1 Април, 2020 08:40 8 462 8

ГДБОП сгащиха тираджия със 72 кг. хероин на паркинг в Хасково

  • хероин-
  • тир-
  • хасково

Преносът на хероина, който бил предназначен за Западна Европа, се осъществявал от група от четирима души

ГДБОП сгащиха тираджия със 72 кг. хероин на паркинг в Хасково - 1
Снимка: БГНЕС

На ТИР-паркинг в Хасково полицаите от ГДБОП са сгащили шофьор на камион в момента, в който е разглобявал и махал тайници, в които е криел наркотик. Въздушните бутилки били прикрепени към полуремаркето. Освен това ГДБОП открили и 72 кг. хероин, на пазарна стойност от 10 млн.лв.

Камионът е с българска регистрация.

Преносът на хероина, който бил предназначен за Западна Европа, се осъществявал от група от четирима души, а на място в Хасково е задържан и нейният лидер - българин с инициали С.А. и познат на полицията - осъждан, има криминални регистрации за кражби и трафик на наркотици.

Разбиването на групата е осъществено при специализирана полицейска операция на ГДБОП в Бургас, Стара Загора, Димитровград и Хасково вчера, 30 март.

Задържан е и чужд гражданин, постоянно пребиваващ в България, който осигурявал купувачи за онази част от хероина, която оставала в България.

Установено е, че наркотиците са били товарени на камиони с монтирани тайници в конкретни държави в Близкия Изток и пристигали в България или по суша или през морските ни пристанища. В рамките на страната ни наркотиците няколко пъти били претоварвани на други превозни средства, преди да бъдат трафикирани към крайната дестинация - Западна Европа.

Задържаните 72 кг хероин пристигнали на пристанище Бургас на 26 март 2020 г. и били претоварени на няколко камиона, за да се затрудни тяхното проследяване.

За пълното и разследване на дейността на групата българските служби си сътрудничат със службите от други държави, като още двама се издирват и са обявени за международно издирване.

Лидерът С.А. е задържан за 72 часа и прокуратурата ще иска постоянно задържане.

На другия обвиняем за участие в групата е наложена "Парична гаранция" в размер на 20 000 лева.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Маска

    16 1 Отговор
    Маска носеше ли шашкънина?
  • 2 Винаги дарявай част от

    13 1 Отговор
    Стоката ! Иначе завистта е безпределна !
  • 3 555

    11 1 Отговор
    Кво ше правят наркоманите ся там, от де ще си вземат
  • 4 Жокер

    5 1 Отговор
    абе сигурни ли сте ме инициалите са С.А.да не са К.М.

    Коментиран от #7

  • 5 Победител

    3 1 Отговор
    Хюстън си е номер ЕДНО.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Къро

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Жокер":

    Визираш "маймуната"
  • 8 дявола

    1 0 Отговор
    Какво го мислите решението е едно куршум