Last news in Fakti

15 Ноември, 2019 21:03 7 769 8

Нов бисер, британските медии подготвили случилото се с Михайлов

  • валентин михов-
  • бфс-
  • борислав михайлов-
  • расизъм

Валентин Михов е поредният футболен човек, който проблеми у нас не вижда

Нов бисер, британските медии подготвили случилото се с Михайлов - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият президент на Българския футболен съюз Валентин Михов говори пред Sportal. Той върна лентата към нощта на 17 ноември 1993 година и головете на Емил Костадинов, но коментира и сегашното състояние на българския футбол. Според Михов Борислав Михайлов е станал жертва на британска атака, подготвена от английските медии.

"Нямаме кадри, това е. В крайна сметка всичко се решава на терена. Ако Емо Костадинов не беше вкарал великия си гол в 90-ата минута, аз и Пената ли трябваше да го вкараме. Ние сме отстрани, футболистите са тези, които изковават победата на терена. Ако не бяхме спечелили онази вечер, нямаше да искам смяна на Димитър Пенев. Вечерта в Париж е следствие на цялата квалификационна кампания, а и мисля, че един старши треньор трябва да получи кредит на доверие - поне три години да работи спокойно, за да може да наложи идеите си", каза Михов.

"Еуфорията от Световното първенство в САЩ продължи 4-5 месеца след финалите. След това започнахме да се делим, започнаха личностни войни - този срещу онзи и т.н. Факт е, че след това Франция стигна до две световни титли. При нас нещата не се развиваха добре. Проблемът беше, че не направихме плавна смяна на поколението. Ицо и останалите бяха големи футболни личности, чието самочувствие имаше покритие, разбира се, но какво стана след като прехвърлиха зенита си?! Трябва да гледаме напред, да не живеем само в спомените, макар че ми е приятно да си припомням кадрите от "Парк де Пренс". До терена беше Платини, който беше в шок. Видях Папен да плаче, никой от френската делегация не ни поздрави след мача. А старият президент на тяхната федерация отишъл на следващата сутрин с бутилка шампанско в централата им, за да пият за класирането на Франция. Бил изключил телевизора в 80-ата минута и не разбрал, че сме ги били", заяви още Вальо Дузпата.

"Боби Михайлов стана жертва на предварително подготвена атака. Още преди мача британските медии подготвиха всичко, като използваха този мач за свои цели, свързани с расизма. Естествено, че не сме расисти в България. Това е глупост, без да искам да се явявам адвокат на групичката, която е скандирала онези неща на стадиона. Но такива групички има навсякъде по света. Казвал съм и преди - корупция, уредени мачове и мръсотия във футбола има навсякъде, ние сме една малка брънка", добави Михов.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Батман Боко

    31 1 Отговор
    Успешни футболисти от 1994г.,но след това тези момчета трябваше да започнат ударно да изградят школи,да бъдат съпричастни към детско-юношеският футбол.
    Да помогнат с умения и пари на българският футбол,тогава още имаше добри футболисти в клубовете и школите,те бяха тренирали при добри специалисти и не говоря само за футбола,но явно безделието и харченето ударно на спечеленото,главозамайването,лигавенето доведе до сриването на спорта в България.
    Всеки има право да си харчи парите,но истински богатите и благородните влагат парите си в човешкия ресурс,в бъдещето,в успехите,които остават и стават история.
    НАРОДЕ ????
  • 2 Тръмп

    33 8 Отговор
    Михов,в момента е 2019година и на никой не му пука какво е станало през 1994година!!!:):):)Вие явно живеете в миналия век и за това ви няма в този!!!:):):)Хората гледат напред и се развиват,а вие убихте успешно Българския футбол,факт!!!:):):)Скрийте се в Миша дупка,там ви е мястото защото нямате срам!!!:):):)
  • 3 Помнящ

    23 3 Отговор
    Англичаните от край време " обичат" България , даже през 1944 година засипаха София с хуманитарна помощ във формата на авиобомби .

    Коментиран от #5

  • 4 да,бе

    7 3 Отговор
    Ние сме една малка брънка,от веригата на корупцията в световния футбол!!!!Е, това трябва да говори много ,при това на разбираем език, какво се случва във върховете на футболната ни действителност!Корумпирани сме,крадем и лъжем,мажем, мамим и сме черно тото,ама сме малката брънка,и сме почти вода ненапита!!!!Така е и в политиката и във всяка сфера за която се сетиш!Такива некадърници като този примат, се оневинят гледайки ни в очите и ни се подиграват, защото знаят,че ще минат метър и безнаказано ще си продължат!
  • 5 Това с бомбите беше по една друга линия

    7 10 Отговор

    До коментар #3 от "Помнящ":

    Но пък ,че много ни " обичат" е точно!Що ли да се питаш??Дали защото си казваме честита баня след ежемесечното къпане!? Или пък нечистоплътието струи от ежедневието ни!??Дали ,че политиците ни са крадливи,макар че политикът първо е обикновен човек, възпитаван и отглеждан от уж нормални хора!?Има нещо недоразбрано,ама дали причината е в тях,дали у нас.Бих ти дал един прост пример ,ама явно няма да го разбереш,Щом за бомби пишеш!А руснаците, не бомбардираха ли!??Не ни ли окупираха,не наложиха ли комунистическото вето на цивилизационния ни просперитет!??

    Коментиран от #6

  • 6 Не пиши глупости

    6 5 Отговор

    До коментар #5 от "Това с бомбите беше по една друга линия":

    Вземи прочети малко история.За двете световни войни.С кой сме били съюзник,срещу кого сме водили сражения.Можеш да провериш при дойран колко англичани намират смъртта си.Мислиш ли че такова поражение лесно се забравя от една империя?А кой кого е окупирал ясно се вижда днес.Колко американски бази има в момента у нас и колко са били по време на ,,руската окупация''
  • 7 Гост

    3 0 Отговор
    Не разбрахте ли още,че в БГ футбол няма,
  • 8 ke da

    1 0 Отговор
    За какви школи говорите , какви млади таланти сънувате ! В България няма деца от които да се избира , децата са кът и при това презадоволени и разглезени ! Вие сте СЛЕПИ да не виждате , че изчезваме като нация от ниската раждаемост и имиграция ! Това се дължи на управлението което си избираме сами умирайки от страх пред силните! Бог да прости България !