Last news in Fakti

23 Април, 2024 16:24 1 590 23

Адриан Антонов помел Ани и Явор със скорост от 106 км/ч

  • адриан антонов-
  • ани-
  • явор-
  • катастрофа

Водачът не е употребил алкохол и наркотици и доброволно е дал проби за изследвания

Адриан Антонов помел Ани и Явор със скорост от 106 км/ч - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт в Софийски градски съд (СГС) срещу Адриан Антонов, който прегази Анна-Мария и Явор на пешеходна пътека. На 8 май 2023 г. Адриан Антонов блъсна и уби на място младите влюбени на столичния булевард „Сливница“ късно вечерта, докато пресичали.

„Случаят е илюстративен за тежките и необратими последици, които следват от неспазването на правилата за движение по пътищата и в частност пренебрегването на ограниченията на скоростта“, заявиха от държавното обвинение на брифинг в Съдебната палата.

Обвинителният акт срещу Адриан Антонов е внесен след разпит на 17 свидетели, 11 експертизи и множество други доказателства, в т.ч. и видеозаписи, стана ясно още от думите на прокурорите.

Със скорост от 106 км/ч обвиняемият е ударил пресичащите по пешеходната пътека Явор и Ани. Тялото на момичето е изхвърчало на 51 м от мястото на удара, докато тялото на момчето се врязало в предното стъкло и навлязло частично в купето на автомобила. Колата е продължила движението си още около 300 метра, преди да се удари в крайпътен стълб и тялото на момчето също е изпаднало. И двамата пешеходци са загинали на място, коментира говорителят на СГП Десислава Петрова

Петрова поясни, че обвиняемият е имал изрядно процесуално поведение и не е ставал повод за забавяне на разследването. Антонов в момента е с наложена мярка „подписка”. Той беше задържан за постоянно в ареста и след това мярката му беше променена, защото е обвинен за убийство по непредпазливост и по закон не може да бъде задържан повече от два месеца. Той е със забрана да напуска страната и с отнета шофьорска книжка.

От думите ѝ стана ясно още, че водачът не е употребил алкохол и наркотици и доброволно е дал проби за изследвания.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    23 6 Отговор
    Това е специален сътрудник на МВР, скоро ще го пуснат на свобода. Трябва да продава наркотиците на полицията.
  • 2 Миризлив пор

    25 9 Отговор
    Понякога човек трябва да знае че е смъртен и сам носи отговорност за действията си. Това че си на пешеходна пътека не те пази по никакъв начин, пази те само отговорността на този с колата. В случая ако се бяха огледали и преценили, че трябва да изчакат, просто щяха да са леко прекарани с отнето предимство но живи.

    Коментиран от #5, #12, #13

  • 3 ЕВРОНЮЗ

    16 8 Отговор
    ОХ, целия квартал сме потресени. Ади не е такова момче. Познаваме го още преди майка му да го е родила. Някой друг е карал с такава скорост, той е бил отзад с 20/30 километра в час. Спрял се е да помогне, а куките са закопчали него.., 😜
  • 4 Питам:

    16 5 Отговор
    За носителите на почетното звание "КЕЛЕШ НА ПЪТЯ" убил 2 /ДВАМА/ млади при признаване на престъплението и "договорка" /срещу съответната сума/ с прокуратурата и съда наказанието условно ли е КАТО НА ЖЕЧКО ОТ ШУМЕН ????????????
  • 5 ЕВРОНЮЗ

    20 4 Отговор

    До коментар #2 от "Миризлив пор":

    Абсолютно. Всички сме и водачи и пешеходци.. Безброй пъти ми се е случвало да скачат на пешеходната пътека защото наистина е с предимство. Ок, спираш. Но съм си мислил ако зад волана е пиян, дрогират или с висока скорост къде отива предимството му.

    Коментиран от #6, #7

  • 6 123

    19 0 Отговор

    До коментар #5 от "ЕВРОНЮЗ":

    И да не е пиян, дрогиран или ненормалник, просто може да е обикновен човек, който е имал лош ден и си гледа телефона, вместо напред! Никога не скачайте на пешеходна без да погледнете идва ли нещо, с колко се движи, имате ли визуален контакт с очите на водача!
    Жалко за младите хора :( Водача е виновен! Трябва да сме отговорни и като водачи, и като пешеходци!
  • 7 Миризлив пор

    9 3 Отговор

    До коментар #5 от "ЕВРОНЮЗ":

    В случая автомобил с размера на кутия за обувки а не нещо спортно, водача не е пил или друсан видимост километър напред. Просто е бил разсеян, не е гледал пътя а я телефона, я музиката... И докато се усети е бил удара, дори не е разбрал какво става докато не е спрял.
  • 8 Иван

    4 5 Отговор
    Това са нещата, булевардите в София са огромни, мен ме е страх редовно - като пресичам - тази пресека - не е пешеходна пътека, а е - просто - на късмет - язнам много добре - булевард "Вълчо Иванов", стана много натоварено движението.

    За мен е трагедия - не трябва да се подиграваме на никой - сега и водачът не трябва да бъде съсипван, ако може, нека да стане най-предпазливият шофьор и най-добрият човек.
  • 9 Ден

    13 6 Отговор
    Ром сектант със съмнителна книжка,ето го резултата!
  • 10 Църньо

    9 3 Отговор
    Тоз е от църните братчеди,значи условна..
  • 11 Територията БГ

    6 3 Отговор
    Ще го изкарат света вода ненапита и ще мине с гривна.
  • 12 мир

    8 7 Отговор

    До коментар #2 от "Миризлив пор":

    типично по български - жертвата е виновна! Всичко е обърното нагоре с краката, когато пешоходеца трябва да мисли че всеки шофьор е пиян, за какво са ни пешоходните пътеки?

    Коментиран от #17

  • 13 Територията БГ

    13 5 Отговор

    До коментар #2 от "Миризлив пор":

    Щом е така, какъв е смисъла от пешеходни пътеки? Според теб никакъв. Но, според правилата за движение водачът трябва да бъде внимателен при преминаване на такава. Със 106км. в час, нима пешеходците са имали шанс? Лесно е да обвиниш, трудно е да разбереш. Факт.

    Коментиран от #15

  • 14 Иван Вазов

    11 2 Отговор
    Следете този случай, защото работата НЕ Е ЧИТАВА. Веднага след катастрофата, някакви хора наемат скъп адвокат - познатия ни Марковски - син. Убиецът е освободен не след два месеца, а след два дни! Дори в случая със Семерджиев (също двама убити), това не се случи!!! А тук - без проблем!
    Ще бъде интересно да знаем какви хора стоят зад лицето Антонов, ако това е истинското му име и ако изобщо все още е в България.
    Очевидно гласят условна присъда - сътрудничил бил и не създавал проблеми на следствието. Има нещо мръсно и тъмно тук. Ще кара 300 метра след удара!!! Това си е опит за бягство.
  • 15 Миризлив пор

    6 2 Отговор

    До коментар #13 от "Територията БГ":

    Ето, пак само единствено водача трябва и е длъжен? Пише го някъде и на това се уповаваме? Просто поглеждаш има ли намерение да спре или не, толкова е просто, ако няма да спира по добре го пусни. Никой не оправдава шофьора, просто при инцидент пешеходеца го отнася и е добре да се пази и той.

    Коментиран от #18

  • 16 Сатаната

    6 6 Отговор
    Вече съм коментирал случая, но пак да напомня, часът е след полунощ, булеварда е доста широк / беше, сега има безумен остров /, колата е някаква малолитражка и вероятно единствената на платното, с над 100 км. вероятно се чува от доста далеч и не помня да има втора пешеходна патека по целия булевард, вероятно е единствената на която пешеходците са без предимство / не е тип зебра /. След 00 h. 17-десет свидетели? Много нелепа смърт и загубени два млади зивота и еден опропастен. Само да попитам свидетелите, слепи ли бяха или глухи влюбените или тичаха да пресекат?
  • 17 ха ха

    4 2 Отговор

    До коментар #12 от "мир":

    Е, как за какво са ни пешеходните пътеки!? За естествен отбор. Там раздават наградите "Дарвин"... Оставям настрана пияни и дрогирани шофьори. Има безброй дреболии, които могат да попречат на шофьор да спре на пешеходна пътека... особено нощем. Ако си решил да стъпиш на платното, очите ти трябва да са на четири. ;)
  • 18 Скромно мнение

    4 1 Отговор

    До коментар #15 от "Миризлив пор":

    Точно така, водача е длъжен да шофира безопасно, да не застрашава живота си и на останалите участници в движението. Пешеходците са участници в движението щом има алеи и пешеходни пътеки. Той е нарушил не само правилата за движение, но и е отнел човешки живот. Водача трябва да мисли като пшеходец а не обратното. Там е бъга. В човека и начина му на мислене. Не живеем в джунгла или в бананена република, има правила които трябва да се спазват. Когато не се спазват, последиците са необратими. В Европа сме, но европейци Не сме.
  • 19 Жалко за 3 живота,

    1 0 Отговор
    2 затрити и неговия живот ли ще е

    Коментиран от #20

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Факт

    0 0 Отговор
    Закон за движението по пътищата- не са правила. Това е престъпление предизвикано от престъпно поведение.
    Резултат от престъплението- двама убити.
    За съжаление престъпленията по ЗДП се умаловажават и наказанията са символични.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове