20 Септември, 2021 20:45 5 188 5

Бунт! Затворник с връзки с мафията стреля по врагове с оръжие, доставено с дрон

  • затвор-
  • мафия-
  • стрелба

След това мъжът е използвал нелегален мобилен телефон, за да се обади на адвоката си, който го посъветвал да предаде оръжието си на властите в силно охранявания затвор, на около 100 километра югоизточно от столицата Рим

Бунт! Затворник с връзки с мафията стреля по врагове с оръжие, доставено с дрон - 1
Снимка: shutterstock

Италиански затворник е стрелял по затворници през решетките на килията им с оръжие, за което се смята, че е било контрабандно внесено с дрон. Това съобщи затворнически профсъюз, информира "Франс прес".

28-годишният мъж, който има връзки с неаполитанската мафия, вчера е стрелял три пъти по затворници, с които се е спречкал, но без да ги нарани, уточни Донато Капече, ръководител на затворническия синдикат Сапе.

Мъжът е получил разрешение да напусне килията си, за да си вземе душ и след като вратата се е отворила, той извадил пистолета и го насочил към надзирател, принуждавайки го да предаде ключовете си на другите килии, уточни Капече.

След като не успял да отвори килиите на враговете си, вместо това затворникът стрелял през решетките.

След това мъжът е използвал нелегален мобилен телефон, за да се обади на адвоката си, който го посъветвал да предаде оръжието си на властите в силно охранявания затвор, на около 100 километра югоизточно от столицата Рим.

"Предполагаме, че оръжието е пристигнало с дрон", отбеляза Капече.

Инцидентът е само последният от поредица, което предизвика безпокойство относно лошото управление на парализираните затвори в Италия.

Страната има най-претъпканите затвори в Европейския съюз, със 120 затворници на 100 места, в сравнение със 115 във Франция и 70,8 в Испания според доклада на Съвета на Европа за 2020 г.

Италианските затвори бяха подложени на критично разглеждане през юни, когато се появиха кадри на надзиратели в един от затворите, които бият затворници с палки като очевидно отмъщение за протестите по време на първия локдаун заради коронавируса.

Профсъюзът на охраната на затворите Уипла призова правителството да създаде кризисно звено след инцидента със стрелбата, като заяви, че системата на затворите е "извън контрол".


Поставете оценка:
Оценка 4 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Евчо Банев

    46 4 Отговор
    Егати изостаналите, тук просто плащаме на съдията и ни обявява за невинни, без значение какво сме извършили

    Коментиран от #2, #4

  • 2 Атлантида

    15 1 Отговор

    До коментар #1 от "Евчо Банев":

    Почти като случая с Милен Цветков
  • 3 АААА НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ДРОНЧО ВДИГА ШУМ

    11 2 Отговор
    ПИЩОВА Е ПРЕНЕСЕН С ПОЩЕНСКИ ГЪЛЪБ

    Коментиран от #5

  • 4 мърфи

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "Евчо Банев":

    корупцията е мицела на разрухата!
  • 5 Механик

    8 5 Отговор

    До коментар #3 от "АААА НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ДРОНЧО ВДИГА ШУМ":

    Не бе! С дрон е пренесен. Дронът е на Радев. Той има опит с тия неща.
    п.п.
    Справка : Бойко и златните кюлчета+ пищова на шкафчето.
Новини по държави: