в дневния ред. Борисов каза, че законът е приет по молба на Кирил Петков. От опозицията обвиниха управляващите в лобизъм и по време на дебата многократно беше зададен въпросът - защо са избрани точно тези 3 плажа, а е отхвърлен предложеният от партия "Възраждане" списък с още 41, на които да се осигури същата закрила.

Прокуратурата проверява за документни престъпления по казуса с "Да запазим Корал"

Софийската районна прокуратура продължава проверката дали са извършени документни престъпления пред Агенцията по вписванията свързани с ръководството на сдружението "Да запазим Корал".

На 11 август миналата година е образувано досъдебно производство дали е подадена невярна информация в писмено съобщение изпратено по електронен път от Л. Б. до Агенцията по вписванията за освобождаването на К. П. като член на Управителния съвет на сдружението. Заявено е, че това се е случило на заседание на 6 май 2021г, съобщиха от прокуратурата. По разследването към момента са разпитани 10 свидетели и е изискана справка от Сдружение "Да запазим Корал".

Предстоят още разпити, както и изготвянето на съдебно-графическа и техническа експертизи, след което наблюдаващият прокурор ще се произнесе по хода на делото, уточняват от Софийската районна прокуратура.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 лъжи и обещания

    43 3 Отговор
    Всички политици са за казана и дявола трябва здраво да подклажда огъня !!! Един честен няма от 35 год до сега !!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Пич

    46 8 Отговор
    Тути Харвард и са Гранде бандити !!! А тате Петко - пиколо идиото !!!
  • 4 Сила

    50 1 Отговор
    Паши, маши, барети, маргини, маджовци, тикви, вълци, вис, мис, сик, сак...... ДОКОГА БЕ..... ЕГАТИ И ПРОСТИЯ МИЗЕРЕН НАРОДЕЦ ЩОМ ОЩЕ ТАКИВА ТЪПУНГЕРИ ЦИКУЛИРАТ В ЖИВОТА НА ХОРАТА......!!!!!!

    Коментиран от #39

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 име

    36 5 Отговор
    Нямав представа по коя тема се опитват да ти замажат очите, но като знам асанчо и протото киро колко лъжат, баща му на киро няма начин да не е лъжец!
  • 8 Аве

    27 4 Отговор
    Джендьpчетата мpат да се бутат да си лягат с мутpи, паpдон с лоши момчета!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Тома

    30 0 Отговор
    Когато мутрите влязоха в управлението на държавата ударихме дъното и вече няма отлепяне от него

    Коментиран от #37

  • 11 Кирчо

    27 2 Отговор
    За да лъже така изкусно някой го е учил.А тия неща се учат в семейството.Другият вариант е това да е ген и да върви по наследство.Но не съм чел за дядо му и не мога да кажа.

    Коментиран от #35

  • 12 Едни хора от Нексо ви търсят за пари

    21 1 Отговор
    Офанзивата на родната милиция се развива ветрилообразно по очаквания вектор за нападение
  • 13 Тия са навързани като

    27 0 Отговор
    Свински черва всичките до един са за затвора
  • 14 Красимир Петров

    30 1 Отговор
    А защо тати не каже колко са гъсти с Маджо и с покойният трактор.
  • 15 Мисирките

    8 22 Отговор
    от бивол и бърд яко са финансирани от Пеевски и Борисов, и почнаха калната си игра. Не виждат себе си, особено Димитър Стоянов, който насочва пистолет срещу човек, като преди това го риташе и плюеше, а жена му го би с колан. Мерзавци, а онзи Чобанов излъга веднага с версията за НАП.
  • 16 Ефектът

    7 9 Отговор
    Шиши сготви противниците си....нали медиите са негови.500 го.дини са биле малко на някои......особено на ени..чарите от ГЕПИ и Д.П.С.то.
  • 17 АГАТа Кристи

    22 1 Отговор
    Мафията в оправдателен и настъпателен режим...
    "Чистият" татко - придобил незнайно как, /но той си знае/ половината земи около околовръстния път на София...
  • 18 Куцото добиче

    22 3 Отговор
    Кики л@йното и баща му Петко змията в килия до живот !
  • 19 това Кире

    24 3 Отговор
    наистина е про100, пак настъпи мотиката, постянно го хващат в крачка!
  • 20 Язовец

    21 1 Отговор
    Тиквун че бухне Киро в панделата като стой та гледай.
  • 21 Светлана Гущерова

    20 2 Отговор
    Лена с бебето у сливенския. Като Цола Драгойчева.
  • 22 Добре че са честни!

    15 2 Отговор
    Това добре, че Кики никога не е лъгал, иначе щях да си помисля, че тия неща писани за него са верни. Добре че и Лена е честна, вярна, с висок морал, света вода ненапита, и е чиста като момина сълза. Че иначе щях да си помисля, че може и да е подправила някой и друг документ
  • 23 Кое ти дава право

    16 3 Отговор
    На теб и на лена да фалшифицирате подписи и документи? Отговори бе тъъапакоооо?
    Какви са ти отношенията с някой си, нас не ни вълнува!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 марооо

    4 4 Отговор
    и на теб да ти с е ра в устетата
  • 26 Гост

    13 3 Отговор
    Тате? Ко? Фатмак без образование! Към е той? Кой е Киро? Кой го прати. Кой му плаща? Колко е IQ на Тати? А Мама? Тя няма ли да мъцне нещо?
  • 27 гочето

    19 1 Отговор
    От целия скандал се разбра че Ленчето освен палавница е и измамница!
    Според СРП е фалшифицирала подписи и документи по казуса и май ще я шлякат тоя път в съда... не само на парапета между етажите ....
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Ха ха

    15 1 Отговор
    Тук не става дума какъв е Пашата и да се правите на улави.Става дума за документална изм..ама.Ще кажете,голяма работа,извадили го с фалшиви документи от управлението на
    сдружението.Само ,че по същият начин се крадат фирми.
  • 30 Синът ти

    12 1 Отговор
    за да е такова нищожество, значи ти не си по малко. Кой на кой се е обаждал, не е важно. Важна е документната измама на сина ти и на оная фльорца. Измамници!
  • 31 Секуритате

    13 1 Отговор
    Типичен циганин.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Престъпление и наказание

    10 1 Отговор
    Няма значение, че всичко е станало в съучастие и със знанието и съгласието на въпросния Русев, измамата и фалшификацията са факт.
    Нищо ново под слънцето! Мутри и мутренски номера...За съжаление тази практика не е изобретение на кирчовци, но добри учители са им помагали...Младите вълчета трябва да си платят за престъплението.
  • 34 Некой си

    10 1 Отговор
    В майка си ли се кълне тоз манг@ал?
    Щото майката на бащата на простокиро е циганка отсекъде!
  • 35 Некой си

    6 0 Отговор

    До коментар #11 от "Кирчо":

    Като видиш баба му, на простокиро, ум ще ти зайде!
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Дон Отворко

    5 4 Отговор

    До коментар #10 от "Тома":

    Най-наглият Мутрагеньо отново иска да е на власт след 12г. безвремие и упадък на държавата по време на премиерстването му!!!
    Наглост, безкруполност и простотия предлага "пожарникаря"!
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Българин

    8 2 Отговор

    До коментар #4 от "Сила":

    Питай ги, защо гласуват за мутрите - унищожители на България -... Стокхолмски синдром!!!
  • 40 Знайко

    5 0 Отговор
    Хахахаха.....спецовете по фотошоп май не са точно спецове?
    Ай ся да видим някой ще се самосезира ли?
    Ленаааа......наистина ли си вярваше ,че можеш да лъжеш до безкрай?
  • 41 Луд

    3 0 Отговор
    Аман от платени боклуци , не като мен Кирил Петков и Петко само БОКЛУЦИ .
  • 42 Ха ха

    4 0 Отговор
    Тук не става дума какъв е Пашата и да се правите на улави.Става дума за документална изм..ама.Ще кажете,голяма работа,извадили го с фалшиви документи от управлението на
    сдружението.Само ,че по същият начин се крадат фирми.
  • 43 BG гражданин и данъкоплатец

    1 0 Отговор
    И така още 35 години ще сме в нищото и така да се каже "100 години след маймуните!". Който е пътувал след Калотина и след Кулата ще ме разбере... Всички приказки за инфраструктура, за магистрали увисват след като човек с очите си види реалността. Сърбия и Албания не са в ЕС, а са с по-добри и истински магистрали. Ние не сме в мислите на европейците, за тях ние сме си балкански маргинали и докато сами не се хванем за косите и да се изтеглим нагоре няма да стане! На никой не му пука за т.нар. наше благоденствие - нито на ЕС, нито на САЩ, нито на Русия, нито на НАТО. За всички сме географска територия, точка на пресичане на важни геополитически интереси и транспортни коридори, но на никого не му пука за нас, като народ!!! Весели празници и мислете за децата си!
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 съд и затвор

    1 0 Отговор
    Какво общо има Пашата с фалшифицираните подписи от Водачите на Промяната?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове