Last news in Fakti

26 Февруари, 2020 17:32 2 936 12

Спецпрокуратурата даде на съд трима бизнесмени заради данъчни измами за 1,2 млн. лв.

  • данъчни измами-
  • млечни продукти-
  • измами-
  • данъчни престъпления

Производителите и търговци на млечни продукти от Велико Търново и София са обвинени за участие в организирана престъпна група

Спецпрокуратурата даде на съд трима бизнесмени заради данъчни измами за 1,2 млн. лв. - 1
Снимка: Shutterstock

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу трима производители и търговци на млечни продукти от Велико Търново и София за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

От началото на юни 2017 г. до 4 юни 2018 г. те ощетили държавния бюджет с 1 177 767 лв. чрез приспадане на неследващ се данъчен кредит от фиктивни вътрешнообщностни придобивания и доставки на млечни продукти от и за Република Гърция. За реализиране на данъчните измами участниците в групата използвали множество фирми от типа "липсващ търговец".

За фиктивния превоз била използвана транспортна фирма, контролирана от участник в групата. „Наемани“ били камиони и шофьори, които извършвали легални превози на други стоки, а в последствие бил оформян транспорт на млечни продукти. За нито един от въпросните случаи в информационната система на „Финансов контрол“ на НАП няма данни за осъществено вътрешнообщностно придобиване или доставка. Участниците в групата действали координирано, като всеки от тях изпълнявал определени функции. Ръководителят участвал пряко в реализирането на данъчните измами, за което му е повдигнaто обвинение за извършено вторично престъпление по чл. 255 от НК, в качеството му на управител и представляващ търговско дружество със седалище във Велико Търново. Единият от участниците организирал фиктивния транспорт, другият се грижел за оформяне на документооборота.

Дейността на групата е прекратена при специализирана полицейска операция на ГДБОП под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура. Предстои Специализираният наказателен съд да насрочи разпоредително заседание по делото.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Йосарян

    14 7 Отговор
    Айде бре! А тиквата Кога?

    Коментиран от #3

  • 2 ХА ХА

    10 8 Отговор
    ПУКАЙ ГЕШЕВ ЧЕЕВВНИ КРАТУНИ НА ВОЛЯ,НАРОДА Е С ТЕБ.!
  • 3 Йосарян

    8 6 Отговор

    До коментар #1 от "Йосарян":

    Ам фатмака кога.???
  • 4 Митко

    18 2 Отговор
    Да разпродават джиповете и връщат парите в хазната!
  • 5 Смях

    11 4 Отговор
    Много хубаво. Ама парите ги няма. Накупили са си лъскави лимузини и всичко са профукали с мацки по разни луксозни курорти и хотели. Сега ще вземат на босия цървулите.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Бягайтееее...!

    9 0 Отговор
    Навсякъде са тез ииии...! (Как не се наядаха, как не се напиха, за другото се сещайте...!)
  • 8 мали мали

    4 4 Отговор
    Ии хванаха всички кокошкари а лебедите си плуват,мали мали

    Коментиран от #9, #10

  • 9 Другия с коня

    2 3 Отговор

    До коментар #8 от "мали мали":

    Абе Червен цървул,Те са ОТКРАДНАЛИ милион и двеста хиляди лева.Откраднали.Кокошкар си Ти,че са ти платили 5 лева да пишеш тук срещу Управляващите,срещу Реда и Законите на Държавата ни.....Ако Аз бях на Гешев на местото,нямаше да видите Бял ден.....
  • 10 Изрут мухлясал

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "мали мали":

    Затвориха ли ти най сетне прозата, дърта и мръсна уста, кво си се разлигавила 60 г,, брантия,, все едно че си 5 г внуче...!
  • 11 ЕИ, другаре

    3 1 Отговор
    Е ЗА ТОВА БЕЗКОНТРОЛИЕ НАШИТЕ МАЙКИ И БАЩИ ПОЛУЧАВАТ ПО 300 ЛВ. ПЕНСИИ. СВЕТ, ЩЕ ВИ СЕ ВИЕ ПОСРЕД БЯЛ ДЕН, ПАРИ, ЩЕ ВРЪЩАТЕ И КРЪВ, ЩА ПО ВРЪЩАТЕ СОЦИДИОТЧЕТА. ВАШИЯ Т. ЖИВКОВ Е КАЗАЛ,, НЕМА ЛАБАВО,, ЕТО, ЧЕ ИДВА ТОВА ВРЕМЕ.
  • 12 Другаре

    2 0 Отговор
    Ти жив с карталите ли ще бъдеш., каквото, за едните, това и за другите...!