Last news in Fakti

20 Ноември, 2019 11:39 1 884 3

БФС отне мечти на две поколения

  • бфс-
  • разследване

5,5 млн. лв. е отпуснала държавата на Българския футболен съюз за развитие на детско-юношеския футбол между 2015 г. и 2018 г.

БФС отне мечти на две поколения - 1
Снимка: БГНЕС

Разследването на bTV, което бе излъчено снощи, показва една меко казано изключителна некомпетентност, не искам да го наричам с други думи.

Това каза журналистът от bTV Новините Петър Нанев по повод излъченото вчера разследване за това как БФС харчи милиони от държавата за детски спорт.

От репортажа става ясно, че 5,5 млн. лв. е отпуснала държавата на Българския футболен съюз за развитие на детско-юношеския футбол между 2015 г. и 2018 г. За три години министерството отпуска на БФС малко над 1 милион лева за футболни екипи. От БФС обаче не могат да покажат екипировката.

„Аз лично съм провел доста разговори с треньори на детски клубове, които казват, че под никаква форма екипировка не са получавали. Тук-таме някоя топка се даде – около конгреси на БФС”, коментира Нанев.

Според журналиста от bTV мечтите на две поколения българи се оказаха излъгани.

„Много е жалко, защото става въпрос за излъганите мечти на две поколения. Моето, защото хората, които управляват днешния футбол, са героите на нашето детство, а другото поколение е, това което видяхме в репортажа как играят футбол”, уточни Петър Нанев.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боко Тъпото

    17 0 Отговор
    Перукан-алкохолика е прост като магаре, а Данчо плешивия е нагъл крадец, какво очакваме?
  • 2 360

    6 0 Отговор
    БФС Е КАТО ЕДНА ОГРОМНА ФИРМА С МНОГО "ФИЛИАЛИ" ТАМ НЕПРЕКЪСНАТО СЕ ВЪРТЯТ МНОГО ПАРИ И ТРЯБВА ДА СЕ ВЪРТЯТ ЕФЕКТИВНО И ПРОДУКТИВНО, НЯМА КАК "ФУТБОЛИСТЧЕ" ДА ВЪРШИ ТЕЗИ СЛОЖНИ И ДИНАМИЧНИ ОПЕРАЦИИ, ТАМ СИ ТРЯБВА СЪВЕТ НА ДИРЕКТОРИТЕ САМО ИКОНОМИСТИ
  • 3 ВАРНА

    5 0 Отговор
    Най-важното е на новия конгрес тези доказани некадърници Кучевци, Лечковци, Фурнаджията да не се кандидатират повече!!! Въобще всички тези които са упрявлявали футбола и са в БФС досега - Вън!!! Както и собствениците на частни клубове да нямат право да са в изпълкоми и комисии! Крайно време е футбола да тръгне в правилна посока, а не да затъва все повече и повече! Досега оправданията на тези в БФС бяха, че сме малка държава?!? Хърватия да не би да е по-голяма от нас??? Напротив, наполовина са като население и територия! За Исландия да не говорим! Освен че нямат хора колкото един град като Варна например, нямат и условия за футбол, а се класират вече няколко пъти за големите форуми!?!