15 Декември, 2019 20:51 119 926 23

Нумизмати дават луди пари за тези монети от 2 евро

  • 2 евро-
  • монети-
  • редки монети-
  • нумизмати-
  • колекционери

Цената на някои от тях достига 2000 евро

Нумизмати дават луди пари за тези монети от 2 евро - 1
Снимки: shutterstock

Можете ли да си представите, че за една, на пръв поглед, обикновена монета от 2 евро, някои колекционери биха ви дали цяло състояние, само и само да я приберат в колекцията си.

За много нумизмати вашите дребни монети представляват истинско съкровище. Колекционери от цял свят мечтаят да се докопат до някоя от тях и са готови да платят щедро за нея.
Така например някои от монетите от 2 евро, които са в обръщение биха могли да ви донесат цяло състояние, пише испанският вестник El País.

Те са от специални издания и серии и все още са в обръщение.

Ето и държавите, в които се срещат:

Сан Марино, 2004: въпреки че държавата не е в Европейския съюз, тя е в еврозоната. През 2004 г. Сан Марино пусна в обращение около 110 000 монети по две евро в чест на Бартоломео Боргеси, италиански историк, експерт по нумизматика.

Финландия, 2004: пусна в обращение половин милион монети от по две евро в чест на десетте нови страни членки, които се присъединиха към Европейския съюз.

Ватикана, 2005 г .: Ватикана пусна в обращение 100 000 монети от по две евро в чест на Деня на младежта, който се проведе в Кьолн.

Белгия, 2006 г .: намирането на една от тези монети е още по-лесно, защото са издадени 6 милиона копия. На нея е гравиран паметника на Антоний белгийски.

Словения, 2007: по случай 50-годишнината от подписването на Римския договор, страната пусна в обращение около 40 000 юбилейни монети по две евро.

Монако, 2007: една от най-търсените монети от колекционерите. Юбилейната монета от две евро беше лансирана в чест на Грейс Кали, американска актриса и съпруга на принц Рение от Монако.

Германия, 2008 г .: германската монета от две евро е една от най-интересните за колекционерите в този списък, защото на нея по грешка е гравирана старата карта на ЕС, без да бъдат включени новите членове.

Испания, 2009 г .: по повод годишнината от създаването на Еврозоната Испания пусна в обращение 100 000 специална емисия монети от два евро. Интересното при тази монета е, че липсва една от звездите на ЕС.

Малта, 2011 г .: по повод първите свободни избори в страната през 1849 г., през 2011 г. бяха пуснати в обращение повече от 400 000 юбилейни монети от по две евро.

Монако, 2015: в чест на 800-годишнината от построяването на първия замък в страната, бяха пуснати в обращение някои монети, които са с по-високо качество от останалите.

Нумизмати дават луди пари за тези монети от 2 евро


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 160 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЦЕЦО АПАРТАМЕНТА

    79 13 Отговор
    Ами аз,съм пълен с такива къде ги изкупуват да ги продам?

    Коментиран от #20, #22, #23

  • 2 Лудетина

    33 4 Отговор
    Само на килограм ги купуват

    Коментиран от #14

  • 3 Калитко

    33 23 Отговор
    Имам снимки на Волен. Как се задоволява с негри. Някой иска ли да купи. На жена му вече продадох.
  • 4 Фейсбук

    11 3 Отговор
    Е да нумизматите да им се радват...!
  • 5 богаташчето

    13 14 Отговор
    2 к евро са състояние ? Вие там добре ли сте ? Аз със 2 к евро си зареждам хеликоптера.
  • 6 И е Грейс Кели

    7 7 Отговор
    Кали е нашенка или египтянка!
  • 7 Бай Шиле

    8 2 Отговор
    Aвие всичките до сега сте идиоти- освидетелствани! Айде
  • 8 Това е парата

    14 3 Отговор
    Германия - Трети Райх 5 райхсмарки, 1936
  • 9 ЛУД ГИДИЯ

    13 4 Отговор
    НУМИЗМАТИТЕ В БЪЛГАРИЯ СА УНИЩОЖЕНИ ОТ РЕПРЕСИВНИЯ ДЪРЖАВЕН АПАРАТ ОТДАВНА.СЛЕД БЕЗБРОЙ ПОКАЗНИ НАКЪЗАТЕЛНИ АКЦИИ ПРИ КОЙТО ОТАРАШИХА ДОМОВЕТЕ ИМ И ДАЖЕ САКСИАТЕ ОБЪРНАХА ДА ТЪРСЯТ ВЪТРЕ АНТИКИ СЕГА НЕ ИМ ОСТАВА НИЩО ДРУГО ОСВЕН ДА КОЛЕКЦИОНИРАТ БОКЛУЦИ КАТО КИБРИТЕНИ КУТИИ.МЕЖДУВРЕМЕНО СЛУЧАЙНО РАЗБИРА СЕ СЕ ОГРАБИХА ВСИЧКИ ГОЛЕМИ И МАЛКИ МУЗЕЙ ДАЖЕ НАЦИОНАЛНИЯ АРХЕЛОГИЧЕСКИ А БТВ НАПРАВИ ФИЛМ ЗА ТЕЗИ ОБИРИ В 2 ЧАСТИ И КАКВО ВСИЧКО СЕ ПРИКРИ.
    В СВОБОДНИТЕ ДЪРЖАВИ ИМА ЗАКОНИ АУКЦИАНИ И ТЪРГОВЕ И ВСИЧКО Е НАСВЕТЛО И ЗА ВСИЧКИ ЗДЕЛКИ В ДЪРЖАВАТА ВЛИЗАТ СЕРИОЗНИ СУМИ ЧРЕЗ ДАНЪЦИ КАКТО ОТ ПРОСТИТУЦИЯТА И ЛЕКАТА МАРИХУАНА КОЯТО ВЕЧЕ И ИТАЛИЯ ЛЕГАЛИЗИРА ТАКА ЧЕ СКОРО МНОГО БЪЛГАРИ ЩЕ ЗАМИНАТ ДА ЖИВЕЯТ В ИТАЛИЯ.
  • 10 Иван Ставрев

    8 2 Отговор
    А бе аз евро нямам но ..................имам стари български лева. Не знам дали струват нещо ? Имам по 1лев от 1910г , по 50 ст от 1917г , 2лв от 1916г има и някакви стотинки по 10 и 20 ст.

    Коментиран от #15

  • 11 Луд Гидия2

    13 1 Отговор
    Държавата на Мафията много от законите платени и приети за да лобират интересите на богатите включително и закона за култуното наследство действащ закон с приключил срок за регистрация без аналог в света !!!Ако имаш някаква стара монета не можеш да я регистрираш за да я притежаваш с това и правото си да разполагаш с нея както намериш за добре а я губиш в полза на държавата (по закона вече ти си престъпник че я имаш) или продаваш на богатите колекционери чрез прекупвачи работещи за тях или за себе си . Целта му не е да опази а да изземе всичко ценно от обикновения колекционер с всякакви средства .Закон платен от олигарсите всичко ценно да идва при тях на смешни пари докога ще имаме закон който да прави от обикновения колекционер престъпник питам господа депутатите?И защо монетите включително и гръцки и римски са разрешени за търговия почти в цяла Европа но не и у нас .И защо позволявате да се нарушава закона за частната собственост и разрешавате полицайте да правят пиар акции и да имитират работа като ограбват хората в комбина със съд прокуратура и музей защо и докога???
  • 12 Bat Sande

    5 0 Отговор
    Така първо КАЛИ не е нито българка нито египтянка. Това е едно от индуските божества. После ...нумизматите в БГ не са изтребени - просто са в нелегалност поради създадената обстановка. Тъпо ни е законодателството, но то това само да беше....
  • 13 Ушев долен бандит на пастет

    4 0 Отговор
    Вие да видите англичаните по морето какви луди пари дават за старите ни банкноти от 90-те. Неслучайно на всеки 2 метра в Слънчев бряг има чейндж бюро, заредено със старите емисии. Но защо пък полицията и данъчните да си отварят очите за такива, нали им се плаща в началото на сезона...
  • 14 Илия

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Лудетина":

    Здр те можели някакеи контакти със изкупуването на тези монети моля ако знаете се сваржвте със мен на имейл моля ви [email protected]
  • 15 Г.Николов

    1 4 Отговор

    До коментар #10 от "Иван Ставрев":

    Продаваш ли ги? 0884817562
  • 16 Владимир. Велков

    0 3 Отговор
    Всякакви Евро монети имам. Ако някои има интерес може да е по тръси на тел. +4915129054044
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Емин

    1 0 Отговор
    И аз имам монети 2€ дето има географска карта на Европа отпред,
  • 20 Ако разбереш къде ги изкупуват, сподели

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "ЦЕЦО АПАРТАМЕНТА":

    Ако разбереш къде ги изкупуват, сподели
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.