Last news in Fakti

25 Април, 2024 22:46 1 652 42

Кирил Петков: Росен Желязков не беше свободен

  • кирил петков-
  • росен желязков

Ако всичко това беше негово дело и беше на базата на това, което самият Росен Желязков мислеше, просто щяхме да кажем: „ами, политически опонент, не играе чисто, не играе хубаво, но опонент, който е свободен“, посочи Петков

Кирил Петков: Росен Желязков не беше свободен - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Процедурните проблеми и нарушаването на правила бяха, защото Росен Желязков не беше свободен. Това каза съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ Кирил Петков по време на събитие, излъчвано във Фейсбук страницата на партията. Той, както и Асен Василев, също съпредседател на ПП, и народният представител Николай Денков отговориха на по един въпрос, зададен от модератора на събитието.

На 17 април парламентът освободи управителя на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) Станимир Михайлов. Миналата седмица имахме един шеф на НЗОК, който вече не си беше подал оставката, който се появи в зала, и въпреки, че нямаше подадена оставка, и беше в зала – Желязков вкара за гласуване неговата така наречена оставка, която я няма, и не му даде думата, каза Петков и добави, че това е само един малък пример. Тези малки примери ни се случваха в последните девет месеца непрекъснато и знаете ли кое е притеснителното – не е, че се играе някаква процедурна хватка, не е даже, че го гледаше в очите толкова много и не му даде шанс да каже защо го прави, коментира Петков.

"Ако всичко това беше негово дело и беше на базата на това, което самият Росен Желязков мислеше, просто щяхме да кажем: „ами, политически опонент, не играе чисто, не играе хубаво, но опонент, който е свободен“, посочи Петков. Според него истинският проблем е, че всичките тези решения, включително и това, не са били негови. Бяха на г-н Пеевски", смята Петков.

Всеки един от тези процедурни проблеми, нарушаване на правила, нарушаване дори и на Конституцията в единия от пътите, не беше, защото той не осъзнаваше какво прави, а защото нямаше избор, защото не беше свободен, коментира Петков. По думите му политическото съобщение към ГЕРБ е било: „ние няма да участваме с вас повече, докато вие не станете свободни от този огромен проблем, който имате, от този воденичен камък, който ви се е закачил на вас“ и поясни, че това е "Делян Пеевски като човека, който в момента държи перманентна власт. Това е вот на недоверие на всеки, който не е свободен в тази зала. Можете да имате идеологически разлики с нас, може да имате различни визии, но трябва да сте свободни".

На Асен Василев бе зададен въпрос, свързан с организирана от Бойко Борисов и Делян Пеевски среща на кмета на Ямбол със служебния министър на финансите. Според съпредседателя на ПП, ако се връщаме към този, стария модел на финансиране на общини, това е изключително лошо за държавата по две причини – няма честно разпределение на парите между всички общини по обективен принцип и критерии, и един кмет, за да може да направи нещо за гражданите в неговата община, трябва да стане зависим от политически лидери, което по думите му означава, че местното самоуправление става мираж.

Николай Денков пък коментира решението, с което парламентът задължи Министерския съвет да осигури от държавния бюджет средства на „Мини Марица Изток“ ЕАД в размер на 250 млн. лева годишно за срок от четири години с цел обезпечаване на дейности по техническа рекултивация на нарушени терени на находище „Източномаришки въглищен басейн”.

"Проблемът на миньорите и на енергетиците е, че те бяха последователно, системно, упорито лъгани от всички, и днес това продължи, защото им обещаха 1 млрд. лв. от нашите пари, от всички нас, които в момента, в който почнат да им се дават, Европейската комисия ще установи очевидното – че те са недопустима държавна помощ, и тогава пак ще трябва да ги платим, защото те са недопустима държавна помощ. А междувременно, без да вдигаме много шум, ние осигурихме 2,3 млрд. лв. за регионите на Стара Загора, Перник и Кюстендил", каза той.

След това всеки от тях тримата направи по няколкоминутна презентация. Последваха и въпроси от присъстващите.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нищо,

    27 5 Отговор
    отново не му се разбира на това недоразумение, няма едно едно правилно изречение!По отношение на нещото, което иска да каже, разбрах, че Желязков изведнъж, след отпадане от борда вече им пречи и за енергитиците, за които беше подаден план за затваряне-пак е неадекватен, моля съпъртииците му да го спират от изказване в ефир!
  • 2 ВИЖДА СЕ

    8 17 Отговор
    В тази партия мафиота от Банкя диктува на лейтинантоте си играта за парата
  • 3 Дрън.. дрън ярина

    16 1 Отговор
    След като тоя парламен свърши. Или след дъжд качулка.
  • 4 Женствен

    11 11 Отговор
    А на мен г-н Желязков много ми допадеше л Излъчва някаква нежност, бузките му са толкова румени. Представям си ако го гримират колко красив ще бъде. ИМа доста женствени черти , даже подозирам р че може да е минал на другия бряг.
  • 5 в очакване

    28 6 Отговор
    Чакам ли чакам денят , в който Кирцата ще може да сглоби едно смислено изречение ... ама , май няма да го дочакам . По хаотични брътвежи от неговите , сигурно могат да се чуят само на 4-ти километър . Човекът си е тра-ла-ла отвсякъде .

    Коментиран от #14

  • 6 вън бе , вън

    26 4 Отговор
    Кики , и с Желязков и без Желязков - вие сте аут , бе шарлатани !!! ПППартийката ви умрЕ , ама вие май все още не сте разбрали за трагичната/комичната и кончина ! За вас , само бЕгане му е майката , щото иначе , СЦЗ е кофти място .
  • 7 факт

    13 7 Отговор
    За малко повече от 34 години имахме поне 100 председатели на парламента, кой за месец, кой за два, обаче всичките с пенсия без таван, охрана и един куп екстри до края на мизерния си живот. Утре може да изберат председател за няколко часа, колкото да се уреди и той с доживотни благини на гърба на полуживите и отвратени българи. А иначе Желязков си е за отстраняване още от мига на избирането му, а след като отиде в украинския парламент и вдигна ръка с нацисткия поздрав "Слава Украине" беше директно за затвор. Неприятен и вреден тип, каквито има над 200 в настоящето бенародно събрание.
  • 8 брей,

    15 3 Отговор
    тоз какво каза, разбра ли някой?

    Коментиран от #16

  • 9 така така

    7 12 Отговор
    Ред е да биете шута и на марионетното правителство "Главчев" или "Менгеле 2". Бийте му и на него шута!
  • 10 1944

    9 6 Отговор
    киро крадецо и асенчо джендаро при бай ставри. у съседната килия шиши и баце.
  • 11 когато си

    14 4 Отговор
    на кристали и тра ла ла, тогава си свободен, нали Кириле?
  • 12 Ама

    9 3 Отговор
    този той пудел е много сладък, може на билборд за реклама на кампанията да се снимате всички П-та, промяна, парапет, пудел, петко/тати/, пица, позьорство, психопат, писещия указания под диктовка! Поздрави -последно П и дано не ви чуваме!

    Коментиран от #18

  • 13 ЕлСмешнико

    12 2 Отговор
    я кажи тебе кой те изрови и те инсталира в служебното на пРезидента ???
  • 14 ъхъ

    1 4 Отговор

    До коментар #5 от "в очакване":

    За вас всеки, който казва истината на хората, трябва да е тра-ла-ла. Не ги подценявайте, хората виждат всичко!
  • 15 Про100ХараКиро

    8 2 Отговор
    Киренцето е изключително умен и интелигентен човек.
    Той се държи като идиот с цел заблуда на противника.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 ще добавя

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Ама":

    още П-подмазвач, подлизурко и П-ст
  • 19 ти си новия пудел

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "до 16 Коментар до #16:":

    но съм сигурен, че той по-симпатичен и достоен от теб!Подлизурко-ново П
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Артилерист

    6 2 Отговор
    Просто Киро, който е вързан на вратника на Козяк, придрямвайки, забравя за синджира си...
  • 22 а някой сети ли се

    4 2 Отговор
    за!? -просто Киро/Простото Кире
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 дом

    4 1 Отговор
    Комсомолци сър.
  • 30 Е докога е този

    10 1 Отговор
    Киро така врещеше и за добавките на най бедните пенсионери за Великден за едни 100 лв.А той къде ще ваканцува с Козуначената си съпруга която ги продава за 60 лв бройката..Миньорите са хиляди ,а Асен им прибра печалбата ,за да фалира по бързо Мариците.Същевременно частния енергиен бизнес -солари ,перки ,посредници и подобни никакъв проблем ,кътат си свръхпечалбите защото олигарсите са важни.Политиката ви е грешна,порочна и много алчност ,подлоги !
  • 31 А скрий се

    6 1 Отговор
    Простото "спазвал "правилата и" не е" корумпиран.Както казал "Колкото и компромати да вадят е ясно че не сме корумпирани ".На кого е ясно ?Значи фактите които излязоха около контрабандата и снимките които никой не оспорва са" компромати" ли?.Политици психопати не трябва повече никога да бъдат избират.Винаги безнаказани ,вредни,манипулатори и алчни,побъркани за власт.
  • 32 Кой го казва

    4 1 Отговор
    Никой министър или депутат от ПП ДБ не може да се изказва без съгласуване с ръководството-,Асен,Киро Истината ,Лена Парпеткова ,съответно и цялата дейност по министерства и в НС е съгласувана ..Киро ще говори за " свобода".А кака Корни директно ги уволнява.
  • 33 Иван

    2 1 Отговор
    Беше много неприятен - не толкова неприятен, но някак си - като обикновен - а не може така.

    Димитър Главчев също беше нелепо да е Председател на Парламента.

    Ама и Лена е нелепа, макар да е - амбициозна пък.

    Лена - най-много да носи някакви папки там - няма акъл жената - все още.
  • 34 Истината

    3 1 Отговор
    Харакиро,да ти е казвал някой,че имаш п.сихична обраменелост?
    Иди на лекар!
  • 35 Росен не бил свободен

    0 0 Отговор
    А Киро е с вериги, за сметка на това.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове