Красиви и вкусни, те могат да бъдат ефектно ястие в компанията на една свежа салата.
Необходими продукти:
8 яйца
500 г свинска наденица
4 чаши галета, смесена с подправки по избор
1 чаена чаша брашно
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Загрейте един котлон на силна температура. Поставете 4 от яйцата в тенджера, покрийте ги с вода и варете до готовност. След като водата заври и минат 7 минути, дръпнете от огъня и оставете яйцата да поседят в горещата вода за още няколко минути. След това ги извадете от горещата вода и ги залейте със студена, за да изстинат.
Вземете суровата наденица и изстискайте каймата от нея в купа. С ръце внимателно обгърнете всяко сварено яйце с каймата като гледате то да се покрие от всички страни. След това още по-внимателно овалвате всяко топче в 4 разбити яйца, топвате в галетата и поръсвате с брашно.
Пържете на маслена баня в сгорещеното олио до златистокафяво.
Сервирайте шотландските яйца разрязани на половини, за да се види ефектът им. Декорирайте с домати, маруля или краставици по избор, пише az-jenata.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Венелина,
Браво!
10:09 01.04.2020
2 Карантинна гозба
10:13 01.04.2020
3 XXXX
10:20 01.04.2020
4 Пъца Възгъцова
Коментиран от #11, #13
10:21 01.04.2020
5 Див селянин
10:33 01.04.2020
6 Behemoth
10:47 01.04.2020
7 Спиро
10:53 01.04.2020
8 Мдаа
11:18 01.04.2020
9 кметцкиот наместник
Коментиран от #14
11:28 01.04.2020
10 Този коментар е премахнат от модератор.
11 Този коментар е премахнат от модератор.
12 Този коментар е премахнат от модератор.
13 Този коментар е премахнат от модератор.
14 Баш кмето
До коментар #9 от "кметцкиот наместник":
А ние със щраусови и три кила кайма. Щот сме на диета.12:49 01.04.2020
15 Готвачка
21:34 01.04.2020
16 Пешо
09:43 02.04.2020
17 Да го подържиш
00:36 03.04.2020