Last news in Fakti

25 Април, 2024 22:55 584 1

БГ рефери ще ръководят четвъртфинал в Шампионската лига по хандбал

  • хандбал-
  • рефери-
  • шампионска лига-
  • съдии

Юлиан Горецов и Георги Дойчинов ще ръководят мача ЧСМ „Букурещ“ (Румъния) - „Метц“ (Франция)

Пореден много сериозен атестат от страна на EHF за качествата на българската двойка рефери Юлиан Горецов и Георги Дойчинов. Двамата получиха наряд за единия от четвъртфиналите в най-силния клубен турнир при дамите – Шампионска лига, който ще противопостави отборите на ЧСМ „Букурещ“ (Румъния) и „Метц“ (Франция). Родните арбитри ще бъдат съдии на първия от двата двубоя за място във финалната четворка, който ще се състои тази неделя, 28 април, от 16 часа в румънската столица.

Както е известно, в състава на ЧСК „Букурещ“ основна фигура е бившата българска националка Елизабет Оморегие, която е със сменено гражданство и ще участва на Олимпийските игри в Париж това лято с отбора на Словения. Нейният тим завърши на четвърто място в груповата фаза на турнира, след което отстрани в два мача словенския „Крим“ в плейофите за място на четвъртфиналите. „Метц“ пък извоюва първото място в група В на лигата и се класира директно сред най-добрите осем.

За Дойчинов и Горецов това ще бъде втори четвъртфинал в европейските клубни турнири в рамките на месец. В края на март те ръководиха срещата реванш от турнира EHF European cup при мъжете между съставите на „Брегенц“ (Австрия) и „Минаур“ (Бая Маре, Румъния).

За последно български рефери са ръководили двубой на толкова високо ниво в европейските клубни турнири преди 27 години – през вече далечната 1997-ма. Тогава на тандема Румен Иванчев/Божидар Георгиев е поверен първият полуфинал от турнира на европейските шампиони при дамите, в който се срещнат испанския „Мар Валенсия“ и австрийския „Хипо“.

Сезон 2023/2024 определено е най-успешния до момента за Дойчинов и Горецов. В края на миналата година те записаха първото си участие на Световно първенство за жени. Ръководиха 5 мача до тук през сезона в Шампионската лига и четвъртфинал в EHF European cup. Общо до момента двамата имат 17 срещи в най-силния европейски клубен турнир, предстои им 18-ата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.