Last news in Fakti

26 Април, 2024 12:55 1 950 3

Ford подготвя производството на новия VW Transporter

  • vw-
  • transporter-
  • volkswagen-
  • ford-
  • transit

Бусът ще се произвежда в Турция

Ford подготвя производството на новия VW Transporter  - 1

Производството на новия Volkswagen Transporter ще започне в турския завод на Ford до края на годината. Разработен заедно с Ford Transit Custom, Transporter ще се произвежда в завода на Ford в Коджаели, Турция. Преместването на производството от Хановер, Германия, в Турция ще даде на Volkswagen предимство на пазара на бусове.

Ханс Шеп, ръководител на подразделението за търговски автомобили на Ford Pro в Европа, подчертава мащаба и конкурентоспособността, постигнати чрез партньорството. Transporter ще се конкурира с конкуренти, включително електрически варианти, от Stellantis, Renault и Mercedes-Benz.

Transit Custom и Transporter ще използват една и съща производствена линия. И двата модела ще предлагат различни задвижвания, включително изцяло електрически, plug-in хибридни и дизелови варианти.

Volkswagen планира да представи изцяло електрически и плъг-ин хибридни версии на Transporter на изложението за лекотоварни автомобили в Хановер. Това бележи края на споразумението на Ford и Volkswagen за производство на общо 8 млн. търговски автомобила, включително пикапите Amarok и Ranger.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Офф

    1 0 Отговор
    "Турски" Форд..... благодаря ,ама ...!!

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Елена

    0 0 Отговор
    🍓 Г­о­р­­е­­щ­и­­­ ­­­м­о­м­и­­­ч­­е­т­­а­­ ­­­в­и ­­о­­ч­­­а­­к­­в­а­т 👉 ­­­𝗡­­𝗨­­𝟮­­­𝟭­­­.­­­𝗙­­­𝗨­­­𝗡