22 Ноември, 2019 08:39 13 023 31

Защо няма оцелели: 3 трупа след катастрофа в Силистра

  • катастрофа-
  • силистра-
  • кат-
  • мвр

До 12 ноември в Силистренска област са станали 96 тежки катастрофи с 13 загинали

Защо няма оцелели: 3 трупа след катастрофа в Силистра - 1
Снимка: БГНЕС

Водачите на двата автомобила са били с дългогодишен опит. Участниците в инцидента са били с поставени колани, но ударът е бил много тежък. Това съобщи в сутрешния блок на БНТ комисар Димо Василев.

Предстои да излязат резултатите от алкохолните проби на двамата шофьори, уточни той.

Трима души загинаха вчера при челен сблъсък на две леки коли на пътя Русе-Силистра, в района на Сребърна. Сигналът за катастрофата е получен вчера в 12:43 ч. На място са загинали двама души, а друг тежко ранен е починал по-късно.

До 12 ноември в Силистренска област са станали 96 тежки катастрофи с 13 загинали. С жертвите след вчерашния сблъсък броят им вече е 16.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ачо

    90 3 Отговор
    Много сме отворени ганьовците като се качим на кола. Газ, пилажи, изпреварвания по завоите и за съжаление така става.
  • 2 ДОЧЕВ

    104 0 Отговор
    По-добре да закъснееш,отколкото въобще да не пристигнеш........
  • 3 Миризлив пор

    76 1 Отговор
    Челен удар а най-важното е "водачите са били с колани" - Евала бре КАТ, знам че само за това се заяждате НО проблема е причината а не следствието!!! Ако не се започне борба със причините няма как да се оправи статистиката със загиналите.
  • 4 Малчу от Факултету

    10 4 Отговор
    То пък язе си карам нурмално гуменката нища да се трепем пу пътю чи аку нидай божке умра ша утърва Бат Бойчу от една помущ по малку. Сига каръм малката гуменка оти от големата блокира едната конска сила та го разглобихме и разфасовахме и напълнихме в чревца та сига съхнат на суджуци .
  • 5 гост

    43 13 Отговор
    Аз се учих от моят баща и научих, че където има права се натиска и се кара със 140км/ч, това означава и много изпреварвания, понеже застигаш други хора. След няколко сериозни ситуации трябваше сам да се превъзпитам, да, баща ми не е бил в инцидент досега, но примерът на възръстните е много важен за подрастващите. Един ми се хвалеше как дъщеря му била възхитена от него понеже хем карал, хем пушел, хем говорил по телефона. Затова има толкова проблеми, защото малцина осъзнават какъв пример дават и все още се лежи на комунистическото мислене за общата отговорност и че някой ти е длъжен. Това е разликата межу Ганчо и западняка.

    Коментиран от #13

  • 6 Табаков

    15 3 Отговор
    Защо няма оцелели? Аз откъде да знам. Що за въпрос?

    Коментиран от #9

  • 7 гост

    52 1 Отговор
    Ако от КАТ задават въпроса защо при челен удар на две стари коли, със сумарна скорост от поне 150км/ч няма оцелели, то да си хвърлят униформите и да ходят на село на поляната. Нови коли с краш зони, еърбеци отвсякъде и системи за сигурност вероятно няма да опазят хората живи, а тези се питат защо едно Венто не било обеляло. Ами запитайте се защо например една 25г. кола без прагове и калници, която се огъва само от повдигането на крик, минава безпроблемно ГТП. Това питате ли се?
  • 8 Schmidt

    39 0 Отговор
    При челен сблъсък и скорост от 90км/ч коланите помагат само трупа да изглежда по-добре...
  • 9 El Torro

    16 0 Отговор

    До коментар #6 от "Табаков":

    Някой в предишни постове беше написал " естествен подбор", преди да се случат тези тежки катастрофи. Та като наблюдавам тенденциите, този коментиращ ще излезе прав. За жалост на пострадалите. Каквото има да става то ще стане. Колкото и да са ни зле пътищата, ако шофираш внимателно няма да има ПТП-та с летаргичен край, ламарините се правят.
  • 10 Грозната Истина

    17 24 Отговор
    2 са основните причини за катастрофите с фатален край : 1 во Мега остарелия автомобилен парк ... това в защото да си купиш кола в България ( Участвам в един международен автомобилен клуб и сме правили проучване ) е НАЙ евтино от цялата планета Земя ... Таксите в БГ са минимални .. практиката на Земята е да са високи .. Така всеки със еена заплата от 1000 лв може да си купи кола вдигаща към 200 км/ч и обикновенно в кофти състояние и хората ГО правят .. после с тия стари и не добре подържани коли правят белите ... 2 рото нещо Пътната инфраструктура е много зле !! да кажем че практиката в по нормалните държави е .. да няма на междуградски път как да навлезеш в насрещното ... разчита се на магистрали и високоскоростни пътища ..тогава дори да има двулентови пътища там няма трафик .. При нас големи пътни артерии в страната са всъщност скапани осеяни с дупки , стари , без банкети маркировки , адекватна сигнализация и тн ... така че Когато караш Кола за 1000 лв с 3 лв Годишен данък вдигаща 200 .. без дори изискване на Зимни гуми през зимата ... въпреки фактна че синтетиката в лятната гума не прави необходимото сцепление под 3 градуса ... и караш тая кола на тоя скапан път .. еми какво да стане ... Шофиорските умения са вече друг фактор ама да ви кажа в БГ като цяло хората карат доста добре .. Бил съм на места в света Шофиора ми не беше чувал че някъде за да караш ти трябва Шофьорска книжка 🤦🏻‍♂️

    Коментиран от #23

  • 11 Турчин

    1 9 Отговор
    Тежкари са .затова.у бг.фукара и тежкари. Пътет е кенеф.кенефтя.
  • 12 пътуващ

    34 1 Отговор
    Минавал съм по този път. И от двете страни на пътя е обрасло с високи треви и храсти. Клоните на дъветата излизат на пътя. На много места няма никаква видимост. Мантинела не се вижда защото е останала в храсти. И това не е само в Силистренско. Така е в по пътищата в цялата страна. Фирмите ,които трябва да поддържат пътната мрежа защо не носят отговорност? Как се харчат парите, които им се отпускат както за зимно така и лятно поддържане? Ето това са причините за повечето катастрофи. За егото на шофьора да не говорим! Хубав ден и безаварийно...
  • 13 ала бала

    19 3 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Ти да не си на рали бе, глупак. Пътят не е конструиран за 140 км/ч. Завоите са с малък радиус и краят на пътя е поддал. Точно вие със 140 правите челните удари.

    Коментиран от #17

  • 14 ТРОПЧО

    18 0 Отговор
    ДА ВИ КАЖА ЛИ ЩО???? ЩОТО СА НЕКАДЪРНИ ШОФЬОРИ И ПЪТИЩАТА СА СМОТАНИ ТОВА Е РЕЗУЛТАТА БОНУС МАЛУС ЛАИНАРУС НЯМА ДА ПОМОГНЕ КАТО УМРЕ ВОДАЧА КОЛАТА Е ТОТАЛ И НЯМА ОТ КОГО ДА ЗЕМЕТЕ ПАРЕ ШМАТКИ ОПРАВЕТЕ ПЪТИЩАТА УЧЕТЕ ХОРАТА ДА КАРАТ И НЕЩАТА ЩЕ СЕ СЛУЧАТ САМО С ДРАНЕ НЯМА ДА СТАНЕ1000 ЛВ КУРСОВЕ И НИЩО САМО СИ ЗЕМАТ ПАРИТЕ И НА ПЪТЯ САМОУБИИЦИ ПОЧВАТ ДА СЕ УЧАТ ОТНАЧАЛО ЕЛЕМЕНТАРНИ НЕЩА НЕ ЗНАЯТ САМО С ДИГАНЕ НА ЦЕНИ НЕ СТАВА
  • 15 дрт прч

    24 0 Отговор
    ЖАЛКО, ЧЕ ПЪТНАТА ПОЛИЦИЯ СЕ ИНТЕРЕСУВА САМО И ЕДИНСТВЕНО ОТ ЕЛЕКТРОННИ ФИШОВЕ ЗА СКОРОСТ НА НЕОПАСНИ МЕСТА С ТЪПИ И НЕНУЖНИ ОГРАНИЧЕНИЯ, А НЕ СЛЕДИ ЗА СЪСТОЯНИЕТО НА ПЪТИЩАТА. НА МЯСТОТО НА ПТП-ТО СЕ ДВИЖАТ МНОГО ТРАКТОРИ КОИТО ЦАПАТ И КАЛЯТ ПЪТЯ БЕЗНАКАЗАНО. ТОВА Е РАБОТА НА ПЪТНИЯ КОНТРОЛ ДА ГИ УСТАНОВЯВА И НАКАЗВА, А И ДА ГИ ПРИНУЖДАВА ДА ПОЧИСТЯТ ПЪТЯ КОЙТО ЗАМЪРСЯВАТ
  • 16 GG1989

    6 4 Отговор
    Смених кола 1994 с кола 2010 и разликата е от земята до небето:

    - пластмасови брони
    - еърбеци навсякъде
    - раздувки по калници и по брони

    Да не продължавам, то затова властта купува джипове и лимузини на макс, а не Ферарита и Ламбота за всекидневно, тъй като при удар с 2 тона лукс оцеляваш и при 100+ в голям % от случайте, а при удар с Ламбо си АУТ!
  • 17 Tny

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "ала бала":

    Чети Ганчо, чети...
  • 18 тото

    8 2 Отговор
    глобявайте за гуми, светлини .... тъпанари корумпирани......
  • 19 само питаме без отговор

    12 1 Отговор
    Защо няма поицай по улици, площади, кръстовища, задръстени мостове, защо не се намесват превантивно, защо само дебна от кюшета, крият се, спотайват се, а плачат за заплати. ?????
  • 20 Пак фаровете виновни😂😂😂

    4 3 Отговор
    Не пуснали фара денем и са утрепали😂😂😂😂😂
  • 21 Умрели са щот

    3 3 Отговор
    Не са присъствали на неделната молитва😂😂😂😂😂😂
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Проблема не е в колата

    12 1 Отговор

    До коментар #10 от "Грозната Истина":

    Не го ли разбра?проблема не е и в скороста а това че шофера не е трябвало да баде шофер щот не всеки може да стане стругар физик и очен лекар и затова не всеки трябва да шофира и шоф курсове трябва да не са достъпни за всеки
  • 24 Ачо

    17 1 Отговор
    Мда, на Ганьо все някой му е виновен - пътищата, колите, комунизма, ... Все едно някой друг натиска газта и пъне ръняка по дупките и изпреварва по завоите като ненормален на принципа - абе ти знаеш ли кой съм аз...
  • 25 Умрели са щот не са карали кразове😂😂

    3 1 Отговор
    Верно харчи много върви бавно ама стигаш жив😂😂😂😂
  • 26 Бегето територията гробище😂😂

    0 1 Отговор
    Секи ден измират кои от блока се метнал кои под влака сои у дървото с бараката😂😂😂
  • 27 Мустафа

    11 1 Отговор
    БОНУС ФАЛУСА Е ЖЕСТОКО НЕЩО, НЕСТИГА, ЧВ ИМА ГЛОБИ ПО ЗАКОНА ЗА ДВИЖЕНИЕ ПО ПЪТИЩАТА, НО ЩЕ НИ ГЛОБЯВАТ ОЩЕ ВЕДНЪЖ ПРЕЗ ЗАСТРАХОВКАТА, МНОГО АЛЧНИ СА ТЕЗИ ЧАСТНИ ФИРМИ ЗАСТРАХОВАТЕЛИ
  • 28 Мустафа

    4 1 Отговор
    БОНУС ФАЛУСА Е ЖЕСТОКО НЕЩО, НЕСТИГА, ЧВ ИМА ГЛОБИ ПО ЗАКОНА ЗА ДВИЖЕНИЕ ПО ПЪТИЩАТА, НО ЩЕ НИ ГЛОБЯВАТ ОЩЕ ВЕДНЪЖ ПРЕЗ ЗАСТРАХОВКАТА, МНОГО АЛЧНИ СА ТЕЗИ ЧАСТНИ ФИРМИ ЗАСТРАХОВАТЕЛИ
  • 29 Побързайте че да си идвам

    4 0 Отговор
    Изтепаа се бе изтепаа се.Кой ще храни Боко накрая няма да има смисъл да купува гласовете на българите щото се изтепааа.След някоя година като се доизтепате ще се върнемв младите па може да станв нвщо от тази тоалетна.
  • 30 nnnnn

    2 0 Отговор
    Няма пътища като хората,и хората нямат пари за по-нов модел кола с по-модерни и сигурни системи които да предпазят пътниците,нали и заради това вдигнаха данъците
  • 31 Прави сте

    4 0 Отговор
    за пътищата. Един вчера до мен мина на червено, но сигурно щото пътят не беше много хубав, при хубав път сигурно немаше да мине.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове