Last news in Fakti

24 Април, 2024 16:41 4 266 35

Кольо Парамов: Предстои обявяването на нови 20 човека по схемата на Глобалния акт "Магнитски“

  • магнитски-
  • олигарси-
  • избори

Скоро след изборите, ще стане явно кой кой е в България и по какъв начин се заема първия ред в българския парламент, каза бившият главен ревизор на БНБ

Кольо Парамов: Предстои обявяването на нови 20 човека по схемата на Глобалния акт "Магнитски“ - 1

За огромно съжаление това е голямата истина от последните две-три години, че сме възможно най-тежката корупционна схема на света. Това каза пред Агенция "Фокус" Кольо Парамов, бивш главен ревизор на БНБ.

"Това говори само по себе си, че нещата в държавата не се организирали на онова ниво, на което трябваше да бъдат, и преследването на целите за стабилност и за бъдеще в коренно различен план са пропуснати като вариант. Нужно е да отбележим и най-важното: че ние в момента инсталираме олигархията да управлява политиците и част от тези олигарси се намират в парламента", добави Парамов.

По думите му, инсталирането става съвсем законосъобразно, чрез избори, предаваме им съвършената важност, проектираме ги, моделираме ги и ги слагаме в парламента с изборен ход, в който вече заемаме едно от първите места на манипулационния ефект като изборен резултат. И върху това осигуряваме зависимост на останалите народни представители в българския парламент.

"Жалкото от цялата тази работа, както посочва документът на Държавния департамент е, че няма регулация на държавата, държавата не изпълнява функционалната връзка за директен, пряк и комплексен преследвач на целия този процес. Аз съм убеден категорично, че в най-скоро време чрез делото RICO много хора в България ще "светнат" и още повече след това, което стана през последните два-три дни около BIRD и ареста на Димитър Стоянов. BIRD ще изнесе нови факти и ще принуди САЩ и Държавният департамент да се застъпят от гледна точка на преследването на корупционните схеми в България", добави Кольо Парамов.

Той е сигурен, че предстои обявяването на нови 20 човека по схемата на Глобалния акт "Магнитски“.

"И колкото и българските народни представители и евродепутати да казват, че "Магнитски“ нямал никакво значение, щото не бил законосъобразен по отношение на европейското законодателство, бил само някакъв прерогатив на американската правна схема и т.н., аз съм сигурен, че онова, което направи американската финансова министърка Джанет Йелън като проследяване на тези 20 човека, които са декларирани пред американския президент, рано или късно, мисля че ще бъде в най-скоро след изборите, ще стане явно кой, кой е в България, и по какъв начин се заема първия ред в българския парламент", допълни Парамов.

Според него, когато кажат как е възможно в Румъния да има 17 министъра в затвора и двама министър-председатели, а в България да няма нито един за 35-36 години, тогава вече връзката става ясна.

"Не може да има 4 430 офшорни компании, не може да са изнесли един БВП в рамките на 52-53 милиарда долара в чужбина и да не можеш да откриеш, че еди-колко си прокурори и съдии от България имат имоти за по два-три милиона евро в Гърция. И че постоянно прекарват по цяло лято там, и че живеят доста богато и доста солидно организирани, както се полага", посочи финансистът.

Според него, с Нотариуса достигаме до понятията за връзки, за перфектно плащане на подкупи.

"Да не говорим за зависимостите на Пепи Еврото, който е стигнал до висши съдебни представители и няколко представители в Европейския съюз в Европейския съд. И от тук вече си правим извод защо именно нашата прокуратура не може да открие това, а в същото време успя да фалира КТБ и 10 години да блокира целия процес на разследване, както на нея ѝ е угодно", посочи още бившият главен ревизор на БНБ.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 87 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Балъка БГ

    73 10 Отговор
    Народният съд не бил никак лошо нещо , май !

    Коментиран от #6

  • 2 замислен

    13 44 Отговор
    Като виден член на партията да изкара имената! стига сте правили внушения, сега остана да изкарате Елена, Ваня и русата фурия Мая че са за намагнитване! само защото са по-разпознаваеми и приемливи лица от Корнелия и могат я бутнат от поста.

    Коментиран от #7

  • 3 българка

    45 10 Отговор
    Един честен и смел глас за справедливост! Дошло е времето!
  • 4 Парамов, кажи ,

    36 1 Отговор
    А с швейцарския диск, какво става ? А ?
  • 5 Най корумпитаната

    36 23 Отговор
    държава, САЩ, посочва корумпирани в други страни.
    В държавата на мафията с печатница за пари няма конгресмен,сенатор или шериф които да не са купени от мафията.
    Офшорните зони не ги създаде Сталин а Рокфелер.
    Перални на пари от наркотици,оръжие и проституция.
    Държавният департамент защо не ги затвори?
    Защото е мафия.

    Коментиран от #24

  • 6 Народният съд

    26 12 Отговор

    До коментар #1 от "Балъка БГ":

    Това е най доброто нещо , което се е случвало на България. За жалост и то по инициатива на победителите САЩ Великобритания СССР!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 гост

    38 8 Отговор
    На двамата 160 килограмови питона не им пука. Магнитски не важи на територията на България и ЕС. Сомо на Територията на САЩ и Обединеното кралство !

    Коментиран от #13, #15, #29

  • 10 Америка

    14 18 Отговор
    Да разкрие кой уби Джон Кенеди и маса други президенти с не да се прави на Световен върховен съд
  • 11 Станой от Порой

    51 7 Отговор
    Докато не вкарат Бойко и Пеевски в затвора, България няма да тръгне напред. За да стане това, трябва да уволнят Сарафов и всички прокурори и съдии, шефовете на МВР и ДАНС. Трудно е,но друг начин няма.

    Коментиран от #12

  • 12 Бойко и Пеевски

    22 20 Отговор

    До коментар #11 от "Станой от Порой":

    трябва да са в затвора заедно с К.Петков,Атанасов,Хр Иванов,Кокора
  • 13 вече с меки питони

    35 3 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    имаш предвид Тиквата и Свинята, нали?
  • 14 Те беряли цветни метали повече казаха

    14 1 Отговор
    Е те наще са тарикати..имат избор или да се репчат на американците и да им изтрият точките дето са ги крали или да се опънат на руснаците и да почнат да падат от етажите
  • 15 Шшшт

    16 0 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Важи много добре в ЕС защото банката която ти обработва парите също подлежи на санкция..пък нали се сещаш че няма как да бръмчиш в Европа с една чанта пари в брой..да не говорим за милиони
    Тия пари така както са във офшорките могат да се ползват само в много интересни държави пък виж какво му се случи на Къро в Южна Африка наскоро
  • 16 бай Бончо

    17 7 Отговор
    Прав е човека ! Развалиха ни социализма за да ни окрадат -това е !
  • 17 Красимир Петров

    19 1 Отговор
    И защо след изборити
  • 18 Уса

    8 11 Отговор
    Не бяхме сами в корупцията държахме се за ръчички с Украйна,но нея скоро няма да я има и увисваме,кво ще правим колесници ли да яхваме...

    Коментиран от #20

  • 19 Реалност

    18 5 Отговор
    Все по-отчетлива става ченгеджийската постановка, дирижирана от болонката на Пеевски Калин Стоянов.
    Павел Иванов Лисев, роден 83 г. е служителят на НАП, който в нетрезво състояние нападна вербално и физически нашия журналист Димитър Стоянов и неговата съпруга. Той не беше задържан за действията си, за разлика от Димитър. Няма и обвинения срещу него. Баща му Иван Лисев е бил явочник "Росица" от Държавна Сигурност. Той е свързан с фирма която дължи и към днешна дата 49,108.44 лв, на НАП, където работи синът му. Очевидни зависимости.
    Припомняме, че шефът на НАП Румен Спецов също е шиканирал фиска с фирмата "Гранекс", която продал на клошар с 1,5 млн. дълг към НАП. Днес Спецов заставал зад служителя си Павел Лисев. Срещу Спецов има досъдебно производство за данъчната измама с фирмата, така че ще застане и отпред и отгоре и отдолу ако му наредят от прокуратурата.
    МВР-министърът Калин Стоянов също ще застане в каквато поза пожелаят кукловодите му. И срещу него има две досъдебни производства.
  • 20 Tётя Myтpoфaнoвa

    6 10 Отговор

    До коментар #18 от "Уса":

    Скоро ... до два, максимум три дена и Киев пада .
  • 21 Гръч

    9 3 Отговор
    Чудесно, подготят ни за новото попълнение в парламента нови 20 негодника ще изхранваме
  • 22 дедо

    7 5 Отговор
    кольо кольооо кольо ти трябва да си първи
  • 23 Фактъ

    19 3 Отговор
    Боко Тиквата и Шиши ще се избият помежду си , въпрос на време е . Трактора ги чака да се изяснят , кой от двамата го поръча . Боко е по - уплашен . Ще гледаме сеир .
  • 24 За размисъл

    5 2 Отговор

    До коментар #5 от "Най корумпитаната":

    Българите да си гледаме България. Ако може да вземем нещо добро, па дори и от Марс, нека го вземем. А ние все лошото да прекопираме.
    И коментара малко звучи като оправдание за собствените ни грехове. Какво ни бъркат техните грехове. Хайде да си оправим НАШАТА къщичка.
  • 25 Истината:

    8 7 Отговор
    Парамов,
    Твоят Глобален акт "Магнитски“ не Стряска
    Бочко, Свинчо, Мравоядчо, Гномчо и компания!
    Те си крадат, лъжат и живеят с корупция ежедневно!
  • 26 един

    4 2 Отговор
    Много ми се виждат 20 човека наведнъж/не че са по-малко/,но ще видим!

    Коментиран от #27

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Име

    4 3 Отговор
    Приказки на ангро. По модата на Магнитски. Но не казва за кого работи!

    Коментиран от #30

  • 29 между другото

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Ще направят така, че да вАжи.
  • 30 Щом парамата

    1 4 Отговор

    До коментар #28 от "Име":

    знае,дъртото комунде значи това Магнитното съвсем девалвира. Няма кой да хване декиш.
  • 31 Отговор

    1 3 Отговор
    Дреме им на тези от "първия" ред от Магнитски и на никой не му пука, най-вече на обявените в списъка.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове