Last news in Fakti

29 Април, 2024 13:00 4 634 31

Иво Инджев: Просешко-прасешката мотивация на нашите “величия” да се снимат със световни знаменитости

  • зеленски-
  • тошко йорданов

От няколко дни се каня да напиша, че да имаш снимка  с голяма (и положителна по своето излъчване) личност не е индулгенция за НИЩО. В много случаи е обратното. Издава комплексите на просителя да се щракне

Иво Инджев: Просешко-прасешката мотивация на нашите “величия” да се снимат със световни знаменитости - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Случвало ли ви се е някой да ви изпревари и да ви е приятно?

На мен ми се случи днес.

Чух депутата от ПП Христо Петров да споделя в интервю за bTV моите мисли за снимката на “едно прасе със Зеленски”, което си остава прасе.

Няма нужда да посочвам прасето. Важно е да се види как на опашката за няколко секунди слава чрез снимка със Зеленски чака Тошко Йорданов, голям путинолюбец ( в компанията на друг свой парламентарен украинофоб).

Припомням, че след руzката окупация на Крим през 2014 г. Тошко ме заклейми в студиото на своя шеф Трифонов, че съм русофоб, щом не признавам Крим за руска собственост -на 18 март, по горещите следи на руzкта анексия.

Угодническият рашистки сайт (незапознат с пълния член в българския език, видно от подзаглавието), лъже в заглавието си, че ДПС била първата партия, осъдила агресията на Русия срещу Украйна. Същото твърдеше и ГЕРБ. Не можеш да се вредиш по украинофилия от ГЕРБ и ДПС откакто се направиха на евроатланици!

Виждате ли мазния поглед на говорещия за “мазни турски кафета” Пеевски, докато се мазни на Зеленски?

Приятно ми е Христо Петров да ме изпревари. Имам спомен с 10 годишна давност. Музикантът, композиторът, младежът ( и колега като татко на момичета) ме беше посочил в свое интервю за в. “Капитал” като автор, когото чете в ivo.bg.

За мен е чест да предположа днес, че това е имало значение за възгледите на днешния политик-евроатлантик, а и да установя, че мислим все така еднакво.

Колебаех се да формулирам същата теза за прасето заради интригата със свалянето на председателя на парламента Росен Йорданов ден преди да му изтече председателството. За Желязков мнозина припомниха, че е бил посрещнат с аплодисменти на крака от парламента в Киев и лично от Зеленски преди това. Сякаш това го канонизира тук като недосегаем за критика по евроатлантическа линия.

Колебаех се, защото Росен Желязков е човек, който няма нищо общо с фермата и прасетата (по Оруел). По-скоро ме озадачава като мой познат от годините, преди да стане политик, че изобщо се е навил да вирее ( вироглаво понякога, крайно нетипично за хората от ГЕРБ) в обкръжението на авторитарния шеф на корпорацията ГЕРБ.

От няколко дни се каня да напиша, че да имаш снимка с голяма (и положителна по своето излъчване) личност не е индулгенция за НИЩО. В много случаи е обратното. Издава комплексите на просителя да се щракне.

Не важи като за “обикновени хора” обобщението за стремежа да снимаш с “голямата работа”. Нормално е те да искат да се запаметят със знаменитости. Но е 100 процента вярно за меркантилната мотивация на “величия” от мащаба на нашите другари-комплексари, които не си дават сметка как унижават България с угодническите си жестове на желаещи да се отъркат от “големите”, за да си закачат след това снимката на стената и да впечатляват жената, децата и страната.

(Текстът е от сайта на автора ivo.bg)


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 55 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нито наши величия нито чужди

    64 11 Отговор
    Знаменитости виждам
    Ако това е снимката на преден план се виждат крадци лъжци и расипници на собствените си държави

    Всичките са за затвора

    Коментиран от #9, #22

  • 2 Опа

    44 27 Отговор
    Тоя мин джев завижда, че и той не е дудучил на зеления гн ом
  • 3 Ментата

    28 5 Отговор
    и той на първа линия до "шефовете" , както мазно ги нарича , актуалните за момента , де !
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 хахахахахаааа

    40 19 Отговор
    доносника от дс завижда че зеленски не се е снимал с подложката инджев
  • 7 И.ми нджев

    32 11 Отговор
    Се похвалил пред приятели че осквернил омразния Червен площад като се лапортзи него, за да покаже неприязънта си съм Путин и Русия. Приятелите му го поздравяват, браво, много яко, много си смел! Но я кажи, какво стата, не те ли арестуваха? Ааа, не аз хапорт в гащите!
  • 8 Никой не трябва да забравя

    18 28 Отговор
    който всъщност помогна на Русия през „гладните 90-те“.

    "Храстови крака"
    В края на 80-те години в СССР започва икономическа криза, която води до още по-голям недостиг на храна. Както неведнъж се е случвало, САЩ се притекоха на помощ.

    Горбачов и Буш-старши се договориха за доставка на замразени пилешки бутчета за СССР. Дори нещо толкова просто като пилешкото (считано за световната храна на бедните) беше рядкост в Съветския съюз. Хората наричаха тези крака „крака на храсти“.

    В допълнение към тях САЩ доставяха бебешка храна, инстантни зърнени закуски и пюрета, месни консерви и др. Само през 1991 г. Съединените щати доставиха безплатно на Руската федерация 241 хиляди тона храни.

    Постсъветска помощ за Русия
    През 1992 г. САЩ приеха Закона за подкрепа на свободата, според който правителството предостави икономическа и хуманитарна помощ на постсоциалистическите страни. Основният получател на помощта, отпусната за страните от Източна Европа и бившия СССР, беше Русия. Според закона Руската федерация получи:
    🟢 хуманитарна помощ, включително доставки на храна, лекарства, дрехи и други стоки от първа необходимост. През 1992 г. е организирана операция „Дай надежда“, в рамките на която в Руската федерация са доставени 100 хиляди тона храни, лекарства и други хуманитарни доставки;
    🟢 консултативна и техническа помощ, съдействие за провеждане на икономически реформи, приватизация, развитие на малкия и среден бизнес, укрепване на демокрацията и правата на чов

    Коментиран от #20, #26

  • 9 ЗАБРАВИ

    8 15 Отговор

    До коментар #1 от "Нито наши величия нито чужди":

    ДА СПОМЕНЕШ НАРКОМАНА КЛОУН
  • 10 Ветропоказател

    30 11 Отговор
    Каза г-н Агента разузнавач на ДС в Ливан, завършил в Москва с дядо партизанин и активен борец и майка щатен сътрудник отново на ДС. Та те така с жълтопаветниците
  • 11 Реклама по Руски

    4 5 Отговор
    Един Педофил завива Шоколадът във станиол
  • 12 Тома

    21 1 Отговор
    Бай Ставрев е приготвил селфито си за снимки с всички от парламента правителството и президентството.
  • 13 Оператор на права лопата

    25 13 Отговор
    Спрете да давате трибуна на тази платена американска мариoнетка.
  • 14 Трол

    5 7 Отговор
    В смисъл, че г-н Зеленски е искал да се снима с голяма личност като г-н Пеевски ли:

    "От няколко дни се каня да напиша, че да имаш снимка с голяма (и положителна по своето излъчване) личност не е индулгенция за НИЩО. В много случаи е обратното. Издава комплексите на просителя да се щракне."
  • 15 Град Козлодуй

    15 4 Отговор
    34 Години погубена България
  • 16 Намерил какво да препечатва

    4 5 Отговор
    Дъртия, настъпал си л..но и го разнасяш из сайта!
  • 17 жоро

    11 6 Отговор
    Алкаша Иво пак избълнува
  • 18 бай Иван

    16 3 Отговор
    Абе аз чух и нещо друго в този разговор .Не мога да го преразкажа точно, но нещо от рода на "Представяте ли си България да е санкционирала някой си за корупция в САЩ и вместо да отиде и да заяви ,че този трябва да се разкара от управлението на САЩ че е неприемлив като партньор,да го държи и подкрепя на най-високият пост и да го накара да подпише договор с България и да си пробутаме всичките си домати от България на тройна цена на САЩ " . Найс а?
  • 19 Айдеее

    12 6 Отговор
    евроатлантиците взеха да се ръфат като побеснели кучета за подаяния от посолствоТО..
    каква жалка, но хубава картинка.
  • 20 Никой не е забравил

    19 10 Отговор

    До коментар #8 от "Никой не трябва да забравя":

    И при нас бе така - сащ ни разрушиха икономиката, за да ни "помагат" и дават заеми. Но руснаците се усетиха и ги наритаха. Ние още пасем трева.

    Коментиран от #23

  • 21 Роза

    7 2 Отговор
    За съжаление почти всичките ни политически "величия" -и бивши,и сегашни-са се държали надменно и с превъзходство тук,в БГ, и угоднически пред световните политици!Спомнете си как някога Г.Димитров инсцинираше процеси със смъртни присъди над опозиционни лидери, а а се държеше сервилно и лакейски пред Сталин!
  • 22 бункерно джудже от кремъл

    8 12 Отговор

    До коментар #1 от "Нито наши величия нито чужди":

    Има един пример за тотално разсипване и крадене на държава и този пример се казва Путин.
  • 23 русия е джудже

    7 12 Отговор

    До коментар #20 от "Никой не е забравил":

    Много ми е интересно какво по точно са наритали джуджетата,че не мога да се сетя.Джуджето Русия е една от най-бедните,изостаналите и мизерстващи държави на тоя свят.От 100 насам все се репчат и накрая свършват с купони за храна и чакат САЩ да ги спасява.
  • 24 любопитен

    9 3 Отговор
    Прасчо го видяхме, а световноизвестната личност къде е?
  • 25 До всички политици:

    8 1 Отговор
    Спрете се вече всички политици и българи да се плюете и да говорите ВСИЧКИ против ВСЕКИ !!!! НЕ сте за пример на никой !! Като някакви долни клюкарки и долни малоумници !! Омръзнаха ни вашите долни ИНТРИГИ, ИНТЕРЕСИ, ЛЪЖИ, ЛИЦЕМЕРИЕ, АЛЧНОСТ за постове и власт !!! Разединявате и настройвате българите един срещу друг !! ПЛЕТЕТЕ интриги ,крадете и мислите само за вас и накрая НЯМА ВИНОВНИ за унищожаването на българите и България !!!
  • 26 Българин

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "Никой не трябва да забравя":

    На българите ЗАЩО никой НЕ помогна през тези гладни 90- години ???? Имаше ли някакви помощи ??? Защото знам, че някои хора нямаха пари за хляб !! Заради този глад хората избягаха от България !! И ЗАЩО няма ОСЪДЕНИ ???

    Коментиран от #28

  • 27 Придурок

    7 3 Отговор
    До23 Това за "мизерстваща" Русия агент Ивайло-Инджев ли ти го подшушна или е от бръмбарите в кухата ти кратуна? За Русия можеш само да мечтаеш, придурок!
  • 28 Празко

    3 0 Отговор

    До коментар #26 от "Българин":

    В началото на 90-те, нейде след лукановата зима имаше помощи. По магазините - например едно страхотно френско топено сирене в красиви чаши-бурканчета, които после запазвахме за чаши. В квартала се носеха слухове, че това са помощи от Западна Европа, които обаче биват пускани по магазините, а не се раздават безплатно. Иначе веднъж намазахме кашон портокали за сок като помощ.

    Коментиран от #29

  • 29 Обикновен човек

    6 0 Отговор

    До коментар #28 от "Празко":

    Срам и позор за нашите политици !! Бяха гладни години за много хора и то работещи българи !! Но заплатите бяха МИЗЕРНИ и пенсиите също !! За това време на ПРЕХОДА, трябва да има ОСЪДЕНИ политици !! А на тях сега изобщо не им дреме !!
  • 30 Валентина

    0 1 Отговор
    🍓 Г­о­­р­­е­­щ­и­ ­­­м­­о­­­м­и­­­ч­­е­­­т­а­­ ­­­в­и ­о­­­ч­а­к­­­в­а­­­т 👉 ­𝗡­­­𝗨­­𝟮­­­𝟭­­.­­𝗙­­­­𝗨­­­𝗡
  • 31 С И С

    0 0 Отговор
    И двамата с ИЦЕТО сте БОКЛУЦИ.А Рапърчето ще става евро депутат!!!?Смях в залата!!!И КОЙ Идиот ще гласува за него???!