Last news in Fakti

17 Април, 2024 13:13 3 225 21

Нова форма на управление в България – служебно партиен кабинет

  • кабинет-
  • главчев-
  • борисов-
  • герб-
  • дпс-
  • василев-
  • асен

Или как държавата ще си върви безотговорно от избори в избори

Нова форма на управление в България – служебно партиен кабинет - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Съдебна реформа – никаква я няма. Конституционна реформа – директно в боклука. Я пак… Дали е за боклука, или си е баш по мярка за „силните в политиката“. Май второто е по-вярно. Иначе юристът Христо Иванов – от добрите сили, който не си спомняше кой точно е предложил тези „гениални“ промени в основния закон, направи така, че хем ГЕРБ вече се чувстват изпрани (б.р. – от онзи разговор на Радостин Василев), хем ДПС да се чувстват силни, за да определят какво и как ще става в държавата. И великите промени в Конституцията, инспирирани от огромното желание за мъст и да се нанесе вреда на президента Радев, защото той е „злото“, което си позволи да управлява през служебните кабинети, направиха така, че имаме нова форма на управление на държавата – служебно партиен кабинет. Значи вече кабинетът не е служебно на Радев, защото той се превърна в бияч на печати, хем не е на служебния премиер Димитър Главчев, който предложи имена, които са приемливи (б.р. – в първоначалния вариант), но започна да ги сменя, защото така му казват, хем не е на Борисов и ГЕРБ, въпреки че той казва кой му харесва и кой не. С други думи, всеки казва: „Нямам нищо общо!“ Колко е удобно така, нали.

Но какви са фактите
„Подмяната“ на промяната доведе до това, че след драматичната промяна в Конституцията стана следното. Вместо Радев да има служебна власт, но и да носи отговорност, я получи ГЕРБ, но без да носи отговорност. Борисов препоръча на служебния министър-председател да смени външния министър и премиерът Главчев го махна – сега и моментално. За да застане на неговото място Даниел Митов, зам.-председател на ГЕРБ. Както се казва, обществено приет от всички. Не искаме и министъра на земеделието Кирил Вътев. Главчев го маха. Толкова драматично се променя съставът на кабинета, че скоро може да чуем и че някой не иска Главчев… Какво толкова. Че скоро главен прокурор сменихме за има няма седмица, че служебен премиер ли ще се опъне.

Ще има ли промяна
По-скоро не, но ще има поредица от избори (б.р. - това е прогноза). Асен Василев от „промяната“ каза, че ГЕРБ трябва да се промени, за да има разговори след изборите на 9 юни. Но кой и защо ще накара ГЕРБ да се промени, след като те в момента се чувстват силни, „изпрани“ и готови да управляват. Борисов каза, че дори ГЕРБ и ДПС да имат над 150 гласа на изборите, двете партии няма да управляват. Не че няма да се намери някоя малка партия „патерица“, за да сглоби управлението, но тогава ще става и дума за носене на отговорност. Защо да носиш отговорност, след като можеш да буташ държавата напред и със служебни кабинети. Минават изборите на 9 юни, ГЕРБ не се е променил, ПП-ДБ отказват да преговарят и участват, отиваме на нови избори с кабинет „Главчев“ 2 през есента. Минават и тези избори без резултат, идва „Главчев“ 3. Разбира се, без отговорност, но под ясно давление за управление. И всички са доволни, а държавата си върви безотговорно. Имаме парламент, това значи, че ще имаме бюджет, като му дойде времето. Имаме ли бюджет, ще си го „делкаме“ отговорно, разбирай принципно безотговорно, но нещата са под контрол. Кой контролира, който трябва – безотговорно, но в името на народа.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 50 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    11 18 Отговор
    Този Главчо, защо ги е сложил тия цайси? Пак ли на Елбрус го викат?

    Коментиран от #8

  • 2 Анонимен

    38 11 Отговор
    Всичко благодарение на престъпно некадърния Христо Иванов.Така че всички които се мислите за интелектуалци и гласувате за ДА България,помислете пак.
  • 3 дедо

    29 4 Отговор
    Този човечец на снимката е много зле. Сложиха го далеч над нивото му на компетентност и сега само му гледат сеира. А той е само един счетоводител. И толкоз.
  • 4 УдоМача

    19 2 Отговор
    Toва само до предните избори не го е имало никога! Като се стигне до разпадане на правителството президентът назначаваше напълно други хора и всички текущи се изнасяха от парламента до следващите избори. Това сега на нищо не прилича да управляват старите. Но споко!!! Скоро сбирщината им ще бъде разтурена от силни външни сили!
  • 5 Емо

    21 4 Отговор
    Вече всички знаят, че държавата отива в кръглата папка най-ксно до 2050 г.
    Няма кой да работи, да издържа корупцията на ГЕРБ, Шиши и Доган. Плюс държавната администрация, МВР, служби.
    Рецептата за лечение се знае, но никой не смее да я прочете и да си помисли да направи нещо.
    Дотам я докарахме.
    Дано след нас дойдат по-читави поколения, които ще извоюват с кръв свободата си. Когато ти идва наготово, не я цениш. Даже предпочиташ робството. Ние се оказахме твърде страхливи и е правилно да изчезнем.
  • 6 Ххххххххххх

    30 2 Отговор
    Най-смешното е че хората, които искаха да ограничат президента, сега му се молят да спре служебното правителство.
  • 7 УРА, УРА

    26 1 Отговор
    Докато мутрата и шиши дърпат конците тук държава няма да има.
  • 8 Любопитен

    10 2 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Представям си тоя ако ти прати 5-ма от службите, как ще се молиш и ще им целуваш карката.
  • 9 БАНко

    10 4 Отговор
    БЪЛГАРИНО , ТИ МОЖЕШ ЛИ ДА РАЗМИЕШ ВИНАТА НА ПАВЕТАТА И КРИПТО ИВАНОВ ЗА КАТАСТРОФАТА ???
  • 10 Тома

    15 1 Отговор
    И преди и сега пак мафията ни управлява
  • 11 1302

    16 1 Отговор
    Просто установихме емпирично, че тъпотията е по-вредна от корупцията
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Така ще е

    13 3 Отговор
    Докато сме под американско владичество и продажни политици ще е така.

    Коментиран от #16

  • 14 Ти да видиш!

    15 1 Отговор
    Съзнателната бъркотия във властта е знак, че няма държавност. А няма държавност, защото няма държава.
    Следва въпросът, който вече всеки живеещ в тази страна си задава:
    Кога, на кого и защо продадоха България??
  • 15 БСП - ОГЛАДНЯ И ОБОСЯ

    2 7 Отговор
    ИСКА ВЛАСТ, ГЛАВЧЕВ Е МЕЮРЕ, КАБИНЕТА Е НА КГБ-ДС, КАКТО И ПП И ДБ са кгб - дс, ФАКТИ БОЛ, ОСМАН ОКТАИ КАЗА: ОТ 5 ДО 10 г. нов преход, шарлатани ни управляват, ТО НЕ БЕШЕ ЦАР, НЕ БЕШЕ ПОЖАРНИКАР ИЗМАМНИК, ИМА ЕТАПИ: 1 ИЗПИРАНЕ НА КРАДЦИТЕ БОРИСОВ И КОМПАНИЯ, ПП И ДБ ИГРАЯТ ТАЗИ ИГРА, ИДВА ЕТАП 2 БСП В ВЛАСТТА, РАЗБОЙНИЦИТЕ ОТ ПРЕВАТИЗАЦИЯТА, ОКОЛО 96% ОТ СОБСТВЕНОСТТА Е ЧАСНА В РЪЦЕТЕ НА БКП - ДС, МИЛИОНЕРИ И МИЛИАРДЕРИ ЗА СМЕТКА НА БГ. НАРОД, ГЛАСУВАЙТЕ ГЛУПАЦИ
  • 16 Владичеството не е Американско!

    3 7 Отговор

    До коментар #13 от "Така ще е":

    Владичеството не е Американско! А на Алчността! Това че се ползва като претекст Евро-Атлантизма Не значи че се следват тези ценности на основата на постановеното в Българското Законодателство! Просто се слага един кръст На Закона и Конституцията! От там и на Целия Народ! - Феодализъм в Действие! - Българско Робство! Питайте Президента Защо е така!
  • 17 кирил

    1 2 Отговор
    Да не би гл. редактор на Факти да е Курнела, Крушовската принцеса
  • 18 твд

    2 1 Отговор
    Тиквата ще управлява докато е жив
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 резервист

    0 0 Отговор
    Сами сме си виновни, че допускаме тези безобразия. На прекалено голяма част от народа това му харесва. ГЕРБ е като боа. Увили са се около нас и ни стягат все по-силно след всяко издишане. Така е, защото вместо да ги наврем на .... когато имаше такава възможност, позволихме на едни двулични шушумиги да ги върнат на сцената. Да са ни честити! С промените в Конституцията единствения начин да се отървем от тях са радикалните мерки. Друга възможност няма.
  • 21 Стефан

    1 0 Отговор
    Христо Иванов я съсипа Конституцията, иначе голям го вади на приказки