Last news in Fakti

22 Ноември, 2019 18:30 2 366 1

Бърни: Хамилтън да се отказва, Льоклер ще го бие

  • люис хамилтън-
  • шарл льоклер-
  • формула 1-
  • мерцедес-
  • ферари

Според Екълстън Мерцедес може да се оттегли от спорта

Бърни: Хамилтън да се отказва, Льоклер ще го бие - 1
Снимка: БГНЕС

Бърни Екълстън посъветва Люис Хамилтън да напусне Формула 1 в края на сезон 2020, вместо да ходи във Ферари, защото там Шарл Льоклер ще го победи, пише sportal. Шесткратният световен шампион има договор до края на следващия сезон и не е ясно дали ще преговаря за нов. Люис мени мнението си по този въпрос според настроението, а понякога е заявявал, че плановете му ще зависят и от това дали също Тото Волф ще продължи да бъде шеф на тима.

Ако Хамилтън смени отбора, то пред него има само една логична възможност: мечтата на всеки пилот от Ф1 – Ферари. Само че бившият собственик на спорта Бърни Екълстън не смята това за добра идея. На първо място, Бърни подозира, че Мерцедес може и да се оттеглят в края на следващата година:

"Имаше промени в ръководството, а новите хора не са толкова ентусиазирани за Ф1, колкото бяха предишните. Те може би си мислят: "Спечелили сме седем титли" – а те ще го направят дотогава - "така че за какво да стоим повече?"

"Ако бях на мястото на Люис, щях да спечеля още една титла и да се оттегля. Ако Шарл Льоклер остане във Ферари, залагам си парите на него, че ще победи Люис. Той не е непременно по-добър, но ще е добре вписан в отбора".

"Ферари е странно място за работа. Люис не говори италиански. Те може да го смачкат или пък да се влюбят в него, но не смятам, че той ще може да върши толкова добра работа за себе си или за отбора, колкото в Мерцедес".

Макс Верстапен също ще приключи своя договор в края на 2020, така че със сигурност ще бъде в полезрението на Ферари. "На тяхно място, ако трябва да избирам между Люис и Макс, ще взема Макс и то по същата причина, поради която харесват Шарл. С Фетел или Хамилтън те получават най-много още 2-3 години, докато ако заложат на младите, получават 10 години. Не съм сигурен дали Макс не е най-добрият във момента – като слагам в това число и Люис".


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Plovdiv

    6 3 Отговор
    мечтата на всеки пилот от Ф1 – Ферари.... По-голяма тъпотия не можахте ли да измислите?!