Last news in Fakti

28 Април, 2024 16:28 1 640 13

Левски се превърна в жалка картинк, бият ги като тупан, а на Костов въпросите му виновни

  • николай костов-
  • футбол-
  • левски-
  • цска

Най-логичният въпрос след подобни поражения при голова разлика 3:13 е за оставка, каквото означава поемането на отговорност

Левски се превърна в жалка картинк, бият ги като тупан, а на Костов въпросите му виновни - 1
Снимка: БГНЕС

Левски се превърна в жалка картинка през пролетния дял от шампионата. Не че през есента бе някаква свръх сила, но поне я имаше тръпката и скорошния спомен от мачовете в Лигата на конференциите. Нищо положително не може да се отчете в моментната форма на 26-кратните шампиони, след като "сините"записаха четири загуби в последните пет двубоя, с което сериозно компрометираха шансовете си за нови европейски вечери това лято.

Столичният гранд е пети в класирането, въпреки шампионските амбиции, афиширани на старта на кампанията, а с всеки изминал мач нещата само се влошават. На фона на крушенията старши треньорът Николай Костов се огледа в журналистите след 1:3 от ЦСКА при втората загуба от "червените" в рамките на 20 дни. Видимо агресивен, наставникът подсказа на ръководството, че напускането на психолога преди месеци и липсата на негов заместник е сериозен пропуск в организацията на клуба.

Най-логичният въпрос след подобни поражения при голова разлика 3:13 е за оставка, каквото означава поемането на отговорност. Но не и за Николай Костов. За него отговорността е просто израз, но не и акт. Морал, чест, достойнство? Това са други неща. Задайте следващия въпрос...

Брифингът на треньора след дербито на България може спокойно да влезе в учебниците като нагледен пример за това как не се отговаря на въпроси. Това са все факти и добре, че има камери, за да може всичко да е черно на бяло.

"Не отговарям на елементарни въпроси, не ме атакувайте просто ей така", обясни старши треньорът на "Левски".

Относно призивите за оставка от трибуните, той бе дори по-лаконичен: "Не отговарям на такива въпроси", а тази фраза повтори още няколко пъти на други запитвания от репортерите.

"Не отговарям на такива елементарни въпроси. Как мога да ви кажа какво сме обсъждали на полувремето. Това си остава между мен и играчите", гласеше друго фиаско в опита за обяснение на ситуацията на наставника.

А след края на абсурдната пресконференция камерите уловиха 60-годишния тактик да налита на журналист с репликата "Гад мръсна". Това е и същият треньор, нападнал преди 12 години на Емил Велев на "Лаута" със заплахата "Ще ти разбия мозъка направо!" А казват, че с времето хората се променяли...

Левски се превърна в тупан и любим противник на всеки, който има късмета да играе срещу "сините" в последно време. Публиката на съперниците пък всеки уикенд скандира "Още, още" с надеждата за нов гол във вратата на столичния гранд. Но това не е достатъчно за оставка, а само за поемане на отговорност. Въпросите били елементарни, а нашият герой иска смислени. Но пък няма нищо смислено в поведението и работата му. Да не говорим за резултатите...

Автор: Владимир Иванов, "Труд"


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 38 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Костов и

    17 20 Отговор
    той като сирака и той е деБ.ил!
  • 2 Интересно какво

    14 22 Отговор
    прави в отбор като Левски , най слабия треньор в България ?!
  • 3 Тореро

    13 34 Отговор
    ЛЕВСКИ СОФИЯ ЗАВИНАГИ!! ДОЛУ оранжевите менте чорбари
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Жоро

    11 20 Отговор
    Играчите са смазани психически,трепереха от страх,нямат лидер да ги поведе.Костов не става квото и да говорят разни капацитети.Къде е Сираков да излезне да каже две думи да изръмжи да се закани.няма никои тишина
  • 6 Левски 1914

    6 33 Отговор
    Ковачев, а МЕНТЕТО като смениха един автобус треньори колко купи и титли спечелиха? Ако Ганчев не им
    урежда мачове няма да стигнат и до 10 - то място. За толкова пари толкова. Важното е , че ЛЕВСКИ си плащат малко по малко задълженията, а не ФАЛИТ , ТИРЕ и МЕНТЕ.

    Коментиран от #10

  • 7 Реалния

    13 20 Отговор
    Левски се превърна не в посмешище,а в касичка за насо ,прескачащия релси и цялата гмеш около тях,това купи,класиране,европа,никой не го интересува
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Кога

    5 21 Отговор
    Ще въведат голова разлика в политиката като ще пишем за поемане на отговорност
  • 10 Хаха

    5 2 Отговор

    До коментар #6 от "Левски 1914":

    Е па те са си менте от 1994г. Нали са Лафчис 1913, а не Левски Спартак на Цола и МВР.
  • 11 Алигатор

    1 1 Отговор
    Костов още ли е треньор на Левски ? И , ако е Да , Защо ? Защо Раев държи този самодеец ? Станислав Генчев и Жиката да си идват у дома на Герена . .

    Коментиран от #12

  • 12 Госта

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Алигатор":

    ЦСКА не са съгласни с оставка на Костов кой друг отбор ще повдига самочувствието на играчите ни.Костов завинаги в Левски.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.