Last news in Fakti

25 Май, 2022 09:00 44 683 9

Доброто и лошото в нестандартния сгъваем Samsung Galaxy Z Flip3 5G

  • samsung-
  • galaxy-
  • z flip3-
  • 5g-
  • ревю

Смартфонът може да бъде определен, като най-забавния, функционален и екстравагантен телефон към днешна дата

Доброто и лошото в нестандартния сгъваем Samsung Galaxy Z Flip3 5G - 1

След като пазарът на мобилни устройства се пренасити със стандартни предложения, Samsung отново изненада всички и пусна своите сгъваеми телефони. Те бързо станаха популярни, а сега с трета генерация именно тези устройства се превърнаха в един от основните акценти на корейците.

Доброто и лошото в нестандартния сгъваем Samsung Galaxy Z Flip3 5G

И докато Galaxy Z Fold3 5G трябва да се намести в доста големи обувки или с други думи да предложи всичко за най-взискателните потребители, то по-компактният и значително по-достъпен Galaxy Z Flip3 5G се оказа, че се стреми към масовия потребител и по-конкретно към младите хора с активен начин на живот. Но как се представя Samsung Galaxy Z Flip3 5G повече от половин година след старта на продажбите? Време е да преразгледаме сгъваемото устройство, за което първоначално обявихме, че си струва да се рискува, за да видим дали това все още е така.

Доброто

Всъщност още от самото начало трябва да кажем, че Galaxy Z Flip3 5G на Samsung остава лидер в класа сред устройствата в стил "мида", като превъзхожда по всички показатели останалите апарати от тази категория. Ето и по-конкретно за какво иде реч.

Дизайн и дисплей

Samsung не преоткри колелото за третото си поколение Galaxy Z Flip, но издигна дизайна му на ново ниво. Дисплеят остана същият с диагонал от 6.7 инча, но т.нар. гънка вече е почти невидима. Освен това времето от половин година, през която сe продава апаратът по света, доказа, че сгъването и разгъването не нарушават целостта на дисплея. С други думи - Samsung не са направили компромис с качеството, което си личи и от материалите, използвани за корпуса и гърба на телефона. Като цяло дизайнът му е авангарден. Към този иновативен дизайн трябва да добавим и официалната сертификация IPX8 за водоустойчивост, което го прави далеч по-неуязвим от редица други конкуренти.

Може би най-забележимите промени идват, когато телефонът е сгънат. Външният дисплей е по-голям и по-полезен от всякога. Използва се за проверка на повечето от известията, като от него могат да се активират и най-използваните приложения - възпроизвеждане на музика, таймер, времето и т.н. Освен това именно този външен дисплей запазва ценния живот на батерията.

Доброто и лошото в нестандартния сгъваем Samsung Galaxy Z Flip3 5G

Що се отнася до вътрешния дисплей, 6.7-инчовият сгъваем панел се характеризира с допълнителни пиксели и плавна честота на опресняване от 120 Hz. Устройството прескача мигновено от едно приложение към друго. Още една отличителна черта е, че Samsung изглади ръбовете на своя Galaxy Z Flip3 5G и леката промяна е доста забележима. Така телефонът изглежда по-модерен, а е и много по-лесен при захват в ръка.

По-плоските ръбове също придават по-индустриално усещане, което прави Galaxy Z Flip3 5G по-подготвен за ежедневието. Предишният дизайн на Samsung изглеждаше малко повече като телефон, с който парадирате, вместо като създаден за ежедневни нужди. Именно в тези заоблени страни се намира и капацитивният четец на пръстови отпечатъци на Samsung. По принцип имаме доста смесени преживявания със странично монтирани четци за пръстови отпечатъци на бюджетни телефони, но Galaxy Z Flip3 5G е съвсем "друга бира". Устройството се отключва мигновено.

Производителност

Samsung Galaxy Z Flip3 5G не е отстъпва на най-именитите флагмани на компанията. Процесорът е толкова добър, че независимо от натоварването реже като горещ нож през масло и никога няма да забележите забавяне. Телефонът разполага със 128 GB и256 GB вградена памет и 8 GB RAM. Това не са 12 GB, които бихте намерили при Galaxy Z Fold3 5G, но ако не знаете колко са, едва ли ще забележите разлика и като цяло са напълно достатъчни за всички ежедневни задачи.

Доброто и лошото в нестандартния сгъваем Samsung Galaxy Z Flip3 5G

Що се отнася до свързаността, нямате проблеми с поддържането на връзка, дори с множество Galaxy аксесоари по едно и също време. С други думи свързаността е повече от добра. Като цяло иновативният чип предлага отлични резултати и при ежедневна употреба Galaxy Z Flip3 5G може лесно да бъде в крак с най-новите флагмани.

Софтуер и актуализации

В допълнение към вече впечатляващата кожа на Android, политиката на Samsung за актуализиране е ненадмината. И поради тази причина Galaxy Z Flip3 5G разполага с всички последни актуализации. Имате обещание за четири години системни актуализации и пет години ъпдейти за сигурност.

Доброто и лошото в нестандартния сгъваем Samsung Galaxy Z Flip3 5G

Android системата е свързана с опции за персонализиране и поддръжката на Samsung, като по този начин можете да персонализирате цветовата си палитра, за да съответства на вашия тапет, и въобще има джаджи за почти всичко. Персонализираните икони на приложения на Samsung понякога съвпадат твърде добре с тапета, но това е красотата на множеството опции за цветова палитра.

Живот на батерията и зареждане

Животът на батерията не е голям, но тя безпроблемно издържа цял ден. С капацитет от 3300 mAh при други телефони това може да е недостатък, но тук, при Galaxy Z Flip3 5G- не е. И това е така заради втория дисплей, който позволява да пестите много от батерията. Просто трябва да разчитате на външния дисплей за известията си.

Камери

Тук също трябва да разсеем един мит, че камерите на този телефон не са добри. Не се заблуждавайте - Galaxy Z Flip3 5G няма лоши камери. Всъщност двойката 12MP обективи могат да уловят почти всичко, от което се нуждаете. Широките и ултра широки опции улавят много детайли с наситения цветови профил на Samsung. Освен това получавате достъп до удобни функции като нощен режим, професионален режим и видео на забавен каданс. Дори 10-мегапикселовата камера за селфита се справя безпроблемно, въпреки че е по-забавно да използвате задните камери за селфита с прозореца за предварителен преглед.

Доброто и лошото в нестандартния сгъваем Samsung Galaxy Z Flip3 5G

Не толкова доброто

В заглавието на материала ви обещаваме да ви разкажем за доброто и лошото при Galaxy Z Flip3 5G, но тук малко ще ви разочароваме. Колкото и да разглеждате "под лупа" сгъваемия Galaxy Z Flip3 5G, ще е трудно да се открият недостатъци. Разбира се, както при всяко устройство, такива има, но както казахме, те са много малко. Единствените, които открихме са липсата на 3.5-мм жак за слушалки, и доставянето на телефона без зарядно в кутията. Но последното вече е практика за много производители. Да не споменаваме колко от нас пазят зарядното си от предишното устройство, а с безжичните слушалки съвсем не усещаме липсата на жака. А и по-малко зарядни – повече внимание към околната среда.

Заключение

Въпреки че не се води за “най-най” флагманът, Samsung Galaxy Z Flip3 5G може да се определи като най-забавния, функционален и екстравагантен телефон към днешна дата. С други думи, както неведнъж споменахме, това е смартфон за "смарт хора". За тези, които с в крак със съвременните тенденции, а и за онези, които искат да са такива. Именно това е и причината Samsung да си партнира с Google за много от приложенията в този смартфон, като примерите са безброй, но този, който ни впечатли е осигуряването на full high definition (FHD) качество на видео разговорите с Google Duo. Освен ненадминато качество на Google Duo и бързата връзка, функционалността позволява видео конференция с до 32 участници. Не е зле, нали?
Убедихте ли се? Сега, само до 31.05.2022 г. можете да купите Samsung Galaxy Z Flip3 5G заедно с Samsung Galaxy Buds Live на цената на смартфона.

Доброто и лошото в нестандартния сгъваем Samsung Galaxy Z Flip3 5G


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 17 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Име

    11 8 Отговор
    Добро ревю и много интересен телефон
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Петър

    2 8 Отговор
    Няма по-голям боклук на пазара в момента..Може би само Fold 3 е по- скапан!
  • 7 раТко хиперкара & хиперфона от село

    2 1 Отговор
    Браво Радко хиперсупер си!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Пострадалият

    0 1 Отговор
    Защо никъде не споменавате че дисплеят трудно изкарва една година. Самсунг не признават гаранцията. За една подмяна искат 800лв.