Last news in Fakti

15 Ноември, 2019 22:32 25 383 47

Асен Йорданов: Разкешват се сериозни суми към хора във властта

  • асен йорданов-
  • разследване-
  • биволъ-
  • джи пи груп-
  • разкешване на пари към властта

''Джи Пи нямат нито една кирка заведена като дълготрайни материални активи, образно казано'', заяви Асен Йорданов в 7/8 TV.

Асен Йорданов: Разкешват се сериозни суми към хора във властта - 1
Снимка: БГНЕС

Явно Джи Пи Груп е незаменима. Според информацията, която имаме е фирмата която печели най-големите обществени поръчки по европейските програми и по този начин се е превърнала в най-голямата строителна фирма в България. Източниците, с които контактуваме знаят, че Джи Пи Груп строят с подизпълнители. Аз имам информация – Джи Пи нямат нито една кирка заведена като дълготрайни материални активи, образно казано. Навсякъде строят с подизпълнители и плащат с огромно закъснение'', това заяви Асен Йорданов в коментарното предаване „Студио Хъ“ по 7/8 TV. Темата на гостуването му бе спечелената обществена поръчка от Джи Пи Груп на стойност 185 милиона са строеж на тунела „Железница“ на автомагистрала „Струма“.

''Акумулират едни пари и после има голям проблем с разплащането на подизпълнителите. Цената обаче, за която се осъществява реалната стойност на строежа - не е тази, за която се получават парите. Цените се надписват, за да се отчетат разходите, но реално стойностите са по-малки. Ние в двойното счетоводство, което хванахме, става ясно, че се отделят сериозни суми, които се разкешват към хора във властта. Единственият резултат от разследването е, че се попречи на нашия екип да съберат още доказателства'', заяви още собственикът на сайта ''Биволъ'' в 7/8 TV.

''Бъдещият общоевропейски прокурор Лаура Кьовеши няма друг избор освен да го провери това нещо. Ние сезирахме ОЛАФ, отидохме в Брюксел и имахме среща с новия шеф на ОЛАФ и официално предадохме хард диск със 70 гигабайта информация. За сега нямаме реакция, защото ОЛАФ няма правомощията да извършва разследвания на територията на страна от ЕС. Затова сега се създава институцията на европейския прокурор, който ще прави това нещо. Кьовеши сега самата е длъжна да изиска от ОЛАФ най-големите сигнали за далавери с европейски средства'', добави Асен Йорданов.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 86 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    221 8 Отговор
    Ясно е, че гордостта на управляващите са инфраструктурните проекти.
    Дано успеете да докажете, че причината наистина е тази.
    Всички знаем, че не е качеството.

    Коментиран от #34

  • 2 ЦЕЦО АПАРТАМЕНТА

    231 10 Отговор
    Добро утро,спи те ли ?
    Че,за 10години царуване ние с бойко 100години не можем да си изхарчим парите дето направихме,ама нищо нищо вие си нанкайте.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 СссереМ

    29 275 Отговор
    Ами направи ти тунела бе ИНДЖЕНЕРЕ,КОЛКО ПАРИ ТИ ДАВАТ ОТ БЕЛГРАД И МОСКВА Е ПО ИНТЕРЕСНО?

    Коментиран от #13, #14, #15, #29, #38

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 D: )

    84 8 Отговор
    Добр'утро, свате, тея пък откриха топлата вода !!!! На Кьовеши ще чакаме ние !

    Коментиран от #11

  • 8 Кой си ти бе господин никой

    22 194 Отговор
    Едно поставено лице във втората комунистическа телевизия 7/8 разказва смехотворни измишлотини и клевети на жалкият комунистически хомоноид агент Трифонов
  • 9 Боко скромния милиардер

    131 8 Отговор
    Имам си златна кокошка, кът, кът,.... джи пи пи, джи пи пи пи....
  • 10 Човекът с престъпна финзиономив

    23 160 Отговор
    Само като му видя мутренската финзиономив на тоя лъжец и знаеш ли кога ще му повярвам. На кукуво лято

    Коментиран от #12

  • 11 Ами да като няма на кой друг

    94 8 Отговор

    До коментар #7 от "D: )":

    Последната надежда е Кьовеши
  • 12 Doni Brasko

    128 11 Отговор

    До коментар #10 от "Човекът с престъпна финзиономив":

    Това момче е син на Недялйо Йорданов. Ти едва ли знаеш кой той. За сметка на това добре познаваш Алеко Константинов и то благодарение на делян Пеевски, Бойко и цялата знайна и незнайна сган около тях

    Коментиран от #28

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 един от всички

    78 6 Отговор

    До коментар #4 от "СссереМ":

    Какво общо имат тук Белград и Москва? Те не са в ЕС,тези пари не идват от тях,че да му дават на Биволъ за да прави разследване.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 ИЗМАМНИКА

    12 76 Отговор
    БИВОЛ ЛИ Е МУЛЕЛИ Е, Е ОТ ДС=1ВО ГЛАВНО, ЗА НАЙВНИЦИ

    Коментиран от #17

  • 17 Усмивката

    78 2 Отговор

    До коментар #16 от "ИЗМАМНИКА":

    Е ...Бойко мутрата сега им отмъщава.Въпросът е....Кой ,и как допусна мутрите на власт.И те ли ще са ,,народните” закрилници от лошите .Тия ли.От икономика ли разбират.От просперитет.Да асфалтираш път,това ли наричат икономически напредък.Да набучиш хотел до хотел.А с какви пари.Митю Очте знаеш ли кога ще бъде осъден.Кога на Боко му порасне нова коса
  • 18 Лекар БГ

    85 6 Отговор
    Каква бутафория!Миналата година,по повод ремонта на "Графа" ли беше или след катастрофата край Своге,Булгарбаши здраво се"ядоса"на ГеПе Трупата и ги "изгони"от всички мега проекти.А и те се заотказваха.....Ето за какво ядосване и изгонване става дума!Преди Изборите,Вождът заяви,че"Графа"бил фантастичен,а за ГеПе-то-цяла година пълно мълчание и най-тлъстите хапки от евро парите.
    Вервайте Му!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Миленов

    17 12 Отговор
    Асенчо, с удоволствия ще чета сайта ви само ако-Махнете от него оня рогат добитък и ако си смените логото в него от - с рогата напред примерно на напред с тоягата !!!!Че иначе с рогата напред но ако застане насреща матадор и забие острие малко зад рогата и се получава фал и то голям.Даже испанците обичат да гледат такива борби.Не се опреличавайте на говеда по добре ще е за вас иначе успех !
  • 22 NIKOLAJ

    36 8 Отговор
    ДОЛУ Ч€РВ€НАТА $ВОЛОЧ Г€РБ$П и ДП$!
  • 23 Йозеф

    11 74 Отговор
    Из цяла България се строи, никоя фирма не бачка без печалба, а работата на мениджмънта е да максимизира печалбата. Тоя само квичи като вдовица за коитус, явно не може да захване добре платена работа и се фрустрира. Личи тенденциозно отношение към тея Джи Пи, ако има нередности в търг има процедура за обжалване на избора, а иначе писания по кафяви сайтове правят впечатление на ниско интелигентни неудачници.

    Коментиран от #31

  • 24 я па тоя

    33 3 Отговор
    до 23
    Алооо "ЕнтЕлегентния" ти като си такъв що аджеба не си гледаш още от сутринта "бизнеса" и прогреса а си влязал в подобен сайт че и пишеш в него М ?Нали според вашата максима времето било пари, що се Абиш да ги следиш че и да пишеш по сайтовете ха ха ?!
  • 25 Михлюзина

    39 8 Отговор
    ГеПи груп-щерката на ГЕРБ
  • 26 Ели

    21 7 Отговор
    Гoрeщo ви прeпoръчвaм 2-тe книги нa Кaлин Тoдoрoв "Зaд зaвecaтa нa coцa", и "Зaд зaвecaтa нa прeхoдa" в мoмeнтa ca хит нa пaзaрa.

    Зaщo 2-те издаделства нe пoмиcлят дa обединят двете книги, тиражът им ще свърши бързо?

    Eдинcтвeнaтa книгa c изключeниe нa Чaкърoв нaврeмeтo, кoятo oпиcвa c тoчни дeтaйли архитектурата на съветско-американския преврат в БГ oкoлo 1989 г..

    Намерите ли книга по антиквариатите на Станиш Бонев - купувайте веднага, издадена е само в 500 екземпляра - в нея авторът привежда аргументи, че Луканов е работил за ЦРУ.
  • 27 ГРОБАРСКА ПЕСЕН

    34 8 Отговор
    ДА КРАДЕМ НЕУМОРНО ДРУГАРИ !!!!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 audi a8

    22 3 Отговор

    До коментар #4 от "СссереМ":

    я тихо там предател тъкъв нито едно съоражение в бг то не е направено както трябва само взимат парите и бягат след тях да се управят
  • 30 Ели

    35 3 Отговор
    Знам от родителите ми, че когато Недялко Йорданов е поставил преди "демонокрацията" в "В очакване на Годо", цялата зала е станала на крака и 5 минути бурни овации - бил е режисьор в Бургас.

    Асен Йорданов е изключително достоен човек, за разлика от брат си Недялко, но те са от различни бракове, и е нормално да са с различни визии за живота.

    Единият обича шумът на жълтиците, другият достоен Човек - отдал се на благородна кауза - Асен.
  • 31 Doni Brasko

    19 3 Отговор

    До коментар #23 от "Йозеф":

    Всичко това е много хубаво, което го казваш, но при действаща и независима съдебна система. В България такава няма, но има Цацата, Гешев, Узунов и цялата всички послушковци без мнение и морал. А вие сте просто платен защиитник или по-лошото заблуден и късоглед вярващ.
  • 32 Еее

    16 0 Отговор
    Гепи троловете цяла нощ са били на дежурство. Ко стаа, бе, да не са ви дигнали извънредния труд.
  • 33 Docenta

    21 0 Отговор
    ГЕРБ е едно синьо БКП.Като манталитет арогантност и незачитане на правата човека са едно към едно.Преди имаше член първи за ръководната роля на партията(бкп)сега е ръководната роля на ГЕРБ.Тази пастмина гази и отрича правото въобще и отгоре навсичко се мислят за недосегаеми създавайки закони,да не бъдат съдени от онова нещо д кирилов
  • 34 Joro

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Качество 0
  • 35 Гост1

    17 5 Отговор
    Винаги ще подкрепям Бивов и тяхната борба с корупцията!!
    Искам само да споделя, че живея в Норвегия и тук големите фирми за строителство работят по същият начин, всичко се взема под наем. Хора от други фирми, машини от други фирми, проектанти от други фирми, само рекламните пана са на фирмата спечелила търга (изключение прави една фирма която има техника). За жалост навсякъде е така. :(
  • 36 пенсионер

    26 2 Отговор
    Дерзай Асене Тези хора нямат ни срам ни свян нито пък насищане .Интересно къде отидоха заканите на Елена Йончева много надежди даде докат влезе в Европарламента за сега никак не се чува .да се е срещнала с Лаура Кьовеши
  • 37 Валхала

    13 0 Отговор
    Джи Пи ало парата...
  • 38 ТМааааааааа

    15 0 Отговор

    До коментар #4 от "СссереМ":

    Ако не се краде от високо ниво-качеството ще е високо!!!!
  • 39 стоян георгиев

    14 4 Отговор
    много смел човек е тоя от бивол.респект пич.може да те утрепат за тия разкрития и няма да има разследване.тая далавера е всъщност ключовата по финансирането на борисов,а е и свързана с много неприятни индивиди.та дано не му се случи нищо на асен иорданов,но опасността е реална ако продължи да рови!
  • 40 Кака Радка

    6 1 Отговор
    Асенчо кака, няма разлика между властта и брака -и двете трябва да се консумират
  • 41 Ханко от село Осеня

    3 17 Отговор
    Това стадно животно не беше ли тия които поръчаха НАП на ония пишман терористи. Явно им се е дръпнало лайното като стана ясно че неподкупен става главен прокурор , хак да им е , платени нещастници.Те няма ли да влизат в затвора , все пак источиха даните на 5 милиона българи , редно е да си понесат наказанието.

    Коментиран от #42

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Капка

    1 6 Отговор
    Хибридната битка на сашодоновчетата и вся остльная сволч като биволите и йончевчртата скоро ще приключи с присъди.
  • 44 един българин

    2 2 Отговор
    Дерзай Асене , не спирай , всички ПОЧЕТЕНИ българи те подкрепят и ти стискат палци ! Не се страхувай от заплахи и предупреждения - те идват от бездушници и слуги на САТАНАТА ! Аз съм с теб в мислите и делата и много други хора са така! Всички заедно трябва да надвием най-опасният ни враг - БАЙ ГАНЬО - убиеца/мафиота/ - на - Константинов/народа/ !!!
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 1944

    1 4 Отговор
    комунетата от пик и бивол са братя. ти да видиш.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове