Last news in Fakti

20 Септември, 2021 18:56 7 366 9

Любо Пенев с неочаквана медийна изява

  • любослав пенев-
  • любо пенев-
  • валенсия-
  • реал мадрид-
  • специален гост

Той бе специален гост на мач от испанската Ла Лига

Любо Пенев с неочаквана медийна изява - 1
Снимка: БГНЕС

Легендата на българския футбол Любослав Пенев бе сред специалните гости на мача между Валенсия и Реал Мадрид в неделя вечер, като даде интервю за местното издание "Ел Десмарке".

"Малко мачове са минали от началото на сезона, но виждам съвсем различен отбор на Валенсия. Този отбор наистина е много сериозен и по-добър от предишните години. В тима има много футболисти, които бяха тук и в предишни сезони. Затова казвам, че отборът е по-добър. Важно е да има и опитни играчи. Надявам се Валенсия да продължи по същия път и им желая много късмет през сезона", каза Пенев, който в момента е без работа, след като се раздели с ЦСКА след само няколко мача този сезон.

Пенев е легенда на Валенсия като футболист и има 226 мача и 101 гола за 6 сезона в отбора, преди да премине в Атлетико Мадрид. Той бе треньор и на "Местая" , като води дублиращия отбор на Валенсия през сезон 2017-2018, но напусна само след няколко мача, тъй като се кандидатира за президентския пост на БФС. Постъпката му тогава не бе разбрана от ръководството на клуба, които ясно заявиха, че той трябва да реши какъв да бъде - треньор или ръководител.

"Няма лесни мачове. Това го казвам като треньор и футболист с много международни мачове. Всеки отбор трябва да извлича максималното от футболистите, с които разполага", завърши Любо Пенев

Любослав Пенев разкри и намерението си скоро да работи като треньор в Испания.

"Имам идея за промяна на обстановката, на първенството. В Севиля съм, защото целият ми щаб е от тук. Моят асистент е от Севиля, отговорникът за медицинската дейност е от тук. Рехабилитаторът и нитруционистът - всички са испанци. Дойдох да ги видя и да гледам някои мачове", призна Пенев пред "Ел Десмарке".

"Преди 2 месеца приключих с ЦСКА. Изпълнихме целите си - спечелихме Купата, класирахме се за евротурнирите. Това, което искам сега, е да започна нов проект, ново предизвикателство. Обичам да работя много - и преди като футболист, и сега като треньор. Чувствам се перфектно подготвен за първенство като испанското", не скри специалистът.

"Стилът на моите отбори? Обичам да играем пред вратата на съперника. Разбира се, това невинаги е възможно и е нужно да умееш да се защитаваш, да играеш на контраатака. Футболът и ситуациите в него много бързо се променят. Трябва да умееш да четеш добре играта", смята Пенев.

"За момента нямам оферта, но ще дойде. Треньори се търсят по всяко време - не като футболисти само през лятото и зимата", допълни Пенев.

"Харесва ми и моят Атлетико Мадрид и настоящият отбор на Чоло Симеоне. Много е важно един треньор да има нужното спокойствие и подкрепата на ръководството, както Симеоне. Понякога нещата на един треньор се получават бързо, друг път му трябва повече време. Но ако работи съвестно, нещата ще се получат", вярва Любо Пенев.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 вива еспана

    8 1 Отговор
    Любо стани треньор на фк ейбар ще бъдеш там треньор на стоичков
  • 2 ФК,,Леффка,,

    7 4 Отговор
    Гонзо игра в ,,Рен,,
  • 3 Аз....

    8 3 Отговор
    Глу..к като Май...а и сие.
  • 4 Разкарайте го

    6 13 Отговор
    Този по мияр! И алетират!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Гост

    5 5 Отговор
    Ха ха чичовоту
  • 7 Цинк

    6 9 Отговор
    Тоя льохман се смята за треньор.... Клоун !

    Коментиран от #8

  • 8 Поцинкован си ти

    5 2 Отговор

    До коментар #7 от "Цинк":

    В Испания му викат още ел голеадор, само да ти кажа. И под негово ръководство националния ни тим се бореше да се класира за голям форум, а не като сега, да не завършим последни. Играхме два мача Италия като равен с равен, а не да не ни бият сто на 1.
  • 9 Жоро

    0 2 Отговор
    Жалко протеже и бездарник