Last news in Fakti

19 Април, 2024 06:04 2 787 107

Дълбоко неморално: не искат ЕС, но харесват облагите му

  • петър волгин-
  • европейски съюз-
  • европейски парламент-
  • евродепутати-
  • найджъл фараж

А ако някой иска да знае колко плаща този ЕС на евродепутатите, може лесно да го провери

Дълбоко неморално: не искат ЕС, но харесват облагите му - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Дълбоко неморално е да приемаш облагите на ЕС, но да искаш да го рушиш отвътре. Именно това искат "Възраждане", Костадинов и неговите кандидати за евродепутати. От Александър Андреев.

Карл фон Осиецки, носител на Нобеловата награда за мир през 1935, пише следното: "Една система може да бъде разрушена отвътре, ако разбереш как да използваш механизмите ѝ и да ги насочиш против самата нея".

Историците са единодушни, че тъкмо такава е била и целта на Адолф Хитлер, чиито многократно огласени възгледи биха могли да се обобщят така: Ще използваме демократичните институции, за да постигнем целите си, ще се борим против системата отвътре, за да я съборим.

И още малко история, този път по-близка. Британският политик Найджъл Фараж, който представляваше страната си повече от 20 години в Европейския парламент, никога не е криел мнението си за един съюз, възнаградил го с щедра европейска заплата. Според него ЕС трябва да бъде не сдружение от европейски държави, а просто съюз за свободна търговия. Забележете: казва го не като свободен търговец, а именно като представител на една европейска държава във въпросния съюз.

"Възраждане" и "екзистенциалната заплаха"

А сега - към България. Когато преди по-малко от година сградата на Европейската комисия в София беше омазана с червена боя, лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов написа във Фейсбук с много удивителни, че това било "само началото". А преди броени дни, на 16 април, в студиото на bTV Костадинов отчетливо формулира позицията си: "ЕС сега е превърнат в политическа организация и заплашва европейската цивилизация. Ние смятаме, че в настоящия момент е вреден."

Нека да обобщим. Г-н Костадинов и неговата партия "Възраждане" смятат ЕС за вредител, който паразитира върху европейската цивилизация. А знайно е, че вредителите се унищожават. Като начало ръкопляскаме на омазването на сградата, а след това предупреждение - изпращаме и свои депутати в омразния Европейски парламент, за да спомогнат отвътре за унищожаването на вредителя. Разбира се, г-н Костадинов не говори за "унищожаване". На личния му сайт само се казва, че ЕС е "екзистенциална заплаха", че е опасен за Европа и за българите и трябва да бъде "реформиран изцяло и категорично". Същото, което преди него повтаряше Фараж. Същото, което по-рано през 20 век… Но да оставим историческите аналогии и да се опитаме да открием някакво зрънце рационалност (камо ли морал!) в позицията на г-н Костадинов, на неговите кандидати за евродепутати, а и на предишния транш български националисти, които си изкараха мандатите в ЕП.

Само преди дни Институтът за пазарна икономика публикува доклад, от който може да се направи изводът, че за последните 20 години България е забогатяла двойно - най-вече благодарение на членството си в ЕС. Всеки нормален политик, който мисли за добруването на своите съграждани, би трябвало да се радва, че страната му членува тъкмо в този (а не в някакъв друг хипотетичен) ЕС.

Ако пък не вярваш на тези данни, тогава като български политик можеш да се нагърбиш със задачата страната ти да го напусне - така, както стори споменатият вече Найджъл Фараж. Казано другояче: страната ти богатее тъкмо от този ("опасен за България") ЕС, но ако не вярваш и не искаш да си в него, можеш да го напуснеш. Това решение се взима в София, не в Брюксел или в Страсбург. Но не, на хартия ти приемаш неговите структури и правила (ценностите засега ги оставяме настрана, макар че са много важни) и се възползваш от тях, за да го рушиш отвътре. Под претекст, че го искаш по-добър. Дори да приемем, че това не е претекст, а вътрешно убеждение на такъв порядък политици, нека да се запитаме нещо съвсем просто: Нима този "по-добър ЕС" на суверенните държави, за който говори г-н Костадинов, ще продължи да бъде толкова щедър към България? Ами не, няма, защото всяка от суверенните държави ще дърпа чергата към себе си. Просто е.

Това е дълбоко неморално

И понеже стана дума за морал: Да, според мен е дълбоко неморално да приемаш драговолно облагите, да се нагаждаш лицемерно към структурите и правилата и да не даваш пет пари за ценностите на един Европейски съюз, който всъщност искаш да събориш.

А ако някой иска да знае колко плаща този ЕС на евродепутатите, може лесно да го провери.

***
Този коментар изразява личното мнение на автора и може да не съвпада с позициите на Българската редакция и на ДВ като цяло.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 100 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бонев

    99 20 Отговор
    Дълбоко неморални са фурнаджии като Александър Андреев които преди 89г бяха лакеи на БКП,а сега са първи евроатлантици.

    Коментиран от #27

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Бъдеще

    106 35 Отговор
    Щом DW е против нещо, значи нещото е на прав път...
  • 4 Начо

    55 55 Отговор
    Костя признава и приема само в долари и евро

    Коментиран от #9

  • 5 Кирил

    46 37 Отговор
    Въобще, какъв морал от юдейски болшевик....
  • 6 ха ха

    89 27 Отговор
    Само преди дни Институтът за пазарна икономика публикува доклад, от който може да се направи изводът, че за последните 20 години България е забогатяла двойно / под България зелето разбира политиците и служителите , защото редовите граждани са обеднели тройно , за да има за останалите

    Коментиран от #8, #10

  • 7 Боц, боц

    32 40 Отговор
    Не харесват ваксините,пък се боцнаха с Янсен.Не одобряват Спутник.. Жириновски се боцна 8 пъти със Спутник.
  • 8 И ти ли.....

    24 23 Отговор

    До коментар #6 от "ха ха":

    Обедня тройно?
  • 9 Кво признава не знам

    35 20 Отговор

    До коментар #4 от "Начо":

    Но изплати трийсетгодишен кредит за 3 години.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Фен

    65 20 Отговор
    Ами някой трябва да се противопостави на вредите, които Урсула, ДВ и всички останали креатури на Демократическата партия в САЩ, нанесоха на населението на Европа - безпрецедентна криза, тотално изкривяване на ценностите, невиждана цензура и пропаганда...
  • 12 дядото

    64 26 Отговор
    не харесвам ес в този му вид и не ползвам облаги от него.плащаме данък членство,безвъзмездно пари за украйна и израел,налага ни цените като в ес ,а не разрешава техните доходи за българия,нямам правата на хората от ес.да не говорим за здравеопазването.да не говорим,че пенсията на среден специалист е 2-3 пъти по-висока от тази на българи с висше образование,старши офицери и пр.не,не го харесвам ес.

    Коментиран от #18, #46

  • 13 Му ха ха ха

    42 13 Отговор
    Ес беше преди 30г сега е есср
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Чочко

    58 16 Отговор
    ЕС се превърна от икономическо сдружение на държави, в политически пудел на САЩ. Освен това по известни причини членуването в ЕС поне за България беше обвързано с членуване в НАТО. ЕС дава с една ръка, взима с две. Но взима от всички, а дава на олигархията. Ние, масовката, се радваме на "порасналата" до хиляда лева минимална заплата, която никога не може да надбяга инфлацията, а децата на олигархията, на по 20-25 години карат коли за по 200-250 хиляди лева с 200-250 км/ч под полицейски чадъри по околовръстното на столицата. Да, някои хора забогатяха от ЕС, разпродавайки нас, нашите данъци, нашия труд, нашите ресурси, независимостта ни.. авторът явно е от тях.

    Коментиран от #48

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 DW и Александър Андреев!!

    53 20 Отговор
    Гьобелсова Пропаганда, Фейкове и Маниполации! Плюене по Възраждане, това е статията!!
  • 20 Фен

    37 13 Отговор
    Колко типично, за авторите в Дойче веле! За тях, очевидно, друга мотивация за действията на хората, освен финансовата, няма! Ами затова и са такива продажници.
  • 21 Майстора

    43 11 Отговор
    Харесвах ЕС с Кол,Тачър, Митеран и пр. , не харесвам ЕС с Фон дер Лайен,Макрон,Шолц, Меркел и пр. Така че ЕС не е константа, а променлива величина.За съжаление в грешна посока.

    Коментиран от #25

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Иван

    29 36 Отговор
    Руските мекерета са така. Гледат облагите, не морала
  • 24 Дали някой

    44 21 Отговор
    Вярва на това
    България е забогатяла ДВОЙНО - най-вече благодарение на членството си в ЕС.

    НЯКОЙ ПО-МЛАДИ ХОРА НЕ ЗНАЯТ
    На тях ще кажа
    Откакто сме в Европейския съюз България унищожи своята енергетика включително ядрената
    Унищожи металургията химическата индустрия транспортната машиностроене леката си индустрия и крупното земеделие
    Ако в България беше запазила своята индустрия щеше да забогатея реално а не псевдокакто сега не го описват някой пишман журналисти

    Унищожи своето машиностроене
    Унищожи своето производство на електрокари мотокари електротелфери транспанипулатори и други транспортни средства
    Унищожи своята металургия
    Унищожи своето производство на химикал унищожи леката си промишленост и крупното земедели
    Няма място за да се изреди всичко ликвидирано от тогава
    Били сме забогатяли ДВОЙНО ха-ха

    Коментиран от #26, #31

  • 25 Маргарита

    16 14 Отговор

    До коментар #21 от "Майстора":

    Оредели се в РФ.На хубавото.Не се мъчи в ЕС.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Ако по някакво чудо

    23 8 Отговор

    До коментар #1 от "Бонев":

    България стани васал на Китай
    Всички евроатлантици за една вечер ще се пребоядисат в Китай фили
  • 28 Дълбоко неморално е

    32 2 Отговор
    Както пише В статията

    ДА СЕ ДАВАТ ЩЕДРИ ЗАПЛАТИ НА ТЕЗИ ПОСЛУШКОВЦИ КОИТО ОТИВАТ В БРЮКСЕЛ
    ЗА НИЩО ПРАВЕНЕТО ТАМ
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Е па що се мъчиш?

    29 28 Отговор

    До коментар #24 от "Дали някой":

    Заминавай в Русия.Там ще работиш в металургията.Ще копаеш желязна руда в Сибир.И ще дишаш свободно.

    Коментиран от #52

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Пха ха ха ха

    3 9 Отговор

    До коментар #26 от "Верно?":

    За баничка изкарваш ли
  • 34 Иван

    23 15 Отговор
    Но ние нямаме доходи, това е глупаво, най-бедните сме в Европа - както и да го разсъждаваме, гледаме в магазина промоции, какъв ЕС, това е символ на нищета, никой не говори - за съюз с Русия, от типа - да ходим на Изток.

    Пълен провал е ЕС - 3-4 човека се облажиха доволно - какво всъщност е ЕС - евентуално можеш да се разходиш до Неапол, но откъде пари.

    Разочарование, същото като при соц-а- но съпроводено с глад, мизерия и ипотеки, високи наеми, непрестанно поскъпващи цени на ток, вода, горива, всякакви такива условия.

    Коментиран от #38

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Някои

    25 8 Отговор

    До коментар #26 от "Верно?":

    Наистина живеят 10 пъти по-богат дори има хора които живеят хиляда пъти по-богат но обикновеният човечец живее за зле много трудно
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 КУРДОВ

    15 4 Отговор
    Тоя нищо не е разбрал обаче професионално бръщолеви тъпотии на килограм.

    Коментиран от #47

  • 44 фен на сидеров

    5 3 Отговор
    фейк !
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Опълченец

    5 6 Отговор

    До коментар #12 от "дядото":

    И аз не те харесвам, че много лъжеш
  • 47 Разбрал е,но

    16 3 Отговор

    До коментар #43 от "КУРДОВ":

    пише ,,статия" с цел предстоящите избори.Коктейл от исини и лъжи = на сива пропаганда.
  • 48 Опълченец

    11 13 Отговор

    До коментар #16 от "Чочко":

    Много зле написано, няма да получиш копейки

    Коментиран от #64

  • 49 ДВ лъжете, а искате да ви вярваме?

    21 14 Отговор
    ДВ вие и морал, това майтап ли е?
  • 50 Верно ли

    27 12 Отговор
    Хахаха, абе всичко, което разбрахме от списвача на зелето, че единственото морално нещо е да си трайкаш и да преглъщаш всичките безумия, които ти поднесе "дълбоко моралния ЕС", защото видиш ли на него някой му плаща да бъде "морален" и да ни залива с по.ия! Колко от българския бюджет заминава по направление в ЕС и колко пари получаваме от ЕС обратно, защото накрая май се оказва, че ние сме просто един донор, който ще бъде асимилиран и унищожен от въпросният "съюз"!
  • 51 Сър Пичук

    21 27 Отговор
    Проблемът при Възраждане и другите партии от техния спектър не е в морала, а в това, че служат на каузата на Москва, чийто интерес е да няма Единна Европа, Всякакъв съюз, в който Русия не участва и който не е под неин контрол е нежелателен за тях и трябва да бъде разрушен.
    Просто е.
    Естествено, че се използват всякакви средства, включително заблудени и платени агенти, както и модерни диверсанти, маскирани като политици, журналисти, политолози, бизнесмени и всякакви други с достъп до важни области.

    Коментиран от #84

  • 52 Дали някой

    25 7 Отговор

    До коментар #31 от "Е па що се мъчиш?":

    Аз съм българин и при всички случаи ще си остана в България каквито и глупаци да ни управляват
    А ти марш в Америка там парите растат по дърветата
  • 53 Естествено

    23 7 Отговор
    Е че ЕС трябва да се реформира из основи!!! Кой е избрал Урсула и останалите кърлежи в Брюксел??? Какви са способите управляващите ЕС да бъдат предсрочно сменени когато народите не са доволни от политиките им??? Просто евробюрократите са заграбили властта ,лобират за чужди интереси вижда се от ковид кризата и войната в Украйна която не е част от НАТО и ес. Защо например ЕС не подпомага Палестина по същия начин???
  • 54 Баба Кина

    20 5 Отговор
    Какво точно е неморално!? Като при швейцарците и норвежците. Там ЕС ги иска, но те си знаят интереса.
  • 55 РАЗБИРАЧ

    23 11 Отговор
    Какви точно облаги от ЕС ползва България?? Тотално разрушена и обезлюдена територия?? Най-бедна и унизена.

    Коментиран от #61

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 инж. Ганчо Илков

    13 17 Отговор
    Много бързо забравихме що е Болшевизъм и каква Идеология Изповядва. Във Връзка с Априлската Линия на Тодор Живков, в Определението за Права Линия, се казваше: "Всяка Линия успоредна на Априлската, е Права!". Костадинов и Волгин (дали ще се Регистрира с Известният си Анонимен Синоним?), изповядват Идеологията на Руския Диктатор. Волгин не скри Симпатията си към Народния Съд, чрез който в България бе Ликвидирана Естествената Интелигенция и Предприемчивост и създаде облагоденствието на Българските Болшевишки Протежета, с целия им Деформиран Манталитет и Кучешка Вярност. Сега, Миризмата на Депутатските Облаги е много привлекателна и сладка за ползване. Моралът им е подготвен за всяка изневяра, само Пари да падат. Какво ги Интересува Демократичната Ценностна Система? Такива само Лаят и Слугуват.

    Коментиран от #88

  • 58 Всички копейки

    7 12 Отговор
    Са с мозъка на Киро дъ брейк и костя....
  • 59 Чочо

    15 5 Отговор
    То в ЕС,пълно с такива ..... затова отива един да им обясни,че не са там за пари ,а да донесат на гражданите от ЕС нормален,и спокоен живот.
    А, не да работят за САЩ.
    От Дойче веле да не се правят на не разбрали светци!
  • 60 Реалност

    17 8 Отговор
    "за последните 20 години България е забогатяла двойно - най-вече благодарение на членството си в ЕС."...и пак благодарение на ЕС цените скочиха петорно, а външния ни дълг десеторно.
  • 61 инж. Ганчо Илков

    20 6 Отговор

    До коментар #55 от "РАЗБИРАЧ":

    Бедността и Обезличението идва от Еволюирали Болшевизъм на Лидерите на Политическите Проекти. Кои са Те: Деца и Внуци на бивши Болшевишки Партийни Ръководители. (Бойко Борисов, Пеевски, Корнелия, Костадинов, Шоумена Слави, ген. Атанасов и Христо Иванов, Президента Радев и Послушниците около Тях). Манталитета на Българина е Принизен. Младите са Принудени да Напускат Страната, Пенсионерите са оставени на изживяване. Няма Социални и Икономически Реформи. Има Олигарси - изкуствено чрез Кражба и Кредити създадени, които нямат необходимия минимум познания за Принципите в Пазарната Икономика. Краде се от Властимеющите като за Последно. Народът Трае и Мълчи. Прави анонимни Коментари и тегли наложения му Хамуг.
  • 62 А питахте ли морално,

    16 8 Отговор
    дали българите искат да се присъедини територията към ЕС?
  • 63 Невярно заглавие

    15 2 Отговор
    ,,ЕС да бъде реформиран изцяло и категорично" е същото като да се върне към изначалното си предназначение като икономически съюз на свободно движение на хора и капитали.А относно заплащането,то е същото като на опонентите на идеите на Възраждане.В ЕП никой не работи ,,про боно".
  • 64 Чочко

    8 1 Отговор

    До коментар #48 от "Опълченец":

    Да, бе, при нас стандартът е висок, няма да получа, докато за това, че просто си надраскал някакво заяждане в отговор, на теб ще ти преведат 3 цента ;)
  • 65 Иван

    8 14 Отговор
    Костадинов, Копейкини, Късопишков, все разни ползвани обръщения за лидера на ""Възраждане. В публичното пространств е играч на тъжната политическа българска сцена с не толкова морално съзнание, подплатено с долари и агресия, която имаше безброй изблици доскоро, а сега е притаена с вниманието какво говори. А Волгин, Ами просто не гласувайте за него, само срам ще донесе за България. Умее да говори, но какво говори..?!
  • 66 Избирател

    14 3 Отговор
    "Нима този "по-добър ЕС" на суверенните държави, за който говори г-н Костадинов, ще продължи да бъде толкова щедър към България?"

    Да бе много щедър е ЕС към България - наложиха ни квоти за производството на какво ли не като реално го убиха. От толкова "щедрост" сме най-бедната държава. От ЕС ни наложиха квота за производството на вино за да не застрашаваме френските вина - обаче ние не можем да наложим квота на французите.

    "А ако някой иска да знае колко плаща този ЕС на евродепутатите, може лесно да го провери"

    И според автора след като ЕС плаща дебели заплати на евродепутатите те трябва да са послушковци и да не мислят за собствената си държава и избирателите които са ги пратили там - това според него е "морално" - явно много са му изкривени моралните ценности.

    "Според него ЕС трябва да бъде не сдружение от европейски държави, а просто съюз за свободна търговия" - Много са прави и Костадинов и Фараж - не може някакви еврочиновници неизбрани от българите да налагат на българите какво да правят. Ние вече не сме суверенна държава и какво е това "сдружение" в което други определят и вътрешната и външната политика но всеки дърпа чергата към себе си относно парите - май автора забрави за сагата и ограниченията към нашите превозвачи.

    Та такива "моралисти" за които е важна заплатата на евродепутат а не че българите са го пратили там да защитава именно българските интереси са ми ясни.
  • 67 Мъдрият

    15 7 Отговор
    Колкото по-скоро излезем от ЕС и НАТО -толкова по-добре!

    И не е вярно, че сме станали два пъти по-богати за последните 20 години! Това е вярно само за малка част от хората!

    Ес ни обезкърви като нация - и децата избягаха от България. Има и още много други вреди, които ни е нанесъл и ни нанася ЕС. Единствената полза от това, че сме в ЕС е , че ако искаш да отидеш на екскурзия в еврогейска държавица - не ти трябва виза, но колко хора реално го правят това? - 20-30% от хората, останалите не ги касае.
  • 68 Ден

    10 9 Отговор
    Ще гласувам за Волгин!

    Коментиран от #70

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 д-р Зигмунд

    4 3 Отговор

    До коментар #68 от "Ден":

    Санитар, 3 клизми дневно тук до подобряване на състоянието, изключително тежък случай !
  • 71 Разбира ги цензора тия работи

    7 0 Отговор
    Всъщност цитираният Карл фон Осиецки ,бидейки социалдемократ, повтаря постановките на Антонио Грамши и културните марксисти от Франкфуртската школа. Рбирааа ги тия работи бившият идеологически цензор в БНР от Тошовите времена, ама не споменава,че това същността на ъпгрейтваните социални инженери от необолшевишки тип.
  • 72 Някой

    7 4 Отговор
    Има 2 варианта. да не участват в такива избори, което ще е принцип. Но така ще имат 0 чуваемост и 0 опити за защита там. Раждаемостта в България се увеличава до 2009г, но тогава идва ГЕРБ и ефекта от ЕС (2007г). От там нататък тотален срив (само 2014г леко увеличение след Орешарски). Ставаме и преди ковида номер 1 по смъртност - на коефициент умрели на 1000 за година. Сега е Украйна. От вън ни налагат закони - синхронизиране с европейското законодателство. Липса на суверенитет и заплаха за просъществуването на България. Преди се говореше за създаване на СЕЩ - съединени европейски щати.
    Да питам защо се вихри по телевизии пропаганда за еврото и с какви пари? Харчат нашите пари (дори уж през ЕС) за да ни промиват мозъците.
  • 73 Цонка Възрожденска - поетеса

    10 10 Отговор
    Костя каза : евро ний не щем !
    а народа каза : ний и тебе те не щем !
    добре тогава, писна ми от тоз ярем,
    Ще стана евродепутатин и ще имам евро на корем,
    а вий копейки мои прости,
    ще я карате на пости
  • 74 Куку

    8 10 Отговор
    Не Европа а съд за тия проруски фашисти!
  • 75 Някой

    10 2 Отговор
    И само от инфлацията която докараха глупостите на политиците и с ковид идиотизма, стойността на парите ми в банки стана примерно с 20-30% по-малка. А преди не взимах по-малко от сега.
  • 76 Някой

    10 4 Отговор
    Най-доброто което може да се случи за България е, ЕС и НАТО да се разпаднат, а предателите управляващи да се разкарат или в затвора, както е по НК, че обслужват чужди държави или организации.
  • 77 Рамбо 🇱🇷🇺🇦

    8 7 Отговор
    Какъв морал при един БСПелераст ве.

    Коментиран от #78

  • 78 Бай Иван

    7 8 Отговор

    До коментар #77 от "Рамбо 🇱🇷🇺🇦":

    Прав си, заплата от НРБ, заплата от Рашистите да плюе по евро - парламента, но не се гнуси и заплата от тези дето плюе, типично за комунист - цоцаалист.
  • 79 Пропаганда ЕU

    12 5 Отговор
    Този ЕС.ако беше успешен нямаше Англия да избяга от него с двеста

    Коментиран от #87

  • 80 прост селянин

    10 2 Отговор
    Ако имаше възможност да не харесваш нещо и съответно да не изпълняваш безумията му- ще разбера възмущението на зелето, но да не харесваш нещо и да не предприемаш нищо срещу него- това е шизофрения, за сега легалната възможност да се промени нещо е в европарламента, така че стига с тия опорки, щото има и не толкова легални методи.
  • 81 ЕвроАтлантическа проказа

    15 5 Отговор
    Цитат: „ ЕС е "екзистенциална заплаха", че е опасен за Европа и за българите и трябва да бъде "реформиран изцяло и категорично"

    Ми, не е ли вярно!
    1. Законите за смяна на пола,
    2. Налагането на незнам си колко пола и гей-паради,
    3. Ранната сексуализация на децата,
    4. Детските градини със стаи за опипване на децата ,
    5. Налагането на език без думите майка, баща, брат, сестра и пр., които определят пол,
    6. Ограничаването на празнуването на Християнските празници,
    ..и още много.
    ..тези от ДВ на друга планета ли живеят?
  • 82 ИНЖ1

    7 7 Отговор
    Що не стане депутат в Москва!?!?!?
  • 83 Ватгин

    3 6 Отговор
    През 2000-дната писа в пасквил за "Труд", че започнатата от тогавашното правителство на Костов дискусия за Българската народностна идентичност била "безсмислена", не било нужно даже да я познаваш в най-основни линии - като да знаеш кога е Деня на Независимостта, и патриотизмът служел за "отклоняване на общественото внимание" от провала на социализма по време на Людмила Живкова - тоест, още тогава той е бил криптокомунист, за който историята на най-древната Европейска страна и създателка на Европейската цивилизация започвала в ранната сутрин на 9 септември 44-та - когато въоръжени еничари, метежници и терористи извършиха комунистически преврат - гербът ни преди 1971 - ва беше само с една дата - 9 септември, и е одобрявал националните политики на паритята преди Людмила Живкова - в това число и 19 години македонизиране на Пиринска Македония! Комунистите преди Людмила Живкова представяха цялата ни хилядолетна история негативно, а ляво-либералите развиха тази линия и към комунизма - тоест, комунистите си наложиха лъжите! Но относно държавността либералите "прогледнаха" и тя за тях започва от 1878-ма! Ето откъде идват корените на Народностния ни Садомазохизъм - не са в демокрацията, както тръбят в...тниците! А такъв персонаж в "националистическа" партия е като член на Православни Будители, приел Исляма - нонсенс при нормални обстоятелства!

    Коментиран от #98

  • 84 Верно ли

    11 2 Отговор

    До коментар #51 от "Сър Пичук":

    Коя е тая единна Европа, бе Пичук! Нали я видяхме колко е "единна" по време на ковид цирка! А подобен живот ни чака в тази "Единна Европа"! Подтиснати, лъгани, наплашвани, набодени и с козунак за 30 лв.!!!!! Не, благодаря! Аман от словоблудстващи умнокрасивитети, дето две гънки нямат в главата и дето все Русия им е виновна!
  • 85 лъжата няма граници

    9 0 Отговор
    Нацистките престъпници оценяват кое е морално и кое не ,кое е дълбоко неморално и кое е плитко неморално. Те са морални съдници днес и техните извратени мисли представят като ценности. За това и войната е неизбежна.
  • 86 Резултатът

    4 0 Отговор
    Така работАта с фон Осиецки. Транс и пост хуманистите ерозират капитализма отвътре ,след като старите марксисти и болшевики не успяха с износа на революция. Резултатът е нещо по-зловещо от капитализма и социализма взети вкупом.
  • 87 Прав си, но

    3 0 Отговор

    До коментар #79 от "Пропаганда ЕU":

    Англия може да разчита на създаване на Англосфера със САЩ и доминоните си (без Ямайка), която да я компенсира Стопански, защото Еврог...й идентитета засега е само стопански! Ако Бразилия беше достатъчно богата страна, традиционният английски съюзник - предалата католическите си Испански единородци Тамплиерско-Юдомасонска Португалия също щеше да се е махнала от ЕС! А и Испания - ако Латинска Америка беше високоразвит регион! Останалите засега можем да се надяваме само на "реформиране" на ЕС!
  • 88 Носталгията

    2 3 Отговор

    До коментар #57 от "инж. Ганчо Илков":

    По Безродният "съд" е продиктувана от желанието за възмездие към Елита! И докато обикновенните хора могат да бъдат разбрани за това желание с по-слабите си знания какво е бил този "съд", то като Историк Костадинов отлично знае, че националисти - като много от заблудените му поддръжници, биха били сред най-масовите жертви на този "съд" - избитите ратници, бранници, легионери и дейци на ВМРО (в партия с това име започна дейността си Костадинов) независимо от извършените или не от тях действия доказват това!
  • 89 Мнение

    9 1 Отговор
    А морално ли е богатите да стават по-богати,а бедните по-бедни! Морално ли е капитализмът да харчи милиарди долари за война с Русия, която никога няма спечели? Морално е, защото капитализма не може без войни! Те са най- печелившият бизнес за него,за сметка на милиардерите гладуващи хора на земята! Докато пиша коментара вече няколко деца на земята починаха от глад! Капитализмът е престъпен, защото е против човещината!

    Коментиран от #90

  • 90 Русия

    2 0 Отговор

    До коментар #89 от "Мнение":

    Също е капиталистическа от 90 - те насам! И Русия колко харчи за войната?

    Коментиран от #91

  • 91 само да кажа

    5 0 Отговор

    До коментар #90 от "Русия":

    Във всеки случай на са 300 милиарда от САЩ и още 100 милиарда от ЕС!А това са и наши пари!Никой не ме е питал искам ли или не да дам пари за войната!Теб също не са те питали!Сигурно усещаш някакво мазохистко чувство,че ти крадат парите,а ти зяпаш отстрани и цвилиш от кеф?
  • 92 АНДРЕЕВ

    6 0 Отговор
    ДЪЛБОКО НЕМОРАЛНО Е ДА СИ ПОДЛОГА НА НЯКОГО ДА ПРОДАВАШ ИНТЕРЕСИТЕ НА РОДИНАТА СИ ЗА НЕКОЙ БАНАН ИЛИ КОЛА НА СТАРО ДА ПОДКРЕПЯШ ФАШИЗИРАНИ НАЦИОНАЛИСТИ ДА ГЛАСУВАШ ЗА КРАДЦИ И МОЩЕНИЦИ КАТО КИРО КОКОРЧО УРСУЛА СКЛЕРОТИЦИ КАТО БОРЕЛ
    ДА ПРОДЪЛЖАВАМ ЛИ
    ДА КАЗВАШ НА ЧЕРНОТО БЯЛО ЗА НЕКОЕ ЕВРО
    ДА ПРОПАГАНДИРАШ СТРЕМЕЖА ЗА ОПЕДЕРАСТВАНЕ НА СИНОВЕТЕ И ВНУЦИТЕ СИ
    ОЩЕ ИСКАШ ЛИ
  • 93 Електра🇪🇺🇱🇷🇺🇦🇧🇬

    1 1 Отговор
    След като Троянското магаре Волгин, оваканти про-рашиското лоби от превзетото ни БНР, като отиде на гурбет в омразната му Европа за да печели евра като про-рашиската Ел Йо, БНР остана подвластно на Великова и лобито на Прокопито. Дано поне Евро-парламента да приеме закон, който да рашист и подкрепя гнусното плешиво джудже, да му се плаща в рубли по стандарта на рашиската държава...

    Коментиран от #97

  • 94 Грантаджиев соросоид

    1 0 Отговор
    Соросоиди и умно красиви да говорят за морал е като проститутки да говорят за целомъдрие...
  • 95 Добре,че нормални хора

    2 0 Отговор
    Не четат такива писанки от платени психично болни драскачи.😃
  • 96 Лъжата ЕС

    1 0 Отговор
    Възраждане изразява мнението и желанието на народа и разбирането и изграждането на европейски икономически съюз на суверенните нациите, а не европейски концлагер под властта на Безмозъчни бюрократи, реваншисти фашисти - чучела на Вашингтон...
  • 97 Човек от народа

    1 0 Отговор

    До коментар #93 от "Електра🇪🇺🇱🇷🇺🇦🇧🇬":

    На еврофашбоклуците господ ще ви плати съвсем скоро
  • 98 Не се пъни няма смисъл

    1 0 Отговор

    До коментар #83 от "Ватгин":

    Като преписваш от опорки които не разбираш е така..
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 нвмтмвн

    0 0 Отговор
    вяско начало си има край не винати е хубав