Last news in Fakti

1 Април, 2020 10:05 29 590 17

Рецепта на деня: Яйца по шотландски

  • яйца-
  • кайма-
  • шотландски-
  • какво да сготвя

Класическо предложение от шотланската кухня

Рецепта на деня: Яйца по шотландски - 1
Снимка: Shutterstock

Красиви и вкусни, те могат да бъдат ефектно ястие в компанията на една свежа салата.

Необходими продукти:

8 яйца
500 г свинска наденица
4 чаши галета, смесена с подправки по избор
1 чаена чаша брашно
олио за пържене

Начин на приготвяне:

Загрейте един котлон на силна температура. Поставете 4 от яйцата в тенджера, покрийте ги с вода и варете до готовност. След като водата заври и минат 7 минути, дръпнете от огъня и оставете яйцата да поседят в горещата вода за още няколко минути. След това ги извадете от горещата вода и ги залейте със студена, за да изстинат.

Вземете суровата наденица и изстискайте каймата от нея в купа. С ръце внимателно обгърнете всяко сварено яйце с каймата като гледате то да се покрие от всички страни. След това още по-внимателно овалвате всяко топче в 4 разбити яйца, топвате в галетата и поръсвате с брашно.

Пържете на маслена баня в сгорещеното олио до златистокафяво.

Сервирайте шотландските яйца разрязани на половини, за да се види ефектът им. Декорирайте с домати, маруля или краставици по избор, пише az-jenata.bg.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 70 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Венелина,

    29 3 Отговор
    ето това е свежо,продължавай смело с рецептите.
    Браво!
  • 2 Карантинна гозба

    16 3 Отговор
    Тестостронът се синтезира в организма от холестерола, холестерола в таз рецепта е в изобилуе
  • 3 XXXX

    40 1 Отговор
    Забравил е да пише да се обелят яйцата :)
  • 4 Пъца Възгъцова

    16 9 Отговор
    Много еротично описана рецепта. Само че, от къде да намеря шотландци.

    Коментиран от #11, #13

  • 5 Див селянин

    32 2 Отговор
    Пържено руло Стефани, само че без зеленчуци, а само с яйца 🖕
  • 6 Behemoth

    25 0 Отговор
    С черупките ли?
  • 7 Спиро

    17 3 Отговор
    Това с поръсването на брашното? До колкото знам, реда е - яйце-брашно, яйце-галета /двойна панировка/. Но пък ми хареса изстискването на суровата наденица в купа и внимателното обгръщане на яйцата с ръце.
  • 8 Мдаа

    17 3 Отговор
    Венелинче, това е твоето амплоа - с малко думи мн смях.
  • 9 кметцкиот наместник

    7 3 Отговор
    Е па ние у село го правим с пъдпъдъчи яйца

    Коментиран от #14

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Баш кмето

    11 0 Отговор

    До коментар #9 от "кметцкиот наместник":

    А ние със щраусови и три кила кайма. Щот сме на диета.
  • 15 Готвачка

    8 1 Отговор
    Яйца, варени 7 минути и след това пържени обвити с кайма, няма как да останат рохки отвътре, както е на снимката!
  • 16 Пешо

    3 2 Отговор
    Много голяма играчка за нещо супер елементарно, предпочитам руло стефани.
  • 17 Да го подържиш

    1 0 Отговор
    Тези яйца на снимката са варени макс.3-4мин.Тези по рецептата щяха да синеят.