Last news in Fakti

19 Април, 2024 04:39 1 053 26

Ивайло Вълчев: Ваканцията на депутатите е едно от безумията, сътворени от "великите бащи" на Конституцията

  • ивайло вълчев-
  • депутат

Тя бе приета, за да не се оказва контрол, заяви депутатът от ИТН

Ивайло Вълчев: Ваканцията на депутатите е едно от безумията, сътворени от "великите бащи" на Конституцията - 1
Снимка: БГНЕС

„Гласуването на ваканция на депутатите е едно от безумията, сътворени от Конституцията, създадена от тези „велики бащи на Конституцията”. Защото първо създадохме парламент, който работи до влизане в сила на следващия. Приеха Конституция, в която има парламент, който работи и след това първата им работа беше да излязат във ваканция и сами да денонсират Конституцията, която са приели. Че ще има възможност за контрол е силно казано – особено в частта за извънредни заседание и писмени въпроси към министрите. Според мен това излизане във ваканция беше именно, за да не се оказва контрол. Парламентарният контрол е доста слаба форма на контрол с това писмено задаване на въпроси на министрите. А комисиите се свикват от председателя на Народното събрание. Възможността теоретично я има, но практически няма как това да се случи”.

Това заяви пред NOVA депутатът от ИТН Ивайло Вълчев.

„Конституционният съд в крайна сметка ще каже какво ще бъде и какво не. Според мен точно частта с функционирането на служебните правителства – така описана в създадената от ПП-ДБ Конституция, ще бъде отхвърлена. Така или иначе, това, което се е случило, ще се е случило. Срамът ще бъде бран. Той със задна дата няма да се върне. Който се е изложил, ще се е изложил. Накрая чертата се тегли и изводът е „Всички тези там правят глупости и не стават за нищо”, подчерта Вълчев.

И допълни: „Нашата теза от самото начало беше да се запази това положение, при което в момента, в който започне предизборната кампания, парламентът се разпуска, излиза в почивка и всеки, който иска – отива да си произвежда избори”.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Иван

    13 2 Отговор
    През 5 месеца избори, то абсурдно става.

    При Живков - имаше Парламент - но примерно - някакви - тъкачки, доячки, миньори, Нешка Робева, актьори, се събираха - теглеха по един подпис на 2 пъти в годината - но законите бяха - много качествени.

    Какъв е този "развъдник", "живарник", каква е тази словесна "оргия", какво ни приемат през 5 минути нови закони.
  • 4 Не дай боже

    12 3 Отговор
    Кривоустят и кривогледият да спечелят изборите
    Тогава ще видите какви промени ще направят конституцията
  • 5 Така ли....!?

    12 1 Отговор
    Ако се проследят нещата относно отпуските на работниците в,, пазарната ни икономика,,(частните фирми),а не в баластра(държавните сектори),ще се окаже ,че работодателите макар ,че са задължени да дават (пускат )работниците си в отпуска ,поне 30,40,50% от тях ,вместо това .......,а нашите преуморени скъпи депутати ще излизат в голяма ваканция ,айде халал да им е ,но барем да направят нещо смислено за тая държава ,а то само глупост,след глупост .Правят с решенията си непроизвеждащите ,неизмъчени на сладки държавни службички по богати ,а допринасящите,изтормозени работещи по бедни..После по форумите ,и из обществото се натрупвала омраза заради социалната несправедливост.Ами какво да е друго !?

    Коментиран от #6

  • 6 Иван

    9 1 Отговор

    До коментар #5 от "Така ли....!?":

    Карали са ни да идваме и в събота - като че ли сме - на каторга, аз като бях млад - не ми пречеше - сега - то - бива, ама е глупаво.

    Има си работно време и - айде - чупка.

    Трябва да се промени нещо в системата - но явно не може точно така.

    Непрекъснато се повтаря тази работа - насилие над служителите, като че ли са завързани с верига.

    Има нужда от различни професии, но те трябва да са в приятна атмосфера.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 За протокола

    8 2 Отговор
    При тази криза за достойните НИ народни представители е изключително важно да продължават да получават заплати и допълнителни пари за да могат да оцеляват и да продължават самоотвержено да работят за интересите НИ.
  • 9 плюс минус

    7 1 Отговор
    "Великите бащи" на Конституцията са безполови или един от ново сътворените 34 пола.
  • 10 Ристю Ариела

    3 1 Отговор
    Не ми се изтърваха депутатките благини и заплати още за два месеца.А и понеже и новия парламент ще взема заплати заедно със старите аз като вечно избиран ще вземам двойно заедно с останалите си съмишленици партийни водачи които винаги сме избирани.хъ хъ хъ Големи тарикати сме!Живот и здраве накрая на мандата и на вас ще ви вдигнем с 2% заплатките.
  • 11 Ваканции! Защо Народа ще плаща

    2 0 Отговор
    Ваканции! Защо Народа ще плаща на депутатите да си Провеждат Предизбирните Кампании?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове