Last news in Fakti

27 Май, 2020 09:31 11 545 12

Продава се единственото комби Nissan GT-R

  • nissan-
  • skyline-
  • gt-r-
  • r33-
  • комби
Продава се единственото комби Nissan GT-R - 1

Единственият комби вариант на Nissan Skyline GT-R, е обявен за продажба. Можете да закупите уникалното комби, произведено през 1996 година за сумата от $ 85 000. Колата се продава в Съединените щати, и е от генерацията Skyline GT-R R33.

Необичайното комби е построено от световния шампион по дрифт, съосновател на автомобилното изложение в Токио Дайджиро Инада. Авторът на проекта взима за основа класическото купе Nissan Skyline GT-R от серията R33 и го "къстосва" с Nissan Pulsar EXA в каросерия Sportback.

В резултат на подобренията през 1996 година се получава един от най-необичайните и най-бързите автомобили в историята. За да се намали теглото, каросерийните елементи на комбито са направени от въглеродни влакна. Изпускателната система също е сериозно доработена, а четирите спортни седалки Recaro, които са монтирани вътре са възможно най-леките.

Продава се единственото комби Nissan GT-R

Освен това комбито се има нов скоростомер, обозначен до 320 километра в час, тъй като през 90-те години максималната разрешена скорост на японските автомобили беше ограничена до 180 километра в час. Под капака на супер комбито Skyline има 2.6-литров редови шестак, който благодарение на модифицирани всмукателна и изпускателна системи, произвежда повече от 1 000 конски сили и позволява ускорение до 305 километра в час.

В момента цената на едно от най-бързите комбита е 85 000 долара. За първи път информация за най-бързия Nissan Skyline GT-R се появява веднага след излизането му на бял свят, като още тогава беше съобщено, че за кратко време автомобилът е бил най-бързият на планетата - по време на тестовете на японската писта Цукуба комбито изпреварва тогавашният доминант McLaren F1.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ивайло

    21 16 Отговор
    Съсипал хубавата кола, като я направил на трупарка (катафалка)!!!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 HitDobavki

    16 15 Отговор
    Американско ИЗВРАЩЕНИЕ!!!

    Коментиран от #5

  • 4 бравос

    7 7 Отговор
    ...шо бре...,не е чак токова лошо....,урудско изглежда....
  • 5 реалиста

    18 1 Отговор

    До коментар #3 от "HitDobavki":

    прочети отново- Необичайното комби е построено от световния шампион по дрифт, съосновател на автомобилното изложение в Токио Дайджиро

    Коментиран от #6

  • 6 HitDobavki

    4 12 Отговор

    До коментар #5 от "реалиста":

    Да прочетох го но се продава в САЩ, а не в Япония! Но ще се поправя за да няма драми - Японско ИЗВРАЩЕНИЕ!
  • 7 Този

    29 2 Отговор
    Ми за 85 бона да биеш Макларън, не е зле

    Коментиран от #10

  • 8 сектант

    3 8 Отговор
    има и R34 комби и то от япония
  • 9 ТърговеЦ-СпекуланТ

    3 6 Отговор
    Американците са обезобразили жестоко хубавата кола
  • 10 qwerty

    1 10 Отговор

    До коментар #7 от "Този":

    На канадска ли го е бил? F1 leпи почти 400

    Коментиран от #11

  • 11 кольо джитиара

    11 0 Отговор

    До коментар #10 от "qwerty":

    лепи ги сега ве лольо а по онова време прочети малко по-внимателно колко е лепил, фактите са си факти наистина имаше период макар и за кратко когато гтр беше най-бързия на планетата.
  • 12 Сверете си фактите

    1 0 Отговор
    Далеч не е единственото. Първо, че от серията R34 има и седан варианти с 4 врати, отделно комбита, които на практика са Nissan Stagea, но с външни доработки се преправят на Skyline R34, и тъй като споделят почти еднакъв двигател, резултатът е доста сполучлив. И второ, че от настоящият модел R35 има също тунинг изпълнения вариант комби, пак на базата на Stagea. Можете да попита чичо google, преди такива заключения. А този отнстатията е меко казано ужасен...