Last news in Fakti

19 Април, 2024 22:03 1 016 11

Крумовград би Славия и влезе в топ 6

  • славия-
  • крумовград-
  • футбол

"Белите" ще разчитат на Левски, за да не отидат при изпадащите

Крумовград би Славия и влезе в топ 6 - 1

Крумовград победи Славия с 2:0 като домакин в мач от последния 30-ти кръг на редовния сезон в efbet Лига. Двубоят се игра в Коматево и протече изцяло под диктовката на момчетата на Станислав Генчев, които заслужено се поздравиха с 3-те точки.

Головете за домакините паднаха още през първото полувреме, когато точни бяха Серкан Юсеин и Патрик Луан. Пет минути преди края Вячеслав Велев получи директен червен картон и Крумовград доигра срещата с човек по-малко.

С успеха Крумовград изпревари ФК ЦСКА 1948 и се намести в топ 6 на временното класиране. "Синьо-жълтите" имат 2 точки повече от отбора от Бистрица, за който предстои визита на Локо (Пловдив) и само победа би върнала хората на Валентин Илиев сред елитната шестица.

Славия пък от своя страна остава на заветната 10-та позиция, която спасява от плейофите на изпадащите, но "белите" имат 33 точки, с колкото е и Берое, който има гостуване на Левски. Ако старозагорци спечелят дори и 1 точка на "Герена", ще изместят Славия и ще ги пратят да се мъчат в зоната на изпадащите.

Още в 4-та минута Тони Тасев обстрелва вратата на домакините от дистнация, но топката прелетя над напречната греда.

Десет минути след началото на двубоя Иван Минчев стреля опасно от фаул точно под гредата, но Янко Георгиев се намеси решително.

Домакините пропуснаха отлична възможност в средата на първото полувреме. Ренан Арияш стреля изключително опасно от границата на наказателното поле, но Светослав Вуцов спаси с една ръка. Топката попадна в краката на Джинет Али, който направи добавка, но Мартин Георгиев изчисти от голлинията.

Четвърт час преди почивката домакините разпечатаха вратата на Светльо Вуцов. Клайдер Машедо центрира страхотно отляво, а Серкан Юсеин засече от воле топката в наказателното поле, за да отбележи първия гол в срещата.

Минута преди паузата резултатът стана 2:0. В основата на всичко беше Серкан Юсеин, който разсече отбраната на Славия със страхотен пас към Патрик Луан. Бразилецът излезе очи в очи срещу Светльо Вуцов и прокара топката покрай него.

В първите минути на второто полувреме гостите бяха по-активният отбор, опитвайки да намалят изоставането си, а момчетата на Станислав Генчев дебнеха за всяка възможност за кинжална контраатака, с която тотално да убият интригата.

В 61-вата минута Роберто Райчев получи пас в полето на Крумовград и стреля, но вратарят на домакините спаси. Мартин Сораков направи успешна добавка, но флагът на страничния съдия беше вдигнат. Оказа се, че при подаването към Райчев, той се е намирал в положение на засада.

Октай Юсеин стреля опасно в 79-та минута, а Светльо Вуцов първо изпусна топката, но след това поправи грешката си и я укроти в ръцете си.

Десет минути преди края Исак Суле нанесе мощен удар от разстояние и нацели дясната греда, топката се върна в Роберто Райчев, който като по чудо не я изпрати в мрежата на Крумовград.

В 84-та минута домакините останаха с човек по-малко, след изключително грубо влизане на Вячеслав Велев в краката на Иван Минчев, а това беше и последното по-интересно положение в мача.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ръмпези

    4 1 Отговор
    ТОВА СА НОМЕРАТА НА СЛАВИЯ...НЕ ГИ ЛИ РАЗБРАХТЕ...МАФИЯТА РАБОТИ ДЕНОНОЩНО...

    Коментиран от #5

  • 2 Варналията

    2 0 Отговор
    Лефски Крумовград сами си го забиха... ръководството им или е малоумно или много пари са заложили...
    Сега в баражите 1-6 място точица няма да вземат, а 7,8,9,10 играят баражи за ЛЕ... там са лудите мангизи.
  • 3 Дани Митов - Къдрокосият

    3 0 Отговор
    Ха ха като гледам само Inben и winbet са спонсори на тоя мач.
  • 4 1913

    2 0 Отговор
    Славия стигна дъното с този президент, който е знаел резултата предварително.Пълен резил, срам, погром!
  • 5 чичо Менци

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ръмпези":

    От отбор на интелигенцията, най-старият столичен клуб се превърна в отбор на тото-мафията.
  • 6 ФОКУСИТЕ

    3 0 Отговор
    ЧИЧО ВЕНЦИ ,НОМЕР ДВЕ СЛЕД БАНКЯТА.
  • 7 Коремлиев

    1 0 Отговор
    Няма ли вече бензинджията да се пенсионира? Очевидно няма кой да го прибере при бай Ставри, където му е мястото. Той докара Славия до един треторазряден отбор, посмешище за футбола.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.