19 Ноември, 2019 12:53 2 139 10

Борис Джонсън имал тайна връзка с КГБ

  • александър лебедев-
  • сергей скрипал-
  • кгб

Британският премиер се е срещал с бивш агент след отравянето на Сергей Скрипал

Борис Джонсън имал тайна връзка с КГБ - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Премиерът на Великобритания Борис Джонсън се е срещал с бившия агент на КГБ, руския милиардер Александър Лебедев, месец след отравянето на Сергей Скрипал, съобщава в. "The Guardian".

Съобщава се, че срещата се е състояла в Италия през април 2018 г., непосредствено след срещата на външните министри от НАТО в Брюксел, организирана заради покушението срещу бившия руски агент Скрипал и дъщеря му Юлия.

Към онзи момент Джонсън оглавяваше министерството на външните работи на Великобритания.

Според вестника, той е бил поканен на частно парти в околностите на Перуджа от сина на Лебедев - Евгений.

Изданието още през септември съобщи за срещата британския външен министър с руския милиардер, но тогава Лебедев отрече, че тя се е състояла. Сега официален негов представител е признал, че е имало такава среща.

На 5 март 2018 г. стана известно, че във Великобритания бившият руски агент Скрипал и дъщеря му са приети в болница след отравяне с неизвестно вещество. Впоследствие стана ясно, че са били отровени с нервно-паралитичното вещество "Новичок", създадено от руските спецслужби.

Борис Джонсън имал тайна връзка с КГБ

В хода на разследването бяха идентифицирани отровителите "Александър Петров" и "Руслан Боширов", които се оказаха агенти на руското ГРУ.

Съвместно разследване потвърди, че двамата се служителите на руските спецслужби Анатолий Чепига и Александър Мишкин.

През февруари тази 2019 г. беше разкрит и трети участник в покушението - Денис Сергеев, който се е представял с името Сергей Федотов. Сергеев също е офицер от ГРУ.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Borislav Popov

    7 9 Отговор
    Опа, абе чудих се защо родната рублерастня толкова много обичат тоя хахо и се радваха за брекзит, а тя каква била работата... Брекзит май ще се отложи за бъдеще неопределено. 😊

    Коментиран от #6

  • 2 Aaaaaa

    10 4 Отговор
    Дрън дрън . На англо-саксонците пгосто км нямам вяра. От 1000 години сеят само смърт, войни и раздори....
  • 3 Има Има то и името му руско

    8 2 Отговор
    И той като Дони Тръмп е агент на Путин.И само разиграват театър за пред публиката.Само Винету и братята му от Полша и Прибалтика кълват на тая кука.На срещата дали на Борката водка , подарък от Путин , без Новичок.
  • 4 А стига бе

    10 2 Отговор
    Ейййй тоя Путин бе...направи ги кьдрави англо-саксите-сами си говорят вече сьс звездите
  • 5 Упссссс

    8 2 Отговор
    Взе им акАла Вовата на тия джендита хааахаххахааааааахаххха
  • 6 Е па ти

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "Borislav Popov":

    Еми явно си от много"умните" щом се чудиш толкова.Путин си ги прекарва през шпека тоя световен политически елит и само "умните" като теб не са го разбрали това.

    Коментиран от #7

  • 7 Borislav Popov

    4 6 Отговор

    До коментар #6 от "Е па ти":

    Педя човек лакът ботокс си ги прекарва през шпека световния елит, а обикновените рушняци пак живеят като в каменната ера. Голям фокус им прави джуджето.
  • 8 ПЕНКО

    2 3 Отговор
    КОЛКО РУСКИ МИЛИАРДЕРИ И МИЛИОНЕРИ СА С ПАРИТЕ СИ ВЪВ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ /РИТОРИЧЕН ВЪПРОС / !?!?!? АМИ АКО ФБР НЕ БЕ УСПЯЛА ДА СПРЕ РУСКАТА ФИНАНСОВА АТАКА КЪМ МАНХАТЪН / МАФИОТСКА / ????
  • 9 КАРЛИ

    4 1 Отговор
    ВОВАТА ГИ Е ЗАРАЗИЛ ВСИЧКИ ТИЯ АЧКЮПЕЦИ С " ДУРАЧОК "
  • 10 Алеко КАН

    2 1 Отговор
    Затова всички учите английски , играете футбол , и цъкате на компютри на английски , и от цял свят всички имигранти към Англия се стичат , а не към Русия или Китай ! Защо в Русия не може да се стигне до разследване на президента , както сега правят в САЩ ?! Защо свободният човек винаги надделява над несвободният - пример древните Елада срещу Персия ?! Защо прогреса на човечеството е е тържествувал в най-цивилизованите общества?!
Новини по държави: