Last news in Fakti

27 Април, 2024 21:32 1 233 13

Бачийски: Няма как да сме алтернатива на ГЕРБ и ДПС, ако работим с тях

  • константин бачийски-
  • избори-
  • партии-
  • правителство-
  • управление

ПП и ДБ не приели предложението на СЕК в коалиционното споразумение да бъде записано, че в следващия парламент няма да правят съвместно управление с партиите на Борисов и Пеевски

Бачийски: Няма как да сме алтернатива на ГЕРБ и ДПС, ако работим с тях - 1
Снимка: СЕК

"ПП възникна като формация, която трябва да бъде алтернатива на порочния модел на ГЕРБ и ДПС. Последните три парламентарни избора ние обяснявахме как ще бъдем алтернатива на този порочен модел и два месеца след последните ибори се случи т.нар. сглобка".

Това коментира пред БНТ депутатът Константин Бачийски, чиято партия "Средна европейска класа напусна" коалицията ПП-ДБ.

Бачийски обясни, че СЕК са поискали в коалиционното споразумение с ПП и ДБ да бъде записано, че в следващия парламент няма да правят съвместно управление с ГЕРБ и ДПС. Това обаче не било прието.

"Г-н Кирил Петков се включи дистанционно в нашия изпълнителен съвет, в който се взимаше решение за подписване на коалиционно споразумение и имаше изискване от СЕК това изрично да бъде записано. Разбрахме, че не може да бъде формулирано. Най-вероятно тъй като през последните 10 месеца имаше партньорство с ГЕРБ, в момента не се изключва алтернативата да има бъдещи взаимоотношения с ГЕРБ, ако ДПС не се месят", каза Констатин Бачийски.

Заради това от партията са взели решение, че повече няма да са част от тази коалиция. Нещо повече - започват създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности. Няма да участват в предстоящите избори, понеже е необходимо време за формирането на такова обединение.

"Смятаме, че нямаме как да бъдем алтернатива на порочния модел на ГЕРБ и ДПС, ако си взаимодействаме с тях".

Според него хората, които напускат ПП-ДБ, са хора с каузи.

"Видяхме как по време на 10-те месеца управление, в което голямо влияние имаха и ГЕРБ, и ДПС, започнаха да се възстановяват неща, които бяхме отвоювали. Видяхме да се връща една политика, която се водеше отпреди 2021 година за унищожаване на държавни активи".

Депутатът даде пример с държавното пристанище в Бургас - по думите му определени хора искат то да бъде унищожено, за да не конкурира други пристанища.

"Видя се, че много голяма част от министрите, които ПП-ДБ искаха да бъдат сменени, ГЕРБ и ДПС им се противопоставиха. Министър Гвоздейков, който беше излъчен от ПП, остана в служебния кабинет и не изключвам влияние на ГЕРБ и ДПС върху него", посочи още той.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Красимир Петров

    9 5 Отговор
    И този е кандидат лапач
  • 2 Много

    10 4 Отговор
    елементарен селяндур , взел се и той за значим ! И с тая бял риза над гащите му , като пиян свадбар , как да не драйфаш от гледката дори ?

    Коментиран от #9

  • 3 00001

    3 4 Отговор
    С каквото имате с това работите, така или иначе ше работите с ГЕРБ и с ДПС. И да искате и да не искате ше седите един до друг, и като се научите да сте нормални хора , ще разберете че вие сте избрани да работите за страната а не за обслужване на себе си с ресурсите на страната. Тогава ще се разберете по приоритетите и целите , които работят за страната не за вас лично.
  • 4 Ранбо

    0 6 Отговор
    ДПС няма алтернатива! ТЕ нареждат, другите изпълняват. Така е устроена държавата тука. Това е въпрос на геостратегия и той е решен от Русия преди 80 години! На който не му харесва, може да риве! Сега това епозволено.
  • 5 007

    6 1 Отговор
    Нещо много объркано има в умниците от ПП. Искат заради самото искане, капризничат по принцип, тропат с краче като млада булка, само така, да им се усети присъствието. Тези, на които слугуват, заради своите цели могат да ги изтрият със замах, да не говорим, че го правят и в по-големи мащаби в свой интерес, опасно е за държавата. ББорисов вече управлявя и ще продължи още колкото иска с безкрайни избори и свое служебно правителство. С промяната в конституцията и промяната на отношението на президента към ПП ПП и по специално новото отношение към БОЙКО БОРИСОВ, страната ще се управлява от двамата поне докато ПП и други се сринат до нищожни и има защо да го направят, както за държавата, така и за себеси. После, мисля, мястото на ПП ще се заеме от ПР (партия на Радев) и ще векуват с ББ - това е само за шега и заяждане, но другото си е реалност, дори вече факт. А Пеевски, ако не сте разбрали, е важен само с размерите си и служи за политическо замерване с парцалена кукла, скоро ще се скъса и ще се разпадне.
  • 6 нннн

    5 1 Отговор
    И вие като Зелените - две години страстна любов с ППДБ, докато разберете, че не се обичате. Абе, вие бaвнopaзвиващи ли сте?
  • 7 Отец Чапаев

    5 3 Отговор
    порочния модел на ГЕРБ и ДПС и още по порочния на ПъПъ и ДъБъ
  • 8 Да бе

    4 0 Отговор
    Е, отидохте у ряката с герб/дпс сглобката, само ляляне. Има ли още нещо безплатно за украйна за сметка на данъкоплатеца, докато бяхте на власт с тагарненко?
  • 9 сваТбар

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Много":

    Правописът наборе, правописът, иначе си много прав.
  • 10 хаберих

    0 0 Отговор
    Полицай разпитва шофьор:
    - И сега, кажете? Как ударихте пешеходеца?
    - Господин полицай,изобщо не съм го удрял! Аз спрях за да му дам предимство, а той припадна от изненада.
  • 11 Див

    1 2 Отговор
    селяк , с тая бяла риза върху панталона и само простотии от устата му , и той ми решил да надскача сянката си ?! Яяяя , от дето си дошъл , бе !
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове