Last news in Fakti

15 Ноември, 2019 18:29 42 219 89

Слави Трифонов: Тъжна и срамна история

  • слави трифонов-
  • медии-
  • закон за радиото и телевизията-
  • делян пеевски

БНТ, bTV, Нова, Канал 3 и СКАТ щели да променят Закона за радиото и телевизията. Защо точно те?

Слави Трифонов: Тъжна и срамна история - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Две години поред България продължава гордо да отстоява своето 111-о място в класацията по свобода на словото. Поредната инициатива, с която ще браним „престижното“ за нас 111-о място е факт - БНТ, bTV, Нова, Канал 3 и СКАТ щели да променят Закона за радиото и телевизията.

Възниква въпросът защо точно тези телевизии ще участват в изготвянето на новия закон. По какъв критерий са избрани? Кой ги е избрал? Защо Канал 3 и СКАТ например, а не Евроком или пък Тянков ТВ?

Вероятно ще си кажете – защото Евроком и Тянков ТВ не хвалят властта и не са телевизии на Пеевски и Валери Симеонов. Не знам, не знам.

Знае се обаче, че работната група, която ще пише новия закон, е създадена по нареждане на председателя по култура и медии в Парламента. Познайте кой е той?
Да, това е Вежди Рашидов.

Преди два дни същият Вежди Рашидов е събрал едни хора да пишат новия закон. Срещата не е била обявена публично и не е била записана в дневния ред на Народното събрание. Събрали са се тия, които са се разбрали.

Да видим и поименно кои са експертите, които ще пишат новия Закон за радиото и телевизията.
Вежди Рашидов. Човекът, който преди няколко години питаше журналистите всички ли са роби на Пеевски и псуваше по него, а сега ще пише нов медиен закон с телевизия, близка до Пеевски.
Да, Вежди Рашидов ще пише Закона за радиото и телевизията – същият Вежди Рашидов, който съвсем наскоро в интервю по БНТ каза: „Айде стига с тая свобода на словото!“

В работната група е и друг човек, преживял катарзис - депутатът от ГЕРБ Тома Биков. Това е същият Тома Биков, който щеше да вкарва Бойко Борисов и Цветан Цветанов в затвора, а после стана депутат от ГЕРБ. Същият този Тома Биков, който лансира идеята държавата да спонсорира само позитивни филми и сериали. Вероятно ще предложи текст телевизиите да излъчват само позитивни филми...за ГЕРБ.

Този човек е един изключителен медиен експерт. Не е ясно защо е медиен експерт. Но явно е такъв и аз нищо не разбирам.

Познайте кой още е в „експертната“ група? Е, как без най-големия „експерт-телевизионер“– Емил Кошлуков? Кошлуков е бивш стажант в телевизията на Волен Сидеров, който пък е част от сегашното управление. Кошлуков е настоящ генерален директор на БНТ, който размаха среден пръст по националната телевизия и беше глобен от СЕМ с едва 3 хиляди лева.

Но Емил Кошлуков е най-известен с това, че обича управляващите. И те го обичат – следващата година държавата ще отпусне над 70 милиона лева на БНТ. Добри пари. Наши пари. И сега, забележете – една от обсъжданите идеи на работната група, в която присъства и Кошлуков, е увеличаване мандата на... генералния директор на БНТ.

В работната група има и член на СЕМ – Бетина Жотева, разбира се. Вездесъщата Бетина Жотева, която гласува Кошлуков да стане шеф на БНТ и която го глоби едва 3000 лева за средния пръст.
Между другото, работната група ще обсъжда и да бъде дадена повече власт на СЕМ за надзор и контрол върху медиите. Не знам как ви се струва да се дава повече власт за надзор и контрол на тия членове на СЕМ, сред които блести и "медиен експерт", завършил аграрна икономика във Враца с успех 3,89.

Затворен, омагьосан кръг е положението. Отвратителен кръг, заради който сме на това дередже. Тъжна и срамна история.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 205 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Btv comedy

    326 26 Отговор
    Това е МАФИЯТА направиха си изборите макар фалшиви и почнаха пак да крадат, да рекетират за данъци и да убиват тези, който не се подчиняват, това ще е така докато НЕ избият цялото население и оставят само удобните на властта роби!!! :(

    Коментиран от #42, #50

  • 2 Maf1ata BG

    179 10 Отговор
    ПЛАНЕТА TV - е най-либералната телевизия! 1 - място по свобода на порното!
  • 3 Крокозъбел

    208 25 Отговор
    Пак герберски изцепки! Какъвто ни е примера такива и тъпи идей! След 20 години децата ни ще ни мислят за малоумни заради този кретен, който се прави на Берлускони
  • 4 Тръмп

    72 301 Отговор
    Изброените хора са доказани в обществото и професиите си,та моля-моля с критиките!!!:):):)Видяхме ви Другарю Трюфелов колко разбирате от закони,още докато бяхте на хранилка в БТВ!!!:):):)Видяхме още от къде сте Откраднали логото на незаконната ви партия!!!:):):)Когато Съдът ви откаже регистрация на измислената ви партийка поради поругаване на държавата и конституцията,ще разберете колко сте прост и необразован юридически,та да давате съвети Кой или Кои да пишат законите!!!:):):)Ясно???:):):)

    Коментиран от #53, #58, #68

  • 5 Kufaro

    206 31 Отговор
    НПО Бетина Чампоева подлогата Кошлуков която завърши в САЩ много странно по каква линия сигурно по седесарска за протестите от 90те студентските, каменоделеца Вежди, Тома лудиде очи... Искат да ни изкарат на 180място по словото сигурно е залегнало за догодина. От кога Канал 3 станаха толкова важни? БНТ вече се казва ГЕРБ ТВ

    Коментиран от #78

  • 6 Alex

    196 15 Отговор
    Евала... Всичко съсипете и си живее с ромеите дето гласуват за вас
  • 7 007

    153 6 Отговор
    •111'то място означава че: три пъти сме на първо място .°•°•°•°. 😁😁😁
  • 8 ORTEGA

    173 31 Отговор
    Във всички училища и държавни сгради ще са задължителни портрети снимки с лика на Бойко Борисов! Българите са мазници още от Турското робство
  • 9 the Doll

    48 146 Отговор
    Славито така гледа,все едно е на 1 грам Бело..! иначе другото е поредната простотия!!..

    Коментиран от #11, #12

  • 10 този боклук

    51 130 Отговор
    признавам си, много ми е интересен, когато започва да коментира медийната среда облечен целият в бяло. Не си ли дава сметка, че за да сме на това дередже той носи персонална вина - или защото е направил нещо или защото не е направил нищо, та сме на 111 място. От висотата на какъв морал дава оценки и задава въпроси?
  • 11 Кочо

    70 18 Отговор

    До коментар #9 от "the Doll":

    Ами гледа майка ти бре.

    Коментиран от #13

  • 12 007

    13 32 Отговор

    До коментар #9 от "the Doll":

    Гледа така щот' Недялко Недялков 🧐😱💀🙀🙊💃
  • 13 007

    15 34 Отговор

    До коментар #11 от "Кочо":

    Гледа на Недялко умрелия х0й 🖕👀👀👀💘💣👴👻
  • 14 Хората ни го казаха

    126 4 Отговор
    Медиите не са свободни, щото са собственост на бизнесмени с бизнесинтереси...
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Наблюдател

    51 26 Отговор
    Не бях гледала предаването защото работя точно тогава когато се излъчва... Но по някаква случайност снощи го хванах..... Много ми хареса..... Ако някой знае има ли повторение да пише и от колко часът е.

    Коментиран от #25

  • 18 русенец

    59 9 Отговор
    До педератора на сайта, защо ми премахна съобщението? Нима имаше нещо обидно или нецензурно? Като правиш свирка на Пеевски, кажи и една дума за мен, нещастно добиче такова!
  • 19 Триацетат

    116 4 Отговор
    Да благодариш на политик, за нещо което е свършил с народни пари, е все едно да аплодираш банкомата, че ти е дал пари!
  • 20 SEM

    38 91 Отговор
    Ако беше знаел сигурно нямаше да си купиш телевизия, нали?
    Аз съм "ЗА" такъв закон, защото тази телевизия "7/8 TV"е върхът на простотията! За промяна трябват "дела", а не жалки телевизии!
  • 21 Майтап

    40 15 Отговор
    Планета и Алфа са най-истинските и независими телевизии. От тях можеш да научиш за положението в България... Смея се
  • 22 bul

    79 11 Отговор
    111 място по свобода на словото, да обаче сме на първо място по свобода на ЧАЛГАТА ! А кажи нещо де !!!
  • 23 дудукЯН

    21 71 Отговор
    КРАСАВЕЦ! КАК Е НАДЪРВИЛ ДЖУКИ КАК ДА НЕ МУ ГО НАЛИЕШ У УСТАТА НА ТОЯ ДЪГЕЙСКИ НЕДОНОСНИК!
  • 24 гхй

    26 39 Отговор
    поредната комунистиеческа пионка...
  • 25 ггггг

    13 13 Отговор

    До коментар #17 от "Наблюдател":

    ти си трол

    Коментиран от #59

  • 26 Slon

    21 34 Отговор
    Не прочетох нищо,освен че Слави не харесва тези,които пишат закона или ЗИД.Което изобщо не ме интересува.Нищо за положения в закона и затова как биха повлияли на регулираните с него отношения.А че с електронните медии е много зле,така е и резултата е ,че все по малко хора ги гледат или слушат,ако махнем тия,дето гледат сериалите,риалитата и спорта и пускат някакво радио в колата,са още по малко.Близо сме до това,да ги гледат и слушат само тези,които го правят по занятие.В което няма лошо,медиите са за забавление от една страна и реклама,пропаганда и внушения от другата.Като источник на информация са най долнопробния и за решения,от които нещо зависи отдавна не само професионалистите ползваме други източници.

    Коментиран от #38, #60

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 по зле

    15 24 Отговор
    Скоро ще останем само ромите. Махайте се вие
  • 29 Тръмп

    33 52 Отговор
    Само мазохист и скудоумник би гледал ТВ-то на Славун и ево командий!!!:):):)От прости и злобни хорица,телевизия не става!!!:):):)Накрая ще се самоизядат и разпаднат плюейки и храчейки се един друг!!!:):):)
  • 30 косио

    61 3 Отговор
    Дали пък не е време НАРОДА да покаже среден пръст на тези /другари/
  • 31 КУРнинов

    22 47 Отговор
    ГЛЕДАЙ КЪВ КРАСАВЕЦ Е СЛАВУЦА КАК ДА НЕ МУ ГО НАБИЕШ У УСТАТА НА ТАКЪВ!

    Коментиран от #69

  • 32 8988

    20 46 Отговор
    Като чета какво е написал,само баламурняците,могат да му верват,че нямало свобода на словото.
  • 33 Бойко Борисов

    22 34 Отговор
    Този никой не го бръсне за слива. Смешно ми е как само се изгаврих с него в ефир, когато уж ме интервюира. Той ли ще ме сваля мен. Ще си правя каквото поискам
  • 34 Българин

    36 13 Отговор
    Сикаджийската тиква и в тоя сайт е пуснала гербавите тролове да храчат
  • 35 6i6sat

    28 2 Отговор
    Тиа боклуци откраднаха парите за цифровизациата и сефа ще спират и още канали .
  • 36 Бесен

    57 8 Отговор
    Сънародници мои мили... понете че съм ви го казал! Без гражданска война няма да мине! Тая проказа се изрязва до здраво не се лекува с плацебото на демокрацията!
    На повсеместната циганизация и мафиотизация няма какво друго да противодейства освен същата груба сила!

    Коментиран от #39

  • 37 Опа

    18 7 Отговор

    До коментар #15 от "ФЕН":

    И ти си му ходил на концертите, признай си???
  • 38 Бесен

    31 6 Отговор

    До коментар #26 от "Slon":

    Ако не си прочел, че са навързани и има дори конфликт на интереси значи си обикновен кух герберастки гласоподавател... който може би за разлика от манго гласува за тая шпрестъпна шайка без 50те кинта и кебапче а от чиста простотия!
  • 39 4554

    24 4 Отговор

    До коментар #36 от "Бесен":

    Преминаването от един строй към друг,става само с революция, а гражданската война е самоизбиване на народа по политически причини.

    Коментиран от #40, #41

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Бесен

    3 6 Отговор

    До коментар #39 от "4554":

    Опитах да ти отговоря, че не си прав... ама незнайно защо модератор реши, че той ще казва кое е добре и кое не...
    Всъщност ей за това не си прав :)
  • 42 Bubbles

    29 4 Отговор

    До коментар #1 от "Btv comedy":

    Ами населението за си трае а не ги емне тия боклуци с брадви а?
    ТУка само си чешеме езиците в коментарите и всичко приключва.
    До кога?
    До кога ще викаме "Има Господ, гледа." а?
    Няма да ревете, нямате право, щото си траете и продължбавате да гласуате за тия скапаняци.
  • 43 Мая Беспартийна

    22 29 Отговор
    Майка му, го роди юнак, той си остана простак! Кой му гледа скапания TV канал?
  • 44 инчхай

    14 6 Отговор
    защото ало Банов е властимащ, но като пострада като ало Танов лека му пръст,че беше точен а тоя не може да се мери на малкия му пръст защото е идиот като Нунката който живее срещу руското
  • 45 когато простака си отвори устста

    18 25 Отговор
    Кой го казва. Първият чалгар на републиката, който опростачи поколения. И той сега като Мая целият в бяло.Още малко и девствен
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Асан

    18 10 Отговор
    Брат живеем в един Абсурдистан . Станахме за резил пред цял свят и ти се чудиш?
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 draco

    15 22 Отговор
    Трифонов ! Мултаг мултага око не вади !
    Как не те досрамя ?!
    До онзи ден ядохте и пихте на една софра , а днес ???
    Кого се опитваш да лъжеш ... себе си ?
  • 50 Няма са стане

    20 2 Отговор

    До коментар #1 от "Btv comedy":

    Диктатура това си пожелаха това получиха Така се получава когато никой не се интересува от безобразията на властта Няма да им се получи няма за върнат времето назад герберите
  • 51 Ей Главоч

    15 25 Отговор
    Тебе ли да сложат бе извратеняк. От твоето предаване по отвратително няма. Ти какво искаш направи си чалга телевизия. Да не искаш чалга закон да направил чалга ефир и чалга нация. Без тия. Я си Гледай си чалга живота и не ни трови понече атмосферата с твоята чалга уста ако обичаш.

    Коментиран от #62

  • 52 Малката

    14 4 Отговор
    На прост народ като нашият, само простаци и трябва.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 audi a8

    13 3 Отговор
    ТАКА Е ВРЕМЕ Е ТЕЗИ ДА СИ ХОДАТ НО ДОКАТО САМО ЗЯПАМЕ И СИ ГОВОРИМ НОРМАЛНО Е ЩЕ СА ТАМ И ЩЕ КРАДЪТ
  • 57 Sochi

    9 3 Отговор
    Абе къде ми е Калашника? Поздрави от Чаушеску.

    Коментиран от #83

  • 58 Хитлер

    17 5 Отговор

    До коментар #4 от "Тръмп":

    Като ти гледам името, което си избрал и ми става ясно, че ти хлопа дъската. Но за по-интересно и аз си избрах готино име.

    Искам от теб специално да науча с какво са се доказали хора като Емил Кошлуков, Волен Сидеров и Валери Симеонов? Като пишеш, че това са доказали се хора ни покажи с какво са се доказали.
    Вежди Рашидов - човек на изкуството, който влезе в политиката и така се оста, че хората забравиха какъв е бил преди.
    Стига плюхте Слави Трифонов. Като не ви харесват мненията и коментарите му. Никой не Ви спира да мислите, че това е PR. Важното е, че за момента това, което пише е истина и се случва. И вместо да се обедини и да ги свалим тези, Вие седите и плюете. Ами като искате да не слушате Слави Трифонов, слушайте Нинова. Нали и тя все излиза с факти срещу Бойко. Само, че разликата е там, че тя годни наред наред е в далаверите и лапа от голямата баница, нищо, че само плюе.Но Закона за радио и телевизия е най-малкия проблем. Догодина като си плащате осигуровки и 1 болничен ще Ви е по-хубаво 😉
  • 59 Наблюдател

    8 7 Отговор

    До коментар #25 от "ггггг":

    Не не съм трол. Ако всички бяха като мен до сега 100 пъти тия дето ни управляват да ги нямаше... Просто шоуто ми някак си ми хареса, но никога няма да го подкрепя за политиката.... Докато тази опгрупа е на власт... И ще понеже съм реалист непрекъснато троловете на герб ми блокират фейсбук... Даже и сега пак съм блокирана... Но мозъка никой не може да ми блокира.... Пратих им съобщение че мога и на позиви да мина като ме блокират
  • 60 Владислав

    7 0 Отговор

    До коментар #26 от "Slon":

    Пич, чудя се ти какъв професионалист си? След като не може да напишеш една дума правилно, а да не говорим за цял коментар. За твое сведение се пише източник. Силно се надявам все пак да имаш големи пръсти и грешно да си натиснал неправилната буква. Но в същото време силно се съмнявам, че е така. Все пак целия ти коментар е трагедия - липса на запетайки, отделяне на изречения. Абе трагедия. А иначе професионалист. 😂😂😂
  • 61 един българин

    14 6 Отговор
    Слави добре ги подрежда и СЛЕДИ , както всеки един от нас трябва да прави да диша на местната и държавна власт във врата , без постоянен надзор от всички ни към администрация и политици - няма да има контрол на не работещите институции ! Не следиш ли от близо работещият с твоите пари - не се сърди на друг че те е окрал! Да това е трудно нещо , не е като да си спим по времето на тоталитаризма а недосегаемите да си крадат на воля!
    Но друго да попитам ОПОЗИЦИОНЕРА СЛАВИ - ЗАЩО ДУМА НЕ ОБЕЛВА ЗА НАЧИНА ПО КОЙТО СЕ ИЗБИРА ГЕШЕВ ЗА ГЛАВАТАР ПРОКУРОР?!!! ЗАЩО ЛИ СЛАВИЧККА?!!!

    Коментиран от #87

  • 62 Владислав

    3 6 Отговор

    До коментар #51 от "Ей Главоч":

    Най-обичам хейта с правописни грешки, написан от малоумници. Хайде първо се научи да пишеш и да спазва правописните и граматически правила на родния език и тогава пръскай омраза. Или ще кажеш, че пишеш правилно, ама дошъл автобуса и не си имаш време да си редактираш коментара.
  • 63 Жеката

    7 14 Отговор
    С всеки изминал ден Славуца все повече и повече заприличва на баба. Да не пие женски хормони?
  • 64 Борис

    8 13 Отговор
    Слави да вземе да опише и своята история, всичките магарии и простотии, които да сега е избълвал със злобната и завислвивата си уста.
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Те хората на село знаят

    1 5 Отговор
    До 10 г ще ви харесат световна диктатура. И ще ви свършват преди 45, да не харчите пенсии и здрави грижи да нема. Е, болниците вече ги затварят. Слава богу аз нема го доживея. Хак са ви е на живите.
  • 67 3333

    6 4 Отговор
    На път сме да спрем да гледаме новини и публицистика поради поръчкови предавания и новини, също както през соца. Това ясно показва посоката в която се движим - само назад.
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Чалгар ч

    6 10 Отговор
    Славчо създаде пагубната чалга култура.,.....
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Червената буржоазия

    11 2 Отговор
    СЕ ВЪРНА ТРАЙНО НА ВЛАСТ.Милиционери,партийци,комсомолски секретари,наследници на борците срещу фашизма и всякакви бивши величия и техните деца и внуци.
    Голям ЧЕП в задника на народа.
  • 74 Един българин

    12 4 Отговор
    Е, стига мафия! 111 място и отново потвърждаваме, че няма такава държава.
  • 75 Гост

    6 8 Отговор
    Славуца Учиндолска най-обича любовта анадолска. Аналнодолска и страп-онска.
  • 76 Трезво Работохоликов

    9 1 Отговор
    Никой не иска да работи - всички правят телевизии, спектакли, шоута, играят футбол, пеят, рисуват и танцуват - за ПАРИ , а ние им плащаме
  • 77 В задния двор

    6 7 Отговор
    Никой не му харесва чалгарсите програми, но те продължават да ни го натрапват.
  • 78 Ново

    8 7 Отговор

    До коментар #5 от "Kufaro":

    Слави с твоити тъпотии и глупости сме на това дередже които се откачи от теб има бъдеще напрви нещо за да имаш очи пред хората
  • 79 Къде е курск ?????

    5 5 Отговор
    Ти ли село си критерия за ТВ виждаме всички че си на дъното при курск
  • 80 москвич-ГОЛЯМА БРАКМА

    2 9 Отговор
    Ерген дядо славуца дали го поема отзаде ??????
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Sochi

    4 0 Отговор

    До коментар #57 от "Sochi":

    Къде ми е Калашника питам!? Поздрави от Чаушеску.
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 1111

    4 0 Отговор
    Защо, когато някой казва истината за дадено нещо, ВИЕ, жалки подобия на мислещи хора, веднага скачате и опитвайки се да размърдате малките си мозъци, говорите само тъпотии? Защо, когато някой защитава българското и опитва да помогне с каквото може, ВИЕ се нахвърляте отгоре му като побеснели кучета? С всеки изминал ден от живота си се убеждавам все- пъвече и повече, че напълно заслужаваме съдбата си...!!! Мисли народе...мисли и замисли се....остави алчността и завистта и направи нещо за децата си и за тези, който ще останат след нас....
  • 86 чичо

    2 2 Отговор
    Славчо,точно ти да казваш,че няма свобода на словото!Ще взема да повярвам,че няма такава държава.
  • 87 Devil666

    4 1 Отговор

    До коментар #61 от "един българин":

    До ком.# 61 : И какъв е проблема начина по който се избра главния прокурор ? Че нещо не разбрах ? Два пъти гласуваха...и си го избраха човека ! Или и ти си много елементарен да не кажа прост... като Радо пъпката ? Комунисти тъпи ! Боклуци червени ! Я да ми се махате оттука... Отивайте си в КНДР !!! Там Ким Чен Ун добре ще се погрижи за вас ! Глад и мизерия ! Само на ориз и кимчи ! Макар да не знаеш какво е кимчи...! Глупчо !
  • 88 Галя

    2 1 Отговор
    Слави пак разлая кучетата! Но онези дето лаят,без да хапят! Смешни са,дори жалки! Чак се срамувам за себе си,че си загубих времето да чета подобни комплексарски писаници! ДЕРЗАЙТЕ МОМЧЕТА ОТ 7/8 !!!
  • 89 гощо

    0 0 Отговор
    Единственият проблем който аз виждам в БГ е това,че се прибрах тук! Ама който кавото сам си направи никой не може да му причини!