Last news in Fakti

29 Април, 2024 12:24 1 603 25

Анджей Дуда: Финансовата помощ може да спомогне за прекратяване на конфликта в Украйна

  • полша-
  • анджей дуда-
  • прекратяване-
  • конфликта-
  • украйна-
  • финансова помощ

Дуда допълни, че пред всички свои събеседници в САЩ той е говорил за необходимостта да бъде спрян руският империализъм

Анджей Дуда: Финансовата помощ може да спомогне за прекратяване на конфликта в Украйна - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът на Полша заяви в интервю за канадска телевизия, че е по-изгодно за данъкоплатците в САЩ да се приключат военните действия в Украйна чрез предоставяне на финансова помощ, а не чрез изпращане на американски военни сили, съобщиха полската новинарска агенция ПАП и БТА.

Споменавайки срещата си с Доналд Тръмп при скорошното си посещение в САЩ, Анджей Дуда каза в интервю за Си Ти Ви Нюз (CTV News), че разговорите между двамата са били фокусирани върху войната в Украйна и върху американската помощ.

Дуда допълни, че пред всички свои събеседници в САЩ той е говорил за необходимостта да бъде спрян руският империализъм. Той е повдигнал въпроса най-вече пред американските политици.

Запитан относно мнението на Доналд Тръмп за войната в Украйна и поетия ангажимент от САЩ, Дуда каза, че според него бившият президент се е съгласил, че поражението на Русия е и в стратегически интерес на САЩ.

„Ако на украинците не им се предложи помощ, това може да приключи с катастрофа“, каза Дуда, добавяйки, че Русия може да продължи да следва империалистичните си цели и да нападне други страни.

„И тогава ще е нужна американска военна интервенция“, продължи президентът. В такава ситуация „точно както през Първата световна война и Втората световна война, американски и канадски войници ще трябва да дойдат в Европа, да се бият на нашите фронтове и да умират“, каза Дуда.

„Възможно е да се избегне такава ситуация днес чрез финансова помощ“, допълни той.

„А това, което със сигурност е по-изгодно за американския данъкоплатец, е да бъде спряна тази война с пари, вместо да се жертва животът на американските войници“, каза Дуда.

Полският президент също отправи предупреждение във връзка с голямата заплаха от нова руска офанзива. „Това трябва да бъде спряно на всяка цена“, каза Дуда.

След като похвали решението на Камарата на представителите на Конгреса на САЩ да одобри пакет военна помощ на стойност 61 млрд. долара за Украйна, Дуда каза, че американската помощ е „абсолютно нужна“.

„Доволен съм, че това решение беше взето. То е много важно. Щастлив съм, тъй като това означава, че Украйна ще може по-ефективно да се бори срещу руската агресия“, каза той.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    4 36 Отговор
    който всъщност помогна на Русия през „гладните 90-те“.

    "Храстови крака"
    В края на 80-те години в СССР започва икономическа криза, която води до още по-голям недостиг на храна. Както неведнъж се е случвало, САЩ се притекоха на помощ.

    Горбачов и Буш-старши се договориха за доставка на замразени пилешки бутчета за СССР. Дори нещо толкова просто като пилешкото (считано за световната храна на бедните) беше рядкост в Съветския съюз. Хората наричаха тези крака „крака на храсти“.

    В допълнение към тях САЩ доставяха бебешка храна, инстантни зърнени закуски и пюрета, месни консерви и др. Само през 1991 г. Съединените щати доставиха безплатно на Руската федерация 241 хиляди тона храни.

    Постсъветска помощ за Русия
    През 1992 г. САЩ приеха Закона за подкрепа на свободата, според който правителството предостави икономическа и хуманитарна помощ на постсоциалистическите страни. Основният получател на помощта, отпусната за страните от Източна Европа и бившия СССР, беше Русия. Според закона Руската федерация получи:
    🟢 хуманитарна помощ, включително доставки на храна, лекарства, дрехи и други стоки от първа необходимост. През 1992 г. е организирана операция „Дай надежда“, в рамките на която в Руската федерация са доставени 100 хиляди тона храни, лекарства и други хуманитарни доставки;
    🟢 консултативна и техническа помощ, съдействие за провеждане на икономически реформи, приватизация, развитие на малкия и среден бизнес, укрепване на демокрацията и правата на чов

    Коментиран от #6, #8, #19

  • 2 ДОНЧО ГОРСКИЯ

    40 3 Отговор
    И ТОЯ НЕ СИЕ ПИЛ ХАПЧЕТАТА

    Коментиран от #16

  • 3 Тия пари

    28 5 Отговор
    ще стигнат за една масивна и висока бетонна ограда по границата с Русия, която след около 4 месеца няма да е много дълга... Да започват отсега да я строят около Лвов...
  • 4 Поляците,

    29 2 Отговор
    ме ле си, подобни на 00Кра. Нищо не могат, ама и те все си търсят белята!
  • 5 да се окончат

    26 1 Отговор
    да се окончат?

    Точно до тук стигнах. То бива непрофесионализъм, бива, ама тук ....
  • 6 Хахаха

    31 2 Отговор

    До коментар #1 от "Факт":

    А САЩ откраднаха за милиарди суровини от Русия.ФАКТ
  • 7 Ало, Дуда,

    33 2 Отговор
    какво се правиш на дуда? Има логическа истина - пожар не се гаси с повече петрол върху него.
    На кого угаждаш с това твърдение? Добре, мразиш руснаците, искате да си вземете Лвов и др., но поне малко достойнство проявии, А?
  • 8 Мдаа

    1 25 Отговор

    До коментар #1 от "Факт":

    Защо изобщо си правиш труда да обясняваш на разни копейкаджии които не си знаят собствената история а пък какво остава за любимата им Руска Федерация !

    Коментиран от #17

  • 9 Некой си

    18 0 Отговор
    Еленке, МА!
    Какво значи "окончат", без да поглеждаш гугъл преводача?
  • 10 Казал Дуда каквото казал,

    22 2 Отговор
    но не обяснил на американските данъкоплатци каква изгода имат те данъците им да се харчат в чужда война,за чужд народ,вместо да се харчат за самите тях в САЩ.И друго не е казал - че няма разумна причина американски войници да умират в различни краища на света без да е заплашена територията на САЩ.
  • 11 анджейдупа

    17 1 Отговор
    Типичен представител на евро и презокеанските дебили
  • 12 Васил

    1 10 Отговор
    Ако редовно бяха снабдявали Украйна с оръжия и най вече ракети с далечен обсег до сега можеше и да са в Крим.

    Коментиран от #18

  • 13 факуса

    7 1 Отговор
    и дудата е по умна от дуда,почна надпревара кой по тъпо изказване ще направи,а явно всички ес граждани са овце кат нас,щом търпят подобни недоразумения на власт
  • 14 БПФ

    9 1 Отговор
    Всички хора с мозък вече разбират, че Русия не може да бъде победена. Никакви пари не могат да променят тоя факт. Само дудата не го осъзнава, няма с какво.
  • 15 ами

    4 0 Отговор
    дудата да вземе да се бръкне и той да даде пари какво само се молят на американците
  • 16 Всъщност,

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "ДОНЧО ГОРСКИЯ":

    Кажи му Атлантист и не се занимавай с него. А този е и от най-яростните атлантически ястреби.
  • 17 оффф

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Мдаа":

    По-добре русофил отколкото туркофилско-американски гьотверен.На такива като тебе не трябва дори да се обръща внимание. Малко сте, избрани по неграмотност и се свършвате!
  • 18 Василка

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Васил":

    от самото начало се знаеше, че ВСИЧКОТО оръжие на света да дадат на слугата на запада (не само като най-старото си досега) няма да му помогне и Русия, както винаги, е обречена да победи.
    Зеленилото има за задача да намали коката, да намали корупцията и да ВДИГНЕ бялото знаме, както му препоръча най-миролюбивият и уважаван човек на планетата - ПАПАТА. Но къде ти разум в един клоун?
  • 19 Не се притеснявай

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Факт":

    Това е сценарий между Хамерика и Распутина!
  • 20 Кмета

    2 0 Отговор
    Да дадеш на Украйна оръжие срещу Русия е все едно да дадеш на мъртвец лопата сам да си изкопае гроба!
    Тук трябва сериозна дипломация но за съжаления големия брат си пробва ракетките !В един момент ще има хепиенд ама няма да има Украйна!Аз съм глупав ама знам какво ще стане,представяте ли се тези дето ни управляват с какъв
    капацитет разполагат!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания