Last news in Fakti

17 Февруари, 2020 20:59 27 745 49

Ето колко милиона са актовете за хазартните фирми на Божков

  • актове-
  • хазартни фирми-
  • васил божков

От ДКХ уточняват, че днес, 17 февруари, са съставени актове на "Национална лотария" АД, "Евробет" ООД, "Еврофутбол" ООД и "Ню Геймс" АД

Ето колко милиона са актовете за хазартните фирми на Божков - 1

Държавната комисия по хазарта (ДКХ) е съставила няколко акта за административни нарушения на хазартните фирми, които са свързвани с бизнесмена Васил Божков. Актовете са за 700 милиона лева неплатени такси към държавата. Това твърди Българската национална телевизия. От обществената медия се позовават на отговорите на комисията на техни въпроси.

От ДКХ уточняват, че днес, 17 февруари, са съставени актове на "Национална лотария" АД, "Евробет" ООД, "Еврофутбол" ООД и "Ню Геймс" АД. Актовете са за нарушение на разпоредбата на чл. 30, ал. 6 от Закона за хазарта, във връзка с ал. 3 от съшия член.

Той гласи, че "организаторите на хазартни игри подават за всеки месец в Комисията до 15-о число на следващия месец декларация по образец, утвърден от министъра на финансите, за разликата между стойността на получените залози и изплатените печалби, а за игри, за които се събират такси и комисиони за участие - декларация за стойността на получените такси и комисиони".

В ал. 3 се уточнява, че "за поддържане на лиценз за организиране на хазартни игри се събира държавна такса в размер на 15 на сто върху стойността на направените залози за всяка игра, а за хазартни игри, за които се събират такси и комисиони за участие - в размер на 20 на сто върху стойността на получените такси и комисиони".

От комисията по хазарта допълват пред БНТ, че санкциите се определят с наказателно постановление, което се издава от председателя на ДКХ.

"На организатор на хазартна дейност, който не посочи или посочи неверни данни или обстоятелства в декларацията по чл. 30, ал. 6 и 7, водещи до определяне на таксата в по-малък размер, се налага имуществена санкция в размер на неначислената такса, но не по-малко от 5000 лв.", пише още в съобщението на ДКХ до БНТ, но не се уточнява колко точно са несъбраните такси.

Малко преди информацията за актовете да бъде разпространена от обществената медия Министерството на правосъдието изпрати до българското посолство в Обединените арабски емирства (ОАЕ) искането на главния прокурор Иван Гешев за екстрадицията на Васил Божков. Препратени към посолството там са и приложените към него документи, преведени на арабски език.

Вчера български медии съобщиха, че Божков, който по информация на българската страна, е в ареста в ОАЕ от края на януари, е бил пуснат. Външното министерство поясни, че няма такава информация и е поискало от местните власти да я потвърдят или отрекат. Според информация на БНТ на Божков е забранено да напуска ОАЕ и му е отнет задграничният паспорт.

Дали бизнесменът с интереси в хазарта Васил Божков ще бъде предаден на българските власти е по-скоро въпрос на дипломатически отношения, отколкото на юридически, тъй като България няма правно сътрудничество с Обединените арабски емирства, обясни министър Кирилов на 5 февруари.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 23 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АТИЛА

    80 27 Отговор
    11 февруари главния прокурор Иван Гешев-" Васил Божков е в ареста на ОАЕ.Слуховете че не е в арест определям като хибридната война която се води срещу прокуратурата"...16 февруари говорителя на главна прокуратура Сийка Милева -" прокуратурата е изненадана че Васил Божков е бил в арест в ОАЕ"....Това не е прокуратура а пародия и карикатура!!! Толкова цинично и нагло никой не се е подигравал с народа на България! Гешев преди дни арогантно се изхвърли че е недосегаем! Иван Стоименов Гешев- имаш 1 седмица да си подадеш оставката и да бъдеш изправен пред съда за престъпления към народа на РБ!!! В противен случай ще бъдеш арестуван и изправен пред народен съд с председател на съдебния състав Васил Крумов Божков!!! Нали помниш какво скандираха хилядите протестиращи преди няколко дни - ГЕШЕВ Е ПОЗОР- ОСТАВКА И ЗАТВОР !!! ВРЕМЕТО ТИ ИЗТИЧА!!!
  • 2 Бошков

    36 13 Отговор
    Яжте ми х. я! ХА ХА ХА!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Последния софиянец

    53 8 Отговор

    До коментар #3 от "Другия с коня":

    Щом оцеля толкова години явно не е прост. Разни дето се мислеха за много умни гушнаха букета.
  • 5 Оп сааа

    112 3 Отговор
    Всеки месец е давано отчет в МФ,а тия чак сега се усетили.Егати и министерството егати и МИНИСТЪРА.

    Коментиран от #17

  • 6 Някой си

    109 8 Отговор
    Не харесвам Божков, но това е пълна порнография!
    Къде беше до сега “държавата”?
  • 7 Попа

    28 2 Отговор
    А, катафалката кога?
  • 8 Рошко

    44 5 Отговор
    Мн ми е интересно, защо никой не пише за парите кеш, и в банкови сметки, на божката, или гешака тиквата зурлата и доганчо не дават се пише
  • 9 Независим

    49 2 Отговор
    А бе интересно как сега изведнъж излязоха всички кирливи ризи на държавата

    Коментиран от #18

  • 10 Колумбия

    25 6 Отговор
    На тоя доноснок от ДС черепа,Данчо катъра като му отварят един десен ,го паркира на една пейка ,до св.неделя,и Васил си глътна езика,Рижия го спаси тогава,като веднага му бръкна в устата.Рижия и до днес бачка с него
  • 11 Шопо

    46 22 Отговор
    Черепът е бил брилянтен математик! Тия изтърсаци на активни борци не на неговото ниво ! Ще ги смаже с документи! Подсигурил се е с компромати за всеки един от властта ! Затова е тая шумотевица! Има съд и в Страсбург!Там ще ги размаже ! Вчера най-добрия професор траколог Иван Маразов щеше да се разплаче от начина по който пренасят артефактите на Божков!

    Коментиран от #13, #14, #37

  • 12 Тъпанар

    54 4 Отговор
    Популизъм, оставиха ги да си разигрграват коня, докато имаха изгода, в един момент, станаха добрите, Всичките сте мутри, начело с доган свинан и тиквоча. Кого си мислите, че ще заблудите с фалшивите си акции и премахването на бушони?
  • 13 7777

    37 12 Отговор

    До коментар #11 от "Шопо":

    Математик е колкото ти си космонавт,чичо му е Ген Семерджиев,и затова го назначиха за олигарх

    Коментиран от #38

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Kyp1954

    39 10 Отговор

    До коментар #3 от "Другия с коня":

    Васил Божков не е бил един обикновен чейнчаджия от Магура, който стои на пистата, обменя валута или прави санджета. Не си на ясно с тези неща. Само ще напомня, че след като отвори чейндж бюрото в ЦУМ, завъртя парите и от там тръгна. Но то не е само това. Чувал ли си за сладкарница Колумбия, залозите и т.н. Васил Божков е еталон за мозък. Всички останали стоят под него.
  • 16 Трифонов

    33 19 Отговор
    Българите... никога няма да спрете да ме изненадвате. Сега изведнъж, защитавате Божков. Понеже корумпираните правителства, съставени от мишките, през последните 30 години, го оставили да си прави каквото си иска, дайте да продължим да го оставяме да си прави каквото си иска завинаги. Що за безумна логика е това?! "Чейнчаджията от Магурата ебал майката на всички - професори, преподаватели и т.н." Ебал е майката не на тях конкретно, а на всички нас, защото ощетявайки бюджета, от нас е крал. А го е правил чрез извършване на множество, най-различни престъпления. Днес, защитниците му - парадоксално, но същия този ощетен народ - настояват, че Гешев... не играел точно по правилата. Един такъв въпрос имам: Представете си партия шах. Вие играете по правилата на играта, а врагът мести фигурите както си иска. Кой, според вас, гении, ще печели всеки път? Вие или врагът? Щом той мести както си иска, трябва и вие да започнете да ги местите по същия начин. Някой ще възрази, че така му се изпуска краят. Вярно е. Така са се раждали диктатурите откакто Свят светува. Но в диктатурата има ред. Крайно време е да реши тоя народ какво иска - ред или свобода. Защото престъпността е неизбежен спътник на демокрацията. Тя не може да се ликвидира, а само да се държи в приемливи граници. Но това се случва само в общества с относително високо средно ниво на общокултурност и грамотност, за които свободата е ценност и никой не смее да я сравнява със салама. Българското не е сред тях. Зат

    Коментиран от #23, #26

  • 17 Бай Шиле

    24 4 Отговор

    До коментар #5 от "Оп сааа":

    Това е типична МУТРЕНСКА акция,в стил от 90+ години насам! Само, че артистите заеха различни театрални роли! А това се нарича мафия, облечена във власт! 20 години държавата била " проспала" контрола върху хазартните игри! Разграбиха активите и задълженията към КЪН, и то, от същите артисти в театъра!
  • 18 Рошко

    20 5 Отговор

    До коментар #9 от "Независим":

    Кьовеши, идат избори, кръстника доган не дава кокала, тиквата и зурлата да си знаят мястото, капиш,
  • 19 шопен

    22 3 Отговор
    Само не знам дали няма случайно давностни срокове за тези административни нарушени и дали случайно те не са изтекли? За сега имало арести, а присъдите вероятно ще дойта след 10 години, защото няма нищо внесено в съда? Сега се събират доказателства???, точно за това тези, които ще ги търсим ги пускаме да заминат н/ам къдеси, за да почнем да ги ровим за „доказателства“. Лошо Гешев, много лошо, небрежно се работи, даже подозрително небрежно.
  • 20 аве интелекте,

    17 9 Отговор

    До коментар #3 от "Другия с коня":

    Ако той е прост ти за да го твърдиш баце трее си завършил накуп Харвард, Оксфорт и Йейл?? "Васил Божков е роден през 1956 г. във Велинград, България. Завършва Националната математическа гимназия – София. Магистър по математика и икономика в Софийския университет „Св.Климент Охридски”, УНСС – София и Университета в Буенос Айрес."
  • 21 коле

    10 2 Отговор
    И да ги знам, аз милионер няма да стана!
    Така че, моля не ме занимавайте с глупости - кажете нещо как да земем повече пари!
  • 22 Behemoth

    21 8 Отговор
    Българските помияри ривът за мутрите си и им се възхищават....е няма такава паплач....

    Коментиран от #25

  • 23 Прееван седераст

    12 1 Отговор

    До коментар #16 от "Трифонов":

    Ама господине нали за това врещяхме по площадите преди 30 години .....СДС...СДС...Демокрация.....демокрааааацияяя....
  • 24 Случайно ли е..

    12 7 Отговор
    .. че за последните 1-2 години няколко олигарха ги погна прокуратурата но интересното не е че тя се размърда наай после а факта че всички са близки до БСП .... Няма ли корумпирани близки до герб ??? Или до другите партии
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 123

    4 1 Отговор
    Ми ся ще си приберат всичко що е оставил тука
  • 28 Слави

    21 42 Отговор
    Който е със Слави и с новата му партия да пише плюс

    Коментиран от #29, #30

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 стига вече

    17 4 Отговор

    До коментар #28 от "Слави":

    От трън на глог. Толкова ли България остана без стойностни хора, без кадърни специалисти. Дано българите не се лашнат пак в такава посока. Човек от народа - шоумен. Поредния спасител на бял кон.
    Първо да каже с кой би се коалирал.
  • 31 Слави

    20 44 Отговор
    Слави е доблестен човек, Слави има пари, Слави е живял и в бедност и в лукс, Слави е видял много... естествено, че ще помогне! Той си има вече всичко, трябва му само признание, трябва му само история!
    Който му вярва, да сложи плюсче!
  • 32 123

    8 16 Отговор
    Той Божков плащаше на протестиращите в центъра на София, които не искаха Гешев за главен :) Нещата в тоя живот, никога не са случайно. Ако някой не го искат - значи ще е дупе яко на бая хора ако стане шефа. А в Бългрия главния прокурор, има повече правомощия от почти всекиго. Защото другите големи управляват, а той гони престъпници - от там идват пълномощията му. Нещо като главнокомандващ е
  • 33 Обикновен човек

    18 24 Отговор
    Давай Божков. Смело разкарай тия лъжци. Вече голкова се оплетоха в лъжите и обвиненията. Скоро ще кажат, че ядеш малки деца. Мислят, ме ние обикновения човек сме прости и тъпи. Харесваме теб. Васил Божков
  • 34 Нок

    18 3 Отговор
    Босът на "Ефбет" Цветомир Найденов на 14 февруари заяви: 700 млн. лв. данъци за Божков??? Тоя да не бачка в Държавната комисия по хазарта??? Или е солташак на Гешев???
  • 35 Смъртната присъда

    8 1 Отговор
    Вече ти е издадена . доган да се оглежда от днес
  • 36 Интересно...

    17 3 Отговор
    ПрЕкАратурата отначало тръгна с 210 милиона, после станаха 290, после 370, та 510, та 590, сега - 700 милиона!? Както са я подкарали, до Великден ще станат десетина милиарда!
    А къде, апропо, е дремало Министерството на финансите през тези години? И Каскетът не знае ли, че да финансови престъпления давността е 10 години, та рови по времето на динозаврите?
    Мъкааааа...

    Коментиран от #43

  • 37 Сеянин

    9 5 Отговор

    До коментар #11 от "Шопо":

    Този Божков, взе да ми става симпатичен! 20 години, никой ни ял, ни помирисал! От както Хеерувима,- негово превъзхудитлество Херо, дойде в България, се променя, и мисленето на медийте! Искам си врстник - вестник " Работническо дело! Там се пишеше, поне за един айдук!
  • 38 Генезиса

    13 0 Отговор

    До коментар #13 от "7777":

    И да припомним на стадото , че ген. Семерджиев беше отговорен за "унищожаването" , и прочистването на досиетата, в архивите на държавна сигурност. И един път ген. Семедрджиев притиснат до стената обяви, че тези хартиени папки с документи , преди да бъдат унищожени , са надлежно преснимани , на микрофилми . И никой после не зададе въпроса - къде са сега тези микрофилми , и кой ги държи . Дали и любимият племенник , няма нещо общо с тях, и едни откраднати от държавата милиарди , послужили като първоначален капитал , за забогатяване.
  • 39 SAAB

    9 1 Отговор
    Даа........а иначе топлофикация за НЕ платени 120лв е напълно възможно да си осигури изпълнителна заповед от " НЕ зависимият" съд ! :) Вероятно 10% от тая сума 700 000 000 е затваряла очи , уши .........и главанако е знаел !
  • 40 тото

    10 0 Отговор
    съд за министъра
  • 41 анонимин

    12 3 Отговор
    Господа управляващи,за нищо не ставате-подайте си оставките.Заради вашето безхаберие Перник остана без вода.Божков е намерил вратичка в закона и се е възползвал,а вие сте спали,но сте си получавали заплатите.

    Коментиран от #46

  • 42 Иван

    9 1 Отговор
    Толкова години никой нищо не каза че е крал че е бил изнасилвал че е бил убиец господи колко сме ниско паднали. Лотария има от години но май няма министри правителство няма контрол . Някой от парламента се оляха като го наричат убиец крадец изнасилват и други. Много сме изостанали в Европа политици и министри който лъжат крадат цивилизовано си подават оставки но тук не. Затова сме последни в Европа.
  • 43 ПЕРНИШКИО

    6 1 Отговор

    До коментар #36 от "Интересно...":

    Гешев сега изпира кирливите ризи на Цацаров -турата , щото е дремал 7 години , нали знаеш поговорката , лани баба пръдна сега и замирисало , а Цацко си е седял на ушите и слушкал и ето сега как се качва реитинг , ама къде дремахте преди Гешев да стане прокурор , а .
  • 44 .😁👌😎

    8 1 Отговор
    Не искам да защитавам Божков, но държавата 5 години й било плащано неправилно и тръгнаха направо да отнемат бизнес. Освен това, то звучи много гръмко - 700 млн лв глоби, но дали ще бъдат платени? В. Божков да не е правил тези нарушения на финансовото и данъчното законодателство в лично качество? Правили са го неговите фирми, които са капиталови дружества с определен капитал и активи, които общо няма да имат и милион лева. По закон капиталовите дружества са отговорни до размера на своя капитал, което означава, че държавата ще си вземе примерно активите за 1 милион и за другите ще хване Божков за шлифера. А колекцията и автомобилите на Божков ще трябва да се докаже, че са добити по престъпен начин иначе ще бъдат върнати. Следователно, твърде е възможно България дори да бъде осъдена за цялата галимация и показани акции на Гешев.
  • 45 Аз кво съм виновен?

    1 1 Отговор
    Кви се вие изроди че да спирате сайтове да отнемате билети да променяте закони преди всичко друго което е просто- казвате че дължи 500милиона някой даде ли му възможност да си ги плати?Закона по който държавата е загубила да не е Бошков да го е приел?Вие изроди сте се налапали и сте го приели а сега друг ви е виновен.До кога някой друг ще ви е виновен ?Аз кво съм виновен че да си загубя парите от национална лотария хазарта е личен избор на всеки вие ли ще ми диктувате къде да си давам парите да не ми ги давате вие?
  • 46 Били

    2 0 Отговор

    До коментар #41 от "анонимин":

    А дали не си е платил Божков за вратичката? И сега, благодарение на това, че са се разритали с Найденов...започват проверките.
    Е досега не са ли му правили проверки?
  • 47 Черепа

    1 0 Отговор
    Много съм готин у Дубай. С принцовете се шегуваме на панорамата колко да им дам за да не си купувам адвокати...
  • 48 БигБрадър

    1 0 Отговор
    Кой е Левски за Управниците преди екзекуцията?
    ____________за съгражданите му _____________?
    Дали в Божков не се е вселил духа на Левски ?
  • 49 ГЕШЕВ

    0 0 Отговор
    ГЕШЕВ АИДЕ ДА ТЕ ВИДИМ КАКВО ЩЕ НАПРАВИШ С КМЕТА НА СТАМБОЛЙСКИ ИЛИ ГЕРБЕРСКИ ХОРА НЕ СЕ ЗАКАЧАТ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове