25 Февруари, 2020 18:25 8 676 32

Тома Белев пред ФАКТИ: Малко от така наречените олигарси не са правили заменки

  • тома белев-
  • факти-
  • лили маринкова-
  • нено димов-
  • заменки

Общинският съветник от ''Демократична България'' коментира и ситуацията с държания в ареста бивш министър на околната среда и водите - Нено Димов

Тома Белев пред ФАКТИ: Малко от така наречените олигарси не са правили заменки - 1
Снимка: ФАКТИ

''Темата свързана с околна среда, всъщност вече няма да е странична тема. Тя ще е водеща от тази година нататък. Ще бъде водеща, може би първа тема. Много е видимо, особено след т.нар. ''Зелен договор'', ''Зелена сделка'' на Европейския съюз, който ни е разглеждал съвсем тесничко във връзка с въглеродната неутралност, но там има много по-сериозни ангажименти на Европейската комисия, които са свързани примерно със спиране на замърсяването. Изцяло. На 100%. Спиране на загубата за биоразнообразие. Това са големи цели, които ще определят следващите 4-5 години, съвсем декларативно като години, за околната среда и борбата с климатичните изменения'', това заяви пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ общинският съветник в Столичния общински съвет Тома Белев от ''Демократична България''.

''Аз съм против това, че Нено Димов все още е в ареста, по простата причина, че той след като вече не е министър, няма какво повече да застраши. Няма смисъл да се показват мускули. Аз не съм му защитник, защото не му бяха изминали 100 дни, когато поискахме неговата оставка природозащитните организации, защото той определено бе антиекологичен министър. И този експеримент, с първия антиекологичен министър, се видя, че е неуспешен. Извън ареста той в момента нищо не може да извърши. Той ще си седи у дома. Даже и да е с мярка ''домашен арест'', пак е по-смислено, отколкото да го държат в момента в ареста. Това не е хуманно отношение към него'', коментира Белев.

Белев похвали настоящия министър на околната среда и водите Емил Димитров-Ревизоро за това, че той в свое медийно изявление застана зад подчинените си в контекста на показната акция в Басейнова дирекция - Пловдив.

Що се касае до заменките, Тома Белев заяви следното: ''Трябва да кажем, че това беше създадено по времето на правителството на Сакскобурготски и беше развито активно по времето на ''Тройната коалиция''. 2009 г. приключи. Един начин на ограбване на най-интересното. Дотогава беше приватизирано всичко, което можеше да се приватизира като държавни предприятия (търговски и промишлени), всичко в туризма се приватизира, голяма част от обществените услуги, имам предвид битовите услуги, бяха предадени на концесии и т.н. И останаха едни гори и защитени територии. Тези гори и защитени територии бяха последното нещо, което може да се прихване в този Преход - да стане от публично в частно.

Най-забележителният собственик, всъщност е абсолютно неизвестен. Ние дълго време спорим кой стои зад големия брой заменки и продажби, цялата афера ''Камчийски пясъци'', където са над 7000 декара, където са заменени и купени за под 9 лв. на кв.м. И размерът на държавната помощ там, по нашите оценки, които се базират само на сделки със съответните имоти, е над 700 млн. лева. Да подчертаем, че правителството установи за всички сделки помощ в размер на 80 млн. лева. Само в тази сделка са над 700 млн.

Съвсем малко сделки сме проверили, при тях помощта е над 1 млрд. Става въпрос за 3500 декара в Рила планина, това е Мальовица, Говедарци, Бели Искър - на г-н Христо Ковачки. Там помощта е около 300 млн.

На г-н Гриша Ганчев са около 900 декара само край Иракли и има още няколко хиляди декара по Северното Черноморие, където помощта само при Иракли е 120 млн. лева.

Красимир Гергов за 110 млн. лева помощ, който е към 400 декара в Каварна... и така са подредени. Малко от т.нар. олигарси, както обичат да казват, не са правили заменки''.

Целия разговор можете да изгледате във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Олимпийска надежда

    44 1 Отговор
    Ало Гешев, чуваме ли се!
  • 2 Кирчо

    38 13 Отговор
    Г-н Белев да разкрие своите далавери докато бе директор на парк Витоша и водещ активист на зелените. Гешев да го почва и него.
  • 3 Vor v zakone

    9 9 Отговор
    Komunistite sa brutalni... tolkova alchni urodi, kato tiah niama, no te imat i druga vina.. ne sami, che darjavata katastrofira dva pati pri tiahnoto uprvkenie, no pozvoliha na DPS, da grabi pochto tolkiva, kolkoto samite te

    Коментиран от #8

  • 4 Идиот

    13 15 Отговор
    Не мога да ги разбера, така наречените еколози. Никой от тях няма да Ви обясни, че при гниенето на дърветата се отделят по вече парникови емисии отколкото при горенето им.

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Balgarin

    5 8 Отговор
    Ekolog--milioner,a plus ,,oligarsite'.Za,,Zelena Evropa"ocakvam pone oshte 10 000 000(deset miliona) ot podkupi,a moge I zatvora za deset godini.

    Коментиран от #9

  • 7 За затвора

    18 0 Отговор
    Това са мишоците , мишките и мишлетата цяла армия крадци , как се оправя тази депутатска зган?
    Това са тези, които творят закончета денонощно без да мигнат.
  • 8 Брат ми

    10 0 Отговор

    До коментар #3 от "Vor v zakone":

    Пиши на Български бе!
  • 9 Брат ми

    9 0 Отговор

    До коментар #6 от "Balgarin":

    На Български език алоооо ,нали уж си Българин.
  • 10 Пръц

    14 8 Отговор
    А , ти др. Белев къде беше по време на заменките ?? Що нямаше протести , или и ти лапна некоя дюна , ДГД !!!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Гешо Иванов

    7 0 Отговор
    Някой ми задигна каскета и сега съм си поръчал нов, чакам го да пристигне, дотогава не се показвам публично
  • 13 Хаджи Хаджи Българин

    5 4 Отговор
    На мен, често казано , цялата история, ми прилича, рплуката на Пешо с тснковете! " По - добре е табковете да дойдат!30 години след това , идваткачулати с маски! А внучката на Пешо от каидин е в Америка! Надежда Михайлова, каза - дайте мдиите- журналистите, на " глутницАта!- Не може ли от там да започнем! ?,,,БългРия- рай! Се е сраснанала , с мафиотска СТРУКТУРА!!
  • 14 Хаджи Хаджи Българин

    3 4 Отговор
    Добре ме разбрах те! Нали?
  • 15 Госあ

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "хитлер":

    К'ви писти ,к'ви влекове бе ? Май само 5'те лева гледаш. Земи виж и камерите на чубанско
  • 16 бай Шиле

    11 5 Отговор
    Една т.н. ревизия на физически лица от НАП.На сем. Белеви.Тогава ще видите кой е този нагъл хитрец.
  • 17 ДАНС

    8 4 Отговор
    Белев,колко плати да те "изберат" за общински съветник?
  • 18 Български по хелзинкски комитет

    11 4 Отговор
    Този все някога ще се "наиграе".При добър късмет ще се измъкне от България като мокра връв.Като Мигленчето Кунева.
  • 19 случайно минаващ

    4 2 Отговор
    Да,това ще е класически случай.Но точно този няма да се измъкне.Много хора са му набрали.
  • 20 Банов

    4 0 Отговор
    Ало, Банов съм
  • 21 Лайнометка

    5 4 Отговор
    Тоя боклук кога ще го опандизят,да му пръскат диференциал а мангустите в Белене
  • 22 татарчев

    5 1 Отговор
    Ало
    Гешев моля ревизираи всички заменки на гори тези боклуци онищожиха българската гора.
  • 23 Garrincha

    8 0 Отговор
    Абе, тоя "фарисей", не беше ли съден навремето, че е дал обществена поръчка на фирмата на жена си за 1 милион, докато беше директор на Природен парк "Витоша" ?
  • 24 Гешев

    2 0 Отговор
    В Русия съм,в Русия съм!
  • 25 Ттт

    4 1 Отговор
    Тоя Белев е един изпечен мошеник умело прикрит като еколог.
  • 26 Учен

    3 1 Отговор
    Белев, защо не казваш, че олигарсите са от вашата партия?Зелените сте като дините.Отвън зелени, отвътре червени.
  • 27 Ужас

    5 0 Отговор
    Този ли пък точно ще ми говори за олигарси, точно този, който оглавява зелената мафия и се чуди откъде да вземе пари и за какво да организира протести. Точно този, който най-много плю Нено Димов и изговори какви ли не глупости против него, сега ще казва, че не бил против Нено Димов. На това му се казва висша форма на лицемерие. За пореден път се убеждавам, че този не знае какво говори. НЕ ЗНАЕ!!! И същият този е общински съветник в София, това е позор. ЗА пореден път ще кажа - на Тома Белев трябва да му бъдат забранени всякакви публични изяви, абсолютно всякакви.
  • 28 Staska

    4 0 Отговор
    Няма как да вярвам и на една четвърт от думите на Тома Белев. Точно той да говори за опазване на био и природоразнообразие с непрекъснатите си схеми, в които са въвлечени много пари. Смешно е и обаче да говори за олигарси, в положението, в което го познаваме.
    Сега пък и похвалил новия екоминистър, но въпросът е докога. Докогато е изгоден - това е.
  • 29 Wonder

    1 0 Отговор
    Тоя човек всеки ден се изявява и все някой му е крив. Май най-любимото му нещо е да сипе хули по адрес на този и онзи. Нека се вгледа малко в себе си, пък тогава да говори, че и той не е цвете за мирисане.
  • 30 Петър

    1 0 Отговор
    Този нито трябва да е общински съветник, нито нищо. Не знам как говори за заменки, като той сам е глава на зелената мафия.
  • 31 Мартин

    1 0 Отговор
    Не знам защо е необходимо да давате трибуна на меко казано компрометирани хора като Тома Белев! Но след като сте го извикали на интервю, защо не му задодохте и въпроси за неговия пряк шеф - олигарха Иво Прокопиев?!?
  • 32 Ива

    0 0 Отговор
    Ей го и тоя изнудвач Белев пак се обади…