Last news in Fakti

20 Септември, 2021 22:36 1 843 3

Мани Пакиао обяви края на славната си кариера

  • мани пакиао-
  • боксова кариера-
  • боксова легенда-
  • край на кариерата

“С боксовата ми кариера е свършено. Боксирам се от много дълго време и семейството ми винаги ми е казвало, че е време да спра", казва легендарният филипински боксьор

Мани Пакиао обяви края на славната си кариера - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Само ден след като се появи информацията, че Мани Пакиао ще се кандидатира за президент на Филипините, самият боксьор обяви края на славната си кариера. На 20 септември бе излъчен запис на негово интервю за видео подкаста на журналистката Тони Гонсага и именно там Пакиао разкри решението си.

“С боксовата ми кариера е свършено. Боксирам се от много дълго време и семейството ми винаги ми е казвало, че е време да спра. Ако в началото ви бях казал, че ще стана световен шампион и че името ми ще е световноизвестно, нямаше да го сметнете за възможно”, сподели Пакиао.

Той не просто е световен шампион, а такъв в осем различни категории и съвсем нормално е считан за един от най-великите за всички времена. От 2016-а той е сенатор на родината си, но това не го спря да покорява нови и нови върхове на професионалния ринг. Последният му двубой се оказа поражение от Йорденис Угас за титлата в полусредна категория на Световната боксова асоциация.

Пакиао приключва кариерата си със статистика 62-8-2.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сериозен

    6 0 Отговор
    пич..
  • 2 Браво

    6 0 Отговор
    Добър боксьор беше!
  • 3 номад

    1 0 Отговор
    ще го застрелят скоро !!