Last news in Fakti

27 Април, 2024 16:01 4 910 35

Маските на остриетата срещу Нинова паднаха

  • бсп-
  • левица-
  • корнелия нинова-
  • ваня григорова

Компрометираха лозунга за обединение в ляво

Маските на остриетата срещу Нинова паднаха - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Последните събития развиващи се в ляво, най- видимата част на които е номинирането на Елена Йончева за евродепутат от ДПС и самостоятелното явяване извън Левицата на Ваня Григорова , е завършека на един период от продължителен процес на борба за превземане на лявото, чрез отстраняването на Нинова от БСП и овладяване на БСП от задкулисието .

Процес, който навярно е започнал още когато под ръководството на Корнелия Нинова БСП започна да отстранява местните феодали ,които гледаха на местните структури като на принадлежащи им , когато започна да се освобождава от милионерите социалисти ,които използваха БСП за личните си бизнес интереси и да води самостоятелна политика на единствена и реална алтернатива на ГЕРБ .

Този период от процеса завърши след неуспеха на Президента със създаването на вътрешна опозиция , на Левицата , на Трети март, Бузлуджанци , на Ваня Григорова да овладеят БСП .

Явяването на предстоящите избори на най -малко три формации в ляво – БСП , Левицата и Ваня Григорова е следващия период от целият този процес ,който ще завърши на предстоящите избори за Председател на БСП .

За това в следващите избори в ляво ще се явят три формации , с цел резултата на БСП да е нисък и за този резултат да бъде обвинена основно Нинова ,защото е попречила за обединение в ляво ,Че тя е виновна за слабия резултат на БСП и трябва да понесе отговорността , да си подаде оставка и да не се кандидатира за нов мандат и БСП да избере нов Председател .

А истината е ,че Корнелия Нинова - Председател на БСП не е виновна за ниските резултати на БСП !

Ниските резултати на БСП в последните години са следствие от политиките на Първанов и Станишев !

Политики, които създадоха местните феодали , които създадоха милионерите социалисти , които създадоха аферата Братко и батко и много подобни , които създадоха условието , участието в политиката да е печелившо занимание ,а не служба на обществото . Поставиха основите на корупцията , задкулисието и паралелната държава в България .

Но най -големият удар на кадрите и структурата на БСП нанесе най -вече наложената тяхна така наречена коалиционна политика . Същата беше за коалиране с партии ,без електорална тежест, с по един файтон хора . Чрез тези партии ,хора на гърба на БСП да заемат обществени длъжности, народни представители много често в райони от които не са и нямат никаква обществена тежест там , както и общински съветници , ръководители в държавни и общински фирми , държавни и общински служители , нямащи нищо общо с БСП . Те съответно работят не за обществения интерес ,под контрола на БСП ,а за свой личен или корпоративен такъв . Тази практика години наред биеше по авторитета на Партията , унищожи авторитета на БСП и демотивира много от почтените истински социалисти .

Пряк свидетел съм как над 20 години тази така наречена коалиционна политика нанесе най- тежкия удар на структурите и кадрите на БСП . БСП започна да губи своята електорална тежест и обществен авторитет защото честните , почтените членове на Партията се отвратиха да гледат как години на ред на база на авторитета и на гърба на БСП , всякакви пришълци чрез коалиционни партньорства , заемат обществени позиции в лична изгода и рушат партийния авторитет.

Отдавна не сме в 90 -те години, когато БСП беше най- голямата и буквално единствена партия , която трябваше да показва плурализъм като допуска в себе си идейни течения , вътрешна опозиция и да е донор на други нови партии .

Пораженията върху БСП най- вече от политиката на Първанов и Станишев са огромни и е време за консолидация в Партията ,с цел преодоляване на слабостите и лекуване на нанесените рани . Не чрез вредни и безсмислени коалиции с кадри напуснали БСП и партии от едни файтон хора . А чрез работа за изграждане на ефективни структури от авторитетни и почтени членове на БСП ,приемащи убеждението че работейки за БСП , работят за обществото и България ,а не за себе си . Развивайки в партийна дългосрочна политика призива на Нинова , всички някога членували в БСП ако имат желание , да си присъединят към БСП , а не чрез коалиционни партньори да се качват на гърба на Партията .

Политическата криза в момента в България , развалянето на сглобката между ГЕРБ и ПП , предстоящите извънредни парламентарни избори са и възможност за БСП .

- БСП да се представи много по- добре от Левицата и Ваня Григорова и да покаже ,че е без алтернатива в ляво .

- БСП да започне работа по заздравяване на структурите си , стъпвайки и на големите предимства ,които предоставя прякото избиране на Председател на БСП .

- Нинова да се кандидатира за Председател на БСП с цел да завърши започнатите реформи в БСП .

- БСП да изгради програма и цели ,с което да стане единствената силна лява партия ,която гарантира европейското бъдеще на България .

При едно добро представяне на предстоящите парламентарни избори и избори за европарламент , както и на следващи избори , при създадената политическа ситуация в България , след краха на ПП/ДБ, най- естественото развитие на политическата ситуация в България е БСП, като единствена партия не участвала в коалиции с ГЕРБ , да се превърне във водещ фактор за борба със статуквото , корупцията и паралелната държава .

Всичко е в ръцете на ръководителите , членовете , симпатизантите и избирателите на БСП , бъдещето на БСП , развитието на България , бъдещето на децата ни .

Д-р Събина Петканска-Вълева


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 52 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Град Симитли

    44 5 Отговор
    каквото и да се случи--онова поткрепаджийско цигане
    беше ГРУБА грешка!

    Коментиран от #19

  • 2 Мъдрият

    27 31 Отговор
    Бре каква про Ниновска статия! Чак се чудя, защо пускате такива неща тук?

    Аз съм казал, че никога няма да гласувам за бсп, защото са наследници на бкп - тоест комуняги... (Кажи му комунист - и повече не го обиждай!)

    Но в интерес на истината за България е по-добре да има силна лява опозиция, а дори и управление! Защото най-лошото за България в последните 35 години беше това управление на сглобката: подмяната, герп и дпс.

    Аз пък смятам, че Първанката беше много добре за БСП, а БСП го закопаха станиШеф и след това кака Корни!

    Но това, че се появиха алтернативи на бсп според мен е добре. Аз очаквам Григорова да вземе поне 10% - и това няма да са от гласовете на бсп. а от тези, които иначе нямаше изобщо да гласуват! Мисля, че и левицата ще влязат в парламента.

    Очаквам Възраждане да има около 20%, итн - също ще вдигнат малко процентите си.

    А всички сглобени - очаквам тотален срив при тях! И спад минимум с по 10%(с изключение на дпс - които имат твърд електорат)

    А за да намалим влиянието на дпс - просто трябва да излезем да гласуваме масово!
    Ако при 40% гласували дпс имат 13-14% , то при 80% гласували - ще имат не повече от 5-6%(защото техният електорат е твърд и ограничен - около 600 000 души)

    Така, че призовавам всички хора - да излязат и да гласуват, и не за сглобката или бсп!

    Коментиран от #7, #20

  • 3 Браво

    43 13 Отговор
    Страхотно обективен коментар! Това е самата истина! Всички които се отцепиха от БСП и направиха малки партийки не прогресираха. Сега даже сами те не могат да се обединят защото имат лидерски амбиции поотделно. Нормално ли е един Терги Гергов да финансира с милиони една синдикалистка с неясна политическа ориентация, с характер на скандалжийка.
  • 4 Бою тлъстия

    21 19 Отговор
    Стари номера. Червените баби освен БСП за България" друго не знаят. Никой не може да ги излъже с Левици и Бузлджанци.
  • 5 Българка

    28 13 Отговор
    ПП-ДБ няма да имат крах, но ще имат големи щети, които сами си нанесоха със сглобката. Но все пак да напомня, че дори в партниране с мутри, те все пак направиха малка стъпка за по-доброто на българите. Само,че втора такава грешка наистина ще ги доведе до крах
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 А бе

    13 3 Отговор

    До коментар #2 от "Мъдрият":

    Я си купи калкулатор ,че смятането не ти се отдава
  • 8 Меркуцио

    24 20 Отговор
    Госпожата е дала всичко от себе си, но е на 8-мо място в евролистата на БСП! А иначе коментарчето си е чиста платена публикация!
  • 9 Цецо

    34 10 Отговор
    Никога няма да обвиня Нинова за загуба при избори-обвиняват я тези които имат най-голяма вина.Вие които се наричате Левицата забогатяхте на гърба на БСП подкупени от Банкянския гангстер и желаете да му станете патерица за да крадете заедно с него.Няма да забравя как АБВ подкрепиха 16-милярдния заем който ГЕРБ изтеглиха и после никои не даде отчет за тях.А как да си обясним това,че организационния секретар на БСП-Кирил вместо да понесе отговорност обвини Нинова за загуба на избори.

    Коментиран от #10

  • 10 Бою тлъстия

    14 26 Отговор

    До коментар #9 от "Цецо":

    Хляба от 0.80лв. стана на 1.60лв след като Корнелия стана мин. на икономиката. Сиренето стана 30лв кг. и тн.

    Коментиран от #11

  • 11 Ха ха ха

    13 6 Отговор

    До коментар #10 от "Бою тлъстия":

    Голям си майтапчия!
  • 12 0101

    8 20 Отговор
    Ваня е за Европа и сътрудничество с англосакса и целия свят,кви комунисти ,кви 5лева

    Коментиран от #15

  • 13 Анджо

    19 21 Отговор
    Тая проклета партия трябва най накрая да изчезне. От тая партия произлезна и червената мафия.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 00001

    15 3 Отговор
    Остриета в БКП и другите няма, има тъпи изхабени стари хожове които не режат. Но стоят в инвентара и отнемзт място и пари за съхранение.От тях има само театрални постановки, за заблуда на изирателите и заблуда на ЕС , докатао заблудата на ЕС вече не върви, защото обещанието на Българите за правенето не се рализира, то и обещанието на ЕС за даване на пари не се реализира, и остават само Българските данкоплатци да бъдат крадени от производните партии на БКП.
  • 17 Игнатов

    16 11 Отговор
    Д-р Сабина нещо много се активизира,но дали четящите се сещат,че тя се явява манда поща на “Позитано”.От лично име спуска думи на Нинова или по-точно на Калоян Методиев.В Сливен не ядем доматите с корените и сме наясно.Заможната Сабина се тръшка за партията без да има нищо общо с начина на живот на редовите леви хора.На такива загрижени за партията отдавна не вярваме.Поздрави от Сливен на всички осъзнати от които зависи до кога ще търпим това трагично състояние на БСП.
  • 18 инж. Ганчо Илков

    8 4 Отговор
    Каквито и Експерти, Политолози, Социолози, Статистици и други да говорят за Корнелия и други Комунисти/Социалисти, бъдещето на БСП като Приемник на БКП е Предначертано. Предначертано е още през 1987 година на Юлския Пленум на ЦК на БКП в Сценария на Идеолога - Александър Лилов: "Обсебване на Икономическата и Политическа Власт от Децата и Внуците на "Активните Борци" и затихващи Функции на преименуваната БКП в БСП до пълното и заличаване!". Корнелия не е е Виновна, просто Процеса се Случва по Време на нейното Управление. Диктаторският и Дух Духовно Възприет от Партийните и Предшественици, просто спомага Предписанието по скоро да се Случи. Сценарият на Лилов може да бъде Променен Единствено, чрез Обединена Опозиция с Демократична Програма и Дисциплина. Коалиция с Коалиционно Предписание. С Ясна Цел и Реформаторска Мисъл.
  • 19 Град Козлодуй

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Град Симитли":

    Точно в Целта
  • 20 Ламбо

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Мъдрият":

    (Кажи му Мъдрия - и повече не го обиждай!)
  • 21 БСП

    13 3 Отговор
    БСП С НИНОВА НАПРЕД.ПОДЛОГИТЕ ВЪН!!!
  • 22 Таков

    14 9 Отговор
    Г-жо Нинова , на БСП все някой друг е виновен, както и на Вас - Станишев и Първанов. Трябва да сте НЕЗРЯЩА за да не виждате какво става във Вашата Партия. На изборите е възможно да паднете под 4% и да събирате НС по читалищата на разговор за бившето "могъщество" на Партията. Това се дължи на Вашия ПОПУЛИЗЪМ и непрекъснато лъгане на електората. Както говориха Вашите приближени , че не се стремят към постове, същите са на първо място в листите за ЕП. С нелепите твърдения , че има голяма нужда от тях за да покажат пътя по който да върви Европа. Опомнете се , презумпцията за несменяемост и непогрешимост , не е най- доброто състояние на Вашите най-близки съратници.
  • 23 БеСПишко

    4 6 Отговор
    Поредните глупости.
  • 24 Госта..

    7 2 Отговор
    Марчето заработва и от предизборните борби .Темата Украйна не носили достатъчно бе Марче ????Явно посолствоТО е намалило хонорарите .
  • 25 Шаран БГ

    3 6 Отговор
    Колко са жалки, колко са смешни, че и се блъскат в гърдите - били СОЦИАЛИСТИ !?
    Бой с юмруци, колена и лакти, със зъби и нокти за ВЛАСТ и ПАРИ !! Никъде няма и намек дори за хала на българина, нещо за българското земеделие и промишленост и работещите хорица там, за нещастните ни деца по света.......................
    И в същото време : "Елате и гласувайте за нас "!?
    Естествено, че нормален трудов човек от полето и фабриките няма да гласува, не само за БСП - за НИКОГО !! Сегашното държавно устройство и Изборния кодекс са така сътворени, че все НИЕ да сме властващи. Гласуват безграмотници, затворници , чужденци и всичко, което може да бъдее излъгано и купено !! За изборния процес са достатъчни всички непроизводителни сектори, които са на държавната ясла – войска, полиция , държавни служители от всякакъв калибър. Те на това му се вика ДЕМОКРАЦИЯ !!
  • 26 🐘🐘🐘

    6 4 Отговор
    Имам само един въпрос - къде работи съпругът на г-жа Нинова , бивш селски учител , и каква е квалификацията му за тази длъжност ? БСП са инкубатор за противни политици от женски пол като Мая , Дончева , Йончева и Ваня Григорова , всичките без никакви скрупули и качества , но пък особено гръмогласни и неспиращи да говорят
  • 27 Платното и кросното

    9 0 Отговор
    Нинова въведе мандатност и за депутатите,и за ръководителите на БСП и точно тогава милионерчетата и аристократчетата или ИЗскокнаха от БСП, или завиха на умряло. В БСП , подобно на ГЕРБ, имаше силно прожендърско и ЛГБТ крило. И Манолова,и Йончева,и Гриророва са жендърки и като кукувици - помислиха,че са си оплели платното и ритнаха кросното.
  • 28 Иван

    2 2 Отговор
    15 години вече Станишев е виновен!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Моряка

    1 1 Отговор
    Розови мечти.Има няколко по големи причини за упадъка на БСП:
    - електората е на измиране,други няма.
    - след Лилов,задълбочаваща се пропаст между ръководство и редови социалисти.
    - загърбване на русофилството е може би най значимата причина
    - срамежливо премълчаване на колонизаторската политика на САЩ и Посолството,на унижениено от европейската бюрокрация.
    - привидна вътрешно партийна демокрация след Лилов.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 ДолнаТвар

    3 2 Отговор
    Час по-скоро СДС-феодалката от Крушовица трябва да бъде изгонена с камъни от БСП, докато все още има живи бабички, които да гласуват за Столетницата .
  • 33 Гражданин

    1 0 Отговор
    Точен анализ! Поздравления за авторката.
  • 34 До32

    1 0 Отговор
    Твар е онзи, който те е създал, но не те е възпитал!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.