Last news in Fakti

28 Април, 2024 09:10 1 703 132

Половината пенсионери не са доволни от пенсията си

  • пенсия-
  • пенсионери

Най-недоволни от пенсията си са жените, пенсионерите, които живеят в столицата и в селата, представителите на етническите малцинства, както и пенсионираните със средно и по-ниско образование

Половината пенсионери не са доволни от пенсията си - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Въпреки ръста на пенсиите всеки втори пенсионер не е доволен от пенсията, която получава. Това показва проучване на обществените нагласи за актуализиране на съществуващата пенсионна система, направено от Националния център за парламентарни изследвания. Удовлетвореността на пенсионерите не се влияе от вида на получаваната пенсия.

Както пенсиите за осигурителен стаж и възраст, така и тези за инвалидност и пр. са еднакво неудовлетворителни за пенсионерите, пише Pariteni. Най-недоволни от пенсията си са жените, пенсионерите, които живеят в столицата и в селата, представителите на етническите малцинства, както и пенсионираните със средно и по-ниско образование.

Анализът на данните показва пряка връзка между периода, в който хората са се пенсионирани, и удовлетвореността от получаваната от тях пенсия. Сред пенсионираните през последните 5 години, неудовлетвореност от пенсията си са декларирали 42%, а сред пенсионираните преди повече от 11 години – 60%. Всеки десети пенсионер е напълно доволен от размера на получаваната пенсия. Това по-често са хора, пенсионирани през последните години.

Отчита се и пряка връзка и между удовлетвореността от размера на пенсията и склонността на пенсионираните лица да работят след пенсиониране. Доволните от получаваните пенсии по-рядко от останалите продължават трудовата си дейност и след придобиване право на пенсия. Финансовият мотив е сред водещите по отношение на нагласите за участие в пазара на труда и след пенсиониране.

Удовлетвореността от размера на пенсиите зависи от съотношението между осигурителните доходи и размера на получаваната пенсия. Този показател се измерва от „коефициентът на заместване на дохода“ – съотношението на средната пенсия на пенсионер към средния осигурителен доход, посочват експертите.

От данните на НОИ е видно, че от 2019 г. тенденцията при коефициентите на заместване на дохода е към повишение, през 2022 г. нетният коефициент на заместване на дохода (изчислен чрез съотношението на средномесечния размер на пенсията на пенсионер и средния нетен осигурителен доход (без задължителните удръжки върху заплатите) възлиза на 67% (66,9%). В доклада се посочва обстоятелството, че пенсиите са необлагаеми и би следвало да се съотнасят също към нетен трудов доход.

По данни на НОИ за 2023 г. средният месечен брой на пенсионерите е с 5352 лица по-малко в сравнение с 2022 г. Средният месечен размер на пенсията на един пенсионер за 2023 г. е 784,48 лв., което е с 16,3% повече спрямо 2022 г. Средната пенсия на един пенсионер за осигурителен стаж и възраст за 2023 г. е 861,23 лв., което е със 17,8% повече 34 в сравнение от 2022 г.

За март 2024 г. броят на пенсионерите е 2 040 181, а средният месечен размер на пенсията на един пенсионер възлиза на 826,85 лв. В сравнение със същия месец на 2023 г. той е по-висок с 88,10 лв. (11,9%). Средният месечен размер на пенсията за осигурителен стаж и възраст на един пенсионер за март 2024 г. е 910,49 лв. или с 12,3% (99,47 лв.) по-висок спрямо март 2023 г..istock
От 1 юли 2024 г. влиза в сила и 11% увеличение на пенсиите по „швейцарското правило“. От тази дата минималната пенсия за осигурителен стаж и възраст става 580,57 лв., а максималната остава без промяна – 3400 лв.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кабамилионеров

    17 9 Отговор
    Много ми пу..ка....аз и Офе.лия имаме пари за хиляда живота.Карловска община ни е като фирма за дала..вери.
  • 2 Сега като

    39 8 Отговор
    дойдат ДПС и ГЕРБ на власт , още по недоволни ще бъдат!

    Коментиран от #4

  • 3 ЕВРОНЮЗ

    27 5 Отговор
    Спокойно.. Има опашка от желаещи да повишат пенсиите и заплатите на цяла България.. Пуснете телевизора и избирайте. 😂🤣🤣
  • 4 Ефектът

    20 7 Отговор

    До коментар #2 от "Сега като":

    Абсолютно си прав,но се чудя, защо някои не могат да го проумеят...

    Коментиран от #7, #9

  • 5 дядо поп

    34 3 Отговор
    Кой , как и защо да е доволен след като получава пари под прага за нормално съществуване на едно човешко същество. След като виждаме как професионални лентяи , доайени в народното събрание вземат огромни заплати за нищоправене , а след пенсионирне ще вземат и месечна пенсия колкото най бедните пенсионери не получават за цяла година.

    Коментиран от #19

  • 6 стоян георгиев

    18 2 Отговор
    повече от половината
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ЧОЧО

    22 5 Отговор
    Политици,управляващи и партийни протежата ядат цяло пиле,пенсионерите зеле заедно ядеме зеле с пиле.Това ереалноста в България.Имало ръст на пенсиите,да но при големите пенсии.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 тука има нещо гнило

    18 2 Отговор
    е как само половината? да не би половината ни пенсионери да са бивши партийни кадри?
  • 12 Чиновници Политици, Магистрати, не са

    30 2 Отговор
    Плащали никакви осигуровки през Живота си, а вземат най голямите Пенсии??? Държава, на Мафията!!
  • 13 данъкоплатец

    19 1 Отговор
    Размерът на пенсията зависи от данъците, които ние плащаме. Половината от пенсионерите не са били доволни от размера на заплатата си, от размера на данъка. Като следствие сега не са доволни от пенсията. По-важно е дълго време да си получават пенсията.

    Коментиран от #116

  • 14 Наблюдател

    23 6 Отговор
    Пенсионерите са ограбени от прехода, как да са доволни. Забравихте ли жестоката пенсионна рИформа на Костов и Иван Нейков? Пенсионерите станаха изкупителна жертва. Двете Правителства, това на Денков и на Главчев за 1 месец изхарчиха от Бюджета близо 1 милиард лева за всякакви Великденски бонуси, повишения на заплати и прочие глезотии за държавната администрация. За пенсионерите нищо. Е, от какво да са доволни?

    Коментиран от #16, #18, #22

  • 15 ППДБ

    9 9 Отговор
    За вас Евтаназия, не сте важни, щото трябват още пари за украйна

    Коментиран от #20

  • 16 Пенсионер:

    11 11 Отговор

    До коментар #14 от "Наблюдател":

    Помним.При другарят Виденов 5$ пенсия.Под диктата на Москва.

    Коментиран от #21, #103

  • 17 Бедняшката русофилска иzмет,

    5 10 Отговор
    Взехте,ли по 8, 9 стотака заплата?
  • 18 Ако нямаше пенсионна реформа

    12 3 Отговор

    До коментар #14 от "Наблюдател":

    Ако нямаше пенсионна реформа пенсионерите щяха да продължават да взимат пенсия 3 долара, но пък нямаше да има споразумение със Световната банка и Международния валутен фонд. Не можеш да си представиш последствията.

    Коментиран от #23

  • 19 Прав си дядо попе

    20 0 Отговор

    До коментар #5 от "дядо поп":

    за хайлазите в НС, но за съжаление лентяи и тарикати има навсякъде. Например осигурявалите се на МРЗ по формулата на НОИ трябва да получават 450лв. пенсия, а вземат минималната от 523лв. и са недоволни, че им е малка. Други просто не са работили или не са се осигурявали, но са най-гласовитите. Познавам една неработила цял живот без да е била инвалид и ми вика: Как се живее с 317лв. това човешко ли е?
  • 20 Пенсионер

    1 4 Отговор

    До коментар #15 от "ППДБ":

    Ти ще ни изпревариш!. Иди си виж простатата. Нещата не са добре.
  • 21 Йеврозона

    11 1 Отговор

    До коментар #16 от "Пенсионер:":

    Доларът никога не е бил законно платежно средство в бг, нито при Тошо, нито при Жан, нито при Тиквата и Дебелян. Дори при контрабандата на гориво в нарушение на ембаргото в Югославия, се плащаше в дойче марки.
  • 22 ХАХАХА

    10 0 Отговор

    До коментар #14 от "Наблюдател":

    ХАХАХА, и Иван Нейков и пенсията и голямата заплата къде ги отнесе ?

    Коментиран от #25

  • 23 Не лъжи

    18 1 Отговор

    До коментар #18 от "Ако нямаше пенсионна реформа":

    Пенсионната реформа 2000- двата година оряза всички пенсии на 50%. Причината:- Течеше процесът на първоначално натрупване на капитала. Държавната собственост стана частна чрез приложени грабителски приватизационни схеми. Всички милионери са приватизационни крадци. Съвсем логично, пенсионерите го отнесоха.
  • 24 фен на сидеров

    10 1 Отговор
    как да съм доволен , когато на едни я изчисляват с коеф. 1.35, а на мен с 1,1........иначе - който , колкото е заслужил !

    Коментиран от #27

  • 25 Наблюдател

    3 0 Отговор

    До коментар #22 от "ХАХАХА":

    На небето!
  • 26 Аз съм

    9 5 Отговор
    Да благодарят на Асен Василев, че им вдигна пенсиите и да мислят като гласуват.

    Коментиран от #29, #37

  • 27 Питай ГЕРБ

    10 0 Отговор

    До коментар #24 от "фен на сидеров":

    и Бойко Борисов за това.
  • 28 Странно!

    13 2 Отговор
    А при Борисов бяха изключителто доволти от още по-мизерните пенсии. Стигаше им само Борисов да ги баламосва как всичщо е хубаво и розово и как държавата нямала пари. При Асен Василев, който им вдигна два пъти пенсиите и им станаха двойни, повиши стандарта им на живот, изведнъж не били доволни...може би защото вече има свобода на словото, а при тиранина Борисов те смееха да гъкнат.
  • 29 Така е! Прав си!

    11 3 Отговор

    До коментар #26 от "Аз съм":

    Асен Василев им вдигна пенсиите двойно! Но не се хвали като Борисов, който им вдигаше пенсиите с мизерните 10 лв. и се тупаше в гърдите и всеки ден беше по медиите да се хвали!
  • 30 Да говорим само с числа

    9 1 Отговор
    Среден размер на пенсии по години
    2009г. - 288,00лв.
    2010г. - 263,44лв.
    2011г. - 266,63лв.
    2012г. - 271,21лв.
    2013г. - 293,96лв.
    2014г. - 310,00лв.
    2015г. - 321,78лв.
    2016г. - 332,68лв.
    2017г. - 345,46лв.
    2018г. - 364,32лв.
    2019г. - 383,03лв.
    2020г. - 437,17лв.
    2021г. - 536,71лв.
    2022г. - 674,54лв.
    2023г. - 784,48лв.

    Коментиран от #33

  • 31 гост

    5 0 Отговор
    От какво да са доволни в съседна Гърция и Румъния мобилните пенсии са над 400 евро а тук 260 при положение че цените на някой неща са дори по-високи

    Коментиран от #40

  • 32 Да говорим само с числа

    4 2 Отговор
    МРЗ по години
    01.01.2009 - 31.08.2011 240.00лв.
    01.09.2011 - 30.04.2012 270.00лв.
    01.05.2012 - 31.12.2012 290.00лв.
    01.01.2013 - 31.12.2013 310.00лв.
    01.01.2014 - 31.12.2014 340.00лв.
    01.01.2015 - 30.06.2015 360.00лв.
    01.07.2015 - 31.12.2015 380.00лв.
    01.01.2016 - 31.12.2016 420.00лв.
    01.01.2017 - 31.12.2017 460.00лв.
    01.01.2018 - 31.12.2018 510.00лв.
    01.01.2019 - 31.12.2019 560.00лв
    01.01.2020 - 31.12.2020 610.00лв.
    01.01.2021 - 31.03.2022 650.00лв.
    01.04.2022 - 31.12.2022 710,00лв.
    01.01.2023 - 31.12.2023 780,00лв.
    01.01.2024 - 933,00лв.
  • 33 Говорим

    6 0 Отговор

    До коментар #30 от "Да говорим само с числа":

    в числа .В Германия средната пенсия е 1600 Евро - 3200 лева !!!

    Коментиран от #38

  • 34 Да говорим само с числа

    3 1 Отговор
    Социална пенсия за старост 2006 - 2023
    от 1.01.2006г. - 63лв.
    от 1.10.2007г. - от 63лв. на 76,23лв.
    от 1.07.2008г. от 76,23лв.на 84,12лв.
    от 1.01.2009г. от 84,12лв. на 92,53лв.
    от 1.07.2009г. от 92,53лв. на 100,86лв.
    от 1.04.2013г - от 100,86лв. на 110лв.
    от 1.07.2014г. - от 110лв. на 113лв.
    от 1.07.2015г. - от 113лв. на 115,15лв.
    от 1.07.2016г. - от 115,15лв. на 118,14лв.
    от 1.07.2017г. - от 118,14лв. на 120,98лв.
    от 1.07.2018г. - от 120,98лв. на 125,58лв.
    от 1.07.2019г. - от 125,58лв. на 132,74лв.
    от 1.07.2020г. - от 132,74лв. на 141,63лв. +50лв. добавка 191,63лв.
    от 1.07.2021г. до 1.09.2021г - от 141,63лв. на 148,71лв. +50лв. добавка 198,71лв.
    от 1.10.2021г. до 1.01.2022г. - 148,71лв. +120лв. добавка 268,71лв.
    от 25.12.2021г. - до 30.06.2022г. от 148,71лв. на 170лв. +60лв. добавка 230лв.
    от 1.07.2022г. - 247лв.
    от 1.07.2023 г. – 276,64 лв.

    Коментиран от #108

  • 35 Хаирсъзина

    7 1 Отговор
    И преди и сега, пенсиите са мизерни. Добри пенсии получават висши военни, полицаи, депутати, министри, както и такива с редки професии. И те свикнали да са на държавна хранилка реват, че пенсиите им малки.

    Коментиран от #43

  • 36 Българка

    12 1 Отговор
    Доволни от пенсиите са държавните чиновници и политици, които хем ни грабят, хем за това им плащаме десетилетия тлъсти заплати и осигировки. Защо държавните чантаджии не плащат осигуровки? Това не е ли дискриминация?

    Коментиран от #39

  • 37 Асен Василев

    7 4 Отговор

    До коментар #26 от "Аз съм":

    беше против се даде на Великденска добавка на пенсионерите. Същия задели в Бюджета за раздаване 2 многомилионни суми: - Първо: - 270 милиона лева за заплати на чиновниците вдигане с 10% считато от 01.01.2024г. Второ: - 360 милиона лева за раздаване на Великденска добавка на държавната администрация и силови органи. Трето: В предизборното наддаване се включи и ГЕРБ с гласуваната от служебното правителство допълнителна сума от 200 милиона лева. Или сметката стана БЛИЗО МИЛИАРД! За пенсионерите нищо!

    Коментиран от #41

  • 38 Хубаво е, но

    3 0 Отговор

    До коментар #33 от "Говорим":

    оттам да я получаваш, а тук да я харчиш.

    Коментиран от #77

  • 39 Чърчил

    5 0 Отговор

    До коментар #36 от "Българка":

    Защото държат властта. В тях е ножа и сиренето.
  • 40 Гост

    9 0 Отговор

    До коментар #31 от "гост":

    В съседна Гърция, Правителството даде по 250 евро /500лева/ на всичките 2 000 000 пенсионери. Там не ги разделиха на бедни и богати. Във Унгария също и т.н.
  • 41 При Асен Василев

    4 1 Отговор

    До коментар #37 от "Асен Василев":

    коефициентът с който се умножава всяка година трудовия стаж бе увеличен от 1,2 на 1,35. Другото е вдигането на тавана на пенсиите от 1800лв на 3400лв.

    Коментиран от #44, #53, #109

  • 42 един

    3 7 Отговор
    За настоящите си ниски пенсии пенсионерите трябва да търсят вината и във себе си,гледаха тихо и кротко как ни управляват и крадат комунистите през различните години,вярваха им че дружбата с Москва е както слънцето и въздуха за всяко живо същество и като резултат от това гласуваха за тях!Кой е виновен за това че бяха наивници и се оставиха да ги лъжат едни комунистически бандити,нима не виждаха кои забогатяха набързо след промените,нима не виждаха кои изпокупиха предприятията а други отвориха банки,хотели,ресторанти и т.н.!За това че се оставиха да бъдат лъгани през целия преход и не са взели мерки за мене вина носят и те!Затова днес пенсиите са ниски,защото комунистите през целия преход попиляха не по-малко от стотина милиарда лева!

    Коментиран от #45, #46, #51

  • 43 Вуте

    3 1 Отговор

    До коментар #35 от "Хаирсъзина":

    Некога във ВМС имаше така наречени подводни бойци на щат. Пенсионираха се след 10г. стаж като такива с максимална пенсия. Но, айде, такива са редкост. Всеки не го може.

    Коментиран от #49

  • 44 Не лъжи

    6 2 Отговор

    До коментар #41 от "При Асен Василев":

    Коефициента 1.35 се отнася за новите пенсионери. Старите си останаха с коефициент 1.2. Месец октомври 2023г., им преизчислиха старите пенсии с коефициент 1,2, а не със 1.35 както трябваше да бъде.

    Коментиран от #57

  • 45 Монте

    5 2 Отговор

    До коментар #42 от "един":

    Тогава ги лъжеха комунистически бандити,сега ги лъжат мутро бандити. Къде е разликата?

    Коментиран от #47

  • 46 Не лъжи

    8 2 Отговор

    До коментар #42 от "един":

    Социализма беше РАЙ за Народа. Капитализма-бедност, мизерия и нищета. Бедни и богати!

    Коментиран от #56

  • 47 Не лъжи

    7 3 Отговор

    До коментар #45 от "Монте":

    Социализма беше РАЙ за Народа. Капитализма-бедност, мизерия и нищета. Бедни и богати. Масите със свещ търсят социализма, но него го няма. Късно е. Сега е капитализъм.

    Коментиран от #50

  • 48 поне половината недоволни пенционери

    6 0 Отговор
    както и бедните пак си ги преизбират грух, бок, кир макар в най окаяно положение в европа.
    Или акъл море патки пасе
  • 49 Нане

    8 2 Отговор

    До коментар #43 от "Вуте":

    Вуте забравил си. При социализма жените се пенсионираха на 55 години, а мъжете на 60 години. Многодетните майки на 50 години. Сега 67години за мъже и жени и ще стане 70 години.

    Коментиран от #52, #59

  • 50 Монте

    1 0 Отговор

    До коментар #47 от "Не лъжи":

    Не лъжа. Отговора ми е до 42, глашатай на днешно време.

    Коментиран от #54

  • 51 Ей, заблуден

    4 1 Отговор

    До коментар #42 от "един":

    Социалистическа НРБ и СССР е едно, а капиталистическа Русия и България е съвсем друго.
  • 52 Вуте

    2 2 Отговор

    До коментар #49 от "Нане":

    Така беше Нане. Едно отлично постижение на социализма.
  • 53 Така де

    3 0 Отговор

    До коментар #41 от "При Асен Василев":

    Ама 35 % скъм стажа само на пенсиониралите се след 25.12. същата година. На другите къде по1,2, по 1,2. На тия до 2009 - нула. Пенсионирах се 2014 с 333 лв. - малко над средната. Сега съм с 679 и разликата със средната се увеличава. Ами тъй, като имаме наглостта още да сме живи и сме овце заспали.

    Коментиран от #55

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 .....

    4 2 Отговор

    До коментар #53 от "Така де":

    Абсолютно си прав. Кажи го на Асен Василев и другият тарикат Бойко Борисов.
  • 56 един

    4 5 Отговор

    До коментар #46 от "Не лъжи":

    Защо не продължи тоя социалистически "рай" да съществува?Никак не е далеч от ума да разбереш защо фалира социализма,стига да искаш да мислиш,а не "ахо-ихо" и после,"ама ко стана"!И не на последното място комунистите сами го прекратиха тоя "рай",за да могат да прилапат държавните активи и да станат първи капиталисти!

    Коментиран от #58, #62, #63, #110

  • 57 Тези на които

    5 1 Отговор

    До коментар #44 от "Не лъжи":

    им преизчислиха с коеф. 1,2 бяха с още по-малък - 1,1 ; 1,126 ; 1,169 ; 1,2, а за новите пенсионери след 31.12.2021г. стана 1,35. Асен Василев да не е вълшебник и да оправи всичко трупано с години за няколко месеца докато дългия Славчо го свали.

    Коментиран от #61

  • 58 8001

    2 2 Отговор

    До коментар #56 от "един":

    не продължи тоя социалистически "рай" да съществува защото Съветския съюз фалира от надпреварата във въоръжаването. И преди и сега апетита е към огромните им подземни богатства. Разработват и произвеждат огромни количества оръжие и не им остава време за разработка на подземните богатства.

    Коментиран от #64, #65

  • 59 Напротив

    4 4 Отговор

    До коментар #49 от "Нане":

    При социализма жените се пенсионираха на 55 години, а мъжете на 60 години. Но...с изключително мизерни пенсии. Пенсижнерите не можеха едни зъбни протези да си направят, мизеруваха, гладуваха,

    Коментиран от #60, #88

  • 60 Голям лъжец си

    7 4 Отговор

    До коментар #59 от "Напротив":

    15ст.беше хляб типов. С него селяните около София си хранеха животните. И да, виждал съм ги като дете да ровят в кофите, защото хляб масово се изхвърляше и го събираха за храна на прасетата. Друго не прибираха. 26ст.беше добруджа, 34ст.бял. Салам сервилат-4.60лв, ама истински без ГМО-та. Луканка 12лв и тя само от месо! Бутилка гроздова 4.70. Бутилка ябълкова 2.80.Литър прясно мляко 30ст. Кофичка кисело 18ст.краве. Имаше и смес. Натурално и много вкусно. От мляко, а не от соев сурогат. Кренвиршите бяха от истинско телешко месо. Няма вече такива. Апартамент 76кв.м реална площ без терасите и стълбищните площадки като сега, тристаен 9600лв. В момента същите се продават в София за 180-500 000 евро, около 50 пъти по скъпо. Заплата на мед сестра 120лв, на инженер 400. А направете си сметката изветрели мозъци, какво загуби Народа с ликвидирането на социализма.

    Коментиран от #66, #70, #74, #75, #80, #84

  • 61 Така е! Прав си!

    6 1 Отговор

    До коментар #57 от "Тези на които":

    Асен Василев не може за 9 месшца да оправи всичко, което алчните ГЕРБери опропастиха за 12 години! Трябва цял мандат от 4 години на ПП-ДБ, за да оправят Бългапия, за да тръгне напред! Но Мафията не иска, защото няма да може да източва държавата както досега, затова провалят всички опите на ПП-ДБ, затова всички партии вкупом плюят по ПП-ДБ, защото виждат, че са умни и компетентни и те ще потънат в канала на историята!!!
  • 62 Чочоолу

    6 3 Отговор

    До коментар #56 от "един":

    Нидейте рИва! Хак да ви е "светлия" капитализЪм!89-та -90-та година тичахте като побеснели маймуни по площадите да сваляте СОЦ-а, който наред с редица слабости имаше мощно здравеопазване и образование и не само за хората от ЦК и Политбюро, а също и за милионите обикновени хора. Имаше сигурност,работа за всички и професията „клошар“ не съществуваше. А вижте днес по кофите хиляди клошари накацали по тях.Но по това не се говори нали? Докторите на времето се радваха на бутилка Плиска и кутия шоколадови бонбони а сега как е ...а?Вижте им само колите какви са пред болниците, превърнали се в търговци- вампири на човешки души. Да не говорим за другото, че ако почна да изброявам сървърът на БЛИЦ,като нищо може да блокира.Направете справка на колко години мъжете и жените се пенсионираха по времето на СОЦ-а и това стига.Нещастници. "перестройката" на Горбачов, Лукановци и Сие в бившите СОЦ-страни имаше за цел, ликвидация на социалистическата система и реставрация на КАПИТАЛИЗМА в тези
  • 63 Чочоолу

    5 3 Отговор

    До коментар #56 от "един":

    страни.Процесите са планирани далеч преди 89-90-та г-на,както и кои ще бъдат новите капиталисти.Разбира се всичко това стана чрез така наречената хайдушка приватизация, където всеки по-списъчен цървул получи пицата и стана богаташ-капиталист. Никакви плащания няма тука,а по СПИСЪК се дава полагаемото на индивида.Всичко стана за сметка на народа построил народната собственост която бе ограбена,а хората зверски обедняха. Трилогията 4-та власт на писателя Ал.Томов добре са описани нещата за хайдушкия преход. Изхода е всенародна революция, връщане на социализма, конфискация на заграбеното и затвор за всички грабители без значение името. Другото е приказки. Хак да ви е светлото капиталистическо бъдеще. Кучешка минимална заплата 255 евро, къде и за дървен ковчег не стига и пенсии с тавани. Работа до гроб на капиталистическите поробители - 67 години пенсионна възраст, пълен мрак и тотална мизерия.
  • 64 Ей заблуден

    6 1 Отговор

    До коментар #58 от "8001":

    Всичко беше нагласено между Горбачов и Рейгън. Чети поста на Чочоолу и го запомни.

    Коментиран от #78

  • 65 един

    2 5 Отговор

    До коментар #58 от "8001":

    СССР фалира а ние сигурно не фалирахме,поради това че ги издържахме/и не само ние/,за да си съперничат със САЩ като видите ли,те са другата "Велика Сила",която обаче освен газ и нефт нищо друго качествено не може да произведе,защото най-важните условия ги нямаше,а именно частна собственост и пазарна икономика!
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Комунист

    5 3 Отговор
    Тъжно е,когато четеш заблудени хора търсещи спасението в Бог, който съществува само в представите на хората.Тъжно е, когато всички Партии се оказаха ООД-та и гледат само келепира,оставили народа на кучетата.Така е,защото,много народ не си дава сметка,че живеем в капиталистическото общество,което по дефиниция е кастово общество подчинено на капиталистическия закон за експлоатация на хората. Сиреч хората са нищо друго,освен наемен капитал. Де факто този вид общество се характерезира с потънала в разкош и благоденствие капиталистическа класа,високо платен слугинаж обслужващ класата и милиони обикновени хора-наемни работници. Но така е,като не се четат трудовете на Маркс и Енгелс посочили кой е строят за масите, отделно къде неграмотността след 89-та година е придобила страшни размери, ще е така. Кой да прочете факта къде Мавъра е казал,че религията е опиум за народите и че капиталистите експлоатират хората. Но простото си е просто. Само СОЦИАЛИЗМА, а в по далечен план КОМУНИЗМА е спасението на човечеството. Другото е пропаганда и алабализми на СМИ!
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Мдааа

    5 2 Отговор

    До коментар #66 от "Ти си лъжец!":

    Kомунистите изградиха държава, която неуспели БКП/ОФ активисти, лоени реститути и чужди подлоги направили преврата на 10. 11. 1989г. , днес видни "демократи", още крадат и не могат да разкрадат. Имаше първокласно образование и здравеопазване за което всички сега реват!Че простотии на времето имаше имаше безспорно, но БГ беше на 26 място по индекса на икономическо развитие на ООН, а днес се е сринала на 96-то, последни по доходи и първи в Европа по смъртност. От най различни пребоядисали се комсомолски активисти на които днес не можещ да им затвориш устата като Марето Купон от Филибе, поета Владимир Левчев и хиляди като тях в цялата страна. лъжци със лъжци изедници народни. По благополучие (Wellbeing) сме на140-то място, между Чад и Сенегал, от 155 страни. Долна крадлива сган!Баща ми обикновен работник миньор в "комУнистическа" България получаваше 150 лв. пенсия и ето какви бяха разходите му /запазил съм квитанции/ за 1 месец: парно - 7, 80, наем на двустаен апартамент - 7. 20, ток - 2. 43, телефон - 1. 85, карта за гр. транспорт, цялата мрежа - 5 лв. вода - 0. 28, абонамент за вестник - 0. 90, кино 1 път седмично 4 Х 0. 30 = 1, 20. Това прави 26, 38 лв. И някакви непредвидени - 30 лева. Корекция, той като пенсионер имаше напълно безплатна карта! Значи 25 лева. за всичко. Оставаха му 125 лева, което бяха огромни пари. Но куриозното е, че само със 40 пенсии закупи от държавата апартамента, в който живееше. Струваше ни повече, ни по-малко 6000 лева. С 40 пенс

    Коментиран от #71

  • 70 Оджуркал си

    2 3 Отговор

    До коментар #60 от "Голям лъжец си":

    цени и заплати които са верни, но цените са от 60-те и 70-те години, а заплатите от края на 80-те. Двустайна панелка 12560лв през 1982г., а тия 9600лв. за тристаен са от около 1962г. Забравяш още как се купуваха жилища - първо жителство, второ лихвоточки и накрая крайнонуждаещ се от 1-ва група - така беше за обикновените хора, а не за АБПФК. Също не споменаваш как се купуваха коли, дефицитът на повечето стоки и купуването с връзки.

    Коментиран от #73

  • 71 Истината!!!

    4 4 Отговор

    До коментар #69 от "Мдааа":

    Не комунистите са изградили държавата, а наивния народ, който им вярваше и изгладува и измизерува всичко това!!!

    Коментиран от #76, #79

  • 72 Мдааа

    3 1 Отговор

    До коментар #66 от "Ти си лъжец!":

    С 40 пенсии аз мога да си купя сега в "демократична" България част от едно антре и входната врата
    Кой не скача, е червен, кой не скача е червен и т.н. Последен валс, сбогом Любима и т.н! Пяхте и Сбогувахте със СОЦ-а, върнахте капитализма..Това е.
  • 73 Комунист

    3 1 Отговор

    До коментар #70 от "Оджуркал си":

    Това са лъжи! Радвайте се сега на светлото капиталистическо бъдеще. Банани в изобилие и прочие ГМО храни.
  • 74 И ти извърташ. фактите

    2 3 Отговор

    До коментар #60 от "Голям лъжец си":

    пред целия 45 годишен период бяха различни и цените и заплатите и съпоставени като покупателната способност пак беше пълна мизерия. Често срещано между колеги, приятели, роднини: "дай 5 лева назаем до аванс". Или назаем чаша олио, захар, че даже и сол. Били сме задружни - да! Всеобщата мизерия ни сплотяваше. Не лъжи малките, дето сега си мислят, че заплатите са били 1000 лева и хоп няма и за една година си купил апартамент за 10 000.
  • 75 Ти лъжеш!

    2 2 Отговор

    До коментар #60 от "Голям лъжец си":

    Помня при социализма как се записвахме, за да си купим автомобил чак след 10 години! Трупахме пари в банките и лихвоточки, за да си купим апартамент чак след 20 години, как не ти разрешаваха да се преместиш от малък град в по-голям...
  • 76 Комунист

    2 3 Отговор

    До коментар #71 от "Истината!!!":

    През Социализма имахме Държавни болници, Държавни поликлиники, Участъков лекар( към съответната поликлиника ,по местоживеене). Имахме и в най-малкото населено място лекар и фелдшер,плюс мед.сестра и акушерка. Сега имате болници-"търговски дружества". Самото заглавие ви подсказва ,бе Дебили. ТЪРГОВСКО ДРУЖЕСТВО!. Какво искате от Търговеца? Да ви лекува и дава "безплатно и без печалба" услуги и консумативи? Ще видите тепърва как се "лекува" при условията на див,неолиберален Капитaлизъм. Това е само началото. Бойко ви го подсказа със жабата и тенджерата. Загряваш бавно водата. Да не се усети жабата,че ще се свари. Да си мисли,че е на топло и сигурно! Нали искахте Перестройка, Преход и Пазарна икономика. Нали искахте Частна собственост? Ще мрете,като мухи-винарки! В щатите( нали са ви модел за подражание), подобни случай ,директно ги изкарват с носилката на двора на болницата.Да мре там! Да не се допусне " наследниците " да осъдят болницата.

    Коментиран от #81

  • 77 Ветеран от Протеста

    2 0 Отговор

    До коментар #38 от "Хубаво е, но":

    Грешиш - в Германия цените са идентични с цените тук...Даже в Баден Баден бутилка минерална вода е 40 евроцента - 80 стотинки...
  • 78 8001

    0 0 Отговор

    До коментар #64 от "Ей заблуден":

    Готин, нема защо да чета нечий пост щото съм съвременник на тогавашните събития и помня много добре кое как се случи.
  • 79 Комунист

    3 3 Отговор

    До коментар #71 от "Истината!!!":

    След още 20 години,няма да имате и една Държавна болница. Само няколко общински- с нищожен бюджет, за най-бедните. И там ще мрете на конвейр. Останалите-над 98% ще са частни! Със собственици, днешните хиени от здравна каса, бивши министри,техни заместници и шефове на сегашните държавни болници. Или продаваш къщата,панелката,или в Орландовци. Днешните зомбирани, демократчета, ще работят на три места,за да скътат някакви пари. И след 20-30 години,изкараните със стрес, без почивка, в продължение на десетилетия хилядарки, ще ги снесат само за един ден, на глутницата в бели престилки. Иначе-Орландовци. Сега не може да скачате,като подивели орангутани,както през 90-те.Защото нямате грам сила! Нали помните-Кой не скача е .......? Хак да ви е сега светлото капиталистическо бъдеще. Кучешка минимална заплата 933евро, къде и за половин дървен ковчег не стига и пенсии с тавани.
  • 80 Да си чувал нещо

    3 1 Отговор

    До коментар #60 от "Голям лъжец си":

    за затворени граници, вноска за кола, вноска за апартамент и лихвоточки, жителство, открит лист, режим на тока, задължителна казарма, липса на черна и бяла техника, стригане на коса за момчетата, меренето на широчината на крачола на чарлстона и печати по краката на момичетата носещи къси поли, Белене, ученически, студентски и войнишки бригади (ангария), забранената упадъчна западна музика, чупене на грамофонни плочи на границата...? Има и още: Ергенски данък. Ленински съботници, партийни секретари, вечни и несменяеми номенклатурни кадри, АБПКФ със големи привилегии и народни пенсии, КОРЕКОМ пред който само се облизваш и извадил долар отиваш в МВР(биещото сърце на Партията), привилегиите на чужденците пълнещи Албена, Златни пясъци, Русалка, а ти на квартира. Изучаването на история на БКП и КПСС, политикономия и научен комунизъм във ВУЗ и разпределението след завършване като възпитател в някое забутано селце. Изключването от Комсомола и от студентството като следствие. Отнемането на земите и добитъка по селата и ползването им без рента за собствениците...

    Коментиран от #82, #83

  • 81 Напротив

    2 1 Отговор

    До коментар #76 от "Комунист":

    И точно в такива държавни болници починаха баща ми и дядо ми, защото нямаше опитни лекари, нямаше апаратура. Ти идиализираш всичко и си затваряш очите за истината!

    Коментиран от #85, #112

  • 82 Комунист

    3 3 Отговор

    До коментар #80 от "Да си чувал нещо":

    нИдейте рИва.По време на социализма и мъдрото ръководство на ТОДОР ЖИВКОВ, който хулите и отричате,не беше така.Имаше морал,имаше сигурност,имаше работа,имаше спорт и спортисти на световно ниво, бъдеще за младите хора, качествено образование и здравеопзване за всички, а не само за платежоспособните както е днес.За благодарност понякога докторите получаваха кутия бонбони "Черноморец" и коняк "Плиска",някои "Слънчев бряг" и се радваха на това признание като малки деца.А сега какви подкупи,какво чудо е. Загубили са човешкия си облик и всички на бизнес го ударило.Някой от политиците да говори за благосъстоянието на Народа?За подобряване стандарта на живот на хората?За по високи заплати и пенсии за да посрещат нуждите си хората?Не,нали?Отговорете си на въпроса защо по времето на СОЦ-а надминахме цифрата осем милиона?И защо сега се топим. Увеличаването на населението е признак на добро управление и грижа за хората.Днес е точно обратното и резултата се вижда.Сбиротък от предатели-продажници от бивши кръгове на БКП,гарниран с друга многoцветна паплач-това ли наричате "комунисти"?Кое им е комунистическото в постъпките и идеологията?Това са върли капиталисти от пещерен тип,които заедно с другарите си от запада въведоха най-дивашката форма на неолиберализъм,която не е тествана върху никой друг!За награда децата им са при западните приятели.А западняци не идват,защото никога не са имали идея да идват за нещо друго освен да изнасят безплатно ресурсите - злато,мед,редки
  • 83 Комунист

    4 2 Отговор

    До коментар #80 от "Да си чувал нещо":

    Сега 2-та пръста "ВИКТОРИЯ",къде вдигали на времето по площадите,пощръкляли и полудяли, може отзад да си ги наврете.Тези "другари" които за съжаление се крили в БКП и се оказаха,че не са биле "другари" добре ви пързулнаха.Окрадоха всичко държавно построено от Народа, приватизационно го присвоиха и сега добре живеят. Мислете му вие нещастници.Кучешка минимална 280 евро къде и за половин дървен ковчег не стигат и пенсии с тавани.СОЦ-а свърши, хахаха.Ето ви го "добрия" капитализЪм.И друго помнете: Живеете в условията на капиталистическия експлоататорски строй. Който и да дойде на власт,капитализЪм е! “Ако изборите променяха статуквото, то те щяха да бъдат забранени“. Дж. Оруел 1984.
    Народееее, на колене пред великия държавник на всички времена ТОДОР ЖИВКОВ ШАПКИ ДОЛУ. КАЗАХ !

    Коментиран от #101

  • 84 Хахаха

    3 2 Отговор

    До коментар #60 от "Голям лъжец си":

    Помня при социализма как нямаше плочки за баня освен бели и светлосини 15/15 см., нямаше избор на мебели, всички къщи бяха с еднакви мебели и губери, нямаше избор на дрехи и обувки, освен да даваш поръчка да ти шият, имаше само Лади, Жигули, Зопорожец, Трабант и Варбург..

    Коментиран от #86, #87

  • 85 Комунист

    3 1 Отговор

    До коментар #81 от "Напротив":

    Е, сега има частни болници нали?. Иди там да се лекуваш...Само ,че Народа в частните болници не припарва. Яко скубят, защото са ЕООД- та , а не лекари.
  • 86 Комунист

    4 1 Отговор

    До коментар #84 от "Хахаха":

    Ама нямаше ГМО храни нали? Сега от тия храни РАК се хваща. Огледай се в онкоболниците. Пълни с хора болни от рак.
  • 87 Комунист

    3 1 Отговор

    До коментар #84 от "Хахаха":

    Кел файда, че с частен айроплан пориш небесната синева, като РАКЪТ 4-та степен вече те довършва? Язък ти за милионите натрупани с грабежи.
  • 88 Хаирсъзина

    2 1 Отговор

    До коментар #59 от "Напротив":

    Не забравяй, че тогава зъболечението беше безплатно, протезите на символична цена от няколко стотинки.

    Коментиран от #89

  • 89 Комунист

    4 2 Отговор

    До коментар #88 от "Хаирсъзина":

    Не само протезите. ВСИЧКО БЕШЕ БЕЗПЛАТНО! БЮДЖЕТА НА ДЪРЖАВАТА ПОЕМАШЕ ВСИЧКО! Образование безплатно, здравеопазване безплатно., почивни станции на символични цени. Храна екологимночиста почти безплатна и т.н. Казах социализма е РАЙ за Народа. Сега мрак, бедност и мизерия. Вижте за Великден. Кастата си раздаде ВЕЛИКДЕНСКА ДОБАВКА с много нули, за Народа НИЩО! Това е капитализма.

    Коментиран от #93

  • 90 Нафто

    1 1 Отговор
    Дебата за социализма и сега според мен е излишен. През социализЪма имаше хубави неща и лоши за едни. Сега пак така,хубави и лоши неща за едни.

    Коментиран от #92, #94

  • 91 Комунист

    3 2 Отговор
    Има ли още манипулатори, кото желаят двубой що е то СОЦИАЛИЗЪМ? Млъкнахте нали? Запомнете: Срещу ИСТИНАТА не може да се рита. Тя е само с едно лице. Няма две лица. Това е то ОБЕКТИВНАТА ИСТИНА. Другото е лъжа.
  • 92 Комунист

    3 2 Отговор

    До коментар #90 от "Нафто":

    Така е прав си. Хубаави неща за една малка крадлива прослойка постигнала всичко чрез грабежи на народното имущество и лоши за Народа, ограбен в приватизационният крадлив преход. Разкош и благоденствие за едни и мрак, бедност и мизерия за други. Последното е за Народа.
  • 93 Хаирсъзина

    4 1 Отговор

    До коментар #89 от "Комунист":

    Много си прав Комунисте. На тези които не помнят онова време им е простено, но за другите с промити мозъци НЕ!!!
  • 94 Комунист

    4 0 Отговор

    До коментар #90 от "Нафто":

    Апропо, виж какво стана току що с ВЕЛИКДЕНСКАТА ДОБАВКА. Близо ЕДИН МИЛИАРД ЛЕВА, кастата си раздаде от Бюджета на държавата, а за Народа нищо. Пенсионерите бяха отразяни. От кумова срама кастата подхвърли едни левчета на 523 000 пенсионери под линията на бедност, а на останалите 1 540 000 пенсионери абсолютно нищо. Пълен срам и безочие.
  • 95 светли бъднини

    3 1 Отговор
    Ура! За 20 години в НАТО и 17 в ЕС, постигнахме невиждан просперитет! От 3 милина работещи - половината са на минимална заплата, а половината пенсионери са под жизнения минимум! Стараната ни е на първо място по смъртност, най-ниска продължителност на живота, най-бедна, с най-големи неравенства, с лошо образование, здравеопазване, съсипано селско стопанство, мафиотска правосъдна система тип "Нотариуса", продажни политици, служещи на чужди интереси!

    Коментиран от #99

  • 96 Нафто

    2 0 Отговор
    Прехода окончателно се срина откакто банкянския селянин е на власт вече 15 години. Направи така,че малка група хора около него да богатеят ,а останалите да мизеруват.

    Коментиран от #97, #98

  • 97 Безпартиен

    3 0 Отговор

    До коментар #96 от "Нафто":

    Има 3 вида комунисти: Първо - тия от БКП, истинските, останали тук, там в РБ, които са изчезващ вид – бедняци и почти измряха. Второкачествените са от ДПС и БСП, които хем искат да са като първите и в същото време да живеят като капиталисти. Нещо като оксиморон - дървен камък, ръждясало злато и т.н. 89-та г., те предадоха идеята и днес са ренегати – новобогаташи. Третокачествените са от ГЕРБ - създадени от БСП 2006-та година. В тази група влиза и ППДБ създадени по късно през 2018 година. Всичко това са
    децата и внуците на БКП- също новобогаташи. Другото са приказки.
  • 98 Комунист

    2 0 Отговор

    До коментар #96 от "Нафто":

    Банкянския селянин е част само един бушон от прехода. Нищо повече! Брънка, елемент... Това също е заложено на времето. Няма нищо случайно! Всичко е ПРОГРАМИРАНО и се движи по точна орбита. Тук грешки не се допускат!
  • 99 Енгелс

    3 1 Отговор

    До коментар #95 от "светли бъднини":

    При капитализма е така!

    Коментиран от #100

  • 100 Хаирсъзина

    1 1 Отговор

    До коментар #99 от "Енгелс":

    При латино американския капитализъм е така и при нашия..

    Коментиран от #107

  • 101 ОЩЕ ли не си разбрал

    0 2 Отговор

    До коментар #83 от "Комунист":

    "Великият държавник" беше един приемник с дистанционно от Кремъл. Задаваш ли си въпроса защо не приехме китайския модел на социализъм, а се натресохме в най-уродливата му форма??? Елементарно е, но не е за елементарни първосигнални мозъци. Подсказвам: забрана за свободно придвижване/работа и местоживеене в собствената ти държава/ и планова икономика.

    Коментиран от #104

  • 102 Ха ха ха ха

    1 0 Отговор
    Пенсиите на повечето хора са безобразно малки. А защо не се привикат тези, дето ограбиха пенсионния фонд? Колко пъти го опразваха?

    Коментиран от #106

  • 103 Нищо не помниш

    4 0 Отговор

    До коментар #16 от "Пенсионер:":

    Ти си точно от тези дето Пламен Пасков сравнява с кучето, което хапе тоягата, а не този който я държи и го налага. При Виденов, това беше изкуствена криза, причинена от сорос и българските му подлоги, защото не допускаше дивашката приватизация и хазарските НП0-та да вилнеят в държавата. Е после после всеки би трябвало да помни каква вакханалия спретнаха драгалевския кюмюр и наТка михайлова/нейнски, и другите полЮтици, и така до ден днешен.

    Коментиран от #105

  • 104 Комунист

    2 1 Отговор

    До коментар #101 от "ОЩЕ ли не си разбрал":

    Като не си наясно с комунистическото учение поне си замълчи. Така няма да се разбере, колко си невеж в материята.
  • 105 Пенсионер

    4 0 Отговор

    До коментар #103 от "Нищо не помниш":

    Излишно ме обиждаш! Единствен Жан Виденов се опита да спре напиращата олигархия и тя му спретна преврата. Процесът по безпринципнота ограбване на държавните активи беше в активна фаза, Виденов се опита да попречи и резултата го видяхме.
  • 106 Комунист

    2 0 Отговор

    До коментар #102 от "Ха ха ха ха":

    Защото всички са от един отбор и няма как да стане.
  • 107 Енгелс

    4 1 Отговор

    До коментар #100 от "Хаирсъзина":

    Това е несериозно. Капитализма си е капитализъм. Няма латино и прочие разновидности. Той е такъв какъвто го е описал в трудовете си великият и неповторим Карл Маркс.
  • 108 Да говорим с факти

    4 0 Отговор

    До коментар #34 от "Да говорим само с числа":

    Важното Е не какво количество пари получаваш, а какво можеш да си купиш с тях. Казва се покупателна способност. Другото е демагогия.
  • 109 Ха ха ха ха

    2 1 Отговор

    До коментар #41 от "При Асен Василев":

    А инфлацията отчиташ ли я? Само до преди месец какво можеше да купиш със 100 лева и сега? Хасенси василев е с присъда в щатите за финансови измами. Нещо и в гАнглия е позамътил водата този "световен финансист". Какво направи с 9-те милиарда, изчезнали за дни? Той и кратуната задмина с 200 в тази област. Само тегли заробващи заеми при умопомрачителни условия, които и внуците ни ще връщат.
  • 110 Това е

    2 0 Отговор

    До коментар #56 от "един":

    оправданието на разрушителите на социализма. Прииска им се да станат като на запад богати, с яхти и т. н. т. Но парите за това беше за сметка на обикновените хора. Най - голяма вина за това имат белязания горби, пияницата елцин и шайката около тях. Запада получи отсрочка за фалит, нови пазари, суровини и наготово обучени специалисти, унищожи производството ни, образование, здравеопазване селско стопанство и така до ден днешен. Всичко друго са мазни лъжи.
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Глупости

    1 1 Отговор

    До коментар #81 от "Напротив":

    Много семпло лъжеш. Неадекватна, невярна агитация за да избиеш някой лев за прехрана, отпуснат от многото антибългарски НП0та. През соца имаше лекари на световно ниво, които си обичаха и вършеха работата. Сега има алчни писарушки, които се опитват да ти пробутат лекарства и "чудодейни" , "билкови" смеси, "гарантиращи" здраве и дълъг живот, на всяко посещение. Умориха майка ми, няма да спомена в коя болница, където млезе уж за 3 дневно изследване, а я задържаха за 2 седмици. Като излезе от жизнен човек с блестящ, пъргав ум, беше вече със забележими забавяне и отклонение на мисълта. Така 6 месеца деградираше до края си. Правят го чрез системите, които им вливат за щяло и нещяло в болниците. На мой близък с тъща му същото, но извадили връзки и след не знам колко време детоксикация, още е жива и здрава. Тъстът ми подобно го свитнаха демократично. Правят му пълни изследвания, за оплакване от болки в корема и му казват - далака за операция. Изчакват жена ми да се махне от там и го карат да подпише съгласие за операция. Той има тогава диабет с показание за захарност 19, но на "специалистите" това не им пречи. Отварят го, далакът се оказва здрав, въпреки изследванията преди това, а виновник на болката се оказва вода в черния дроб, която може да се отстрани с пункция. След 3 дена бяхме на погребение. Сегашните супер "лекари" помагат на старите да преминат по - бързо в отвъдното. Облекчават пенсионната система. Знам много, много подобни случаи. Хайде стига ти толк

    Коментиран от #113

  • 113 Глупости

    1 1 Отговор

    До коментар #112 от "Глупости":

    Хайде стига ти толкова и гледай, ако си на възраст, да нямаш често взимане, даване със сегашните ни спецЯлисти.

    Коментиран от #114

  • 114 .....

    2 0 Отговор

    До коментар #113 от "Глупости":

    Всеки остарява един ден! Тогава ще видиш как е и колко е хубаво младите да се гъбаркат с теб. Сега кой ли не се гъбарка с пенсионерите, ама то върви наред.
  • 115 Цуца

    2 0 Отговор
    Да, отново се толерират тези без трудов стаж! Хората с над 40 г трудов стаж са ощетени, нищо че са им отдържали данъци
  • 116 НА ПРТЕСТИ С/У ХУТАДЖИЙСКИТЕ ПОМОЩНИЦИ!

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "данъкоплатец":

    ПРАВИЛНО , НО И ВИСОКИТЕ ЗАПЛАТИ НА ЛЕШОЯДИТЕ В ПАРЛАМЕНТА И ИЗВЪН НЕГО, СЕ ПЛАЩАТ ОТ ВАС ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ. ПАК ОТ ВАС ДАНЪКОЛАТЦИТЕ СЕ ПЛАЩАТ И ПОДАРЯВАТ СТОТИЦИ МИЛИОНИ НА УК ХУНТА ,КОЯТО ПЪЛНИ СМЕТКИТЕ СИ С МИЛЯРДИ , А ЗА НАШИТЕ ПЕНСИОНЕРИ И НЕ САЧМО , Е ТРУДНО ДА СЕ НАМЕРЯТ ПАРИ ЗА НОРМАЛНОТО ИМ ПРИЛИЧНО СЪЩЕСТВУВНЕ ,РАБОТИЛИ ПОЧТИ ПРЕЗ ЦЛИЯ СИ ЖИВОТ.
    ТОВА Е "МИРОЛЮБИВАТА СУПЕР ХУМАННА" ПОЛИТИКА НА ГЪЗОВИЯ ПУДЕЛСКИ СЪЮЗ, С КОЯТО УЧАСТВА ВЪВ ВОЙНАТА НА САЩ С/У Р , ПОД КОДОВОТО НАИМАНОВАНИЕ " ПОМОЩ ЗА УК!!
    А НАШИТЕ УПРАВИЦИ , В ЗАТВОРИНЕ ,КАТО ПОКОРНИ СЛУГИ НА ПОЛУУМНИТЕ БРЮКСЕЛСКИ МЕЗЕТА!!!
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове