24 Февруари, 2020 12:07 113 591 118

"Биволъ": СИК, бутик и къща в Барселона

  • биволъ-
  • разследване-
  • бойко борисов-
  • борислава йовчева-
  • илиян пенев-
  • йордан христов-
  • имоти

Нови интересни имена излязоха в схемата около Борислава Йовчева

ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

Жената до русенския сикаджия Илиян Пенев – Мацола (на водещата снимка вляво) и негов бизнес партньор са наследили бизнеса на фирмата Ema BGS S.L. с луксозния магазин на марката Ermanno Scervino в Барселона. Той е част от активи за 5 милиона евро, за които каталунската полиция и Антикорупционната прокуратура на Испания водят разследване за пране на пари, свързвано с премиера Бойко Борисов. След като каталунския вестник El Periodico публикува информация за разследването миналия петък, магазинът внезапно беше затворен и работници изнесоха стоката.

Каталунско разследване за необяснимо богатство
Известната италианска марка Ermanno Scervino е дала франчайз за магазина си в Барселона на фирмата Ema BGS S.L. която първоначално е на Георги Йовчев. Той е баща на манекенката Борислава Йовчева и на футболиста Станко Йовчев.

Твърди се, че между Бойко Борисов и Борислава Йовчева има сантиментална връзка. Тя е спомената за пръв път път в публикация на в. Марица от ноември 2013 г., в която снимка на Борисов и Станко Йовчев от футболен мач е илюстрирана със заглавието “Семейни войни – Бойко излиза срещу шурея си”. Същата снимка илюстрира и статията на El Periodico.

Година по-рано, на 26 юни 2012, Борисов споделя пред списание LОVЕ stylе: „Имa eднa гocпoжицa, кoятo ми e пo-близкa, милaтa, aкo я oбявя, щe я рaзкocтят. Кoгaтo приключa c държaвнaтa рaбoтa, щe ce oжeня и щe cи я прибeрa.”

През 2015 г. Биволъ публикува записите Яневагейт, в които съдия Янева твърди, че Борисов купил на своя приближена “къща в Барселона за милион и половина евро”. Янева не споменава името на ощастливеното момиче.

Връзката между къщата в Барселона и сестрата на Йовчев за пръв път е изнесена в анонимни видеоклипове, публикувани през лятото на 2018 г., които се позовават на документи от испанските регистри. От тях става ясно, че Йовчева живее в къща за 3 милиона евро, а баща ѝ има фирма с капитал 1,7 милиона евро. Фактите са сериозни и на тяхно основание ГД-БОЕЦ сезира испанската прокуратура през посолството на Испания в София. Няколко месеца по-късно, през март 2019 г., сдружението сезира и каталунската полиция MOSSOS d’Esquadra със същия сигнал. БОЕЦ внесе сигнал и в КПКОНПИ, а депутатката Елена Йончева подаде сигнал за същите твърдения в прокуратурата през май 2019 г.

Българската прокуратура и КПКОНПИ не проявиха никаква активност, за разлика от испанските разследващи. Те са работили внимателно по сигнала и са установили, че в него има достоверна информация за пране на пари – писа миналия петък каталунският вестник El Periodico. В заглавията на вестника е подчертано, че в разработката личи името на премиера Бойко Борисов. Твърди се, че полицията изследва неговите данъчни декларации, както и сантименталната му връзка с Борислава Йовчева. Тя има момиченце на 8 години, като не са открити данни за неговия баща. От каталунската полиция потвърдиха пред няколко български медии, че такова разследване се води активно, но отказаха подробна информация.

В същия ден пред журналисти в Брюксел Борисов отрече да има нещо общо с къщата, но не отговори на въпроса дали познава Йовчева, а въпрос дали е баща на момиченцето не му беше зададен. Премиерът приписа разследването на президента Радев и провидя зад него руска връзка.

Не милион и половина, а пет
От известните до момента факти се знае, че госпожица Йовчева внезапно забогатява през 2013 г. и се нанася в луксозна къща за 3 милиона евро в предградие на Барселона, известно с високия си стандарт. Имотът е купен от Александър Чаушев, силно доверено лице на шефа на Лукойл Валентин Златев. Последният е известен с близостта си с Борисов. Къщата е апортирана като капитал във фирмата Numin Invest S.L., в която Йовчева държи скромните 3000 евро, а останалите 2 900 000, на колкото е оценена къщата, са дял на Чаушев и съпругата му. Но самият Чаушев няма права на управител и никога не е живял там.

Година по-късно необяснимото богатство застига и бащата на Йовчева, който в предишния си живот е водопроводчик. Той придобива през 2014 г. фирмата Ema BGS S.L., в която апортира 1 милион евро собствен капитал, неизвестно откъде придобит. Още 753 000 евро идват от кипърската офшорка Palms Enterprises (Overseas). Тя е представлявана от Силвия Николова за операциите си в Испания, включително тя става и администратор на Ema BGS S.L. заедно с Георги Йовчев. В България представител на офшорката е нейният съпруг Йордан Христов.

Имената на Силвия Николова и Йордан Христов са цитирани от El Periodico като обект на интерес на каталунската полиция, заедно с още три неназовани лица. Според разследващите сумата, инвестирана в Ema BGS S.L., достига 2,3 милиона евро. Това е с половин милион евро повече от капитала на фирмата, който може да се установи от публичната информация в търговския регистър на Испания. Бившата манекенка Борислава Йовчева не фигурира като администратор на фирмата, но е упражнявала “функции на управление и контрол” в магазина – твърдят испанските разследващи.

В България Христов има бизнес връзки с особено приближения до Борисов шеф на тенис клуба в Банкя Иван Саздов, както се вижда от схемата. Саздов е бизнес съдружник с премиерския братовчед Ради – Радослав Иванов, който поема от Борисов охранителния бизнес на Ипон. Освен това Саздов е активист на ГЕРБ от самото начало на партията, основана от тогавашния кмет на София.

СИК и тъмното премиерско минало
Йордан Христов е дискретен бизнесмен и не е от известните “герои” на “бандитския преход”, но сред бизнес партньорствата му се откриват такива. През 1997 г. той става съдружник с русенеца Илиян Рачев Пенев, известен още с прякора си Мацола. Мацола е един от видните представители на групировката СИК в крайдунавския град.

Дейността на СИК, известна още като Интергруп, е обобщена красноречиво от американския посланик Джеймс Пардю в секретна грама озаглавена Българската организирана престъпност, публикувана за пръв път в цялост от Биволъ.

"Незаконните действия на Интергруп включват наркотици (главно хероин), финансови измами …, кражби на коли, трафик на крадени автомобили, контрабанда, изнудване, рекет и проституция."

В края на 2005 г. софийската централа на СИК/Интергруп празнува годишнина от създаването си със светско парти. Младият собственик на охранителната фирма “Ипон” Бойко Борисов се ангажира с асистиране на медиите, дошли да отразят годишнината, съобщава в. Капитал.

Отляво надясно: Венцислав Стефанов, съдружник в Интергруп, вицепрезидент на Славия и БфС, Румен Николов-Пашата, Бойко Борисов, шеф на фирма Ипон, Николай Златев, председател на управителния съвет и изпълнителен директор на ТСБанк
© Живко Ангелов [Капитал]

На публикуваната от изданието снимка Борисов е до двама от босовете на СИК – Румен Гоцов Николов – Пашата и Венцислав Стефанов. Друга снимка го показва в компанията на Красимир Николов – Маргина. Връзките на Борисов със сикаджии се проследяват и в общи фирмени начинания с Пашата от тези години.

“Оферирай”
В Русе представителите на СИК/Интергруп се групират в местната фирма “Интергруп Норд АД”, създадена на 15 април 1996 г. Тя се контролира от Илиян Рачев Пенев – Мацола, Александър Иванов Петров и Валентин Дочев Гецов – Вальо Бореца. Последният е известен като сребърен медалист от летните олимпийски игри в Барселона в категория до 68 кг. Вальо Бореца е считан за топлата връзка с един от големите босове на СИК – Младен Михалев – Маджо.

Мацола контролира и хазартната фирма с красноречивото име “Барса – Стоичков” – ООД, която държи местна бинго зала и също е създадена през 1996 г. Самият Христо Стоичков не се появява никъде в документите на фирмата от тези времена. Любовта на Илиян Рачев към каталунския клуб се материализира и в юридическото лице “Барса” АД, което също се занимава с хазарт и хазартни игри.

От тези години датира и общият бизнес на Илиян Пенев с Йордан Христов, който сега е разследван от каталунската полиция във връзка с аферата с пране на пари в Барселона. През юни 1997 г. те основават фирмата Спорт-Стар АД, която се занимава с производство на спортно облекло. Другите акционери са Иван Гарвалов (но не посланика), Жори Доцев и производителят на облекла “Руен”.

Сикаджиите контролират бизнеса с горива в Русе и многократно попадат на мушката на антимафиотите за контрабанда. Занимават се и с класически рекет на предприемачи. Криминалната хроника свързана с подвизите на биячите на Мацола е богата, но той все успява да се измъкне сух (виж тук).

Късметът му намира обяснения в една от знаковите разработки на НСБОП от тези години – “Котките”. Сред 16 тома СРС, открити в касата на бившия главен прокурор Никола Филчев, Илиян Пенев е записан да разговаря с прокурора от апелативна прокуратура Николай Ганчев за хода на текущи наказателни и граждански дела, които “засягали бандита” – пише в. Капитал. Мацола пита прокурора дали “онова” е скъпа работа.”Ганчев предлага на Мацола: “Оферирай!” Думата става нарицателна за корупцията в съдебната система. Ганчев дори е уволнен от ВСС, но върнат на работа от ВАС.

Бизнесът се разширява през 2007 г. с нов обект – ресторант “Баркено”, на площад “Каталуня” в Барселона. На бляскавото откриване Илиян Пенев (на заглавната снимката вляво) е заснет редом до Христо Стоичков и Лъчезар Танев. Агенция “Тенев”, ангажирана с пиар покритието, дава информация на ухо: “Съсобственици на шикарния кулинарен оазис са притежателите на познатата у нас верига „Хепи” Илиян Пенев и Орлин Попов в съдружие с футболните ни легенди Христо Стоичков и Лъчезар Танев.”

Не на ухо, а в официалните регистри, Ilyan Ratchev Penev присъства в поне 8 фирми с предмет на дейност ресторантьорство, а Христо Стоичков е администратор само на една фирма с друг предмет на дейност. Отворените регистри в Испания съдържат данни единствено за управителите на фирмите. В ход е проверка на Биволъ дали Мацола се явява формално и съдружник на Камата, каквато неофициална информация има.

Изводът от тези бизнес връзки е, че Йордан Христов, “инвеститорът” в необяснимо луксозния живот на манекенката, свързвана с Бойко Борисов, има поддръжката на местна българска бизнес мрежа, свързана с лица от българския ъндърграунд.

Тези данни разширяват и кръга на заподозрените лица, които каталунската полиция може да разследва в хода на установяване на истината за предполагаемото изпиране на над 5 млн. евро. Чрез Илиян Пенев – Мацола съвсем отчетливо се вижда и връзка със съмнителните авоари на СИК, с която е свързан и самият български “Ел Лидер” Бойко Борисов.

При това говорим за едно не толкова далечно минало. Достатъчно е испанците да изискат от България разработките на БОП в Русе при Ваньо Танов от 2004 г., когато той е гонел сикаджията Мацола като рекетьор и контрабандист, докато в същото време сеньор Пенев е инвестирал в ресторанти и барове в Барселона, афиширайки близостта си със Стоичков.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 304 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойко Боклука

    463 41 Отговор
    Гешев е радост! Най - вече за Пеевски, домус ага и мен, само да не пипа къщата ми в Барселона, там са любовницата и детето ми!

    Коментиран от #9, #26, #81, #99

  • 2 РАДЕЕВ

    54 305 Отговор
    БОКЛУК СИ

    Коментиран от #15

  • 3 Глупости

    80 409 Отговор
    Пак некви мисирки. Бойко е велик.
  • 4 ХА ХА

    96 435 Отговор
    ДА НЕ НИ ПРОБУТВАТ ПРЕТОПЛЕНИ МАНДЖИ,А ДА КАЖАТ КО СТАНА С РАЗСЛЕДВАНЕТО СРЕЩУ ФАТМАКА И ЛЮБОВНИЦАТА МУ.???

    Коментиран от #27

  • 5 Брат ми

    569 63 Отговор
    Дори 20% от тази статия да е вярна,то Боко трябва на секундата да подаде оставка.

    Коментиран от #12

  • 6 Монгола

    104 344 Отговор
    От Бивол няма ли да напишат нещо и за Хасковският пингвин и жена му простакесата.?

    Коментиран от #16

  • 7 Иван.

    414 43 Отговор
    Така се прави, като Боец. Те ни убиват ние си мълчим, само се оплакваме и чакаме някой да дайдо и да оправи жалкото ни съществуване....
  • 8 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    89 218 Отговор
    Ами за Импексовица нещо кога.????

    Коментиран от #17

  • 9 предвидлив

    196 18 Отговор

    До коментар #1 от "Бойко Боклука":

    Готов е за ЕВРОЗОНАТА !
  • 10 Антон

    319 36 Отговор
    Хахаха, сега някоя от мисирките да попита баце дали това е поредната хибридна измислица на руснаците. Милите герои от банкя, биват атакувани а те чисти като сълза.
  • 11 фце и мисирки чи ба

    393 27 Отговор
    Всичко е случайно снимката със ,,СИК,, затварянето на магазина в барцелона работещ на загуба с фирма на загуба, евтините апартаменти на Цветанов и Цачева ,подареното жилище на Влади Горанов то случайно.
  • 12 Byg

    72 385 Отговор

    До коментар #5 от "Брат ми":

    Мисля че няма и процент истина в тая помия. Където и каквото да прочета по тая боза , стигам до заключението че единственото което свързва Бойко Борисов с бозата е това че евентуално е имал връзка с манекенката 2013г. А това някой си е решил че е така по публикaция нa в. Мaрицa oт нoeмври 2013 г., в кoятo cнимкa нa Бoриcoв и Cтaнкo Йoвчeв oт футбoлeн мaч e илюcтрирaнa cъc зaглaвиeтo “Ceмeйни вoйни – Бoйкo излизa cрeщу шурeя cи”. Големми простотии , биволи , бойци и други които ги чака пандиза почват да изтрещяват , смешници

    Коментиран от #18, #37, #40, #43, #47, #50, #71

  • 13 гост

    60 249 Отговор
    С приказки: твърди се,както всички знаят,допуска се ,предполага се и т.н .журналя от Бивол ,далеч няма да стигнете.Ей заради идиотите ви ,вече никой не ви вярва ,даже и тези ,застанали на амбразурата да ви защитават.Ама как да си признаят че са 100% дебили."Пени се не пени ,ке се яде.

    Коментиран от #32

  • 14 ха така

    96 13 Отговор
    Издавайте се другари....
  • 15 Бойко мършата

    109 44 Отговор

    До коментар #2 от "РАДЕЕВ":

    Слава на Бойко тиквата

    Коментиран от #107

  • 16 Бивол

    48 95 Отговор

    До коментар #6 от "Монгола":

    И Бойко и Румен са комунисти боклуци шибалници са
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 171717

    39 97 Отговор

    До коментар #12 от "Byg":

    Във висшата математика има една "Теория на вероятностите"-вероятността на едно събитие ДА се случи или НЕ е 50:50...така,че може да е така,но може и да не е така.

    Коментиран от #42

  • 19 Смях

    327 20 Отговор
    Българите сме доказано прост народ. Не си харесваме учените, инженерите, лекарите... Най си харесваме айдуците. Разни Боковци, Маргини, Паши, Черепи и так далее. Няма да се оправим скоро. Да си го знаем.

    Коментиран от #22, #91

  • 20 Будала

    154 23 Отговор
    Разбрах! Стоичков е сикаджия!!!
  • 21 filo

    51 148 Отговор
    Мисирки, ако т.нар. разследване не доведе до нищо къде ще си заровите главите и как ще понесете отговорност.
  • 22 Да.

    131 12 Отговор

    До коментар #19 от "Смях":

    Добре си го казал. Ама при тоя заспал народ? Нищо добро не ни чака.
  • 23 Някой си

    175 30 Отговор
    Нагъл, по-нагъл, най-нагъл, Гешев, ББ!
  • 24 Коко

    178 24 Отговор
    Айде каскет гешуф давай да те видим държилите седалището поне отречи фактите и кажи това не е вярно ама там са работили испанските служби и на тях не може да се правиш на велик прокурор и отговори на Божков как си изкарал втората година в Симеоново и защо нямаш спечелено дело
  • 25 Критичен

    20 87 Отговор
    това са обществени тайни, нищо ново, важното е настоящето и бъдещето, а то нее свързано с комунистите .........
  • 26 Румен отпадъка

    35 121 Отговор

    До коментар #1 от "Бойко Боклука":

    Радев е женин за деси/ и има едно извън брачно дете а деси има две извън брачни деца/ и колко млади семеиства не са подписвали и имат деца това да не е извън брачни деца всеки може да живее на семеини начила а простака си е простак винаги нещо не е доволен

    Коментиран от #28

  • 27 Ххх

    177 26 Отговор

    До коментар #4 от "ХА ХА":

    Претоплени манджи ! Ама май нещо взеха да ви нагарчат, на такива като тебе ? Друго си е някоя по - приятна дъвка, като за Румен и Десислава Радеви. Само че около къщата в Барселона се спрягат 5000000 евра. От къде са ? От премиерската заплата на Тиквата ли, която сигурно е 7000 - 8000 лева. А за Радев какво още очакваш да ти кажат ? Дали е ощетил държавата ли ? И с колко е ощетил държавата, като си е назначил любовницата си за п-ар ?

    Коментиран от #117

  • 28 Коко

    162 16 Отговор

    До коментар #26 от "Румен отпадъка":

    Абе колега как да сме доволни ний простаците като Бойко с 8000 хиляди лева си купи къща в Барселона апък ний с по 1000 лева не можем по едно бунгало на морето да купим тя много интересна работа иначе за децата си прав не важно дали е твое или доведено детето чистота и радост и трябва да се гледа с любов
  • 29 Гринго

    182 18 Отговор
    Напишете и кажете нещо и за Цветелинчето Борислава.
    И там има много интересни неща.
    Какви са ги вършили с Банкянския.
  • 30 Руснак

    114 25 Отговор
    Както винаги то е и ясно от историята пак
    ние руснаците трябва да дойдем и да ви
    оправим .Ваше чорбаджии са ви направили
    крепостни селяни.
  • 31 Мисирка Присмехулка

    123 13 Отговор
    Както каза една другарка по телевизията, не помня името й, една от много му подмазвачки: Премиерът отрече да има такива работи! Т.е. - край, точка, забравете!
  • 32 WebTribune

    156 13 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    Ето,затова прокуратурата в Каталуния води разследване,да разплете как тези пет милиона евро са се озовали в сметката на момичето. Къде е вината на каталунската прокуратура? Има сигнал...започват проверка...виждат,че наистина са влезли пет милиона евро в сметката й и започват разплитането-тръгват по пътя на парите. Където изкачат много имена ,включително и името на българския премиер. Сега вие какво предлагате? Да обвиняваме каталунската прокуратура ,че си върши работата ли? Или да обвиняваме онези,които са сигнализирали ,което пък говори,че не са излъгали предивд това,че испанските разследващи са преценили ,че сигнала си струва да се провери,заради петте милиона влезли в Испания? Българсакта прокуратура нали постоянно ви говори,че се отзовава на всеки сигнал. Е? Каталунската да не го прави ли? Като приключи с разследването,ще оповести има ли виновни или не.Кой е внесъл петте миилона в сметката на момичето ,чисти ли са или не , и т.н.
  • 33 Диамантената ръка

    45 53 Отговор
    От цялата работа става ясно, че сега най-много да подгонят Стоичков. А той много ще се ядоса и ще има "мамата"... А хасковския пингвин като му свърши мандата...
  • 34 Ива

    116 19 Отговор
    Боко уникално прост, народа уникално прост, 3 милиона напуснаха, е...
  • 35 Джоро

    109 13 Отговор
    До Ива
    Нали Винету сам го каза преди една година.
    ВИЕ СТЕ ПРОСТИ И АЗ СЪМ ПРОСТ.ЗАТОВА СЕ РАЗБИРАМЕ.
  • 36 Гастарбайтер

    68 19 Отговор
    Винету има вкус.Бориславчето си го бива.
    А ние го мислихме Б.Б.за прост.Беше завъртял главата и на Мелани Тръмп.
    Явно наш Боко си пада Плейбойче.
  • 37 6338

    28 2 Отговор

    До коментар #12 от "Byg":

    Определено няма с какво да стигнеш.....
  • 38 Лудак

    81 5 Отговор
    Рано или късно всичко излиза на яве стига някой да поразриви
  • 39 АзАзАз

    25 96 Отговор
    Дотук не сте дали никаква информация за Бойко и някаква връзка с вашата история. Толкова сте безпомощни и слаби, колкото и зли и платени лекета.

    Коментиран от #72

  • 40 hi hi hi

    110 14 Отговор

    До коментар #12 от "Byg":

    Жалко,че каталунската прокуратура не мисли като теб;)))) и търси милионите евро как са се озовали в сметката на мацката.А ти продължавай да мислиш....важното е,че прокуратурата в Каталуния не мисли, а действа..
  • 41 ПЕНКО

    17 81 Отговор
    " БИ ВОЛЪ" -НЕ ОЗНАЧАВА ЛИ ДВА СКОПЕНИ БИКА ??? ДОРИ И СЛЯТО " БИВОЛ " СИ Е САМО ЕДНО МЛЕКОДАЙНО-ДАВАЩО МАЛКО МЛЯКО -В СРАВНЕНИЕ С КРАВИТЕ !?!? НО БИЛВОЛСКИТО МЛЯКО Е КАТО ТОВА МЕЖДУ КОЗЬОТО С КРИВЕТО -ПО ОБЕМ !? НО АФРИКАНСКИЯТ БИВОЛ Е СТРАШНО И СМЪРТОНОСНО ЖИВОТНО - НАПЪЛНО ОТКАЧЕНО !!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #57

  • 42 минаващ

    35 8 Отговор

    До коментар #18 от "171717":

    А каква е вероятността аз да стана президент на ФАЩ, математико?
  • 43 минаващ

    51 5 Отговор

    До коментар #12 от "Byg":

    Мисленето е сложен процес и не е за всеки.

    Коментиран от #96

  • 44 така така

    116 16 Отговор
    ГешеФФФ, да отива в Барселона и да арестува веднага каталунската прокуратура ,защо си позволява да води разследване за нашия министър председател и нашата мис долни гащи.След което да се разпореди бутика да бъде отворен отново веднага.
  • 45 Брах ви лайката гербаджийска

    81 13 Отговор
    Наскоро омахме волен златния пръст, ако ме натисне правителството пада, сега имаюе манекенката със златната уста, ако проговори правителството пада
  • 46 от филия с мас до светът в краката

    91 11 Отговор
    Барселона ли?Да видите кво става с американските имоти ще ви настръхнат перчемите.
  • 47 ха ха ха ха

    124 9 Отговор

    До коментар #12 от "Byg":

    Човече,ти не разбра ли ,че каталунските разследващи изобщо не ги интересува това,с кой е имала връзка менекенката и от кой е детето й.Тях ги интересува милионите евро влезли в сметката на манекенката.Те търсят произхода на парите. И по веригата се натъкват на много лица ,едно от които е на българския премиер. Затова и потвърдиха,че водят разследаване за пране на пари ,където фигурира и името на ББ ,а не разследване за любовния живот на манекенката и бащинство на детето й. Затвориха бутика й не заради любовния й живот.
    Толкова ли е сложно да го проумеете,че пишете само простотии???
  • 48 Я па я

    12 47 Отговор
    Нямам желание да прочета този пасквил.
  • 49 Повишена активност на тролове

    49 9 Отговор
    Значи са напълнили гащите с кафявоооо.
  • 50 Ти си каун

    16 3 Отговор

    До коментар #12 от "Byg":

    И не ти приляга,да се мъчиш да мислиш.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Баце

    27 3 Отговор
    Я покажете къщата на Вени у Обора. Мерси.
  • 53 Хасан4о

    43 7 Отговор
    Кръвна проба за бащинство и всичко е ясно.
  • 54 Стоян колев

    13 6 Отговор
    Тоя гей ли е
  • 55 567

    75 14 Отговор
    Б.Б ТИ СРАМ И СЪВЕСТ ИМАШ ЛИ БЕ ТОРБЕШ !!!!!!!
    ЩО НЕ СИ ЗАВРЕШ МУТРАТА В ДЕБЕЛИЯ ГЪЗ -ДА ЗАРАДВАШ ЦЯЛ НАРОД ДА ОТДЪХНЕ МАЛО И ГОЛЛЯМО-ПРОКЛЕТ ДА СИ......
  • 56 Garrincha

    26 13 Отговор
    Снимката може да е от '95, но не и от 2005 година !
  • 57 ЛИЗА МИШПЕКА

    20 36 Отговор

    До коментар #41 от "ПЕНКО":

    Пожелавам ти успех с млеконадоя от бивол.Дано ти хареса млякото.

    Коментиран от #74

  • 58 По Бг

    69 7 Отговор
    Една от причините да се разделят Боко и банкерката е манекенката.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Зайко Байко многознайко

    49 13 Отговор
    Баницата у нас е разпределена и начело на софрата е Тиквоций Едно а в сянка Цвъко КаунЬя с частния асансьор, дресираният кутрак който винаги си слага очилца за да изглежда интелигентен, пазвантина на Мето Илиенски, който и така не опази ги охранява физически а Гешефта и Цацаров от Цацаратурата правово. Въобще както се казва технологически затворен цикъл!
  • 61 Онзи с каруцата

    19 44 Отговор
    Рушняшкият зет Наско Чобанов бая се е напънал, че да снесе толкоз голямо и ароматно л***** ! На всички е ясно , че от тази глупост няма да излезе новина, само се хабят мушмороците...

    Коментиран от #75

  • 62 Хайде сега

    24 35 Отговор
    Ще повярвам на всичко. НО ДАЙТЕ ДА ВИДИМ ДОКУМЕНТИ, А НЕ ОБЩИ ПРИКАЗКИ ЗА НЕЧИИ МИЛИОНИ. КЪДЕ СА ДОКУМЕНТИТЕ?????

    Коментиран от #70

  • 63 вуйчо Ваньо

    23 43 Отговор
    Незнам ама това с манекенката не ми се вярва. Тя е млада иска си клецане. Боко колко пъти в месеца да ходи? Един два пъти и ще започне да бие на очи. Второ защо ако си има любовница и дете не ги е обявил публично? Това със сигурност ще му вдигне рейтинга хората обичат семейни политици. Трето дори да е така както казват нито къщата е на негово име, нито са го снимали на калъп с манекенката, никой не може да докаже че е давал и пари.
    Само си чешеме езиците.
  • 64 Балък

    37 11 Отговор
    Бах м..та. И шо да плащам данъци?
  • 65 Разум

    41 18 Отговор
    Става ли ви ясно защо правда в България няма?
    Ами то като се управлява от мафиоти каква правда може да има?

    Нови лидери ни трябват. Чувал съм за Костадин Костадинов добри неща от партия "Възраждане". Той е човек, който милее за България.
    Борисов и ГЕРБ милеят за власт.

    Коментиран от #104

  • 66 Анонимен

    20 8 Отговор
    Трайков и той в кюпа.... Леле,,, леле тая била представител на туризма да докарва испански туристи у нас.... Когато Трайков беше едновременно и на туризма... Всеки месец са и превеждал и пари.... То за туй ли имаше наплив на туристи от Испания, 😀
    И накрая Трайков излезе невинен а то кво
    стана леле малееей ... И той замесен...
  • 67 Биволъ

    25 8 Отговор
    Чета и не вярвам на очите си! Гешев трябва да Ви назначи на работа при него и той да щрака с пръсти, даже няма нужда да обикаля бабичките по селата и да описва по кубик събрани съчки за да отчита дейност!
  • 68 Нашият Човек

    36 9 Отговор
    Еми Бат Бойко, поувлече се и надцени възможностите си! Простовато момче си, а у властта е сладко, ама си намери майстора! Има и по много по умни от тебе! Така че не заблуждавай гражданите на България и се дръж смирено и възпитано, а не като простак какъвто си бил в същност!
  • 69 Дедо

    42 10 Отговор
    Е те сега Каскетът се насади на пачи яйца! Ако разследва както трябва - Тиквата гори, гори и той. Ако пак я кара през пръсти, а испанската прокуратура намери виновни (и с доказателства) - пак гори поради некадърност!
    И най-вероятно затова от пет дни е минал в нелегалност и по темата - ни мъц, ни пръц!
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Споко!

    10 2 Отговор

    До коментар #57 от "ЛИЗА МИШПЕКА":

    Ако не ме хареса,да опита от моето.
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Мари

    20 7 Отговор
    Ужас , голяма верига!!!
  • 77 До педалите червени от,,Боец,,

    12 48 Отговор
    Абсолютни ,гадни,долни педали ,червени гъзолизци на Радев,Нинова,Цв.Василев и др.комунистическа сволъч.Боклуци сте и такива ще си останете.На Бойко ще му пръднете на оная работа.Пък и защо да не си купи къща,само вие ли ще си купувате червени кърлежи миризливи.Умирайте от яд,гнусни фъшкии
  • 78 До военната рампа,склададжийска червена,

    7 22 Отговор

    До коментар #75 от "Бивш Главен Склададжия,Военна рампа- БДЖ":

    Ей гомньо,червен скрий се във военната си рампа-БДЖ и там си умри
  • 79 Затова ли пратиха

    29 3 Отговор
    Господин Тераса баш в Барселона
    Да наглежда къщата?
  • 80 9293

    6 17 Отговор
    ЛАСТИЦИ ЛАСТИЦИ ЛАСТИЦИ......
  • 81 po-znaesht

    17 6 Отговор

    До коментар #1 от "Бойко Боклука":

    А бе,най-лесно е /и осъществимо!!!/ да се направи генетичен тест на детето на Йовчева!!Веднага ще се разбере чие е-на Б.Борисов или не...Тогава щи се изясни бащата,който субсидира със сигурност любовницата си и своето дете!!НЕЗАБАВНА ПРОВЕРКА!!!
  • 82 Иван

    21 10 Отговор
    Баце започва да става пасив и нищо чудно господарите да го сменят и да го хвърлят на тълпата. И оня с каскета ще води разследването :)
  • 83 Нако от Монако

    12 8 Отговор
    Майк-о-о-о-о! Кучик-о-о-о-о! Идвай си от Брюкхел, конвой за сливенския те чака.
  • 84 Бай Ганьо

    14 2 Отговор
    Ние имаме „щастието” да живеем в странав която всички политици са много богати не от заплати и шеф министър най-богат от цяла европа,нашия гони Тръмп,Ердоган и Путин.
    Най коромпираната и крадлива държава,където да бутнеш огромнс кражба,ама да не забравят всички вземат 2/1м в гробището
  • 85 Джордж

    3 8 Отговор
    Сега, ами ако Бойко Борисов е гей?
    Какво ще се случи с държавицата ни? Къде отива цялото обвинение? Някой виждал ли е да гушка жена около него, освен Херо Мустафа? Ами ако зад цялата мъжественост стои една ранима душа и кой управлява днес? На тези и други въпроси получете отговор във филма на разследващата журналистка Лора Караянчева ,, Искам да съм различен, като другите'' по Канал 1 в неделя от 17:30.
  • 86 Как

    7 13 Отговор
    е времето в Москва? Попита главния прокурор издателя на Биволъ.

    Коментиран от #88

  • 87 Михаил Иванов

    13 6 Отговор
    Бойко Борисов , Красимир Маринов и Младен Михалев разграбват България!! До кога ? Трябва съд и прокуратура да се самосезират и да действат. Аз ще дам показания
  • 88 Сесил

    8 5 Отговор

    До коментар #86 от "Как":

    Ако бех му дала га бех на 13 ,сега аз щях да съм в Барцилона!!!

    Коментиран от #100

  • 89 Ами сега?

    8 6 Отговор
    Ами ако излезе истина всичко?
    Както цигарената фабрика в Крайморие?
  • 90 Незнаещ

    9 7 Отговор
    Ами ако детето на Йовчева се окаже с баща, който е близък до премиера, например Котарака и който изведнъж вземе да го припознае... Не знам, Не знам
  • 91 синя барета

    7 4 Отговор

    До коментар #19 от "Смях":

    ''и так далеее ''ще казваш като си отидеш при тате путюн , в България говорим и пишем на български!
  • 92 Шаран БГ

    9 6 Отговор
    И каква стана тя ? Най- грозния комунист от Правец за 33 години върховна власт остана с едно протрито одяло и чифт кърпени чорапи... Всички други крадили и крадат като пред свършека на света......Когато убийците на Ст.Стамболов / правия земледелец/ отишли в дома му, намерили "огромно количество" банкноти.При погребението на така обичания генерал Хр.Ник. Луков от немското разузнаване идва "хабер", че на негово име в най-голямата тогава холандска банка има сметка за 75 млн гулдена. Комисионни при превъоръжаванета на бълг. войска. Само за 3-4 години, доката е бил министър на войската. И сега искате бати Бойко да е дал всичката пара без остатък за някакви си самолети- Все някога от Уолстрийт ще кажат, колко кайнета му е сметката там. Той, завалията, с ръце до лакти в меда и искате да не си оближе даже кутрето..........
  • 93 Шаран БГ

    4 3 Отговор
    Стефан СТАМБОЛИЙСКИ ........ ПО ДОЛУ , НЕ Стамболов !!!

    Коментиран от #95

  • 94 айай

    19 5 Отговор
    И се чудихме,що купихме набързо самолетите и ги платихме,без да сме ги виждали.Имало защо.Зор.
  • 95 Гого

    2 3 Отговор

    До коментар #93 от "Шаран БГ":

    Пак си в грешка - Александър (НЕ Стефан) Стамболийски, водач на БЗНС, убит юни 1923г.
  • 96 прав си

    1 1 Отговор

    До коментар #43 от "минаващ":

    вярно, не ти се отдава.
  • 97 Лея

    3 9 Отговор
    Леле, леле, какви"страшни"разследващи журналисти сме имали, живата съвест на нацията :)То тук вече работата е ясна-щом испанската и българската прокуратура са се заели да разплетат възела, няма какво още да го дъвчем тоя локум-скоро ще лъсне истината!Ами я по добре сега тези биволици да вземат и да поровят из нечистотиите на Корнелия-баш бос на БКП и на мазен Румчо,с неговите грозни ,семкаджийски афери за облагодетелстване и скатаване на документи от прокуратурата след това!!Да ги видим колко са "големи"журналисти биволите!

    Коментиран от #112

  • 98 ЕХА

    2 4 Отговор
    А за Барселона всичко е лъжа и българската прокуратура ще приложи всички усилия за да го докаже..
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 666666

    3 1 Отговор
    Изпуснал белото, прошка дайте, нали искате българчета иване и Андреевски. Преди години е бил не дебел, от стрес, от вас и страхх е наддал килца
  • 102 Дядото

    6 0 Отговор
    Живее ли ви се в България...А !?!? СПАСЯВАЙТЕ ВАС И ДЕЦАТА СИ....В ТАЯ ИЗКЛЕЦАНА ДЪРЖАВА ВСИЧКО Е ГРАБЕЖ И СХЕМИ...!!!!!: :)
  • 103 Чокъ

    5 0 Отговор
    Всички са от едно котило, в Бг.в една частна бакалия са зярата рода,вие искате властта сама себе си да гони...
  • 104 Лея

    6 6 Отговор

    До коментар #65 от "Разум":

    Абе какъв Костадин,бе,какво "Възраждане"ти луд ли си,я марш да си пиеш хапчето, защо го забрави днес!Я всички Възражданета , Биволи и Бойци да се скривате в дупките, откъдето сте изпълзяли, плъхове нещастни!
  • 105 Антон Тодоров- шайкаджията на документи

    3 3 Отговор
    Бойко Борисов е най-добрият в Барселона!
  • 106 шайка

    3 0 Отговор
    Що имало народен съд.
  • 107 Радев фатмака

    1 3 Отговор

    До коментар #15 от "Бойко мършата":

    Кауна пак се присмя на борисов и го прати в гърция да си затваря бутиците сега ще има работа из цяла европа заради тези магазини
  • 108 Реалист

    4 4 Отговор
    Не съм фен нито на Борисов,нито на Радев. Направих си труда да прочета цялата статия. Използван е много стар похват,познат от учебниците по партийна агитация (тези, които са били комсомолци ще се сетят) . В началото се казва "предполагаемата" , "която най-вероятно е " и в края на статията вече твърдо е " интимната приятелка" . Стар номер за дезинформация и въвеждане в заблуда. Е да , ама няма нито един запис как Борисов назначава когото и да било свой роднина или близък... А за кой има такъв запис? 😁
  • 109 Отец Стрелец

    1 1 Отговор
    Да ми дадът манекенката да правим анални приключения...
  • 110 Баи хуи

    2 1 Отговор
    Споко Ердоганчо пуща Скакалците
  • 111 Консерватор

    2 0 Отговор
    Още преди 500 години Мартин Лутер е казал, че лъжата е като снежна топка: колкото по-дълго я търкаляш, толкова по-голяма става. С риск да прозвуча патетично, ще добавя това: само „слънцето на истината" може да стопи „комунистическата топка от лъжи
  • 112 Коментатор

    3 1 Отговор

    До коментар #97 от "Лея":

    Червенушковците,като си помислят ,че може и да падне давността по сделките от масовата и касовата приватизация ,ги втриса до херпес и шеметни 40 градуса , а кръвното им налягане, бележи небивали стойности.Спокойно другари,няма Народен съд да ви разстрелва ,както правехте вие не толкова отдавна.
    Просто ще трябва да върнете ограбеното.
  • 113 аз съм Веска

    0 1 Отговор
    ТОЗИ ЛИ ДОЛНОПРОБЕН ЛЪЖЕЦ , КАЗВА КОЯ И КОГА ЩЕ ПРИБЕРЕ .ПРАВИ ТОВА ИЗЯВЛЕНИЕ , ЗА ДА МОЖЕ ВСИЧКИ БАЯТИ КИФЛИ ПРЕЗ КОИТО Е МИНАЛ , ДА СЕ СЪИЗЖИВЯВАТ В ИЗМИСЛЕНАТА МУ ХИПОТЕЗА .СВЕЩЕННАТА КРАВА ГО МАРКИРА КАТО СОБСТВЕНО ГОВЕДО И ПОСЛЕ.... НЯМА КАК ДРУГА ДА ГО ПРИПОЗНАЕ КАТО НЕЙНА СОБСТВЕНОСТ .Е ТОВА Е ИСТИНАТА ЗА ВЕЛИКИЯТ "ПРИБИРАЩ "- СЕГА ... НЕКА СИ ДРЪНКА ..
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Хаджиментов

    2 0 Отговор
    От статията се вижда, че връзката на ББ със СИК е една снимка с разни сикаджии. Какватто всъщност има и Стоичков и още стотици, дори хиляди.
    Много солидни доказателства!Малко ми прилича на онази приказка за сестрата: "Нека кажат, че сестра ти к..., пък ти ходи и обяснявай после, че нямаш сестра..."
  • 117 Ново

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Ххх":

    Не знам дали четеш или пишеш глупости къде пише къщата е на борисов пише « твърди се»и аз твърдя че самолета на божков е на радев но трябва да се докаже /и защо радев не купи къща на любовницата извън българия а я назначи до него /един нормален човек да каже ако има пари къде ще си прати любовницата
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.