15 Ноември, 2019 11:16 11 811 116

Русия стои зад свалянето на малайзийския самолет

  • малайзийски самолет-
  • русия-
  • украйна-
  • разследване-
  • mh17-
  • боинг-
  • сепаратисти

Сепаратистите, свалили самолета, са поддържали постоянен контакт с Кремъл

Русия стои зад свалянето на малайзийския самолет - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Руските власти стоят зад свалянето на малайзийския самолет, който бе уцелен с ракета през месец юли 2014 година, докато лети над Източна Украйна, предаде Би Би Си.

Международното разследване стигна до заключението, че високопоставени руски служители са напътствали сепаратистите, подкрепени от Кремъл в сраженията срещу украинските сили.

Приближен на президента Владимир Путин е бил в постоянен контакт със сепаратистките лидери. Всички 298 души на борда на самолета загинаха, след като самолетът бе ударен с ракета.

Руското външно министерство отрича обвиненията. Четирима души бяха обвинени по случая. Международният екип от разследващи не е свързал Русия пряко с нападението, но експертите имат доказателства, че Кремъл стои зад свалянето, използвайки сепаратистите за задачата. Засечени са най-малко три разговора между сепаратистките лидери и Владислав Сурков, когото те наричали "нашият човек в Кремъл".


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 43 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Миг Просветление

    63 166 Отговор
    Добър ден Изплюхме камъчето
  • 2 А стига бе

    248 49 Отговор
    Каза Би Би Си....така казваха и за хим.атаките в Сирия-а после жертвите вьзкрьсваха...

    Коментиран от #36

  • 3 az#ЛибераленКрах

    213 41 Отговор
    Претоплена, вкиснала манджа!
    BBC, сменете плочата!
  • 4 Посейдон

    197 45 Отговор
    Соросодните слуги седят зад свалянето на самолета летял над зона с бойни действи без да бъде предопреден от наземния контрол в Киев!!!

    Коментиран от #56

  • 5 Фридман

    201 44 Отговор
    За украинските фашисти няма нищо свято запалиха 40души в общината в Одеса, че за езин самолет натоварен с 300 чужденци ли ще му мислят!
  • 6 Осеменител.

    200 39 Отговор
    Стига сте коментирали и публикували тая тъпа американска пропаганда омръзна ни.
  • 7 00000014

    147 34 Отговор
    Не знам бибисито какво е пуснало пак, но у нас само соросоидните келеши( в повечето случаи с небългарски имена) раздухват историята, която за нормалните хора е калъпена от запада, а укрите са изпълнителите. Стига вече! Дори и сайтът ви да търси посещаемост всичко си има граници. Особено под съмнителна новина от едно изречение.
  • 8 Гост

    20 60 Отговор
    К*р за Ръша,2 за Евроге*ския съюз!
  • 9 Хаджи хаджи Българин

    112 27 Отговор
    БиБиСи претоплят вкиснала манджа! Теорията за ЛЪЖАТА повторена толкова пъти, докато стане истина! А американските специалисти, дето могат да четат вестник от сателита защо се спотайват?

    Коментиран от #72

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 най после

    93 26 Отговор
    независимото международно разскедване стигна до заключението което му бяха наредили.

    Коментиран от #14

  • 13 az#ЛибераленКрах

    97 23 Отговор
    Десет въпроса, относно боинга, на които Киев все още отказва да даде отговор:

    1. Украинските власти мгновенно определиха кой е виновен за трагедията и това, разбира се, по тяхно мнение са опълченците. Върху какво се основават тези изводи? 

    2. Може ли Киев официално да огласи всички детайли от използването на системите "Бук" и най-вече защо тези системи са на позиции там след като опълченците нямат самолети? 

    3. Какви са причините за бездействието на украинските власти по сформирането на международна комисия и кога тя ще започне да действа?  Това очаква международната общност.

    4. Готови ли са представителите на въоръжените сили на Украйна да представят на международни експерти документи за отчета на ракетите клас "въздух-въздух и "земя-въздух" от боекомплектите на зенитните ракетни комплекси? Това е много важен въпрос, който ще помогне да бъде определено какви системи са били използвани слещу малайзийския Boeing 777.

    5. Ще бъдат ли предоставени на международна комисия данни от средствата за обективен контрол за движението на самолетите от ВВС на Украйна в деня на трагедията?

    6. Защо украинските диспечери са допуснали отклонение на самолета на север, в посока на т.нар. антитерористична операция, която официален Киев провежда срещу народа в югоизточната част от своята страната?

    7. Защо не е било затворено напълно за граждански самолети въздушното пространство над зоната на бойните действия? Още повече, че в този район е нямало пълно покри

    Коментиран от #18

  • 14 Е не може

    19 56 Отговор

    До коментар #12 от "най после":

    само руската пропаганда да е истинска все пак.
  • 15 Бесен Язовец

    57 25 Отговор
    Донецк и Луганск е суверена територия на руснаците!
  • 16 az#ЛибераленКрах

    80 17 Отговор
    7. Защо не е било затворено напълно за граждански самолети въздушното пространство над зоната на бойните действия? Още повече, че в този район е нямало пълно покритие на радиолокационните средства за навигация. 

    8. Може ли Киев да коментира съобщенията в социалните мрежи на испанския авиодиспечер, работещ в Украйна, че сваленият Boeing е бил съпровождан от два украински самолета?

    9. Защо Службата за сигурност на Украйна започна да обработва записите от разговорите на украинските диспечери с екипажа на Boeing и данните от украинските радари без присъствието на международни представители? 

    10. Как са отчетени уроците от предходната аналогична кататрофа с руския Ту-154 над Черно море?  Тогава ръководството на Украйна до последния момент отричаше причастността на украинските въоръжени към тази трагедия и едва след като представихме неопровержими факти, се разбра кой е истинският виновник за нея.  
  • 17 Истината

    29 92 Отговор
    Още от самото начало се знаеше, че Русия е свалила пътническият самолет. Сега отново ще бъдат активирани руските форумни хибридници , които истерично ще отричат и ще пуснат поне 10 алтернативни обяснения за свалянето на самолета.

    Коментиран от #21, #101

  • 18 Истината

    34 82 Отговор

    До коментар #13 от "az#ЛибераленКрах":

    ти си просто един руски трол, който създава информационен шум, с ;цел замъгляване на истината. А тя е една-Русия свали самолета!

    Коментиран от #20, #24, #106

  • 19 кацнал бръмбар на трънка

    76 23 Отговор
    "Мeждунaрoдният eкип oт рaзcлeдвaщи нe e cвързaл Руcия прякo c нaпaдeниeтo, нo eкcпeртитe имaт дoкaзaтeлcтвa, чe Крeмъл cтoи зaд cвaлянeтo" какво повече да се коментира, тия бозавите идиоти не се ли усещат че стават още по-смешни и жалки със скалъпените им глупости вече.
  • 20 az#ЛибераленКрах

    62 20 Отговор

    До коментар #18 от "Истината":

    Светът все още не е получил отговорите на поставените към Киев въпроси!

    Коментиран от #25, #40

  • 21 00000014

    48 3 Отговор

    До коментар #17 от "Истината":

    Който троли и лъже тук за пари го чакат само нещастия. Това е природен емпиричен закон и животът доказва, че мръсникът винаги си получава заслуженото.
  • 22 Логика

    31 4 Отговор
    Нали знаете какво е бръснача на Окам? Това е принцип, който гласи, че най - простото обяснение обикновено е вярното.
  • 23 Защо

    19 26 Отговор
    Защо само натовската пропаганда да е фалшива а Руската да е пълна истина. Аз и на двете страни не се доверявам.
  • 24 УмрЕх от смЕх

    51 16 Отговор

    До коментар #18 от "Истината":

    Мeждунaрoдният eкип oт рaзcлeдвaщи нe e cвързaл Руcия прякo c нaпaдeниeтo, нo eкcпeртитe имaт дoкaзaтeлcтвa, чe Крeмъл cтoи зaд cвaлянeтo, изпoлзвaйки ceпaрaтиcтитe зa зaдaчaтa.
    -------------------------------------------------------------------------
    Ами уплетохте се като пилета в кълчища ... а сега , след като вече официално не свързвате Русия пряко с нападението , обяснете как т.нар. от Вас " сепаратисти" са ударили самолета с БУК , при положение , че нямат БУК... щото ако БУК-ът е руски ,както твърдяхте , въпреки , че руснаците доказаха ,че руски БУК на украинска територия не е имало, то тогава пък трябва да свържете Русия пряко с атаката... а напнете се още малко, че да го измислите нещо.

    Коментиран от #27, #30

  • 25 Бесния язовец Borislav Popov

    16 7 Отговор

    До коментар #20 от "az#ЛибераленКрах":

    Аз пък имам само един въпрос - къде изчезна Игор Стрелков след катастрофата?

    Коментиран от #28, #29, #31

  • 26 абе задръстеняци от Запада

    23 8 Отговор
    Убеден съм , че Русия стои зад , но искам да науча кой го свали.
  • 27 Yamaha

    34 12 Отговор

    До коментар #24 от "УмрЕх от смЕх":

    Е какви са им доказателствата? Руснаците пристигнали на момента след падането имат снимки и видео, че отломки на самолета са надупчени от картечница на изтребител!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 КОНТРАТА

    19 11 Отговор

    До коментар #25 от "Бесния язовец Borislav Popov":

    Що ти е Стрелков да не се омъжваш за него нещо да ти е обещавал?
  • 30 Бесния язовец Borislav Popov

    18 42 Отговор

    До коментар #24 от "УмрЕх от смЕх":

    Умрел си не са т смЕх, а от тъпотия. БУК-а е 1000000% доказано, че е рушки и е влязъл в Украйна от рушия. Има тонове снимки и доказателства. А и защо ѝ е на Украйна да сваля голям самолет, след като цял свят знае, че спонтанно възстаналите срещу правителството миньори, учители и заварчици и т. н. НЯМАТ НИКАКВА ЛЕТЯЩА ТЕХНИКА, ДОРИ И ДРОНОВЕ? Освен това защо рушките отпадъци 100 пъти смениха версията си??? Първо беше свален от украински БУК, после от украински самолет, след това от американски сателит и какви ли още не глупости???

    Коментиран от #39, #52

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 1111

    36 14 Отговор
    От 5 години все изплюват по нещо недоказано, както и в сегашния случай си пише, че Русия не е свързана пряко със свалянето на самолета, ама експертите имали доказателства, че засекли 3 разговора, в които някой си говорил с Кремъл, но не става ясно дали е за самолети. Любопитното е, че тази новина се тиражира вече в няколко медии и навсякъде е поднесена по различен начин. На друго място пише, че разговорите били кодирани и със специални телефони - как са разбрали, за какво се говори, не е ясно. Факирите явно знаят кодировката на Кремъл. Идиотска работа.
  • 33 Бесния язовец Borislav Popov

    12 20 Отговор
    Гейчетата от коментари 28 и 29 след като свършат с любовните игри помежду си, ще може ли да отговорят на този елементарен въпрос?
  • 34 Има Ютюб

    5 5 Отговор
    Всички надписи по улици, учреждения и т.н. са на руски език. Дефакто и те са анексирани. Затова всички си траят.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Ганчо

    2 5 Отговор

    До коментар #2 от "А стига бе":

    хайде макарай и тези 298 човека да възкръстнат
  • 37 Към 34

    4 0 Отговор
    Става въпрос за Донецк и Луганск.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Popovo prase

    14 5 Отговор

    До коментар #30 от "Бесния язовец Borislav Popov":

    "Спонтанно въстанали" - ставаш смешен , братчед .

    Коментиран от #47

  • 40 Истината

    20 47 Отговор

    До коментар #20 от "az#ЛибераленКрах":

    Светът отдавна е наясно, че Русия винаги е лъгала, лъже и ще продължава да лъже. На ясно е и, че Русия стои зад свалянето на самолета. Единствено проруските тролове поддържате версията, че някой друг е свалил самолета.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Наблюдател

    6 7 Отговор

    До коментар #35 от "Бесния язовец Borislav Popov":

    А на мен каза , че Стрелков ти е станал пастрок .

    Коментиран от #49

  • 43 До 1000 има време

    20 6 Отговор
    По Гьонелс още няма 1000 пъти изтечена лъжа, за да стане истина!
  • 44 Японеца

    27 8 Отговор
    Те руснаците за всичко са виновни!
  • 45 стоян георгиев

    16 30 Отговор
    едва ли има някои дори и сред руските тролове да се съмнява че малаизииския самолет е свален от руски части минали в украина.реално плюенето на лъжи от част от троловете тук е свързано с инструкциите им от техните работодатели,но дори и те знаят кои е свалил самолета!

    Коментиран от #79

  • 46 алгор

    32 14 Отговор
    Другарите Плевнювци,Пасита,крадливата Ленче ,Ал.Юрдановци,Младеновци нали трябва да поддържат някак си антируската истерия.След водевила с отровени-неотровени-живите мъртви,трябва нов сериал.Сценаристите са налице,а дедо Сорос плаща.

    Коментиран от #107

  • 47 Бесния язовец Borislav Popov

    13 24 Отговор

    До коментар #39 от "Popovo prase":

    Извинявай, че не го сложих в кавички. Между другото то и в Каталуня някои се опитаха така спонтанно да възстанат, подкокоросани от рубли и юани, ама не им се получи. И джендърангличанчетата, внесли референдума за брекзит се оказа, че са захлебили с рублички. Ама това са само съвпадения разбира се!

    Коментиран от #112

  • 48 Руските свине

    19 28 Отговор
    50 години лъгаха най-безсрамно, че не те а германците са избили над 22 000 полски офицери край Катин. Най-накрая си признаха. За свалянето на самолета ще признаят по-бързо!

    Коментиран от #80

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Антрополог

    15 29 Отговор
    Напоследък са се навъдили много интересни създания от типа на "русоидният путлераст". Дори и семействата им да загинат от руска ракета, ще твърдят, че тя е украинска или американска или, че близките им сами са си виновни и са се наврели под ракетата.

    Коментиран от #81

  • 51 Баи кольо

    14 15 Отговор
    Пълна лъжа.самолета е свален от сепаратисти под диктовката на сащ/НАТО/.
  • 52 Гост

    27 10 Отговор

    До коментар #30 от "Бесния язовец Borislav Popov":

    "Умнико", би ли казал на всички нас, каква точно е ползата на Русия да сваля въпросният самолет?! За да настрои обществото срещу себе си?! Едва ли! Но ще ти кажа каква е ползата на Украйна и нейните "приятели" - да насочат общественото мнение точно в посоката, в която им е необходима. При това, този маниер на поведението им не е прецедент! Явно са успели донякъде, предвид твоите "умозаключения" и на известна прослойка хора, на твоето интелектуално ниво!

    Коментиран от #59, #63

  • 53 Хрониките на Евразия

    12 26 Отговор
    Чак сега видяха , че гърбавият е гърбав .

    А всичко се знаеше още 30 минути след свалянето на Боинга .
    Когато руската телевизия съобщи за поредната победа - свалянето на поредният украински самолет .
    Мисля, че 4 беше ..
    Но всяко нещо с времето си , такива военни престъпления давност нямат .

    Коментиран от #58

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Борис

    27 8 Отговор
    Да, по-голяма глупост не бях чел.. Пита се 5 години къде бяха тези записани телефонни разговори? Че изведнъж ги намериха...
  • 56 1944

    10 11 Отговор

    До коментар #4 от "Посейдон":

    защо киев? нали това било руска територия? като крим от който сталин депортира татари гърци българи , за да засели руснаци.

