Last news in Fakti

27 Април, 2024 18:06 1 366 60

Асен Василев: Хората в мините в Раднево ги лъжат, че въглищата имат бъдеще

  • асен василев-
  • бюджен-
  • въглища-
  • мини

В бюджета дупка няма! За това беше категоричен съпредседателят на "Продължаваме промяната" 

Асен Василев: Хората в мините в Раднево ги лъжат, че въглищата имат бъдеще - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

В бюджета дупка няма! За това беше категоричен съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев.

"Това, което оставихме на служебния кабинет, е изпълнение на данъците по план-график. Разходите бяха по-ниски. Бюджетът е на излишък в края на март. Допълнителните разходи, които се правят, трябва да могат да бъдат направени или на база на резерви в бюджета, или на база намаление на други разходи", добави той.

Василев даде да се разбере, че въглищата са минало. "На въглища няма как да се работи повече - това е истината. Хората в мините в Раднево ги лъжат, че въглищата имат бъдеще. Преди казах, че пазарът ще изхвърли мините и въглищата, и това вече се случи", уточни той.

"Миньорите трябва да са наясно, че икономическите условия в Европа се променят със Зелената сделка. Много е вероятно мините да не могат да работят толкова дълго и да трябва да се направи преход. За това нещо имаше заложени средства в ПВУ, които в момента са блокирани, тъй като не е приета енергийната карта", коментира още съпредседателят на "Продължаваме промяната".

"Преди всички избори, идват едни хора и се опитват да залъгват миньорите, хората от Раднево. И мен ме болеше онзи ден в зала, като виждам, че това е поредната "пиратка, която се хвърля" от ГЕРБ и ДПС, за да могат на изборите да кажат, че се грижат. Сега въпросът е да подлъжат хората преди изборите. Ние, обаче, решихме, че ще действаме принципно и няма да обещаваме неща, които не могат да се изпълнят", каза на свой ред Кирил Петков.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 68 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 В енергетиката 3500 лв заплати

    43 18 Отговор
    Айде стига вече!
    Да гледат малко овце и да копат картофи.

    Коментиран от #21

  • 2 Българка

    47 11 Отговор
    ОПГ ГЕРБ-ДПС винаги са властвали с лъжи, кражби и популистки решения, но с нашите пари

    Коментиран от #35, #51

  • 3 Разбира се

    37 42 Отговор
    В Германия имат бъдеще, в Китай имат. Защо да нямат бъдеше въглищата?
  • 4 ПРАВ Е АСАНЧО

    22 42 Отговор
    Бъдещето е в перките и соларите. Свичката плодородна зевя да се насади с тях, а после и морета и язовири. Ще правим зелен водород от водата. Асанчо щял да тегли 200 милиарда заем и да сключва договор директно със стратегически американски инвеститор с 1 г опит и реализиран проект за 1000 вата мощност, а бюджета щял да е отворен!
  • 5 татко Петко

    21 40 Отговор
    Браво на Асенчо, окръглилсе, разхубавил се на държавната софра и се молете да не си губи апетита !
  • 6 Това

    44 10 Отговор
    е безсрамна търговия с хора - нищо друго ! Сега четвърт милион ще потъне в бездънни едни и същи джобове ! Пълно безсрамие да използват хората за да крадат , единственото , което могат ! Че и кметът герберски и той се довлякъл за "авторитет" ! Позор и експлоатиране с надежди и обещания !

    Коментиран от #34

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 име

    22 29 Отговор
    Преди няколко години едни козязи ни обясняваха как нямаме нужда от тови ядрени мощности, сега същите дума не обелват на тема новите американски реактори. Сега едни други козяци ни обясняват как ТЕЦовете нямат бъдеще, след някоя година като ги подадат на разни офшорки и продължат да си работят, същите ще мълчат като пукали.
  • 9 факуса

    16 30 Отговор
    ами имат за разлика от лъжите ви за европейско бъдеще с веита наразградими батерии и перки
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 факуса

    6 30 Отговор

    До коментар #7 от "Перник":

    той на туй се дадява
  • 12 германеца

    29 12 Отговор
    Така е . Няма нищо по-добро от либелирезация на енергийния пазар . Това означава много доставчици ,конкуренция, която води до по-ниски цени . Това не е изгодно на картела около Р. Овч., Р .Петков и още завързани с тях политически лица, които печелят най-вече от българския пазар на ток .

    Коментиран от #22

  • 13 ВАсИЛЕВ ДА КАЖЕ

    9 29 Отговор
    В АФРИКА КОООООООООЛК НОВИ ТЕЦА СЕ СТРОЯТ И ТО С РАЗМЕРИ ПРЕД КОИТО НАШТЕ ТЕЦОВЕ СА ДЖУДЖЕТА
  • 14 ДА ОТ БЪЛГАРСКИ ПИЛЕТА ПРАСЕТА

    9 29 Отговор
    БЪЛГАРСКИ КОКОШКИ АГНЕТА ДОМАТИ СПОРЕД ЕВРОАТЛАНТИЦОТЕ НЯМА НУЖДА.СИГУРЕН СЪМ ЧЕ И ОТ БЪЛГАРИ НЯМАТ НУЖДА ИЗКАТ САААААМО ЗЛАТОТО ТУК....
  • 15 хихи

    11 29 Отговор
    Гласувай!
    Купи на Хардвардските Измамници билет за Титаник!!
    Спаси .... Соия!!!! НЕ! Спаси.... България.....!
  • 16 Анонимен

    8 29 Отговор
    В България може да няма бъдеще, но в Германия не са на същото мнение. Дори и на сателитните снимки западно от град Кьолн се вижда огромния размер на мините. А пък и от ПВУ е по лесно и по бързо да откраднеш. Само, че вече си минало

    Коментиран от #26

  • 17 00001

    8 28 Отговор
    Василев е прав, но вместо да даут милярд за нова центрлавъв маритса изток,правителството дава лилярд за усвлояване и изяждане.това не решава проблема на местните хора, след няколко месеца ше има пак протести. след като разберът че са подкупени и излъгани отново.Вместо да инвестират в нови централи в района и създадът нови устойчиви работни места, те създават още повече проблеми на икономиката, на хората и на този район.Скоро ще има наплив на емиграция от този район.
  • 18 !!!?

    29 9 Отговор
    Ако кюмюра имаше бъдеще Копейките щяха да се кандидатират за миньори, а не за депутати в ЕП !!!?

    Коментиран от #20

  • 19 5кв.м. солар е 1кВтп,

    29 5 Отговор
    5мил. кв. м.=5кв.км.- 1000МВтп. На България ѝ трябват 10 000МВтп което е 50кв. км., а страната ни е 111 000кв.км. Разбира се тия 50кв. км. са чиста площ, ще има пътища, пътеки между панелите, преобразувателни станции, акумулаторни депа. Нека са 100кв. км, това е квадрат 10Х10км и 0,1% от площта на България. Унищожената земя от откритите рудници в Маришкия басейн е повече(250кв. км.). Могат да се поставят на покриви, над пътища, над паркинги - не е задължително върху земеделска земя. Бъдещето е в много, но малки семейни фотоволтаици 3-30 кВтп, които да отдават излишния ток на Енергото, а не в огромни паркове по 50-300 МВтп като на Гинка Върбакова.
  • 20 Макс

    27 8 Отговор

    До коментар #18 от "!!!?":

    Най-точния коментар . Браво.
  • 21 Най-големият проблем

    27 6 Отговор

    До коментар #1 от "В енергетиката 3500 лв заплати":

    не са работещите в ТЕЦ МИ2, а миньорите с техните придобивки като ранно пенсиониране, големи заплати и пенсии извоювани в миналото когато наистина с кирки и лопати са работили в забоите ( по Смирненски, Въглекопач). Едва ли поетът щеше да пише за крачещите екскаватори в откритите рудници. Сега е съвсем друго, но няма такава професия без образование с такива облаги, а и са много и печелят на избори, семействата им също са облагодетелствани. Не искат на чист въздух да поддържат фотоволтаици, страх ги е от новото, искат там в кюмюра.
  • 22 КОНКУРЕНЦИЯ...?!?!?! ДЕМОКРАЦИЯ....?!!!

    6 27 Отговор

    До коментар #12 от "германеца":

    ТИЯ РАБОТИ СА ИМАГИНЕРНИ НЕСЪШЕСТВУВАЩИ.САМО ВИЖТЕ КОЛКО МИЛИАРДА ДЪРЖАВНИ ПОМОЩИ СЕ ИЗСИПВАТ В ОТБРААААААНИ ФИРМИ И ТВА Е НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА....ПЪК ТУКА ШУРОБАДЖИНАЩИНАТА ТРЯА ДА СА ВКАРА В КОНСТИТУЦИЯТА.........
  • 23 мъка

    7 27 Отговор
    Феодализъм и крепосничество.
  • 24 другарски съвет

    8 27 Отговор
    Коки , имам едно преложение - разходи се до "Мариците" и се срещни с миньорите - те са сърдечни хора , много "топло" ще те посрещнат - обясни им , че нямат никакво бъдеще и че трябва да сменят резбата /пардон - професията/ и да станат масажисти , коафьори , гримьори , култур-трегери , фитнес инструктори , ПиАр-и (като Найо) , журналисти (ама - правилни) или драг-кралици и да се установят на жълтите павета и тогава - за тях (ако зависи от теб) ще има и бъдеще и пари (много пари) !!! Мисля , че по този начин , ще "тушираш" напрежението , а пък и може и жив да останеш (знае ли човек) , но не съм много сигурен .
  • 25 Гост

    7 27 Отговор
    Довиждане си. Никога повече май май няма да си министър на каквото и да било, та не знам що се напъваш? Полапка кокала, а сега айде кой от къде е...
  • 26 Освен Германия!

    7 27 Отговор

    До коментар #16 от "Анонимен":

    И Полша е на друго мнение!
    За сведение на пишещите срещу нашите ТЕЦ...-
    70% от енергетиката на Полша е на въглищни централи-факт...!
    Дали са по-прости от нас,или си гледат националният интерес,а не какво им нареждат чиновниците от ЕС...?!

    Коментиран от #27

  • 27 В Полша и Германия

    26 5 Отговор

    До коментар #26 от "Освен Германия!":

    има черни и кафяви въглища които стават за коксуване и металургията не може без тях. Нашите са лигнитни, нискокалорични и освен за горене не стават за нищо.
  • 28 кой си ти,

    4 28 Отговор
    осмокласник?
    Покажете дипломата на този патологичен лъжец!
    Този е по-зле с психиката и от другарчето си.
    Хайде, прибирайте ги тези на топло, а не ги разкарвайте по медиите.
  • 29 неее

    5 20 Отговор
    Това не го решаваш ти, ментак, решават българските граждани! Ако са обединени и кажат, че въглища ще се използват, така ще бъде! Нито нареждания от хора за които никой българин не е гласувал, нито някакви зелени сделки, за които никой българин не е давал съгласие са важни! Анадънму, хасковски сeлянин?
  • 30 Педи

    3 21 Отговор
    Ти лъжеш Пепи, ама само как лъжеш!
    Както трябваше да се строй там?
    С продажния министър на енергетиката от вашето правителство.
    Въглища е имало и ще има и след теб.
    А сега иди да целуваш краката на Баце, че те спаси със далаверата с митниците или стана ортак с него и Шиши , а Киро и Гуглена са Аут.
    И коментирай статията в Бивил за фалшификаторката Лена и Просто идиота Киро
    .
    .

    Коментиран от #49

  • 31 Драги

    2 19 Отговор
    енергетици и миньори от ТЕЦМИ2 и рудниците. Обединете се с уволнените от ТЕЦМИ3 Контур-Глобал и възприемете тяхната идея за строеж на фотоволтаици, съхраняване на топлината чрез разтопени соли и работа през нощта на един или повече енегоблока. Влезте им в сайта и прочетете подробностите. Завод за преработка на хиляди тонове СО2 дневно няма и не може да има такъв. Каква ще е крайната му продукция, какво ще представлява и на кого ще я продавате? Явно някой яко ви заблуждава. Искате рекултивация на 250кв.км унищожена земя, превръщането ѝ в гори и ниви, а колко ще струва това и кой ще плати. Просто я изравнете и я "засейте" със солари. Повикайте и Гинка Върбакова на помощ, а не да ги слага на земеделска земя в пазаджишко.
  • 32 хаха

    4 20 Отговор
    тук са активирани или изкуствен интелект или ПП-ските тролчета да слагат "-"
  • 33 Промяна

    1 21 Отговор
    АСЕН ОСЪДЕН ЗА ФИНАНСОВИ ИЗМАМИ.Е ФИН МИНИСТЪР НА БЪЛГАРИЯ 3 ГОД И СИ ХАРЧИ ЛЪЖЕ САБОТИРА ЕДНОЛИЧНО И БЕЗНАКАЗАНО

    Коментиран от #39, #42

  • 34 Промяна

    2 22 Отговор

    До коментар #6 от "Това":

    ДРАСКАЧ ВЪГЛИЩАТА СА ПОЛЕЗНИ ИЗКОПАЕМИ АСЕН Е НИКОЙ ЛЪЖЕЦ ОСЪДЕН ЗА ФИН ИЗМАМИ САБОТЬОР

    Коментиран от #41

  • 35 Промяна

    0 22 Отговор

    До коментар #2 от "Българка":

    ДРАСКАЧ ШАРЛОТАНСКИ АКО БЯХА ТВОИ ТЕЗИ ПАРИ ЩЯХА ДА СА В ТВОЯТА БАНКОВА СМЕТКА СПРИ ДА ЛЪЖЕШ ШАЙКА ШАРЛАТАНИ СЛУГИ НА БОЖКОВ
  • 36 00001

    4 10 Отговор
    Предлагам на всички които искат соларни централи да си направят сами да се изключат от електро преносната мрежа, и да си ползват соларното електричество клкото могат и ако могат, коефиценат на ефективност на тези панели е 20 до 40 % и то при благоприатни условия.Средна продължителност на живот е 12 години на панели, 7.5-8 години трябват панелите да работят на 100% за да си изплатят инвестицията.След 12 години всички трябва да се премахнат и нови да се инсталират, а старите да се разградят,преработят на съставни части. Акумулаторите имат 5-7 годишен живот, и трабва да се неутрализират, разградят и преработят за това което може да си използва,цената им е висока ,коефицента на полезно производство малък и е краткотраен актив, много скъп за ползване , подържане и премахване. Създават изключително малко работни места , и са много ненадеждни,когато през декември удари студа чакаи соларните панели да те топлят и осветяват, или след залез слънце същият ефект няма ток. Въглищата също не са безкраен и възобновятм източник на енергия, и имат останали депосити за определни години в бъдеще, когато се изчерпат повече няма да има в България.Също като в Карнобатския район през 1830 година е имало в региона 167 000 овце, сега вероятно има 1600, при положение че те са възстановяеми.
  • 37 Срам и позор!

    9 0 Отговор
    Дупки в кухите глави има в ГЕРБерастите и ДПСарите, там просто липсва мозък да мислят! Те не се стремят България да се развива и да върви напред, а искат да подкупват с Нашите пари от данъците ни определени групи хора , за да гласуват за тях на изборите!!! Както в случая хвърлят безмислено 1 милиард в мините на Ковачщи! Пилеят Нашите пари!!!
  • 38 Хахаха

    1 1 Отговор
    И президентът Радев цъфна на СНИМКИ до контрабандиста Марин Димитров!!!
  • 39 Истината!

    5 4 Отговор

    До коментар #33 от "Промяна":

    И 100 пъти да напишеш тази лъжа, Няма да стане Истина! А Истината е, че Асен Василев изведе България едно стъпало нагоре от дъното, където мутрата Борисов ни държеше цяло десетилетие!!!!!!

    Коментиран от #48

  • 40 Мнение

    3 4 Отговор
    Видни американски финансисти са казали, че "От пестене няма полза" и " Парите трябва да се въртят". Асен Василев е изключително умен министър на финансите и некадърниците му завиждат, че вдигна доходите на населението на България.
  • 41 По-точно

    5 4 Отговор

    До коментар #34 от "Промяна":

    Асен Василев е уникален финансист, вдигна пенсии и заплати и всички некадърни бивши и настоящи управляващи скачат да го клеветят, обиждат и плюят, защото разбират своята немощ и некомпетентност!
  • 42 Алооо

    1 1 Отговор

    До коментар #33 от "Промяна":

    Не крещи! Не пиши с големи букви!
  • 43 Чест и почитания на Асен Василев!

    2 5 Отговор
    Асен Василев направи живота на хората по-поносим, въпреки световтата инфлация и криза, вдигна пенсиите и заплатите трайно! Асен Василев мисли за хората, малкия и среден бизнес.

    Коментиран от #47

  • 44 Браво!

    1 3 Отговор
    Асен Василем вдигна стандарта на живот на българите! Тона
  • 45 Файърфлай

    3 1 Отговор
    Въглищата нямат бъдеще.Лъжа,лъжа,лъжа.Тук в нашата Родина ние ще определяме бъдещето си,не лъжите.Т.нар.въглеродни емисии също са лъжа.Защото източно-маришките централи имат сероочистване.Това е колона в която отдолу идват димни газове с високо съдържание на SO 2 и СО2.И двата газа са киселинни,руснаците наричат СО2 ,,углекислии газ,,.Отгоре от т.нар. ,,клъстери,, в противоток се ръси като дъжд Варна вода,гасена вар-Са(ОН)2.Протича класическа неутрализация,не само на серния двуокис,но и на въглеродния двуокис.Но докато серния двуокис го мерят на вход и изход от колоната и установяват 98% улавяне,въглеродния окис (предполагам) не го мерят а го изчисляват.Как-специалистите знаят.И точно тук ни лъжат за т.нар.въглеродни емисии.ЛЪЖАТ НИ,ГОСПОДА ИНЖЕНЕРИ !
  • 46 404

    2 0 Отговор
    аз мисля , че трябва да се модернизират , но под строг държавен надзор , също да се садят гори.....всичко объркахте Василев......слагате волтаици по обработваема земя, вместо по покриви и чукари......пак ресурсите са на терсене.......и това става със закони и надзор.......
  • 47 Хаха

    2 0 Отговор

    До коментар #43 от "Чест и почитания на Асен Василев!":

    Како Асеня ти ли си или е Спецов
  • 48 Хаха

    3 0 Отговор

    До коментар #39 от "Истината!":

    Галете ме уста , ще ви посера- макетата така казват та и платените драскачи на педито Асеня.
    Как точно вдигна доходите, теглейки дългове
  • 49 Хаха

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "Педи":

    Май педито и спецов са платили на безмозъчни жълтопаветни наркоманчета да пишат възхвали и минуси.
    Мошеник е асеня от 100 държави гонсъдят.
    Како тролчета слабо цъкат минуси , я развърти камишика
  • 50 лъжец

    2 0 Отговор
    в понеделник ще се тегли нов дълг!
    лъже и не мига - патология
  • 51 Българин

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Българка":

    Да прав е Асен за въглищата Бъдеще няма защото няма далавера няма постредници С руската газ е друго През Гърция Руска газ с посредници и комисионни нависока цена Виж Чирен не може още да падне цената у нас
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове