Last news in Fakti

19 Април, 2024 09:04 1 513 61

Политолог: Делян Пеевски и Бойко Борисов се доказаха като силните фигури в тази държава и като че ли спечелиха играта

  • служебно правителство-
  • герб-
  • дпс

Президентът действително е аут от тази игра със служебното правителство, ДПС са тези, които срамежливо се навъртат около трапезата, каза Петър Чолаков

Политолог: Делян Пеевски и Бойко Борисов се доказаха като силните фигури в тази държава и  като че ли спечелиха играта - 1

Има различни интереси, които стоят зад правителството и тези интереси трябва да се напаснат. Зад правителството стоят ГЕРБ и ДПС.

Това мнение изрази пред БНР политологът доц. Петър Чолаков във връзка с напрежението около смяната на министри в служебното правителство скоро след като то бе сформирано.

В очакване на срещата на "Дондуков" 2 между държавния глава и служебния премиер за обсъждане на предложените смени в кабинета политологът изказа мнение, че в тази ситуация е по-добре президентът "да ги остави да се варят в собствен сос" и "няма за какво да стои да се опъва, той достатъчно ясно показа мускули".

Делян Пеевски и Бойко Борисов се доказаха като силните фигури в тази държава и поне за момент като че ли спечелиха играта, заяви Чолаков.

По думите му, избирателите на ПП са вярвали, че ще могат да разкрият какво стои зад завесата, но се оказва, че фигурите зад нея са доста силни, а тези, които дръпнаха завесата, не са достатъчно подготвени за тази задача.

Относно "смешните" по думите му обяснения на лидерите на ПП за разпадналата се сглобка, "след като 9 месеца работиха заедно с ГЕРБ и ДПС" Петър Чолаков смята, че "това вече не е в тоналността на лъжливото овчарче, много фалшиво звучи и не знам кой ще им повярва вече".

Целта на ПП-ДБ е да покажат, че ГЕРБ, ДПС и президентът играят заедно, за да унищожат ПП-ДБ. Тази опорка се налага, включително в социалните мрежи от представители и лидери на ПП-ДБ, отбеляза в анализа си политологът.

"Възможно е президентът да има някакъв пръст в правителството, но според мен по-скоро това не е така. Президентът действително е аут от тази игра. ДПС са тези, които срамежливо се навъртат около трапезата", подчерта доц. Чолаков.

"Те се занимават с пудели, пачки, СРС-та. Трагикомична драма. Това нещо хората в България масово не ги интересува. Трябва да излязат вече от тази самообсебеност. Избори се задават. Трябва да се обърнат към решаването на реалните проблеми", заяви Чолаков за разминаването между дневния ред на обществото и водещите теми на политиците.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    29 15 Отговор
    Докато площада беше с ПП и ДБ те бяха силни и мафията се скри.Сега Кирчо и Кокорчо се отделиха от хората и разчитат само на Козяк и загубата им е сигурна.

    Коментиран от #2, #8, #12, #41, #53, #57

  • 2 само едно ще кажа

    22 7 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Не гласуват ли вота на недоверие, сами ще си отрежат клона, на който седят.
  • 3 фен на сидеров

    27 5 Отговор
    силни в наглостта, простотията и лъжите ! а, забвавих ! и в коремната област !
  • 4 Време е!

    44 5 Отговор
    Колко радост ще има в България ако Сокола,Прасето,Тиквата и т.н. влязат за дълго до живот в затвора!!!

    Коментиран от #25, #42, #52

  • 5 Гай Турий

    37 3 Отговор
    Т.н. съременни политикани у нас съвсем са си обърнали мозъците и мисленето с хастара навън. Най-големите крадци и измамници, откраднали милиарди от народа, съсипали десетки милиарди на страната с международни машинации и провали, превърната от държава в бананов бантустан, те били най-успешни политици??! Боже пази България от тези намагнитени гниди.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Силни

    33 4 Отговор
    на кила и ненадмината алчност и мушенгии ! Магнитските !
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Мъдрият

    30 4 Отговор
    Нищо не са спечелили тези въздухари!

    Скоро ще слязат от политическата сцена! Поне бай Гойко!

    А бай Делян - по добре да не се прави на голяма работа и да се взема толкова на сериозно, защото е просто един комплексар и парвеню! Да си гледа своите дела - БЕЗ ДА СЕ МЕСИ В ДЪРЖАВНИТЕ! - не са лъжица за неговата (иначе голяма) уста!
  • 10 Мнение

    23 4 Отговор
    Какво е общото между тях ли???
    И двамата вдигнаха народа за национални протести след очеизвадните им мафиотски действия (Пеевчо окраде КТБ, а тиквата бе заснет да нанка с кюлчета и пачки)!!!

    Такива като тия моментално трябва да бъдат поставени зад решетките, щото инак народа може да избере да ги постави другаде на по-видно място (за назидание на останалите като тях)!!!
  • 11 В ТЕРИТОРИЯТА НА ТИКВИТЕ

    24 5 Отговор
    И ПРОсТИТЕ ИЗБИРАТЕЛИ ......ТАКА СЕ ПОЛУЧАВА...НА ВЪРХА .....ТИК ВИ И ПРА СЕТА............

    Коментиран от #54

  • 12 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Ние не бяхме ли заедно на Орлов град и викахме против Борисов и Радев, а по-късно и в подкрепа на Украйна?

    Коментиран от #17

  • 13 ДОНЧО ГОРСКИЯ

    25 4 Отговор
    ТЕЗ ДВАМАТА СЕ ДОКАЗАХА КАТО НАЙ ГОЛЕМИТЕ МАФИОТИ СЛУГИ НА ПОСОЛСТВАТА И ПРОДАЖНИЦИ
  • 14 гост

    21 4 Отговор
    Борисов и Пеевски са като два всеядни дебели ПИТОНА, които поглъщат всичко по пътя си за да са във властта и от там да гарантират собственото си оцеляване. Ще дойде време, когато ще се нахвърлят един на друг и тогава: Кой кого ще изяде и политически и юридически единият ще падне жертва, но ще повлече и другия !
  • 15 Последния Софиянец

    8 4 Отговор

    До коментар #8 от "Кога сте били"силни"":

    Говоря за милионите безпартийни.Те печелят изборите а не шепата хранени партийци.

    Коментиран от #22

  • 16 Хасковски каунь

    8 4 Отговор
    Най-знаковите престъпници – най-силните държавници.
    Пускам си Барселона на ДИДЮЛЯ и един здрав ЕВРОКЮЧЕК накрая
  • 17 Мнение

    11 7 Отговор

    До коментар #12 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    В подкрепа на Украйна викат само платените био маси, дето чакат да минат новините по бтв и нова, че да решат какво да правят!
    Безволевите шарани, само те подкрепят зеленото от укрия!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Когато имаш

    10 3 Отговор
    Когато имаш само Овце в стадото! Всяка по-нахална Очца моше да стане силна Фигура! Изглежда случая е точно тъкъв! За 34 години Нищо! - Нещата стават по-зле!
  • 21 Герен

    14 3 Отговор
    Петре Петре те са си големи оранени кът шопари от нащи пари. Защо не питаш народа какво им е мнението за тях. Тези са позор и за затвора. Както и ппдбилите.
  • 22 Ей УЖ черпак

    2 1 Отговор

    До коментар #15 от "Последния Софиянец":

    Я кажи какво стана с 10тината кръчми които "имаше"?? Още ли метеш за остатъци от супа? Няма платен "протест" ЙОК кюфте и филия хляб! кл....шар.
  • 23 скоро,скоро!!!

    9 3 Отговор
    двамата най големи мафиоти в държавата!!!!
  • 24 Скъсан менискус

    9 3 Отговор
    До като двата шопара са на свобода няма бъдеще за Българския народ!
  • 25 скоро,скоро!!!

    1 3 Отговор

    До коментар #4 от "Време е!":

    крайно време е!!!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Анджак

    6 4 Отговор

    До коментар #26 от "Демократ":

    Кремъл създаде мутрите и Кремъл продължава да подкрепя мутрите в България.

    Коментиран от #29

  • 28 681

    4 0 Отговор
    А народа като най слаб и безотговорен в цяла Европа.
  • 29 681

    3 2 Отговор

    До коментар #27 от "Анджак":

    Стига сте повтаряли едни и същи бездарни опорки. Никой нищо не е създал. Слаб и безотгорен народ сме. Кремъл ли ни набута в Ес и Нато. На Вуте да му е зле, това е проблема. Не ставаме

    Коментиран от #32

  • 30 Момо

    5 2 Отговор
    Двамата са безочливи и нагли.
  • 31 политолог та дрънка

    7 2 Отговор
    И такива политолози има!Борисов и Пеевски били силни фигури.Откога дебелите и корумпирани личности са уважавани силни фигури.?
  • 32 Опорки

    7 1 Отговор

    До коментар #29 от "681":

    Кремълските опорки звучат така: "Слаб и безотгорен народ сме. Кремъл ли ни набута в Ес и Нато. На Вуте да му е зле, това е проблема. Не ставаме"

    Коментиран от #37

  • 33 Унбитх

    7 2 Отговор
    Ако Бойко и Делянчо останат силните фигури както до сега то по добре да се закрива България, няма смисъл от такава държава на мафията и постните пици.
  • 34 681

    3 1 Отговор

    До коментар #26 от "Демократ":

    Бойко не беше ли пръв другар с баба ви Меркел? Каква западна държава, какви пет лева. Ние не искаме да сме добре, ние обичаме да ни е гадно. Престанете с простотията и се взимайте в ръце. То ако ставаше само с писане.....
  • 35 Сандо

    3 2 Отговор
    Как няма да са силни,като зад гърба им стои и ги зарежда енергийното чудовище "Магнит-ски"?
  • 36 Спечелиха играта

    3 3 Отговор
    срещу другите измамници и шарлатани ПП и ДБ! А ако народа е умен, ще ги изхвърли и ще загубят играта! Ако не, ще им подари България, която и сега е усвоена от тях, да я доограбват, да точат милиарди, да лъжат и българина да стои беден и нещастен! Всичко зависи от интелекта на българина! Гласуваш за измамници и шарлатани, получаваш измами и шарлатания!
  • 37 681

    3 5 Отговор

    До коментар #32 от "Опорки":

    Кой говори за Кремъл? Нещо не си в час. Какво общо има Кремъл с 34 години неуспяла демокрация. А че хора от Дс държат всичко е съвсем друг въпрос. Кой по точно трябва да ни оправи кочината? Байдън, Путин, Макрон, кой? Реалността е че 30 процента ходят да гласуват, дори това не правим. Кривата ракета... космиса и виновен
  • 38 Реалист

    6 2 Отговор
    Не са силни фигури,те са слонесто дебели фигури,на които в кратуните им,се разхожда свободно пролетния вятър.
  • 39 Бай Ставри

    2 2 Отговор
    От мен имат печалба също: посещение на Централния за 10 години.
  • 40 Двама сумисти

    4 2 Отговор
    Срещу гърчещият се, ограбен български народ!
    Не е равностойно!
    Тия два ненаяли се волове, да бъдат в един впряг и на нивата на Нане!
  • 41 Промяна

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    НА ПЛОЩАДА БЯХА ХОРА ПЛАТЕНИ БОЖКОВИСТИ СТИГА ЛЪГАХТЕ

    Коментиран от #48

  • 42 Промяна

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Време е!":

    КОЛКО ГЛУПАВИ КОЛКО ЗАБЛУДЕНИ ЕЛЕМЕНТИ ИМА В БЪЛГАРИЯ НЕ МОГА ДА ПОВЯРВАМ НА КАКВО СЕ РАДВАТ ПАДЕНИЕ

    Коментиран от #46

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 От тях колко са

    3 1 Отговор

    До коментар #43 от "Промяна":

    купени гласове, корпоративен вот, манипулации на изборни списъци и колко са реални? Да гласуваш за лъжец и крадец, значи искаш да си лъгана и ограбена!

    Коментиран от #56

  • 45 от статистиката

    1 0 Отговор

    До коментар #43 от "Промяна":

    50% от махалите.
  • 46 Е що бе

    0 1 Отговор

    До коментар #42 от "Промяна":

    Като лъже и краде някой, в затвора ли трябва да е или да му подариш държавата! На колко си години?
  • 47 Това доказва,

    2 1 Отговор
    че сме мутренска държава! Най големите главанаци държат властта!?
  • 48 Божковисти не

    1 0 Отговор

    До коментар #41 от "Промяна":

    Протестите започнаха, като ристьо лодкаря отиде на Росенец и изкараха дежурните от кръга капитал по социалните медии! После ескалира с нормални хора след простотиите в президенството и постепенно нормалните хора се оттеглиха и процесите спихнаха! За жалост в България два олигархични кръга правят протести и няма истински протести!
  • 49 Васил

    2 1 Отговор
    Ма тези уроди даже докато се гледат в огледалото не се харесват камо ли народа.
  • 50 Кой какво

    3 1 Отговор
    Държавата отдавна е в ръцете на мафията,още от времето на царя, Доган партньор, тиквата главен секретар на МВР, Пеевски за.министър...
  • 51 Има Господ

    2 1 Отговор
    Двамата дебели могат само да лъжат и да крадат!
  • 52 Промяна

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Време е!":

    ГОРКИЯТ ЧОВЕЧЕЦ НА КАКВО СЕ РАДВА ПАДЕНИЕ СИ ЧОВЕЧЕ И ПИШИ ОТ СВОЕ ИМЕ
  • 53 Промяна

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    МАФИЯТА НАПРАВИ ПОГРОМ НАД БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА СПРИ ДА ЛЪЖЕШ ЧЕ ШЕПА П.АТЕНИ НАЕТИ ДЕТО ПРЕЧЕХА СА НАКЯКВО НЕЩО ПОВЕЧЕ ОТ НАЕТИ ПИОНКИ ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ НА ЕДНИ ДЕТО ПРАВЯТ МНОГО ПАРИ ЗА СЕБЕ СИ
  • 54 Промяна

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "В ТЕРИТОРИЯТА НА ТИКВИТЕ":

    НА ВЪРХА СА МОЖЕЩИТЕ ЗНАЕЩИТЕ А НЕ НАЕМНИЦИ ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ
  • 55 ДАСКАЛ ГЕНЧО

    2 0 Отговор
    И КУЧЕ ДА НАПРАВИМ НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ ПРИ ТЕЗИ СЛАБАЦИ И НИЩОЖЕСТВА Б. БОРИСОВ И ПЕЕВСКИ ЩЕ СА КАТО ТИТАНИ НА МИСЪЛТА. ВЪОБЩЕ ТОВА НАРОДНО СЪБРАНИЕ Е СБИРЩИНА ОТ ПОСРЕДСТВЕНИ И ТРУДНО МИСЛЕЩИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ. ПРИ ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ ИМА 20ЩО ГОДЕ СТАВАЩИ ЗА НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ И 220 НАТИСКАЧИ НА БУТОНИ.
    ПРИ СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ - 20 НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ И ИКОНОМИЯ ОТ ПАРИ ЩЕ НАПРАВИМ.
  • 56 Промяна

    2 2 Отговор

    До коментар #44 от "От тях колко са":

    СПРИ ДА ЛЪЖЕШ 650000 БЪЛГАРИ СА ЗАД БОРИСОВ ИСТИНСКИ БЪЛГАРИ А НЕ ШМЕКЕРИ ПРЕВЗЕЛИ ВЛАСТТА С АЛА БАЛА С ПРЕЗИДЕНТА С КУПУВАНЕ НА ДЕПУТАТИ С КОДОВЕТЕ КИРО САМ СИ ГО КАЗВА КОИ СА СЕГА ШМЕКЕРИ СПРИ ДА ОБИЖДАШ ИНФЛАЦИЯ НЕВИЖДАНА КРАДЕНЕ САБОТАЖИ ПРОПАДАНЕ НА ТОВА ЛИ СЕ РАДВАШ

    Коментиран от #58, #59

  • 57 Промяна

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    ПЛОЩАДА БЕШЕ ПЪРЕН С БЕЗДЕЛНИЦИ НАЕТИ ОТ БОЖКОВ САМ СЕ ХВАЛЕШЕ БАЖКОВ ПРЕЧЕХТЕ НА БЪЛГАРИТЕ ДА СИ ВЪРШАТ РАБОТАТА ЗА БЕЗПЛАТНА БИРИЧКИ
  • 58 Е спри

    0 0 Отговор

    До коментар #56 от "Промяна":

    ама гледам не спираш да тиражираш лъжите на банкянският крадец и лъжец! Дори затова трябва да му се търси отговорност!
  • 59 Та не разбрах

    0 0 Отговор

    До коментар #56 от "Промяна":

    колко е купеният вот, колко корпоративният и колко изборните измами! И колко глупави българи, остават да гласуват накрая за един лъжец и крадец като баце, да ги лъже и краде?
  • 60 доц. Петър Чолаков

    1 0 Отговор
    Обичам да съм на ганг-банг между два шопара
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове