Last news in Fakti

18 Ноември, 2019 10:31 13 247 13

Секстинг – флирт от ново поколение

  • секстинг-
  • флирт-
  • съобщения-
  • сексуално съдържание-
  • мобилните телефони

Две трети от хората, които общуват по този начин, не искат секс

Секстинг – флирт от ново поколение - 1
Снимки: shutterstock

Чували ли сте за секстинг? Терминът е измислен, за да може да се обясни изпращането на съобщения със сексуално съдържание – видео, снимки, клипчета и други, чрез мобилния телефон. Това става най-често в чатовете на социалните мрежи, Viber и някои други приложения, някои от които са направени с цел запознанства.

Секстингът, който е най-популярен сред младите хора и по-възрастните, които нямат задръжки в общуването, може да се определи като флирт от ново поколение. Въпреки че не са един срещу друг, двама души си разменят доста лични неща.

Благодарение на това, че липсва пряк контакт, двамата общуват по-лесно и не губят време докато се отпуснат. Изпращайки голи снимки, момичето или момчето добива по-голямо самочувствие и може да се хвали с „разгорещения разговор“ пред приятели.

„Никога досега не е било толкова лесно да се изпратят и запазят доказателства за нечие непристойно поведение, които другите да видят“. Това коментира Аманда Ленхарт, старши научен сътрудник, провеждаща изследване за секстинга в САЩ. По думите ѝ, само една изпратена снимка може да навлече на собственика ѝ куп неприятности.

Според ново проучване, чиито данни цитира Обществото за научно изследване на сексуалността в САЩ, не всеки, който търси половинка по този начин, се интересува на първо място от секс. То обхваща 160 души на възраст между 18 и 69 години, които трябвало да отговорят кои са личните им мотиви да изпращат съобщения със сексуално съдържание.

Изследователите откриват, че мъжете и жените, които използват секстинг в общуването, могат да се разделят на 3 категории:
– забавляващи се чрез съобщенията;
– хора, които се чувстват по-привързани към партньора си;
– хора, които имат за цел да подобрят сексуалните си преживявания.

Около две трети от хората признават, че изпращат съобщения със сексуално съдържание, но основната им цел не е секс, а по-скоро разнообразие.

Според изследователите, хората често гледат на секстинга като на инструмент, чрез който да покажат, че искат нещо различно в интимните отношения или просто да привлекат вниманието към себе си или да получат няколко ласкателства от непознат.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ивайло

    90 3 Отговор
    Секстинг - пращане на голи снимки и млатене на ч*кии и "скречове" до откат!!! Абе сбъркана работа - не е ли си на живо, да си фанеш бозка, да си шляпнеш д*пенце и накрая да й го вкараш до макарите, си не е работа!!! Лижеш захар през стъкло!!! Хахаха!!! ;)))
  • 2 Enzo

    2 6 Отговор
    СeлОтвс /\
    |
    |
  • 3 Еволюция

    58 5 Отговор
    Пием изоспортчета, пушим цигари без ЦИГАРА, ядем кренвирши без месо, дишаме въздух без кислород, чукаме надуваеми жени, парим секс без СЕКС, караме коли без волан, ходим на училище без да имаме мозък, купуваме си телефон с екстри, които не само че нен и трябват, ами и не знаем какви са..................... Еволюция брат`чед

    Коментиран от #4, #12

  • 4 асд

    13 12 Отговор

    До коментар #3 от "Еволюция":

    Начи тъй ся... кви цигари пушиш, значение нема, надуваемите жени са по избор ... ако не ти върви на теб с живите, сорри ! Мозъка също твой проблем, телефони бол за всеки, абе въобще като изключим въздуха, който Фъндък Фъндък ще го оправи (до към 200/300 години), всичкото можеш сам да си го оправиш баджанак ! :) Ай наздраве.
  • 5 гощо

    17 0 Отговор
    Око да види,ръка да пипне си треее!
  • 6 Лорчето, ценител на хубавото...!

    12 1 Отговор
    Моя флирт, няма нищо общо с това, просто е една красива игра, без да пострадат и двете страни...! (качествените хора правят това)...!

    Коментиран от #7, #8, #9

  • 7 Гари

    7 2 Отговор

    До коментар #6 от "Лорчето, ценител на хубавото...!":

    Tочно така, вълнуващо е понякога и то много, пък е и абсолютно безопасно .
  • 8 Бела Жига

    8 0 Отговор

    До коментар #6 от "Лорчето, ценител на хубавото...!":

    И как е? Получава ли ти се?

    Коментиран от #10

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Естествено...

    6 0 Отговор

    До коментар #8 от "Бела Жига":

    Че да, стигам до флирт и бегам, да не,, забременея,,

    Коментиран от #11

  • 11 Бела Жига

    4 2 Отговор

    До коментар #10 от "Естествено...":

    Е то на стари години нали не се забременяваше? А пък при мен все греда - никоя никой и нищо не ми връзват - само старите ромки, а и мен не ме страх да забременея :Р~
  • 12 asdf

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Еволюция":

    Айде айде това че не може да се адаптираш и си заседнал във време което няма да се върне си е изцяло твой проблем
  • 13 Морски

    1 1 Отговор
    Джендърстинг