Last news in Fakti

23 Април, 2024 09:01 4 636 64

Тенчо Тенев пред ФАКТИ: Гостувал ли е Калин Стоянов на Бойко Рашков, ходил ли е в дома на Стефан Димитров?

  • тенчо-
  • тенев-
  • калин-
  • стоянов-
  • бойко-
  • рашков

Случвало се е да ходя при Бойко Рашко по един-два пъти в месеца, а често съм бил и с колеги, с които сме работили заедно в екип по различни теми, казва бившият шеф на КАТ-София

Тенчо Тенев пред ФАКТИ: Гостувал ли е Калин Стоянов на Бойко Рашков, ходил ли е в дома на Стефан Димитров? - 1
Кадър: Нова тв
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Има ли връзка Тенчо Тенев, бившият шеф на КАТ –София, с разследваните Стефан и Марин Димитрови ... Имало ли е сбирки в дома на министър Бойко Рашков… Бил ли е Стефан Димитров близък с Калин Стоянов… Пред ФАКТИ говори Тенчо Тенев.

- Г-н Тенев, обикновено с вас си говорим за пътната безопасност, но последните дни влязохте в един задочен диалог с вътрешния министър Калин Стоянов. Защо…
- Аз нямам обяснение. Първо излезе в разни жълти медии информация, че съм имал нерегламентирани срещи с бившия вътрешен министър. Аз не крия, че съм ходил на гости на бившия министър на вътрешните работи…

- За Бойко Рашков говорите…
- Да. Дълги годни сме работили заедно, станахме и сме добри познати и приятели. Случвало се е да ходя при Бойко Рашков по един-два пъти в месеца, а често съм бил и с колеги, с които сме работили заедно в екип по различни теми. ⁠Държа да отбележа, че всички тези приятелски срещи, с които в момента се спекулира избирателно, са се провеждали във време, когато г-н Рашков вече не е вътрешен министър…

- А сега какво се случва покрай акцията на ДАНС в митниците, защото излизат интересни връзки със семейство Димитрови - баща и син …
- Доколкото съм запознат, бащата - Марин Димитров, няколко дни, след като господин Рашков става министър на МВР, е поискал среща в приемния му ден, за да му съобщи за нещо, което се е случвало преди известно време. След това още няколко пъти е ходил да подава официално други сигнали и информации, които министърът се е ангажирал да провери. Какво се е случило и за какво става въпрос не мога да кажа.

- Стана известно, че сегашният вътрешен министър Калин Стоянов е присъствал на някои от тези срещи в МВР, които станаха официално признати…
- Кой какво иска и къде е присъствал не мога да знам. Мен ме питаха дали познавам сина - Стефан Димитров. Да, познавам го, защото дойде в КАТ, когато ме върнаха за втори път в КАТ-София през ноември 21 година, за да си смени талона на колата. Както знаете, те са от Хасково, от моя регион и много хора от Хасково са ме търсили. Казах му да си смени адресната регистрация, защото вече се е пренесъл да живее в София, след което да си пререгистрира автомобила. Това е. Това беше, това са ми контактите със Стефан Димитров. И тук изниква един въпрос. Дали Калин Стоянов не е бил по-близък с тях, защото аз се запознах със сина много по-късно, отколкото Калин Стоянов го познава… Защо не попитате дали Калин Стоянов не е ходил на гости на Стефан Димитров, в дома му? Аз не съм ходил, даже и не знам къде живее. Аз просто питам дали министър Калин Стоянов е ходил в дома на Стефан Димитров? Гостувал ли е Калин Стоянов на Бойко Рашков, ходил ли е в дома на Стефан Димитров? Иначе аз от нашия край познавам много хора. На много хора съм помагал и за деца, за лекари, за болници. Човешко е. Много хора са се обръщали към мен по различни поводи.

- Вие сте човек, на когото животът е минал в системата на МВР. Как гледате на това, което се случва между главния секретар Живко Коцев и министъра на вътрешните работи Калин Стоянов?
- Не мога да знам какво стои в основата на тези им отношения, но, като цяло, е неприятно. Не знам какво ще излезе от тази цялата помия, която се изсипа върху главния секретар Коцев, и дали това, което коментираме, е така. Аз си мисля, че главният секретар е доста сериозен човек. Той е дългогодишен кадър в системата и съм склонен да вярвам, ча знае какво прави. Не съм съдник и няма да бъда. Аз го познавам достатъчно добре, защото дълги години съм работил с него. Свестен и коректен човек. Това мога да кажа. Че има някакви снимки негови с някого… Нали знаете, че тези снимки не са снимани от репортер, а от хората, с които е контактувал, с които си е пил кафето. Снимките просто бяха пуснати в медиите съвсем тенденциозно и избирателно.

- ⁠А да очакваме ли още снимки, че има и други снимки с хора на много високи позиции…
- ⁠Този манипулативен подход е много унизителен и създава зависимост у настоящото ръководство на МВР … Така си мисля аз. ⁠Не знам дали съм прав, или не, времето ще покаже. Важно е да имаме обективно разследване и да не раздаваме присъди чрез медиите. Нали всички ние знаем, че имаме закони, които трябва да се спазват…Така че нещата ще се разберат.

- Намираме се в предизборна ситуация вече. Това част от кампанията ли е?
- Дали е част от кампанията ми е трудно да кажа, но целият този казус оказва много лошо влияние в системата на МВР и създава напрежение и сред служителите. ⁠Наясно съм, че постът на главния секретар е много важен, но това ми прилича повече на “разчистване на сметки” чрез медиите. А, всъщност, какъв беше проблемът и какво става между Коцев и Стоянов не мога да коментирам, защото не знам.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рашков

    51 1 Отговор
    Пудела е виновен! Лошо куче!
  • 2 ТаУмВзе

    38 1 Отговор
    Да ви иам Цирковете у Зоопарка по телевистан ей!
  • 3 1000% Оригинална снимка

    33 5 Отговор
    Каквото да говори Корумпираният Слуга на Мафията
  • 4 Тоя тенчо,

    50 6 Отговор
    не беше ли уволнен от полицията за корупция?! И тръгнал да я"бори"?!Ха ха ха!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Трол

    26 3 Отговор
    Не се палете толкова, никой от тях няма да лежи в затвора.
  • 7 Антонов

    30 2 Отговор
    Всички корумпирани докато са на власт игнорирарат проблемите . А после се правят на консултанти ???
  • 8 Тома

    9 6 Отговор
    Всички знаем че Рашков е капото на мафията в мвр.Но защо не го арестуват това не знаем
  • 9 Пич

    37 3 Отговор
    Егати и ченгеджийницата !!! Изгоненото корумпирано ченге си го връща на другите корумпирани ченгета , които са го изгонили !!!??? Няма такава държава !!!
  • 10 Дупен Русев

    21 1 Отговор
    Наще Кумунисти още са фактор Във България
    ФАКТ
  • 11 ЕДГАР КЕЙСИ

    30 13 Отговор
    БОЙКО ЧАШКОВ ДАМАДЖАНОВ Е ............... МАФИОТ И ГЛАВНИЯ ОРГАНИZATOP HA .............. БАНДАТА ОТ ТРАФИКАНТИ ............. ФАКТ !
  • 12 Aлфа Вълкът

    18 9 Отговор
    Домино ефекта беше задействан от Тиквата и накрая отмъсти на адаша си.

    Коментиран от #14

  • 13 ни чул , ни видял

    43 5 Отговор
    Ни чул , ни видял !!! ПовЕрвах ! Той никого не познавал , не знаел , не бил , не могъл , не е чувал и виждал ?! Папиросков син ... идвал да си смени книжката (???!!!) ... при шефа на КАТ ???!!! Т.е. , всички с изтекъл срок на книжката (или с шофьорска книжка от провинцията) ... отиват при шефа на КАТ за смяна , така ли ???!!! Бил (бил) много пъти в Рашкови ... ама ... и там ... нито нещо е говорил , нито нещо е чувал и нито нещо е вижадал !!! Изобщо - прекрасен полицай (български , такъв) - глух , сляп и ням !!! Очевидно , освен шума от броене на пари , друго не го е интересувало .
  • 14 Хи хи

    22 3 Отговор

    До коментар #12 от "Aлфа Вълкът":

    "Който копае гроб другиму сам пада в него " народна мъдрост .
  • 15 БИВШ ПОЛИЦАЙ

    16 19 Отговор
    ТЕНЧО ВСИЧКО ТОВА КОЕТО ПРАВЯТ Е ДА СЕ ПОКЛОНЯТ ПРЕД БАНКЯТА ПРЕДИЗБОРНО ДА ГО ЗАРАДВАТ .
  • 16 зачуден

    35 5 Отговор
    Да се взима интервю на тема корупция ,с човек на два пъти уволняван за корупция е меко казано ... странно ! Не знам какво очакват интервюиращите да чуят от него ... истината ли ... или какво ?! Очевидно , истина няма да се чуе ... просто ще се продължи ... с поредните лъжи .
  • 17 Лена (пара)Петкова

    24 3 Отговор
    На лицето на Тенев е изписано , че ТОЙ НЕ МОЖЕ ДА Е ПРЕТЪПНИК !!! Същото важи и за Живко Коцев , точно както на лицето на Кики е изписано , че НЕ Е ЛУД , а на лицето на Коки е изписано , че е ИСТИНСКИ МЪЖ (и че не е гепил нито една стотинка от държавата , просто е прибирал комисионни и проценти от контрабанда и рекет) !!!
  • 18 бай герги

    19 2 Отговор
    този също е нагазил в ла..йната,щом познава и са приятелчета с бойко рашков също е близъл от меда,корумпиран индивид
  • 19 Еми,

    16 9 Отговор
    то е малко смешно точно Делян Пеевски да се прави на моралист, дето върти всички интриги и далавери в държавата.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Жоро Илиев ти братко мили ВИС-2

    5 1 Отговор

    До коментар #20 от "Жоро Илиев ти братко мили ВИС-2":

    Прочетох, че над гроба на Васко Илиев летят духове и се случват чудеса.
  • 22 Гост 2

    12 0 Отговор
    Това Берлускони ли е ?
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Жоро Илиев ти братко мили ВИС-2

    8 3 Отговор
    По-добре би било Васко Илиев да стане премиер а Жоро-президент. Те биха ви подредили!
  • 25 фАНТОМасс

    17 9 Отговор
    Как пък 1 път не писахте за срещите , снимките , бизнеса и общите фирми на Бойко с.....Пашата , Маргините , Маджо , бай Миле ?
    Толкова ли е къса паметта ви ? Или толкова е голям страха ви от един Простак , който коли и беси в БГ !

    Коментиран от #29

  • 26 Тежко ни

    15 1 Отговор
    Куче влачи диря няма. Няма и държава. Надежда всяка оставете!
  • 27 Петър Танчев

    18 1 Отговор
    Тия от Хасково всички са от един дол дренки, пък и се поддържат. Кой шеф на КАТ, кой министър, кой посредник, всеки гледа изгодата.
  • 28 Тома

    17 0 Отговор
    Кога ще арестуват милионера дамаджан
  • 29 Мдаа

    8 1 Отговор

    До коментар #25 от "фАНТОМасс":

    Да! Страхът от компроматите с които ги държи на каишка.
  • 30 Какъв

    16 0 Отговор
    е тоя с това екзотично име и вапцана мазна коса ?

    Коментиран от #34

  • 31 Кокорчо Кирев

    22 2 Отговор
    Бате Бойко няма да остави така нещата. Алестът му ще излезе през носа и други части на тялото на Чашков и простото Кире. А и Кокорчо няма да има мира. И Хасково, и София, и дори България ще им се види тясна.

    Коментиран от #39

  • 32 Иван

    4 0 Отговор
    КАТ има в София - "шанаджии", които - уж да премахват наказателни точки - пред самият КАТ в Дървеница - всякакви работи.

    В интерес на истината - относно правилата на движение - това е важна организация КАТу защото има "джигити", "кавалеристи", които не се съобразяват.

    Взел пенсията на баба си - насипал бензин и айде.

    Понеже няма "сценична изява", си го "изкарва%" на пешеходците.
  • 33 Тенкю Тенкюв

    18 1 Отговор
    Бивш милиционер и бивш комунист няма! Лъжци по рождение, за два лева и майка си продават.

    Коментиран от #46

  • 34 Комунист е приятелю

    16 1 Отговор

    До коментар #30 от "Какъв":

    мазен п.р..ост комунист вечно гладен по партийна линия. По–професия АЙДУК и рекетьор!
  • 35 бандитите как натопиха борисов

    18 4 Отговор
    май пачките и кюлчетата са на рашков.
  • 36 Бай Иван

    16 0 Отговор
    Ей това Хасково/кап.Андреево/?Все верни кадри на високо ниво в Митници ,МВР все къде тече контрабанда .Т Тенев брадчед на бившия гл.секретар Г.Костов и откъде-от Хасково?Бившият шеф на ГДНП--откъде?От Хасково.Консерва да отвориш човек от Хасково ще излезе
  • 37 ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ

    18 0 Отговор
    ВСИЧКО СМЪРДИ ОКОЛО ТИЯ.
  • 38 партизан комунист мафиот

    5 1 Отговор
    същата работа като путин са крадци, а на народа глад, боклуци.
  • 39 Иван

    5 13 Отговор

    До коментар #31 от "Кокорчо Кирев":

    ГЕРБ нямат бъдеще - Бате Бойко е един комичен тип.

    Хората не могат на мизерия да карат.
  • 40 Гост

    11 1 Отговор
    Срам и позор и тъжна гледка е хора като този да слагат знамето на България на ревера си!
  • 41 НДК

    7 0 Отговор
    Да мълчиш бре каносан шлиоко такъв
  • 42 Теньо Тенчев

    10 0 Отговор
    На физиономията му е изписано, че е мошеник, гледа гузно.
  • 43 Чашков

    8 0 Отговор
    Наздраве на целия бар!Наздраве на всички другари комунисти!

    Коментиран от #45

  • 44 Тоя ме уби

    11 0 Отговор
    Шушумигата и тотално недоразумение Ж. Коцев бил сериозен човек и с дългогодишен опит в МВР.С две думи"Гарван гарвани око не вади!"
  • 45 Е,що само комунисти

    3 0 Отговор

    До коментар #43 от "Чашков":

    Останалите ще ти се сърдят.А хич не падат по-долу от споменатите от тях!!!
  • 46 Ментарджиев

    11 0 Отговор

    До коментар #33 от "Тенкю Тенкюв":

    Да проверят на тоя имущественото състояние
  • 47 Симо

    7 4 Отговор
    Арестите на Б.Борисов ще им излезе доста солено.И правилно
  • 48 Ветеран от Протеста

    10 0 Отговор
    Стефан Димитров бил при Началника на КАТ ,да пита неща,дето и децата ги знаят...
    Що ни прави на " канарчета" тоя???
  • 49 Краси

    7 2 Отговор
    Какъв наглец. Той е сниман в компанията на контрабандист, ама друг е виновен. Баща ми казваше: докато има лидери на БКП и агенти от ДС, или техни наследници във властта, България няма да стане нормална държава. Тези хора от малки са научени, че "имат да вземат, няма да дават...и всички са им виновни." А, като погледнеш в ПП и ДБ няма политик, които да не е свързан с ДС, или с ръководителите на БКП.

    Коментиран от #51

  • 50 Ставри Ставрев

    5 1 Отговор
    На този хасковски милиционер ще му отива раиран костюм в СЦЗ. Въпросът е дали ще може да си боядисва косата при затворническите условия? Вероятно зависи от бай Ставри.
  • 51 Лучников

    7 3 Отговор

    До коментар #49 от "Краси":

    Точно така е. Затова ПП-ДБ е твърде възможно да не влязат в следващия парламент, или да получат 5% гласове. Никой вече не им вярва, освен артисалите дърти реститути, но и те са на измиране.

    Коментиран от #58

  • 52 Юлиан

    14 1 Отговор
    Каквото и да говорим от 34 години е ясно , че Службите ,МВР и Съдебната система са тотално овладени от бившата ДС. Хората издигнати там са с тежка зависимост и принуда , които изпълняват всяко разпореждания от задкулисието/ГЕРБ и ДПС които винаги са в схемите за управление и крадене/.Така че щом са на висока длъжност всички полицаи са в схемата, въпреки ученическите оправдания. С една дума който не е съгласен и не иска да е зависим и принуждаван , просто НЕ ГО ИЗДИГАТ НА ОТГОВОРНА ДЛЪЖНОСТ. Така че и Тенчо, и Бойко Рашков, и Калин Стоянов са в кюпа, без изключение.
  • 53 Айде

    5 1 Отговор
    И този нищо не знае! Какво го питате!?
  • 54 Антонов

    5 1 Отговор
    Всички корумпирани докато са на власт игнорирарат проблемите . А после се правят на консултанти ???
  • 55 ЕДГАР КЕЙСИ

    4 2 Отговор
    ТОZИ ТЕНЧО ИМА ФИZИОНОМИЯ , КАТО .............. ШПИОНИН НА КГБ .......... ФАКТ ! ........... СЪЩО КАТО "ПРОФЕСОР" НИКОЛАЙ РАДУЛОВ И ЧОРАПА ............ ФАКТ !
  • 56 Ментарджиев

    3 1 Отговор
    Да проверят на тоя имущественото състояние
  • 57 Пазар

    5 2 Отговор
    Бат Тенчо, прибирай се в Хасково да продаваш лук и краставици на пазара
  • 58 ПП и ДБ

    2 4 Отговор

    До коментар #51 от "Лучников":

    ще сме първа политическа сила! Даваме , ние старите демократи път на младото и кадърното поколение!
  • 59 Реалист

    5 0 Отговор
    Не се палете за един главен секретар,над него има много за затвора...
  • 60 Валери Петков с моето си име

    0 5 Отговор
    Като сте толкоз куражлий бе драскачи,що не си пишете имената.За това се иска достойнство.Та:
    Къде бяхте когато Тенев оборудваше патрулките в Дим-град с лични средства?
    Къде бяхте когато "тормозеше" баща си с личния си трактор да почиства района на РПУ?
    Къде бяхте когато се разправяше с корумпираните катаджии в София и ги накара да са в изрядни униформи?
    Къде бяхте когато чрез общината в Асеновград обу патрулките с гуми и направи видеонаблюдение в РПУ-то?
    Да,търсиха му цаката щот не се поддаваше и два пъти го уволняваха.
    Но нали съда е институцията която решава кой крив и кой прав,и тя каза на два пъти НЕВИНЕН.
    Няма ненаказано добро.
    Така че г-нТенев голямо дърво сте високо затуй те брулят гръмотевиците.
    Успех.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.