Last news in Fakti

18 Ноември, 2019 16:00 2 805 2

От Мерцедес за Хамилтън: Направихме пълна глупост

  • формула 1-
  • люис хамилтън-
  • гп на бразилия

Късният питстоп не е бил разчетен правилно

От Мерцедес за Хамилтън: Направихме пълна глупост - 1
Снимка: БГНЕС

Техническият директор на Мерцедес Джеймс Алисън се съгласи с фенове, че решението да вкарат Люис за късна смяна на гуми било "пълна глупост", съобщава sportal. Хамилтън прекара почти цялото състезание в Бразилия в опити да се доближи и да атакува Верстапен. При второто излизане на колата на сигурността няколко обиколки преди края, отборът призова действащия шампион да влезе в бокса от втора позиция.

При връщането си на пистата Хамилтън се оказа четвърти зад два Ред Була и едно Торо Росо. При рестартирането Люис пробва отчаяна атака и направи грешка при опита си да изпревари Албън за второто място. След контакт Алекс се завъртя и остана далече назад, а пилотът на Мерцедес в крайна сметка пресече финала почти успоредно с Гасли, но все пак трети. На всичко отгоре британецът беше наказан с пет секунди заради инцидента с Албън и остана седми.

"Състезанието съвсем не беше от най-добрите ни и в един момент просто направихме пълна глупост" обясни Алисън. "Мислехме си, че жертваме позиция за нови гуми, с които лесно ще си върнем изгубеното и ще атакуваме победата".

"Беше напълно погрешно, защото загубихме не едно, а две места, тъй като пропуснахме Гасли в сметките си. Също така заради многобройните отломки по пистата колата на сигурността остана по-дълго време".

Алисън допълни, че Хамилтън сам е предложил да влезе за тази смяна, но те са го подвели с информацията, че ще излезе трети, вместо четвърти. "В момента, в който той излезе зад Гасли, ние изведнъж се запитахме: "Защо го направихме?" завърши Алисън.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Японеца

    11 1 Отговор
    Ферари се показаха, като абсолютни некадърници! Хамилтън е шампион, защо се бута?
  • 2 Наско

    1 0 Отговор
    Егати тъпотията.Хамилтън си беше втори.Нямаше шанс срещу Верстапен каквото и да направеше. От тази смяна можеше само да загуби и това стана.Просто в това състезание Ред Бул вървеше и Хамилтън свикнал да побеждава слаби противници получи шамар.Верстапен го нарита два пъти и шампиончето стана смешно.