    Коментиран от #82

  • 57 Батиста

    19 7 Отговор
    Да не се обърне колата обаче след това изказване. До сега винаги руснаците изчакват заключенията на чуждите експерти и тогава вадят козовете ! Да се види излагацията на "партньорите !
  • 58 а бе бульо гърбава

    18 6 Отговор

    До коментар #53 от "Хрониките на Евразия":

    Я дай линк да прочетем къде руснаците съобщават за поредния свален Украински самолет !

    Коментиран от #60, #75

  • 59 Руските свине

    9 22 Отговор

    До коментар #52 от "Гост":

    винаги са се престрували на невинна жертва и са се опитвали да прехвърлят собствените си свинщини върху своите опоненти. А руските роби подквичват в тяхна защита.

    Коментиран от #61

  • 60 Руските свине

    10 21 Отговор

    До коментар #58 от "а бе бульо гърбава":

    така са ти промили мозъка, че изобщо не си в час. Има записи още от 2014 година, но тактиката на руските роби е да отричате всичко.

    Коментиран от #62

  • 61 Гост

    19 5 Отговор

    До коментар #59 от "Руските свине":

    Лесно е да плещиш глупости, но да извадиш факти и доводи - за това се иска акъл! Явно при теб тази "подробност" е дефицит!
  • 62 Гост

    11 3 Отговор

    До коментар #60 от "Руските свине":

    Това не е отговор на поставеният ти въпрос! Постарай се повече и бъди конкретен!
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 ТОЧКАТА

    15 2 Отговор
    Аха ,пак ,,добре обосновани предположения за вероятните извършители,базирано на неясното състояние за причините на >>>ИНЦИДЕНТА!!!,,,!!!!Абе,,КОЙ има изгода от ТОВА???!!!Вече 20 г само ЕДНИ ровят....Както и с ,,нашият,,,АЛИ АГДЖА>>>
  • 65 Бачо Киро

    23 8 Отговор
    Президентът на Малайзия не вярва на украинците. САЩ имали снимки, но ги криели. "Разследващите" вадят заключения по снимки от Фейсбук. Първо бяха руски войски, доказателства, самолети... Сега станаха сепаратисти с руски ракети, които са били във видео връзка по скайп със самия Путин и той им е казвал даже какви копчета да натискат. Видеото го има на запис пък ба телефона на Порошенко, но не си помни пина на стария телефон (нали не очаквате да ползва още него...). Много доказателства, много нещо, ма само в главите на идиотите... При всяка провокация едно единствено нещо е от водещо значение - кой има кяр от тази работа. Да се пънеш с години наред да обясняваш как руснаците искат да се злепоставят и да помогнат на каузата на украинците е точно същата тъпотия, като да дрънкаш, че Асад ползвал зарин в момент, в който запада се настройва по-положително към него... Трябва да си специален олигофрен да се връзваш на такива глупости.
  • 66 Dedal

    20 5 Отговор
    Какво точно означава:
    Няма доказателства за връзка с Русия, е да ама твърдим с 90% сигурност.

    Коментиран от #86

  • 67 Истината

    9 20 Отговор
    Това беше ясно за всеки нормален човек още тогава. Във всички западни медии случаят бе отразен обективно, само в България все още разни руски подлоги се опитват да замазват и завоалират истината.
  • 68 Май

    23 9 Отговор
    Би би си е плямпало и не може да им се вярва. Те са страна в хибридната война срещу Русия.
    От писането се хранят
  • 69 Момчил

    19 11 Отговор
    Няма такива глупости! Опитаха се именно Путин да свалят тогава . Самолета който свалиха Бойнг 777 доста прилича на президентския който също трябваше да лети над Украйна тогава . Както много често се случва крадеца вика дръжте крадеца
  • 70 Анализатор

    14 10 Отговор
    Много объркана статия. Да русия има връзка със сепаратистите в Украйна. Може би сепаратистите са свалили самолета по погрешка като са го мислили за военен или нещо такова. Обаче това как го свързват с Русия тъмна индия.
    Между другото има един филм по нешънал географик където се казват някои неуспорими факти. Украинското РВД е виновно защото по време на военен конфликт трябва незабавно да спре полетите или поне да увеличи ешелонът(височината на полетът).
  • 71 no name no face no number

    21 7 Отговор
    Te така говпрят винаги твърди обвинения имаше и за Ирак, Югославия, Либия Сирия, но животът доказа , че истината е точно обратна на обвиненията на тези западни изкуфелняци и хора като Младич и Милошевич бяха малтретирани без вина, а колко милиони човешки животи са погубени от западната напаст и техните слуги без вина без съд и без правомощия погазвайки всички международни норми и разрушавайки независими държави с голословни измислени аргументи Пфу
  • 72 ИМПЕРИАЛИСТ

    9 6 Отговор

    До коментар #9 от "Хаджи хаджи Българин":

    То понеже сепаратистите имат мно-о-о-г-о самальоти, то украинската армия го е сбъркала и свалила.
  • 73 РОСФАКТ

    14 18 Отговор
    И за Катин не признаваха 60години, въпреки разследвания, свидетели и тн. Като се разсекретиха досиетата излязоха с имена, даже убийците били наградени с ордени! Само в Русия има паметник на човек избил милиони от подопечното му население (урода Сталин) за недосетливите! Тъпите ушанки сбъркали боинга с украйнски военнен самолет, а от Москва "нищо не знаели" "!
  • 74 Хахах

    8 17 Отговор
    Леле каква изненада. На никой по света не му беше и минавало през ума, че кремъл има нещо общо. Хахаха добро утро
  • 75 Хрониките на Евразия

    10 16 Отговор

    До коментар #58 от "а бе бульо гърбава":

    На вас и по главата да ви ударят , нищо няма да разберете .
    30 минути след свалянето на Боинга , руската телевизия се хвали с победата ..
    https://youtu.be/g_N0wt7tKTI
  • 76 Зайко Байко многознайко

    9 1 Отговор
    Всички дезинформират а не открито лъжем😜. Да живее % свободата% на словото.
  • 77 Владолф Путлер

    7 16 Отговор
    Добро утро! За повечето хора с интелект над средния това е известно отдавна!
  • 78 Ху хи хиууу

    13 5 Отговор
    Че кво друго да предаде ВВС - Brain Washing Comptant???
  • 79 Георги Стоянов

    4 3 Отговор

    До коментар #45 от "стоян георгиев":

    Ако се гръмнеш ще помогнеш на природата
  • 80 Коледната кама

    9 5 Отговор

    До коментар #48 от "Руските свине":

    Бе дрънкаш ти ама след месец и нещо сам си знаеш))))
  • 81 Ха ха

    2 2 Отговор

    До коментар #50 от "Антрополог":

    Харалане, ти ли си ва?))
  • 82 Тов. Жуков

    7 5 Отговор

    До коментар #56 от "1944":

    Който подарява бял кон на Хитлер после да не риве...

    Коментиран от #84

  • 83 ЩЕ СЕ НАУЧИМ НО КЪСНО

    7 8 Отговор
    Русия и Турция никога нищо не признават и не благодарят за нищо .
  • 84 Историк

    8 6 Отговор

    До коментар #82 от "Тов. Жуков":

    А който прави съвместни военни паради с нацистите и снабдява германците със стратегически суровини две години да не се прави на освободител от фашизма!
  • 85 Българин

    11 0 Отговор
    XA XA на бас се хващам! Hякои от парламента стои зад тая статия нали вчера даваха на една телевизия за Pуска пропаганда и влияние! E сега пак излизат някакви статии!
  • 86 onq s konq

    9 0 Отговор

    До коментар #66 от "Dedal":

    Aми сигурни са 90% но и те не знаят дали е вярно. Cледователно те не са сигурни но са сигурни за 90-те% и от там излиза факта че са те! :D
  • 87 софия

    15 3 Отговор
    А Краварите !? Ясно беше от ден Първи, че те са в дъното на нещата, а не руснаците, освен ракетата БУК !!! Сайта е подлога на Отровено Общество !!!
  • 88 АналоГовнет

    10 7 Отговор
    Браво , матросовци , веднага се хвърлихте на амбразурата . Иначе вина трябва да се търси и на украинците че не затвориха въздушното си пространство длрд като в седмиците преди инцидента са свалени няколко техни летателни апарата , което пък обезсмисля тезата че сепаратистите нямат ЗРК . Иначе конкретно , системата Бук (има я и в БГ) разчита на два основни радиопеленгатора , първият е с хоризонтална антена и определя положението на целта по азимут и разстоянието до нея използвайки доплеровият ефект, а втория чиято антена се движи вертикално определя височината и . Първият пеленгатор е достатъчен за да се изстреля ракета по целта , така че сръбналият руски екипаж набързо са решили че стрелят по украински транспортен самолет , без да знаят че целта е на височина 11 км , която се използва от гражданските лайнери. Засечена е комуникация в която командира на разчета радостно се хвали , че са свалили нещо

    Коментиран от #100

  • 89 Пената

    11 4 Отговор
    Дойче Зеле ли са или ВВС-то, не ми ги хвали, нашите веднага на копи-пействат .... срамота !
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Хрониките на Евразия

    6 9 Отговор
    Делото за сваленият Боинг MH17 ще започне в окръжният съд на град Хага , в зданието на Съдебният комплекс Схипхол (адрес: Дьойзендбладвег 100, Бадхуведорп (Холандия )). Първото съдебно заседание ще се състои на 9 март 2020 година в 10 часа .
  • 92 Хрониките на Евразия

    7 7 Отговор
    В публикуваните тел . разговори има един много интересен , който показва как се отнасят със собственият си слугинаж , когато той вече им е непотребен :
    " Всички местни командири под ножа , на тяхно място поставяме руски , с пълномощия от Шойгу "
    Така и стана , почти всички командири от началото на войната , не са между живите ..
  • 93 Насакото Яката

    12 8 Отговор

    До коментар #10 от "Borislav Popov":

    Русофренията е психично заболяване, което трябва да се лекува. На русофреника му се привижда скорошния крах на Русия и едновременно с това - ахааа да завладее целия свят. Казал го е един ирландски журналист, но пещерните русофоби пак нещо не са разбрали...☺

    Коментиран от #99

  • 94 Знаещия

    6 5 Отговор
    Укрите са прикривали техен военен самолет в сянката на Бионга. Затова и са ги пуснали в зоната на сраженията.

    Коментиран от #98

  • 95 Знаещия

    6 2 Отговор
    По същата технология евреите се криха в сянката на руския самолет в Сирия и малоумните сирици събориха руския вместо еврейския самолет. В Донецк квалификацията на "стрелците" не е много по-висока от сирийската. Събрани са от кол и въже.
  • 96 джиджи

    3 3 Отговор
    добре де . на каква височина е летял този самолет. и с каква ракета е поразен от земята. нещо не ми се връзва.

    Коментиран от #102

  • 97 джиджи

    3 2 Отговор

    До коментар #10 от "Borislav Popov":

    ти си скрит гей
  • 98 джиджи

    1 4 Отговор

    До коментар #94 от "Знаещия":

    точно и вярно .браво. само дето не са урки ами роки.79
  • 99 джиджи

    3 4 Отговор

    До коментар #93 от "Насакото Яката":

    русия подържа баланса на равновесие. без нея еврейския САЩ ще доминира. това е природен закон за равновесието.
  • 100 джиджи

    4 3 Отговор

    До коментар #88 от "АналоГовнет":

    как се сваля самолет на 11 000 метра бе олигофрен.

    Коментиран от #103, #104

  • 101 Шъъът

    7 3 Отговор

    До коментар #17 от "Истината":

    Тйо и кулите краварски май установиха че терористи ги гътнаха със самолети.Но не споменаха кой е пратил и обучил терористите .Просто нарочиха една страна.
    Дискавъри чанъл около 2 часа доказваха ,че именита краварска организация е свършила таз операция,даже и за по сигурно на определени места взривове са заредени във еъпросните сгради.
    А да видим кой шъ съ сети кой е организатора на нападението.И то само заради един петрол.
    Ко значат някакви си 200 300 човека за наглеците?
    Нищо.Ко значат 10ки хиляди невинни при хирошима и нагасаки въпреки че армия там нее имало(в двата града де)
    Ко значат 100ци хиляди във Виетна бомбардирани с бомби с обогатен уран.
    Нищо.Ко ли шъ си помислят здраво мислещите не продажни хора за такова
    Масово унищожение.
  • 102 Информация

    1 1 Отговор

    До коментар #96 от "джиджи":

    33000 ft което е около 10 000 м.
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Едмон Дантес

    7 2 Отговор
    Англосансконсклотското юридическо бехаберие ражда безумия. 72
  • 106 МГ 42

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "Истината":

    ..........на мига бих се съгласил с Вас !!!
    Но ми дайте поне една причина или по-скоро ми кажете какви ползи и какво постиго Русия със свалянето на този самолет точно когато светът я гледа под лупа ?
    Чакам СМИСЛЕН и АРГОМЕНТИРАН отговор понеже сте абсулютно категоричен в твърденията си .

    Коментиран от #116

  • 107 Gost

    2 2 Отговор

    До коментар #46 от "алгор":

    То па едни сценаристи дори и една лъжа не могат да исфабрикуват като хората то небе Полоний то не бе новичок лекуващ се с аспирин. Но какво друго да очакваш от тапунгери
  • 108 Dedal

    0 2 Отговор
    Няма доказателства, значи няма връзка с Русия, има доказателства значи Русия е замесена. Всичко друго е бабини дивотии за заблуда на хората (хибридна война)
  • 109 333

    2 2 Отговор
    ВВС?
    Докато няма възмездие за лъжата на Колин Пауъл в ООН, в резултат на която беше унищожена цяла страна и избити стотици хиляди хора, докато няма възмездие за 5-те хиляди жертви на фиаското с кулите близнаци, ще сте зомбирани крави да искате мъст за триста души.
  • 110 komunist

    0 1 Отговор
    DGD bibisi make like a wind you english shits (blow)
  • 111 Челмето.

    0 1 Отговор
    Според Гьобелса Крачунов самолета е свален от Цвета Василев
  • 112 Петър

    2 1 Отговор

    До коментар #47 от "Бесния язовец Borislav Popov":

    Опитите на Каталуния да се отдели от Испания не са от вчера,от миналата година или от преди 10г. Много по-отдавна са и Стоичков го е написал в книгата си. Така че престани да намесваш и тук Русия щото не си прав. За другите неща Брегзит и чия е била ракетата свалила самолета не знам. А аз като не знам не споря като вас без доказателства а цитирайки такива от заинтересовани страни. Обективност,това ви липсва на вас.!
  • 113 Педерусия

    3 1 Отговор
    Най долната нация от убийци! Измекяри! Как не направиха нещо добро!? Само интриги, смърт и мизерия сеят!
  • 114 Генерал Иванушка Водков

    2 1 Отговор
    То беше ясно, руснаци са го свалили.
  • 115 нАКа 47

    2 1 Отговор
    Излишна статия. Повечето хора отдавна са наясно, че е така, а пък полезните идиоти, като либералния Грах и прочие скапаняци, не можеш ги убеди в друго освен в тъпотиите, в които вярват.
  • 116 нАКа 47

    0 1 Отговор

    До коментар #106 от "МГ 42":

    Нищо не постига. Просто са пияни некадърници.
Новини по държави: